«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Λένε αλήθεια;...ή...τους είχαν πει ότι δεν θα δημοσιοποιηθεί και τώρα τρέχουν... γιατί οι κρεμ-άλλες έρχονται;;...



Πολλά και εύλογα ερωτήματα γεννιούνται για το κείμενο υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών που «υπογράφουν περισσότερα από 320 πρόσωπα της πολιτικής, της διανόησης και της τέχνης». Αυτό, καθώς, τουλάχιστον τρεις από τους καλλιτέχνες που εμφανίζονται να το έχουν «υπογράψει» αρνούνται κατηγορηματικά κάθε σχέση! Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μία σειρά!
Μεσημέρι της Κυριακής 15 Ιουλίου και στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναρτάται (και μάλιστα δημόσια) ένα κείμενο υπό τον τίτλο «Περισσότερα από 320 πρόσωπα της πολιτικής, της διανόησης και της τέχνης υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών». Πρόκειται για κείμενο που η γλώσσα του θυμίζει έντονα τη ρητορική της κυβέρνησης, καθώς αποθεώνει τη συμφωνία και χαρακτηρίζει ακροδεξιούς όσους αντιδρούν. «Η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό (“Βόρεια Μακεδονία”) έναντι όλων και με συνταγματική αναθεώρηση καλύπτει πλήρως τις πάγιες ελληνικές θέσεις και μάλιστα τις διασφαλίζει ακόμη περισσότερο, ενώ αποδεικνύει, έμπρακτα, τη βούληση της γειτονικής χώρας για ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών», αναφέρει μεταξύ άλλων στο κείμενο, ενώ μπορεί ακόμα να διαβάσει κανείς ότι:
«Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, όπου στην Ευρώπη παρατηρείται η άνοδος της ακροδεξιάς, του εθνικισμού, του σοβινισμού και του ρατσισμού, φαινόμενα, εξαιτίας των οποίων έχουν κυλήσει ποταμοί αίματος στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια σ’ αυτές τις ιστορικές στιγμές, όπου στη χώρα μας, με αυτή τη Συμφωνία, ερχόμαστε στην πράξη αντιμέτωποι με το τέρας του φασισμού και με όσους το τροφοδοτούν, κύκλοι που εκφράζουν το πιο σκοτεινό παρελθόν, διχάζουν τον ελληνικό λαό και τις πολιτικές δυνάμεις σε εθνοπροδότες και εθνοσωτήρες. Ο διχασμός αυτός πλήττει τα θεμέλια της Δημοκρατίας, όταν στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη γειτονιά μας επινοούνται επικίνδυνοι αναθεωρητισμοί που προοιωνίζουν σκοτεινό μέλλον.
Εμείς, αριστεροί, δημοκράτες, προοδευτικοί πολίτες, στηρίζουμε τη Συμφωνία, γιατί είμαστε κατά των εθνικισμών και των αναθεωρητισμών, γιατί είμαστε υπέρ μιας ειρηνικής, αλληλέγγυας ευρωπαϊκής, βαλκανικής γειτονιάς, γιατί η Συμφωνία υπερβαίνει τις εθνικιστικές και θρησκευτικές εντάσεις. Είμαστε υπέρ της αξιοπρέπειας των λαών. Στηρίζουμε τη Συμφωνία γιατί πιστεύουμε ότι είναι πατριωτικό, διεθνιστικό και δημοκρατικό μας καθήκον».
Οι τρεις διαψεύσεις
Ο τίτλος του δημοσιεύματος όπως αναρτήθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πολύ γρήγορα το κείμενο αυτό γίνεται «σημαία» στα φιλοκυβερνητικά Μέσα, ενώ το αναδημοσιεύει ακόμη και η ανεξάρτητη ΕΡΤ (σε… πανηγυρικό ύφος) αποδίδοντας το μεν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αλλά χρησιμοποιώντας το για να… καταδείξει πως όλα βαίνουν καλώς με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο, λίγη αργότερα σκάνε τρία ηχηρά «χαστούκια», καθώς τρία από τα πρόσωπα που φέρονται να το έχουν υπογράψει δηλώνουν παντελή άγνοια. Ο λόγος για την συνθέτρια και τραγουδίστρια Νένα Βενετσάνου, την τραγουδίστρια Λένα Αλκαίου και τον ζωγράφο, σκηνογράφο και συγγραφέα Κυριάκο Κατζουράκη.
Η αναδημοσίευση του θέματος από την ΕΡΤ με πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νένα Βενετσάνου: «Έμεινα έκπληκτη όταν είδα το όνομά μου να φιγουράρει κάτω από ένα κείμενο που εκθειάζει την συμφωνία των Πρεσπών. Αναρωτιέμαι και πόσο είναι γνήσιες οι υπογραφές και των υπολοίπων ανθρώπων του πνεύματος και της Τέχνης κάτω από αυτό το κείμενο! Αρνούμαι στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά μου με τέτοιο θράσος κάτω από ένα κείμενο το οποίο ούτε διάβασα, ούτε το υπέγραψα ποτέ. Ποιοί είναι αυτοί που το εμπνεύστηκαν και ποιά σκοπιμότητα υπηρετούν στην πραγματικότητα; Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσους είδαν το όνομά τους χωρίς να έχουν υπογράψει να το δημοσιοποιήσουν. Είναι σοβαρό. Και παρακαλώ να εκλάβουν την δημοσίευση του ονόματός μου ως συκοφαντία και βαθειά προσβολή της ακεραιότητάς μου. Όποιοι κι’ αν εμπνεύστηκαν αυτή τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία, η φιλία και η συνεργασία των λαών όχι μόνο δεν ωφελούνται από τέτοιες κινήσεις τσουβαλιάσματος των πνευματικών ανθρώπων , αλλά πληγώνονται θανάσιμα από αυτές».
Λένα Αλκαίου: «Δηλώνω ότι ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου στο σχετικό έγγραφο. Δεν θέλω να εμπλακώ καθόλου στο συγκεκριμένα θέμα. Την στάση μου απέναντι στα πράγματα την ορίζω μέσα από το τραγούδι και τον πολιτισμό.
Κυριάκος Κατζουράκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφόρησε ένα κείμενο υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών με υπογραφές (υποθέτω διανοουμενοκαλλιτεχνών), μόλις πληροφορήθηκα ότι έχει και τη δική μου υπογραφή. Έλαβα με μέιλ το κείμενο και δεν το υπέγραψα. Το κείμενο όμως κυκλοφόρησε σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, η ζημιά δηλαδή έγινε. Έστω εκ των υστέρων παρακαλώ να γίνει διόρθωση. Το γιατί δεν υπέγραψα μπορεί κάποια στιγμή αν μου ζητηθεί να απαντήσω δημόσια, εδώ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος».
Σιγήν ιχθύος…
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν έχει προβεί σε κάποιον σχολιασμό – απάντηση, το κείμενο μπορεί κανείς να το διαβάσει κανονικά και στην ΕΡΤ, οι καλλιτέχνες παλεύουν μέσω των social media να δείξουν ότι δεν έχουν καμία σχέση και η κυβερνητική προπαγάνδα συνεχίζεται κανονικά. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον κάποια στιγμή να μάθουμε, ποιος και γιατί αποφάσισε να δοθεί στη δημοσιότητα αυτό το κείμενο -πολλώ δε μάλλον χωρίς τις υπογραφές ατόμων που αναφέρονται σε αυτό-, με το Μέγαρο Μαξίμου να είναι και αυτό εκτεθειμένο.
♦ Ω του θαύματος, το απόγευμα της Δευτέρας διαπιστώσαμε ότι από την ανάρτηση του ΑΠΕ – ΜΠΕ (χωρίς καμία αναφορά σε διόρθωση) διαπιστώσαμε ότι είχαν αφαιρεθεί τα ονόματα των Νένας Βενετσάνου και Κυριάκου Κατσουράκη (της Λένας Αλκαίου παρέμενε), ωστόσο, τα ονόματα και των δύο καλλιτεχνών παρέμεναν στο κείμενο που είχε αναδημοσιεύσει η ΕΡΤ κ.ά. Μέσα με πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
  
πηγή: iapopsi.gr

13 σχόλια:

  1. Δεν εχουν καταλαβει που ζουνε. Θα τους το κανη πενηνταρακια αυτος. Προσεξτε τι λεει για δικαιωματα της πληοψηφιας.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=Bee70unn9aM&ab_channel=SGTreport

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τον χαιρόμαστε!
      Γιόρταζε σήμερα. Μάλιστα σκέφτηκε να το γιορτάσει κερνώντας πικρό γλυκό στα σιχάματα που έχουμε για κυβέρνηση. Ότι θα ασκήσει βέτο στο Γενικό Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (ίσως και η Κίνα, από τους υπόλοιπους βασικούς τέσσερις) ώστε να μην μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ με το όνομα Βόρεια Μακεδονία.

      Διαγραφή
    2. Μήπως είναι παραπληροφόρηση αυτό με το βέτο Πούτιν. Εγώ ξέρω δεν του πέφτει λόγος του Συμβούλιου Ασφαλείας με ποιον κάνει συμμαχίες η Αμερική. Έχει καμία δικαιοδοσία μόνο για ψηφίσματα για το βομβαρδισμό χωρών όπως η Λιβύη, ή των αραβόφωνων της κατεχόμενης Παλαιστίνης. Που και εκεί ότι ψηφίσματα και να βγάλει ο ΟΗΕ, τον έχουν γραμμένο οι εβραιόσαυρες.

      Γιώργος

      Διαγραφή
    3. https://hellas-now.com/kris-spyroy-idoy-ti-tha-symvei-me-tin-symfonia-ton-prespon-i-alitheia-poy-kryvoyn/

      Διαγραφή
  2. δώστε πάνες στους κατσίβελους, τις κερνάει ο βασανισμένος ελληνικός λαός, έχει βρωμίσει ο τόπος πείτε τους να πάνε για απολύμανση έξω από την Ελλάδα, δεν αντέχεται η δυσωδία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τρέχουν Κώστα, μην είσαι ρομαντικός, ξεκινάς από το να μην πιστεύεις κανέναν, μόνο τον Χριστό, είμαστε στο σημείο μηδέν, μπες στο έκτακτο παράρτημα τί δήλωσε ο Μεσογαίας, πάμε κάτω απ τον πάτο, με τα καθίκια θα ασχολούμαστε; ας δηλώνουν ότι θέλουν να πρόσεχαν τί ψήφιζαν και τί φίλους είχαν και τι χρήμα πήραν όσοι πήραν, χρήμα, θέση εξυπηρέτηση κλπ όλα βγαίνουν στο φως, τί νομιζαν ότι θα τους προστατεύουν; όταν πέσουν τα μεγάλα κεφάλια, γιατί θα πέσουν όπου ναναι θα πάθουν πανικό όλοι όσοι υποστήριξαν και δούλεψαν για την καταστροφή της Ελλάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είναι τόσο ελεινοί οι προδότες που έφαγαν ότι έφαγαν θέση βόλεμα χρήμα ή κάτι άλλο και τώρα πηδούν απ το πλοίο, έτοιμοι να το παίξουν πατριώτες για να έχουν πάλι απολαβές, μόνο που τώρα ο κόσμος έχει ξυπνήσει και δαγκώνει άγρια ειδικά όταν βλέπει φράγκους στην σέμπριτζ και στο ρόταρυ να το παίζουν ήρωες και να βροντοφωνάζουν, και κάποιους άλλους που μας ήρθαν από Βρυξέλλες και έλεγαν ναι στο δημοψήφισμα Κωσταράκοι και σια, τώρα που μας κόλλησαν στον τοίχο κι είναι έτοιμος ο κατοχικός στρατός κι ο στρατός των λαθρομεταναστών μας πάσαραν και τους στρατιωτικούς που θα μας γλιτώσουν ρε άντε ουστ από τα ευλογημένα μας χώματα, σαπίζουν τα παιδιά μας στις τουρκικές φυλακές ποιός ξέρει τι φριχτά βασανιστήρια περνούν, τομάρια έχετε μούτρα και βγαίνετε δημοσίως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέσα σε όλους είναι και το όνομα ενός νεκρού από το 2008 ηθοποιού του Χρήστου Ευθυμίου.
    Προσωπικά πιστεύω ότι φοβήθηκαν από την αντίδραση των κοντινών τους και των Ελλήνων γιατί υπογράφοντας αυτό κατατάσσονται αυτόματα στους προδότες του έθνους μας. Τα αστεία τελείωσαν. Οι Ελληνες έχουμε τελειώσει οριστικά με τους προδότες - φανήκαν οι πιότεροι - και τον εμετικό συρφετό τους!
    ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΥΠΩΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ.
    δπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ...!!!
    Ο Πούτιν Ζητά Την Σύλληψη Του Τσίπρα Για Εσχάτη Εθνική Προδοσία; Ρωσικές Αποκαλύψεις Για Σκοπιανό Και Ρωσική Οικονομική Βοήθεια Που Την Αρνήθηκε Ο Τσίπρας..;;;;
    17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 BY ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ
    ☆ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ Μ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ☆

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟ 2019...ΑΡΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
    Δημοσκόπηση: «Οχι» λέει στη Συμφωνία των Πρεσπών το 54,1% των Σκοπιανών.

    Κλονίζεται η συμφωνία των Πρεσπών καθώς η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση που έγινε στα Σκόπια, δείχνει οτι η αισιοδοξία του Ζάεφ είναι μάλλον υπερβολική. Και οτι η πλειψηφία των Σκοπιανών απορρίπτει την αλλαγή ονομασίας της χώρας...!!!!
    ☆ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ-ΠΡΟΔΟΣΙΑ
    ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ☆
    (πηγη : σταυρουδακι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.