Η φωτογραφία μου
«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΔΕΝ ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018

Ο ΒΩΞΙΤΗΣ ΦΕΡΝΕΙ “ΦΛΟΓΕΣ”

γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

 

Καστελόριζο …εσύ, Πρέσπες …εγώ

σχόλιο Διόδοτου: Σημαντικότατο άρθρο, και κατ'επέκταση της αναρτήσεώς μας "ΜΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ (ΚΙΝΕΤΑ, Δ. ΜΕΓΑΡΕΩΝ), ΜΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑ ΒΩΞΊΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ" (εδώ)

 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής
της “Ελλήνων Πολιτείας” – αρθρογράφος
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Διαταραγμένες πολιτικές προσωπικότητες, αριστερές κοινόβιες λινάτσες, με παλαιοκομματικού τύπου αντιγραφή αντιμετώπισης κρίσεως, καρβούνιασαν 80 και πλέον ελληνικές ψυχές στο Μάτι της Αττικής!

Συνάνθρωποί μας, υπέστησαν οδυνηρό και φρικαλέο θάνατο από τις φλόγες, που τους είχαν ζώσει και ανάμεναν καρτερικά το θάνατο, αγκαλιασμένοι με μέλη των οικογενειών τους ή και άλλων άγνωστων συνανθρώπων τους, που η κακιά μοίρα και η εγκληματική αδιαφορία της ελληνικής Πολιτείας τους επιφύλασσε αυτό το σκληρό και απάνθρωπο τέλος!

Αλλά είναι μόνο η αδιαφορία της Πολιτείας στη διαχείριση τέτοιων ακραίων κρίσεων; Ή υπεισέρχονται και οικονομικά συμφέροντα που δεν λογαριάζουν ούτε αυτήν,  την ανθρώπινη ανώνυμη ζωή;

Αναφέρθηκα σε προηγούμενο άρθρο μου στην Ελεύθερη Ώρα με τίτλο: “Συμμετρική απειλή ο βωξίτης στα Γεράνεια Όρη”, πως στα Γεράνεια Όρη οι εργολάβοι θέλουν να κάνουν πάρτι με αιολικά εργοστάσια και μεταλλεία βωξίτη! Μήπως λοιπόν, η φωτιά που ξεκίνησε από την Κινέττα “άναψε” γι΄ αυτόν τον λόγο;

Επειδή κάποιοι θέλουν να κάνουν ορυχεία βωξίτη στην περιοχή;
Πιστέψτε με – όπως αποδεικνύεται από τα τηλεφωνήματα στην εφημερίδα, σε εμένα προσωπικά, αλλά και στην απήχηση του άρθρου μου στο διαδίκτυο – έγινε ένας χαμός! Θεωρώ καθ΄ όλα ωφέλιμος!

 

Τυχαία υπογράφηκε η συνθήκη παραχώρησης της Μακεδονίας στις Πρέσπες;


Σήμερα, θα σας παρουσιάσω κι άλλα στοιχεία περί της ύπαρξης του βωξίτη στην ελληνική γη και που ίσως, να είναι η αιτία για να “πυροδοτηθούν” κι άλλες ανεξέλεγκτες καταστάσεις, ωσάν κι αυτή της βιβλικής καταστροφής της Αττικής!

Το ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών) το 2015 εκπόνησε μελέτη με τίτλο: “Διερεύνηση δυνατοτήτων δημιουργίας κατασκήνωσης στην περιοχή των Πρεσπών”!

Εκεί στην 13η σελίδα διαβάζουμε:

«Το Δ.Δ. Βροντερού (Κυράστενο) έχει πληθυσμό 183 κατοίκους και εδαφική περιφέρεια 56,1  χιλιάδες στρέμματα.  Σε  ύψος 1050  μέτρων είναι χτισμένο το Βροντερό, του  οποίου  το  όνομα  προέρχεται από τις  βροντές… Στο Βροντερό φύεται το ενδημικό  είδος  της  χλωρίδας  της  Πρέσπας, η  Centaurea  prespana. Υπάρχει ποικιλία στη χλωρίδα (τσάι, αγριορίγανη, πολλά βότανα)  και στην  πανίδα. Επίσης, εντοπίζονται στην  περιοχή κοιτάσματα  βωξίτη…»!


Επίσης, το Πολυτεχνείο Κρήτης – Σχολή Μηχανικών Ορυκτού Πλούτου, δημοσιεύει διπλωματική εργασία του κ. Λουκά Στυλιάρα τον Σεπτέμβριο του 2015, με θέμα: Συγκριτική αξιολόγηση Ζελατοδυναμίτιδας και Γαλακτώματος σε Ασβεστολιθικά και Βωξιτικά Πετρώματα!

Στη σελίδα 9 αναφέρεται, πως μεταξύ των περιοχών στην Ελλάδα που έχουν μεγάλες ποσότητες βωξίτη, είναι η περιοχή του Βροντερού στις Πρέσπες! Αναφέροντας επί λέξει:

«Τα παρακάτω κοιτάσματα βωξίτη βρίσκονται σε άλλες γεωλογικές ζώνες που σχηματίστηκαν κυρίως λόγω τεκτονικών φαινομένων:
Όρος Κατσίκα Χαλκιδικής, Νότιο τμήμα της Χίου, Ναύπακτος – Πύλος και Ανατολική Πελοπόννησος (Όρη Αρτεμίσιο, Παρθένιο) και Βροντερό Πρεσπών!
Ωστόσο, οι μεγαλύτερες ποσότητες βρίσκονται στην περιοχή Παρνασσού – Γκιώνας» (σ.σ. ας συγκρατήσουμε την σημείωση για την περιοχή του Παρνασσού)!Στον χάρτη απεικονίζεται καθαρά η ύπαρξη βωξίτη στην περιοχή του Παρνασσού, όπως και της Κινέττας (Γεράνεια Όρη)

Εδώ θα αναφέρω, πως πεποίθησή μου είναι, ότι δεν είναι διόλου τυχαία η επιλογή της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ώστε στην περιοχή των Πρεσπών να “πέσουν” οι  υπογραφές της προδοτικής Συμφωνίας με τους Σκοπιανούς και στην οποία παραχωρήθηκε, όχι μόνο το όνομα της Μακεδονίας μας, αλλά και η εθνοτική ταυτότητα και η γλώσσα! Τέτοιες επιλογές δεν είναι τυχαίες και σηματοδοτούν μελλοντικές καταστάσεις και εξελίξεις!

Όπως δεν ήταν τυχαία, η επιλογή αναγγελίας της Δανειακής Σύμβασης (Μνημόνιο) της Ελλάδος με την ΕΕ και το ΔΝΤ από τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στις 23 Απριλίου 2010 από το Καστελόριζο! Το ακριτικό νησί μας είναι το πλέον επίμαχο σημείο της ανακήρυξης ΑΟΖ από πλευράς της Ελλάδος! Χάραξη της ΑΟΖ από μέρους μας μεταξύ του Καστελόριζου και των Ιώνιων παραλίων, αποδυναμώνει αφάνταστα την επιθετική πολιτική της Τουρκίας!

Και βέβαια, η σημειολογική αναφορά του Καστελόριζου, όπως και των Πρεσπών, μήπως δεν γίνεται με γνώμονα τα ελληνικά συμφέροντα;

 

Πόσο κινδυνεύει ο Παρνασσός;


Τον Μάρτιο του 2012, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο  – Σχολή Πολιτικών Μηχανικών – τομέας Ανθρωπιστικών Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου, δημοσιεύει διπλωματική εργασία της κ. Ευγενίας Κ. Γρίβα (Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.) με τίτλο: “Βωξίτης Παρνασσού, Θησαυρός ή Πληγή για το Νομό Φωκίδας;”!

Στη σελίδα 73 διαβάζουμε:

«2.4.2. Κοιτάσματα Βωξίτη ανά Γεωλογικές Ζώνες Τα βωξιτικά κοιτάσματα ανήκουν σε τρεις γεωλογικές ζώνες: Α. Ζώνη Παρνασσού-Γκιώνας 1. 1ος βωξιτικός ορίζοντας ηλικίας Μ. Ιουρασικό-Α. Ιουρασικό με Cladocoropsis 2. 2ος βωξιτικός ορίζοντας ηλικίας Α. Ιουρασικό με Nirenea – Κ. Κρητιδικό 3. 3ος βωξιτικός ορίζοντας ηλικίας Κενομάνιο – Τουρώνιο Ο 3ος βωξιτικός ορίζοντας είναι και ο μεγαλύτερος σε ποσότητα κοιτάσματος. Μεταξύ του 2ου και του 3ου (100m από τον 3ο ) εντοπίζεται κατά θέσεις η παρουσία του ενδιάμεσου ορίζοντα. Από τους τρεις ορίζοντες, ο 2ος και ο 3ος είναι υπό εκμετάλλευση. Β. Ζώνη Ανατολικής Ελλάδας (Πελαγονική & Υποπελαγονική) 1. 1ος βωξιτικός ορίζοντας, όπως και ο παλιότερος στη ζώνη Παρνασσού-Γκιώνας, ηλικίας Α. Ιουρασικός – Κ. Κρητιδικός 2. 2ος βωξιτικός ορίζοντας ηλικίας Τριαδικό – Κενομάνιο. Σε αυτή τη ζώνη περιλαμβάνονται τα κοιτάσματα του Καλλιδρόμου, της Λοκρίδας, του Δομοκού, της Νοτιοανατολικής Θεσσαλίας, της περιοχής Μάνδρας-Ελευσίνας, της βόρειου και κεντρικής Ευβοίας και της Σκοπέλου. Γ. Υπόλοιπος Ελλαδικός Χώρος Τα παρακάτω κοιτάσματα βρίσκονται σε άλλες γεωλογικές ζώνες που σχηματίσθηκαν κυρίως λόγω τεκτονικών φαινομένων : 1. Όρος Κατσίκα Χαλκιδικής 2. Νότιο τμήμα της Χίου 3. Ναύπακτος-Πύλος και ανατολική Πελοπόννησος (όρη Αρτεμίσιο, Παρθένιο) 4. Βροντερό της περιοχής Πρεσπών. Τα περισσότερα από τα παραπάνω κοιτάσματα βρίσκονται μέσα σε ασβεστόλιθους της κάθε περιοχής…»!

 

Είναι ευθύνες με γνώση ή εξ αμελείας;


Το ζητούμενο λοιπόν είναι – και πρέπει να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός – κατά πόσο κινδυνεύουν από μια “τυχαία” πυρκαγιά, η περιοχή Βροντερού των Πρεσπών, αλλά και ο Παρνασσός;

Έχουν προβλεφθεί και έχουν ληφθεί από την Πολιτεία τα κατάλληλα μέτρα για να μην επαναληφθεί, η προ ημερών τραγωδία στο Μάτι της Αττικής;
Εξυπηρετούνται οικονομικά συμφέροντα από μια τέτοια απρόβλεπτη εξέλιξη; Και εάν ναι, ποιων;

Έχει η Πολιτεία (Κυβέρνηση, Γενικός Γραμματέας, Περιφέρεια Αττικής, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Πυροσβεστική, Αστυνομία) ευθύνες για τη βιβλική καταστροφή της Αττικής;

Αρκεί μόνο η ανάληψη πολιτικής ευθύνης εκ μέρους του Πρωθυπουργού της χώρας μας;

Είχε ενημερωθεί η Πολιτεία για τον επερχόμενο όλεθρο;3 σχόλια:

 1. Ποιός είναι ο υπουργός για τον ορυκτό πλούτο και την ενέργεια ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο βωξίτης έχει ονοματεπώνυμο, αλλά κανείς δεν τολμά να το γράψει: "Μυτιληναίος"!!!
  Ναι! Αυτός που χρώσταγε 120 εκατομμύρια στην ΔΕΗ και έκανε δική τους εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή παίρνει από την ΔΕΗ ρεύμα για τους πελάτες του!!! Δεν πλήρωνε το δικό του ρεύμα, άραγε τώρα πληρώνει στην ΔΕΗ το ρεύμα που αγοράζει για τους πελάτες του και οι πελάτες τον πληρώνουν; Ή κάποτε θα γίνει η νέα "Energa"????
  Επίσης στο: http://egerssi.gr/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B7-%CE%BF-%CE%B2%CF%89%CE%BE%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%BD/, λέει για την περιβαλλοντική μελέτη που κατέθεσε η εταιρεία εκμετάλλευσης βωξίτη, ότι οι εξόρυξη θα είναι ΥΠΟΓΕΙΑ!!!
  Λοιπόν, παιδιά εδώ ήρθαμε, πάμε να φύγουμε, το έργο το ξαναείδαμε με την "Ελληνικός Χρυσός - eldorado" που είχανε περιβαλλοντικές μελέτες χιλιάδων σελίδων για υπόγεια εκμετάλλευση, άμεση αποκατάσταση τοπίου, φύτευση χιλιάδων δένδρων, οικολογικές ευαισθησίες και και και... και καταντήσανε την περιοχή κρανίου τόπο και είναι θέμα χρόνου η δηλητηρίαση των υπογείων υδάτων όλης της Χαλκιδικής...
  Με βάση αυτές τις μελέτες είναι υποχρεωμένα τα δικαστήρια να δώσουν άδεια. Μετά όμως που έρχεται ο έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον εφαρμόστηκαν οι μελέτες, μπαίνει ο πολιτικός κόσμος που τα βλέπει όλα ιδανικά και το αίσχος διαιωνίζεται...
  Α.Α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή