«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Προαναγγέλλουν ξεσηκωμό Δήμαρχοι νησιών στο Αιγαίο: «Δεν αντέχουμε άλλους μετανάστες».



«Δηλώνουμε ότι θα αντιδράσουμε και δεν θα αποδεχθούμε τη δημιουργία νέων δομών στα νησιά μας για τον εγκλωβισμό μεταναστών και προσφύγων.

Θεωρούμε απαράδεκτη την πρακτική -από όπου και αν προέρχεται- να ερμηνεύεται η αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, ως αντάλλαγμα για τη δημιουργία νέων δομών. Τα νησιά μας δεν αντέχουν άλλους μετανάστες και πρόσφυγες και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Η αποσυμφόρηση αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για όλο το βόρειο Αιγαίο» σημειώνουν με κοινή τους δήλωση και με αφορμή την ανακοίνωση της επ’ αόριστον διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ οι δήμαρχοι των πέντε νησιών του Αιγαίου τα οποία αφορά το μέτρο.

«Η μάχη μας για να γίνουν και οι Έλληνες νησιώτες και δη οι ακρίτες, οι οποίοι αποτελούν το ανθρώπινο σύνορο της Ευρώπης, ισότιμοι με όλους τους άλλους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχιστεί, όπως θα συνεχιστεί και η αγωνιώδης προσπάθειά μας να μη μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών το βορειοανατολικό Αιγαίο» αναφέρουν οι δήμαρχοι Λέσβου Σπύρος Γαληνός, Χίου Μανώλης Βουρνούς, Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, Κω Γιώργος Κυρίτσης και Λέρου Μιχάλης Κόλιας.

Στην κοινή δήλωσή του σημειώνεται επίσης: «Η διαφαινόμενη εμμονή της κυβέρνησης να συνδέει, παρακινδυνευμένα, το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα με κάτι που άπτεται της συνταγματικά κατοχυρωμένης κοινοτικής αρχής της νησιωτικότητας και αποτελεί κεκτημένο δικαίωμα όλων των νησιωτικών περιοχών της ΕΕ, μπορεί να ανοίξει κι άλλο τον ασκό του Αιόλου εάν συνεχιστεί και καθιστά τη Λέσβο, τη Χίο, την Σάμο, την Κω και τη Λέρο ομήρους μιας ακραίας «πραγματικότητας».

Ο αγώνας των δημάρχων του βορειοανατολικού Αιγαίου για να μην εφαρμοστεί η καταστροφική για τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες αύξηση στους συντελεστές ΦΠΑ υπήρξε έντονος, συνεχής, αδιάκοπος, έχει ήδη φτάσει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα και θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και σε κάθε επίπεδο μέχρι την υιοθέτηση μονίμων μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για όλη τη νησιωτική Ελλάδα όπως υπό προϋποθέσεις επιτρέπει το σχέδιο της ευρωπαϊκής οδηγίας.

Για εμάς, η αναστολή της εφαρμογής αυτής της πολύ άδικης και ουσιαστικά αντιευρωπαϊκής απόφασης, εφόσον συνδέεται με το προσφυγικό, παρότι ανακουφίζει προσωρινά τις χειμαζόμενες οικονομίες των νησιών μας, δε συνιστά ούτε κατά διάνοια λόγο για πανηγυρισμούς, διότι δεν εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ορθολογικότερης, επιτέλους, διαχείρισης κρίσιμων εθνικών ζητημάτων στη βάση των ευρωπαϊκών κεκτημένων, αλλά σ’ ένα ιδιότυπο «παζάρι» στο οποίο ο ρόλος των ακριτικών τόπων μας είναι αυτός ενός νομίσματος με αδιευκρίνιστη αξία».

πηγή


Διαβάστε επίσης:
Ρατσισμός κατά των Ελλήνων: Εχει υποστεί ζημιές το σπίτι σου από μετανάστες; – Δεν θα πάρεις καμία αποζημίωση! – Απόφαση-σκάνδαλο των ΣΥΡΙΖαίων
 

4 σχόλια:

  1. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης θα πραγματοποιήσουν Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Νομού, στα διόδια της Λεπτοκαρυάς,σχετικά με την ιστορία της Μακεδονίας , την Κυριακή 15 Ιουλιου, στις 10πμ. Θα μοιραστούν φυλλάδια σε διερχόμενα οχήματα, χωρίς να κλείσει ο δρόμος. Μια ειρηνική κινητοποίηση στην οποια καλούνται να συμμετεχουν και οι πολίτες της Πιερίας.





    Την ίδια ώρα στην Αμφίπολη, Ενωμένες Πατριωτικές Δυνάμεις, από Σέρρες, Καβάλα και Δράμα Ξεκινάνε μεγάλη μηχανοκίνητη Πορεία.

    Στη Ρόδο πάλι το πρωϊ υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 10 το πρωϊ μπροστά στο Δημαρχείο, ενώ η Κρήτη θα δώσει βροντερό παρόν το απόγευμα σε Ηράκλειο και Χανιά για την Μακεδονία.




    Ξεσηκώνεται και ο Έβρος. Κάλεσμα στην Αλεξανδρούπολη και συγκέκριμένα στον Φάρο για Πορεία. Στις 7:30 το προσκλητήριο για τους Ακρίτες μας που αναμένεται να δώσουν βροντερό παρόν.

    Για Το βράδυ της Κυριακής μεγάλη κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη από αγωνιστικούς φορείς για συγκέντρωση στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πορεία στην πόλη. Το κάλεσμα είναι για τις 8 το βράδυ και η πρωτοβουλία ανήκει στην Ακομματίστη Αυτο-οργάνωση Ελλήνων Πατριωτών.

    Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής.

    - ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ - ΑΓΩΝΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ

    - ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΔΙΟΔΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΙΕΡΙΑΣ!

    - ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΡΟΔΟΣ - 10 ΤΟ ΠΡΩΪ - ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

    - ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

    - ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΩΡΑ 19.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ,ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

    - ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ "ΧΑΝΙΑ -ΠΑΡΩΝ" ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΙΣ 19:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΧΑΝΙΑ

    - ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΕΝΙΑΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΣΕΡΡΕΣ, ΔΡΑΜΑ, ΚΑΒΑΛΑ, ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΕΩΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ 10:30 ΠΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3-4 εκατομύρια να κατεβούμε στο Σύνταγμα να τους ρίξουμε και να ακυρώσουμε τις συμφωνίες τους
      κάποιος να το οργανώσει
      οι Πανμακεδονικές τι κάνουν?

      Διαγραφή
    2. Πινουν freddo decaf...

      Διαγραφή
  2. ''δεν αντέχουμε άλλους'' τρία χρόνια όσοι έρχονται τους αντέχετε;; μπράβο ρε ωραίους δημάρχους έχουν οι νησιώτες και κανείς δεν αντιδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή