«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Εκκενώνονται χωριά και οικισμοί στην Κορινθία - Ξέμειναν από αεροσκάφη - Η φωτιά κατεβαίνει προς τα διυλιστήρια. Ξεφεύγει η φωτιά στα Γεράνεια: Αλεποχώρι, Πίσσια, Περαχώρα, Λουτράκι κινδυνεύουν.



Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Αυτή τη στιγμή πλησιάζει το Λουτράκι και το Αλεποχώρι.
Ο δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας ζητάει απεγνωσμένα εναέρια μέσα αλλά επιχειρεί μόνο ένα ελικόπτερο το οποίο αδυνατεί να ελέγξει την φωτιά.
Το βίντεο είναι από drone μέσα από την πόλη του Λουτρακίου και δείχνει πόσο κοντά πλησιάζει πια η φωτιά.
Στην περιοχή δεν πνέουν άνεμοι και με συντονισμένη εναέρια επιχείρηση η φωτιά μπορεί να ελεγχθεί σύντομα και αποτελεσματικά.
Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική στην περιοχή επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο,  πέντε ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.



Γενική διάλυση: Ποια Σμύρνη και ποια Κύπρος; - Μάτι 2018! - Δεκάδες οι αγνοούμενοι - Κανείς δεν ξέρει πόσοι και ποιοι!

http://www.pronews.gr/sites/default/files/styles/full/public/article/2018/7/24/agnooumenoi.jpeg?itok=Oopb1kxF


Δεν βρισκόμαστε ούτε σε εμπόλεμη περιοχή, ούτε έχει γίνει πολεμική εκκένωση, ούτε είμαστε στον Αμαζόνιο, ούτε μέσα στα «βαθιά» όρη.
Η τραγωδία συνέβη σε ένα προάστιο της πρωτεύουσας, δίπλα στην θάλασσα, μια συνοικία του δεύτερου μεγαλύτερου επιβατικού λιμανιού της Αττικής.

Κι όμως, 24 ώρες μετά μιλάμε για 70-100 αγνοούμενους! Ηδη υπάρχουν επίσημα 74 νεκροί.
Κανείς δεν ξέρει πόσοι ακριβώς και ποιοι ακριβώς είναι οι αγνοούμενοι.

Προέρχονται από μια πολύ συγκεκριμένη περιοχή. Και όταν λέμε «κανείς δεν ξέρει» εννοούμε φυσικά τις κρατικές/κυβερνητικές αρχές.
 Είναι πιθανόν να είναι νεκροί; Δυστυχώς, ναι!

Αλλά εν πάση περιπτώσει κάποιος πρέπει να τους καταγράψει, κάποια κυβερνητική υπηρεσία πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα και να ξέρουμε τουλάχιστον, «πόσοι» και «ποιοι».

Αυτή θα είναι η αρχή για να βρεθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αλλά τέτοια διάλυση του κρατικού μηχανισμού δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν.
Οι νεκροί προέρχονται από μια μικρή, πολύ μικρή περιοχή. Ας αναλάβει μια υπηρεσία να καταγράψει τους αγνοούμενους και ας δοθεί η λίστα στην δημοσιότητα.

Δεν είμαστε ούτε στην Σμύρνη το 1922, ούτε στην Κύπρο το 1974 για να έχουμε αγνοούμενους από έναν μικρό συνοικισμό των 100 σπιτιών.
Διαλυμένο κράτος, κυβέρνηση «της πλάκας», αλλά όλα έχουν ένα όριο...

Εδώ δείτε τους αγνοούμενους από ιδιωτική σελίδα που έχει δημιουργηθεί ειδικά για τους αγνοούμενους:
https://missingpeople.audax.gr/



ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκκενώνονται χωριά και οικισμοί στην Κορινθία - Ξέμειναν από αεροσκάφη - Η φωτιά κατεβαίνει προς τα διυλιστήρια

Εντολή για εκκένωση των οικισμών Κατσιβίρι, Λιοντάρι, Νέα Ζωή και Αναγέννηση στις πλαγιές των Γερανείων έδωσε πριν από λίγο ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γ. Γκιώνης.
Καλεί τους κατοίκους να σφραγίσουν τα σπίτια τους, να απομακρύνουν παράλληλα εύφλεκτα αντικείμενα όπως γκαζάκια και να μεταβούν προς τα ασφαλή σημεία που τους υποδεικνύονται από τους δημοτικούς υπαλλήλους.
Ο δήμαρχος έκανε έκκληση προς την κυβέρνηση για μεγαλύτερη κινητοποίηση εναέριων μέσων καθώς αυτή την ώρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς από αέρος επιχειρεί μόνο ένα ελικόπτερο!
Η περιοχή του Λουτρακίου για την ώρα δεν διατρέχει κίνδυνο και με την προοπτική ότι η φωτιά δεν θα περάσει στην άλλη πλευρά του βουνού.
Η κυβέρνηση που χθες δεν ήθελε βοήθεια αεροσκάφη από τις άλλες χώρες της ΕΕ, πριν λίγο έκανε δεκτή την προσφορά της Ιταλίας για δύο CL-415 Canadair, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα ελληνικά εναέρια πυροσβεστικά μέσα. 
Ειδικά τα CL-215/-415, έχουν «κρασάρει» από την συνεχή χρήση και το απαρχαιωμένο της κατασκευής τους που τα καθιστά πλέον μη κατάλληλα.
Περίπου στις 16:30 το μεσημέρι της Τρίτης, η φωτιά που ξέσπασε στα Γεράνεια Όρη το πρωί της Δευτέρας «κατέβαινε» από το ραντάρ προς το Χαρβάτι και τους πρώτους οικισμούς του δήμου Αγίων Θεοδώρων-Λουτρακίου-Περαχώρας, περίπου στα όρια των Αγίων Θεοδώρων κοντά στα διυλιστήρια της Motor Oil.
Το βίντεο τραβήχτηκε περίπου στις 15:00 το μεσημέρι από drone μέσα από την πόλη του Λουτρακίου και δείχνει πού κινείται η φωτιά.
Στην περιοχή δεν πνέουν άνεμοι και με συντονισμένη εναέρια επιχείρηση η φωτιά μπορεί να ελεγχθεί σύντομα και αποτελεσματικά.


πηγή: Pronews



7 σχόλια:

  1. Προς Κώστα και Αυτόλυκο
    Ημουν σε φιλικό σπίτι και έβλεπαν τον Μυλωνάκη ο οποίος έφερε τον Δρούγο να μιλήσει. Ο οποίος μας είπε ότι τις φωτιές τις έβαλαν ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ Τούρκοι, Γερμανοί - στο μυαλό του Ελληνικού λαού ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟΙ - και Ρώσοι... ΔΗΛ. πέρασε πολύ απλά μαζί με τους αιώνιους εχθρούς των Ελλήνων τώρα σε αυτή τη στιγμή και τους Ρώσους ο πρακτοροκύριος δρούγος. Ο Μυλωνάκης τον έκοψε αμέσως και έκλεισε το τηλ. όμως ο κυριούλης το πέρασε το μήνυμα που ήθελε.
    Χαίρομαι που είχα διαβάσει όλη την ανάλυση του ΑΥΤΟΛΥΚΟΥ για τον βλαμμένο που πιστός στα αφεντικά του προσπαθεί σε αυτήν την δραματική στιγμή για όλους μας να περάσει στον λαό ότι οι Ρώσοι ανήκουν στην κατηγορία των γερμανοτούρκων. Ελπίζω να το κατάλαβαν και άλλοι πάντως εγώ το είπα στην ομήγυρη οι οποίοι συμφώνησαν αμέσως αλλά σκέφτομαι οι πολλοί; δπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ανάλυση του Αυτόλυκου δεν ήταν για τον Δρούγο.

      Είστε σίγουρος ότι ο Μυλωνάκης έκοψε τον Δρούγο στον αέρα;;;!!!!

      Ο ρόλος του Δρούγου πάντως είναι ιδιαιτέρως αδιευκρίνιστος έως σκιώδης, για πολλούς. Πολλοί πιστεύουν ότι δουλεύει για το Ισραήλ και τις "ελληνοτουρκικές συνομοσπονδίες" που προωθεί -όπως και ο Κιτσίκης.

      Διαγραφή
    2. Ναι ίσως να μην ήταν για τον δρουγο όμως ανέλυσε το πως περνάνε πράγματα και αυτό εννοώ. Και ναι ο Μυλωνάκης τον έκοψε χωρίς φυσικά να πιστεύω ότι αυτός είναι εντάξει, εξάλλου δεν τον έχω ξαναδεί έτυχε στο σπίτι το συγκεκριμένο, πάντως ο δρούγος είναι από πολλούς αμφισβητήσιμος και δη στο πως πλασάρει την προπαγάνδα χρησιμοποιώντας αλήθειες.
      ΥΓ δεν είμαι υπέρ του ξανθού γένους και των λοιπών φιλολογιών για το ότι θα μας σώσει αλλά είναι τυχαίο που σε αυτή τη στιγμή που οι Ρώσοι Διπλωμάτες απελάθηκαν λόγω κατασκοπίας να βγαίνει αυτός και να τους βάζει στο ίδιο σακί με τους τουρκοτέτοιους; Α και μετά προσέθεσε για το πόσο καλοί οι Αμερικάνοι που θα στείλουν αεροπλάνο να πιάσει τους εμπρηστές και πράκτορες κλπ ΔΠ

      Διαγραφή
    3. Οκ!

      Είπα προηγουμένως ότι "πολλοί πιστεύουν". Εγώ σαν Κώστας πιστεύω απλά πως δουλεύει για την αμερικανική πρεσβεία.

      Διαγραφή
    4. Τόν Δρούγο μπορείς νά τόν πείς καί αμερικανάκι. Κυκλοφορεί σέ κύκλους πρεσβειών, αλλά καί τού ΝΑΤΟ. Είναι πολύ καλά πληροφορημένος. Τό θέμα είναι πώς χρησιμοποιεί τίς πληροφορίες καί τίς γνώσεις του. Ποιούς εκφράζει καί πού αποσκοπεί.

      Μέχρι τήν εκλογή Τράμπ εξέφραζε τίς απόψεις τής Παγκοσμιοποίησης. (Βλέπε Ιράκ). Μετά από τήν εκλογή Τράμπ άρχισε τίς εθνικές καί πατριωτικές κορώνες, καθώς ο Τράμπ είναι αντίθετος μέ αυτήν, όχι όμως καί τά γεράκια τής Ουάσιγκτον τά οποία θεωρούν τήν Ρωσία μεγάλο εχθρό. Ίσως προσπαθεί νά πατήσει σέ δύο βάρκες, κρατώντας «πισινή» γιά τό μέλλον.

      Η ανάλυση πού διάβασες αφορούσε τόν ψευτο-καθηγητή Ζουγανέλη.

      Διαγραφή
  2. Οταν ολα καιγονταν αυτοι συνεχιζαν να παιρνουν διοδια απο τον κοσμο που ετρεχε σαν τρελλος να γλυτωσει...
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ...!!!
    ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΙ ΚΡΟΥΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΝΕΡΟ...!!!
    ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ Κ Α Η Κ Α Ν Ζ Ω Ν Τ Α Ν Ο Ι
    -ΤΟΣΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΤΟΣΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
    ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ,ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είναι σχέδιο δεν είναι ανευθυνότητα, εντολές παίρνουν αν δεν πάρουν κανένας δεν ενεργεί, έχουν στις θέσεις κλειδιά δικούς τους, οι φωτιές είναι η πρώτη φάση της επίθεσης, να είστε πολύ ψύχραιμοι και να έχετε περιφερειακή όραση έρχονται τρισχειρότερα, θύμωσαν πολύ και βιάζονται πολύ, γι αυτό και θα κάνουν το λάθος, αυτοί βαδίζουν με συγκεκριμένο σχέδιο κι όταν βλέπουν αντίδραση, σημάδι ότι η σκόνη δεν κάνει καλά την δουλειά της, περνούν σε κανονική εκτέλεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή