«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΘΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ, 25-9-2018

https://3.bp.blogspot.com/-VMj_aYJh4Zw/W6sLIUlJD7I/AAAAAAAAPo4/PE2EDd4fZxkF-sDPm538GYzeOph8i6C8ACLcBGAs/s640/cebdceb9cebaceb7cf84ceb1cf81ceb1cf83-ceb1cf80ceb1cebdcf84ceb1-cf83ceb5-cf80cebfcebbceb9cf84ceb9cebaceb1cebdcf84ceb7ceb4ceb5cf83.jpg 
Σχόλιο Διόδοτου: Μπορεί η απουσία του ιστολογίου μας από την τρέχουσα ενημέρωση να μην ήταν ιδιαιτέρως αισθητή, τις τελευταίες 10 ημέρες, οφείλουμε όμως να ομολογήσουμε ότι η παρούσα ανάρτηση μπορεί να καλύψει ΠΛΗΡΩΣ όλα τα κενά. 
 
 
 
Νικήτας Σταματελόπουλος ή Νικηταράς (1787 - 25 Σεπτεμβρίου 1849)


 
 
 
 
 
Παρατίθενται κατωτέρω οἱ σημαντικώτερες εἰδήσεις τῆς ἡμέρας, κατανεμημένες σὲ ἑνότητες καὶ ἀξιολογημένες μὲ χρωματικὴ διαφοροποίησι, γιὰ τὴν 25-9-2018.
                             
                                                                                                                              «Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα»

ΙΣΤΟΡΙΚΑ
ΕΘΝΙΚΑ
MΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
ΘΡΑΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
ΣΚΑΝΔΑΛΑ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΦΩΤΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
ΥΓΕΙΑ
ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ
ΑΛΛΑ
 
 
 
 
 
 
 
Διαβάστε επίσης:
 
  

7 σχόλια:

  1. Μεγαλη μορφη! Η Ελλαδα ευγνωμονει.

    Πραματευτης. Η καταρα της σημερινης Ελλαδος. Γεμισαμε απο δαυτους. Μονο που οι ντοκτοραδες των μη-επιστημων, ακολουθωντας το *πολιτικως ορθον*, του αλλαξανε ονομα. Τωρα λεγεται Fund Manager, Market Analyst, Businessman και δεν συμμαζευεται. Το σνμερινο σκυλολοι που το παιζει αρχουσα ταξη, μου εφερε στη μνημη μια φραση του Εργολαβου-χρειαζεται λεπιδι-

    Η στιγμη φωναζει και προσκαλει εναν νεο Νικηταρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ26 Σεπτεμβρίου, 2018 23:44

    Στην μάχη του Αγίου Σώστη έλαβε το προσωνύμιο "Τουρκοφάγος".Στην συνάντηση των Τούρκων του Κιουταχή και των Ελλήνων του Καραισκάκη,πήρε μέρος ώς πληρεξούσιος του Κολοκοτρώνη,στην γολέτα "Σπαρτιάτης"του καπετάν Γιάννη με παρουσία του ναυάρχου Κόχραν.Άγγλοι και Τούρκοι τον ακούγανε σιωπηλοί και με σεβασμό,ενώ οι Τούρκοι είχανε δεισιδαίμονα φοβο για τον Νικήτα Σταματελόπουλο.Ψηλός,κοκκαλιάρης αλλά αξιοπρεπής και ειδικά η Μωραίτικη φορεσιά και του τουρμπάνι του δίνανε μια παράξενη μεγαλοπρέπεια,κατά τον Τσώρτς.Τελικά,ότι δεν κάνανε τα τουρκικά όπλα,το έκανε η "φθόνεια η δολερή"και οι διχασμένοι Έλληνες.Κάθε μέρα ξύλο στην φυλακή και μαζί με την υγρασία και τις κακουχίες και ο ήρωας Τουρκοφάγος βγήκε μισότυφλος και αργότερα επαίτης.Διαχρονικά το Ελληνόφωνο γκουβέρνο,έτσι φερόταν στους ήρωές του.Κάποτε στην δίκη των Κολοκοτρώνη και Πλαπούτα,όταν ο δικαστής Πολυζωίδης αντιστάθηκε μαζί με τον Τερτσέτη στην καταδίκη των στρατηγών σε θάνατο,αργότερα το βράδυ τους συνάντησε ο Νικηταράς,λέγοντας στον Πολυζωιδη"πρόεδρε,με την στάση σου στο δικαστήριο,μου πήρες τις δάφνες των Δερβενακίων".Αληθινός Έλληνας,αληθινός ήρωας.Το σωστό"λίπασμα"για τους σιωπηλούς απελευθερωτές των τελευταίων χρόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέγεται ότι βρέθηκε σε μάχες που έσφαξε μόνος του εκατοντάδες τούρκους, και μετά τη μάχη..γυναίκες τού περιποιούνταν το δέρμα των χεριών γιατί τα δάκτυλα και η παλάμη..είχαν πληγεί, σαν έγκαυμα, από το σφίξιμο στη λαβή του ξίφους .

      Διαγραφή
  3. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ27 Σεπτεμβρίου, 2018 11:43

    ΝΑΙ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ,ΤΡΙΑ ΣΠΑΘΙΑ ΣΠΑΣΑΝΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΟΛΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΒΑΛΑΝΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙ.ΕΙΧΕ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΑΓΚΥΛΩΣΗ.ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΩΡΗ ΜΑΧΗ,ΕΔΙΝΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ''ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΙΚΗΤΑ,ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΦΑΖΕΙΣ''.ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σημερα παθαινουν ΑΓΚΙΛΩΣΗ τα χερια των νεων ελληνων -ειδικα- απο το ποντικι που χρησιμοποιουν στο ιντερνετ.
    Τοτε υπηρχαν ΗΡΩΕΣ που αγωνιζονταν για την ΠΑΤΡΙΔΑ...ενω σημερα υπαρχουν
    κηφηνες-"αχρηστοι" που "αγωνιζονται"
    στο σερφαρισμα και στην αρπαχτη...και οχι μονο...Πως ειναι δυνατον αυτος ο τοπος να προκοψει με αυτες τις συνθηκες που ζουμε σημερα και με "αυτους" τους ανθρωπους... τους τοσο "λιγους" και πως περιμενουμε απο την νεα γενια να σταθει στο υψος της οταν ολα μα ολα ειναι : ΣΑΠΙΑ - ΠΡΟΔΟΜΕΝΑ -
    "ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ" ειτε λεγετε ιστορια,αξιες
    ιδανικα,εκκλησια,παιδεια,πολιτισμος,
    υγεια,μελλον,πατριδα....κλπ,κλπ...
    Δεν υπαρχει ΕΚΕΙΝΟΣ που θα βγαλει τον τοπο απο την "λασπη" που θα εμπνευσει
    τον λαο, που θα ξεσηκωσει το λαο απο τις σταχτες του και θα "λαμπρυνει" με την παρουσια τον λογο και τα εργα του
    τον τοπο αυτο των ηρωων και αγιων.
    Ωστοσο θα πρεπει - πιστευω- να ειμαστε αισιοδοξοι και να πιστευουμε στον θεο με ολη μας την ψυχη και την καρδια,
    ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.
    ΜΗΝ ΛΥΓΙΖΕΙΣ ΨΥΧΗ ΜΟΥ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ...
    ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ27 Σεπτεμβρίου, 2018 18:43

    ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ Η ΩΡΑ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ.ΕΝΝΟΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΣΟΥ.ΕΦΑΓΕΣ ΤΟΝ ΓΑΙΔΑΡΟ,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΕ Η ΟΥΡΑ;ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ'ΣΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΔΙΟΔΟΤΟΥ ΠΡΩΤΟΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΑΝΤΗΣΕΤΕ.ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή