«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΆ ΠΏΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΑΣ «ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ»!

 Ισπανία: Διαδηλωτές έκαναν τα ΜΑΤ... "με τα κρεμμυδάκια"!!! (βίντεο)





το είδαμε εδώ

28 σχόλια:

  1. Εάν δεν βγεί η κουκούλα , τίποτα δεν πρόκειται να γίνει!
    Το καλλίτερο σκίτσο που υπάρχει και απεικονίζει την πραγματικότητα που ΟΛΑ τα άλλα κόμματα αφενός κρύβουν αφετέρου ούτε καν τολμούν να το υπονοήσουν!
    Συγχαρητήρια στην Χ.Α.
    ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ!!!

    ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΑΝΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
    ...

    https://ethnikismos.net/2018/09/12/%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%83-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9/

    ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΤΙ "ΑΓΡΙΟΙ" ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙΧ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΘΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ , ΠΩΣ Η Ε.Ε. ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΑΙ!
    ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΣΩΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ!
    ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΣΩΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ...ΦΑΣΙΣΤΕΣ!
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΛΗΝΕΣ!
    ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ!
    ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ (ΜΠΛΕ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ) ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!
    ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ!
    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει πρόνοια καταστολής κάθε αντίδρασης πολιτών από το σύστημα, θα σας πληροφορήσω ότι οι υπηρεσίες της Κρατικής Ασφάλειας, η ΕΥΠ και η ΔΑΕΕΒ, παρακολουθούν κάθε προσπάθεια ή απόπειρα ένοπλης εξέγερσης πολιτών, με μεγαλύτερο ίσως ζήλο,απ' ότι για αντίστοιχες προσπάθειες από τους τζιχαντιστές και την εγχώρια μαφία που πρόκειται να τους υποστηρίξει.Στο βίντεο αυτό που βλέπω είναι τα Ισπανικά ΜΑΤ να κρατούν απολύτως ΑΜΥΝΤΙΚΗ στάση, οι διαδηλωτές κάνουν πολλά σοβαρά και τραγικά λάθη...όπως:

    - Σαν όπλα έχουν πέτρες-ξύλα και όχι γκλοπ και δακρυγόνα που έχουν τα ΜΑΤ.!!
    - Σαν θωράκιση χρησιμοποιούν μαντήλια και όχι μάσκες ενεργού άνθρακα, ασπίδες και αλεξίσφαιρα.
    - Δεν έχουν εντρυφήσει στις τακτικές μάχης πεζοπόρων τμημάτων,δεν λαμβάνουν διαφορετικούς σχηματισμούς μάχης ανάλογα με τις κινήσεις των ΜΑΤ.

    Σε κάθε περίπτωση αν τα ΜΑΤ τους χτυπούσαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και ασφυξιογόνων χημικών θα τους είχαν "σπάσει" σε 3 σημεία. Το ίδιο και εσάς αν πάτε ανοργάνωτοι όπως οι Ισπανοί "ξυπόλυτοι στα αγγούρια.".

    Επίσης να μην ξεχνάτε κάτι πολύ βασικό....την Μονάδα Ειδικής Καταστολής Διαδηλώσεων, μυστική υπηρεσία ως όργανο του κάθε κυβερνώντος κόμματος. Η Γερμανία έχει το ίδιο σύστημα και έχει δοθεί αυτή η τεχνολογία εδώ και κάμποσα χρόνια και στην Ελλάδα....δήθεν αριστεροί...δήθεν δεξιοί κλπ.Είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία αυτά τα τσογλάνια. Οι δήθεν "αναρχικοί" τι νομίζετε ότι είναι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους στρίμωξαν τους αστυνομικούς, απλώς γιατί όρμησαν όλοι μαζί περιμετρικά σαν μπουλούκι, πράγμα που δεν κάνουμε εμείς. Το πρόσεξα πως δεν χρησιμοποιήθηκαν χημικά, που άλλωστε είναι απαγορευμένα στην πραγματικότητα, αλλά απλώς η ΝΤΠ γράφει αυτούς τους νόμους στ' @@δια της.

      Το βιντεάκι ήταν για να τονωθεί το ηθικό.

      Διαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ. ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΡΩΜΕ ΤΗΝ ΦΟΛΑ ΟΜΑΔΙΚΑ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΝ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ. ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ, ES-PANA, ΜΑΘΑΝΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΑΝ ΛΕΟΝΤΕΣ!!! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Ισπανοί ματατζηδες μπορεί να ταν μόνοι τους χωρίς την αδελφό υποστήριξη. Ενώ τα δικά μας έχουν και ονοματεπώνυμο. ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΆΜΕ ΝΤΕ.Ξεχάστηκα να οι αγανάκτησμενοι. Ερε βρώμα και λυσωδια. Ντου ρε ντου από παντού. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόνο αν τους διέταξαν να κάτσουν να τις φάνε θα κάθονταν έτσι οι ένστολοι. Το κανονικό που έχω δει εγώ στην Αθήνα είναι ελάχιστοι ένστολοι από μια ομάδα να παίρνουν από πίσω πολύ περισσότερους διαδηλωτές ροπαλοφόρους και κρανοφόρους. Νταήδες της πλάκας δηλαδή, μόλις τους ορμάνε οι ένστολοι γίνονται κότες. Στο συγκεκριμένο βίντεο παίζει να ήθελαν να παρουσιάσουν τους ενστόλους σαν τους καλούς της υπόθεσης, τα καημένα τα θύματα των ανεγκέφαλων διαδηλωτών.

    Αυτά πρέπει να βιντεοσκοπούνται από μπαλκόνια για να καταλάβεις τι πραγματικά γίνεται και να κάνεις σχεδιασμούς για μελλοντικές διμαμαρτυρίες.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://kentripotideas.blogspot.com/2018/06/1-2-4-ntokoymenta.html?m=1. Ολη η αληθεια για το συλαλητηριο στο πισοδερι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρώτα θα ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει αριστερά και όλα τα άλλα έπονται. Κάθε πράμα στον καιρό του και ...
    Μην ξανακούσω ,
    για αριστερούς πατριώτες εκτός εάν πρόκειται πρόκειται περί τυφλών κουφών και ανοήτων η (και αυτό είναι πολύ δυνατό χαρτί), περί παμπόνηρων προδοτών ως οι γνωστοί "μικογλεζοι",
    και πως δεν υπάρχει δεξιά και αριστερά , είναι όλοι ίδιοι!
    Αυτός που θα ξεστομίσει το παραπάνω πρέπει να μας γράψει μια ανακοίνωση δεξιού κόμματος ως η παρακάτω. Διαφορετικά ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ!


    «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στις 14 και 16 Σεπτεμβρίου, η περιφερειακή διοίκηση Β Αιγαίου στη Χίο και Λέσβο θα είναι συνδιοργανωτής και χρηματοδότης, εκδήλωσης με τίτλο «ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ», φροντίζοντας να τη διανθίζει μαζί με πρόθυμους τοπικούς άρχοντες και παράγοντες με εθνικιστικές κραυγές, αποκρύπτοντας την ουσία, ότι δηλαδή επρόκειτο για ένα ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ...
    ...
    https://ethnikismos.net/2018/09/13/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%84%ce%b5%cf%83-%ce%ba%ce%ba%ce%b5-%ce%bf%cf%87%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b7%cf%83-%ce%b3%ce%b5/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτούς που προσεύχονται στο Θεό κάθε μέρα τα χαράματα και μερικές φορές και συχνότερα, πάνε κάθε Σάββατο στην εκκλησία, οι γυναίκες τους φοράνε μαντήλες όπως έκαναν και οι μανάδες και γιαγιάδες μας μέχρι τη δεκαετία του '60, σκοτώνουν συγγενείς για λόγους τιμής, και θέλουν να διαδώσουν την πίστη στο θεό, πως τους βλέπεις, αριστερούς ή δεξιούς; Πιο δεξιοί από σένα είναι.

      Γιώργος

      Διαγραφή
  8. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΕΒΡΑΙΟΔΟΥΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ...
    https://filonoi.gr/2018/09/12/gnorizoyme-me-poioys-me-ti-kai-giati-polemoyme/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και να τα εδειχναν μηπως θα αλλαζε κατι, παλι ιδιοι θα ειμασταν...αυτο που χρειαζεται να αλλαξει στον ελληνα ειναι το μυαλο του, αλλα δυσκολο το βλεπω ετσι οπως τον εχουν καταντησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας ξεκινήσουμε τον πόλεμο στο κομμουνιστικό σύστημα γράφοντας και διαδίδοντας ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    Είναι πιο δυνατή από όλα τα όπλα μαζύ.
    Αυτός είναι και ο λόγος που επικράτησε στις λογικές κοινωνίες Η Θεία Διδασκαλία Του Θεάνθρώπου Ιησού Χριστού μας.
    Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ η οποία νίκησε και όλα τα όπλα (πνευματικά και μη) με τα οποία είχαν (και τότε όπως και τώρα) κατακτήσει τους Έλληνες παππούδες μας λίγες δεκαετίες προ Χριστού οι αντίθεοι και αντίχριστοι της εποχής εκείνης.
    Σαν να μην πέρασε μια ημέρα.
    Για αυτό ας μεταφέρουμε αλήθειες και ας μας πουν φασίστες εκτός απο τους γνωστούς κομμουνιστές(μπλε πρασινοι κόκκινοι) και οι ...φιλελεύθερο αριστεροί πατριώτες!
    Και εφόσον θέλουν πόλεμο* θα τον έχουν...
    Οπως προκύπτει απο το κείμενο που ακολουθεί , τιμή μας και καμάρι μας να μας ονομάζουν φασίστες οι αριστεροί!

    (*Οι δεξιοί πνευματικό και ιδεολογικό πόλεμο και αυτοί, οι αριστεροί , ας χτυπούν με δακρυγόνα και κανόνια όπως έχουν συνηθίσει ανα του αιώνες!
    Μια τρύπα στο νερό θα κάνουν! Χαμένοι απο χέρι! Οπως και τότε έτισ και τώρα!

    Διαβάστε τι είναι φασισμός για να μην μας δουλεύουν οι νικητές του πολέμου καπιταλιστές αστοί ,που η προπαγάνδα μας τους παρουσιάζει για δεξιούς, φιλελεύθεροι και αριστεροί!
    Το κείμενο που ακολουθεί είναι μεγάλο για τους ξερόλες και άρα ας αρκεστούν στο αναμάσημα ...κόκκινος φασισμός , φασιστερά και λοιπά φαιδρά που έχει εφεύρει το παγκόσμιο τραπεζιτικό σοβιετικό σύστημα για να αποσαρθρώσει κάθε ιδεολογικό έρεισμα που είναι αντίθετο με τις πολιτικώς ορθές πεποιθήσεις της παγκόσμιας ελίτ!

    ΤΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ
    ...

    Ως εκ τούτου κάθε Έννοια που ευαγγελίζεται μια Τάξη όπου Εθνικές Κοινωνίες θα ευημερούν και θα παράγουν Πολιτισμό, που θα μπορεί να σταθεί ισάξιος έναντι των υπολοίπων πνευματικών δημιουργημάτων του παρελθόντος, θα πρέπει να αλλοιωθούν.

    Εξ αυτής της μέγγενης δεν γλίτωσε φυσικά ούτε και το κύριο ιδεολογικό ρεύμα που στέκεται ενάντια στα δύο προαναφερθέντα κατεστημένα, η Έννοια Φασισμός. Η εν λόγω έννοια περιφέρεται καθημερινά στο λεξιλόγιο των πολιτών. Ας μου επιτρέψετε να χρησιμοποιήσω τον όρο “κακοποιείται”, καθημερινά.

    Τρεις είναι οι κατηγορίες πολιτών που αρέσκονται εις την χρήση της Έννοιας Φασισμός:
    Οι επαΐοντες, αυτοί δηλαδή που γνωρίζουν κάποιες βασικές αρχές του και την χρησιμοποιούν ορθώς. Οι πάσης φύσεως αντιφασίστες, οι οποίοι ορθώς πράττουν και ταυτίζουν κάθε τι που αντιτίθεται στις “αξίες” τους με τον Φασισμό, μιας και είμαι της άποψης ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον αντιφασισμό τους ως υπομόχλιο, δια να στρέψουμε το υγιές μέρος της κοινωνίας προς το μέρος μας. Η τρίτη κατηγορία, με την οποία θα ασχοληθούμε, είναι όλοι εκείνοι οι οποίοι λόγω μη ενασχόλησής τους με την μελέτη πολιτικών ιδεολογιών υποπίπτουν εις την παγίδα του συστήματος, χρησιμοποιώντας σωρηδόν την Έννοια Φασισμός συγχέοντάς την με ένα σωρό ανόμοιες Έννοιες. Ουσιαστικά σφυροκοπούν την εν λόγω Έννοια οι εν δυνάμει υποστηρικτές της. Αν αντιμετωπίσουμε αυτήν την διαστρέβλωση από μια Ιδεολογική σκοπιά, θα αντιληφθούμε ποσό πολιτικά ανώριμη είναι η "επικάλυψη του φασισμού" με όποιο χρώμα (λ.χ. μαύρο, κόκκινο, μπλε, φούξια κλπ κλπ) εξυπηρετεί τους σκοπούς του ομιλητή. Πλην, όμως, της φαιδρότητας που αποπνέει το εγχείρημα του "επιχρωματισμού" της Έννοιας Φασισμός, είναι και επικίνδυνο, όταν αυτή η διαστρέβλωση χρησιμοποιείται από τους επαΐοντες μιας και ρίχνει νερό στο μύλο της προπαγάνδας του αντιπάλου.Δια αυτού του άρθρου θα προσπαθήσουμε πρωτίστως να απεμπλέξουμε την Έννοια Φασισμός από διάφορες άλλες Έννοιες, που σκοπίμως συγχέονται και δευτερευόντως να αναφέρουμε τους λόγους δια τους οποίους πρέπει να αποφεύγεται η σκόπιμη διαστρέβλωση του όρου από άτομα που είναι φίλα προσκείμενα προς τις Ιδέες μας.

    «Πιθανώς κανένας άλλος πολιτικός όρος δεν χρησιμοποιείται τόσο τυχαία και με τόσο ελάχιστη ακρίβεια, όπως ο “φασίστας” και ο “φασισμός”.
    ...
    http://theodotus.blogspot.com/2018/09/blog-post_12.html#comment-form

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. H σημερινη πραγματικοτητα οπως την βλεπη ενας Αμερικανος για την δικη του κοινωνια.

    https://twitter.com/Dondep/status/1040388141016858624

    Χαρακτηριζει το κοινο της Αμερικης ως bamboozled. Aν ισχυει αυτο γι* αυτους, για εμας εδω ισχυει επι δεκα. Η πλειοψηφια του Ελληνικου λαου αγνοει τελειως την προσφατη ιστορια της Ελλαδος απο το 1950 εως σημερα. Ποσοι Ελληνες γνωριζουν οτι ο πατερας του Σημιτη ηταν υπουργος του Βουνου. Οτι ο πατερας του μεγαλοπαραγοντα Κοκκαλη επισης. Ποσοι γνωριζουν οτι το ΚΚ ειναι ενα εργαλειο που εφηυρε η συμμορια Ροκφελερ, Σιφ, Μοργκαν προς χρησιν στο δρομο για παγκοσμιοποιηση; Σημερα το ΚΚ μετονομασθη Globalist/Liberal με αφεντικο τον Σορος και τον γιο του. Με τις υγειες μας. και ολοι μαζι με φορα στις γιορτες της ΚΝΕ για τα πενηντα της χρονια. Αν εχει κανεις μηχανη μουτζωματος βαλτη στη μπριζα στο φουλ, μας αξιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ahoy,
      Προσπαθώ παντως να κρατηθώ αισιόδοξος όπως εσείς.
      Και πρέπει να ομολογήσω πως αποτελείτε για τον Διοδοτο τιμή στο χώρο των σχολίων, καθώς και πηγή "νεας" για τους περισσότερους γνώσης.
      Να είστε καλά!

      Διαγραφή
    2. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ14 Σεπτεμβρίου, 2018 21:12

      Τα σχόλιά σας ώς συνήθως κεραυνός.Οντως αποτελείτε τιμή και για το blog αλλά και για μάς.

      Διαγραφή
  12. Ενα εξαιρετικό ποίημα το αφιερώνω στους Έλληνες εδώ μέσα. Για να μην χάνουμε την ουσία με τις αναλύσεις περί αριστεροδεξιών κλπ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΜΕΘΑ ΕΛΛΗΝΕΣ και η αλήθεια είναι ότι ποσώς μας ενδιαφέρουν πλέον οι αριστεροδεξιοί κλπ ελλαδίτες και οι προδότες αντιπρόσωποι όλων αυτών των ισμών...δπ
    Γεννήθηκα Ἕλλην...

    Ἐραστὴς τοῦ Ὥραίου ἐκ Φύσεως...
    Σύντροφος τῆς Ἐλευθερίας...
    Τοῦ Ἡλίου Ἀδελφὸς...
    Μὲ σκέψεις χαμένες εἰς τὰ βάθη τοῦ ἀπεράντου νοὸς...
    Χαζεύω τὸ γκρέμισμα τῆς Πατρίδος...
    Κι' ἐμᾶς...''τσιγγάνους''...
    νὰ ξεπουλάμε τὰ συντρίμια της !!!
    Φωτιὰ ἔρχεται...
    διότι ἔρχομαι...
    Ἔρχομαι δύναμιν φέρων...
    Ἔρχομαι τὴν ὁρμὴν ἐναγκαλισμένος...
    Ἔρχομαι σύγκοιτος τῆς Φωτιᾶς...
    καὶ πέλεκυν ἁγνὸν ἀπὸ ἀτσάλι κραττῶ...
    Ἔρχομαι νιότην ὠς κόσμημα ἔχων...
    γενναῖος ἀνέρας ἐλθών...
    Ἔρχομαι Ἕλλην ἁγνὸς...
    ἀπόγονος τῆς φωτιὰς Δυνατὸς...
    Ἔρχομαι πέλαγος ἄγριον...
    στὰ βάθη μου τάφος ὑγρὸς...
    Ἔρχομαι ἀγέρας τρελός...
    θάνατος ὅλων αὐτῶν...
    ποῦ πάτησαν χῶμα Ἑλληνικὸν...
    ἀντίκρυσαν Ἥλιον Θεὸν...
    καὶ πρόδωσαν οἱ βάρβαροι Αὐτὸν !!!
    Ἔρχομαι...
    τὸ θέλω μου κι' ἐγῶ...
    μονάχος τῆς Ἑλλάδος φρουρὸς....
    Εἶμαι ὀ Ἔλλην ἐγῶ...
    τοῦ παγκοσμίου Τίποτα ἐχθρὸς....

    Δεσποτάκης τῆς Δαμητρὸς
    Ἕλλην

    Το διαβάσαμε από το: Εἶμαι ὀ Ἔλλην ἐγῶ...τοῦ παγκοσμίου Τίποτα ἐχθρὸς... http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/09/blog-post_674.html#ixzz5R6Stvleu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. “”””ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ””””...

    “Αυτοανοσα Νοσηματα
    Η κύρια αιτία χρόνιων ασθενειών
    ...

    Πρόσφατες έρευνες αναδεικνύουν ότι η αλλαγή της βιοχημικής σύστασης του εσωτερικού των κυττάρων συνοδεύεται με αλλαγή της μεμβράνης και της εξωτερικής εικόνας του κυττάρου.

    Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, το σώμα δεν αναγνωρίζει πλέον αυτά τα κύτταρα ως δικά του και τους επιτίθεται!

    Ανάλογα με την κληρονομικότητα, το περιβάλλον και τις διατροφικές επιλογές τα κύτταρα που απομακρύνονται περισσότερο από το φυσιολογικό δέχονται πρώτα την επίθεση. Σε πολλές περιπτώσεις το σώμα επιτίθεται σε πάνω από ένα όργανα ή συστήματα.

    Η ουσιαστική λύση είναι να αποκαταστήσουμε την φυσιολογική λειτουργία και να διαχειριστούμε την πραγματική αιτία του προβλήματος.
    Τι μπορούμε να κάνουμε...”
    https://www.metabolomicmedicine.com/aitoanosa_nosimata-na-191.html


    ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΑΣΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΝΟΣΗΜΑ!

    ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΘΑ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΩΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣ!
    ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΘΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ!

    Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πως η αριστερά είναι ο πραγματικός μας εχθρός , αλλά εμάς μας έμαθαν να πολεμούμε τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ κύτταρα (την δεξιά) και έτσι ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ!

    Αν δεν το κατανοήσουμε , θα “χορτάσουμε παρενέργειες”!
    Αν δεν το καταλάβουμε θα μας χορτάσουν ψυχοφάρμακα (μεταρρυθμίσεις τις λένε) οι ειδικευμένοι στην καταστροφή των εθνών , κομμουνιστές , τραπεζίτες ΔΝΤ ΕΟΚ Παγκόσμια τράπεζα και λοιποί διεθνιστικοί οργανισμοί, που έκαναν την εμφάνιση τους με την νίκη των φιλελεύθερων αριστερών “δημοκρατών” επί των “κακών” δεξιών ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ Χριστιανικών κυβερνήσεων της Ευρώπης!
    (Φασίστες και ΝΑΖΙ τους ονομάζουν!)
    Αν δεν κατανοήσουμε αυτήν την απλή ΑΛΗΘΕΙΑ , πως δηλαδή δεν μπορεί να επιτιθέμεθα στον εαυτό μας - στο έθνος μας , στα κύτταρά μας , στο DNA μας με τις όποιες αξίες αυτό κουβαλάει μαζύ του εδώ και χιλιετηρίδες ολόκληρες αναζητώντας ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ βοήθεια για να γιατρευτούμε , είμαστε καταδικασμένοι να
    ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ!
    Ως όλοι όσοι πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα και δεν εντοπίζουν την πραγματική αιτία που προκαλεί το αυτοάνοσο!

    Ακόμα χειρότερα εάν ένας οργανισμός συνειδητά επιλέγει να ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ - και αντίθετα με την κοινή λογική- να ενισχύει τους “ιούς” ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΟΝΤΏΝΟΥΝ.
    (Την αριστερή κοσμοθέωρηση που δεν έχει καμία σχέση με το είναι μας, με το έθνος μας , με το dna μας).
    Οχι μόνο με το δικό μας το Ελληνικό αλλά με κανένα έθνος.

    Αριστερός συμφέρει να είναι κάποιος ο οποίος ΔΕΝ ανήκει στο έθνος που τον φιλοξενεί! Και μάλιστα θα είναι αριστερός ΜΟΝΟ εάν είναι ταυτόχρονα και πάρα πολύ κακός κάκιστος απάνθρωπος , κακός στην ψυχή του!
    Μη αναγνωρίζοντας τις ευεργεσίες που του παρέχει η χώρα που τον φιλοξενεί επιθυμεί να την κατακτήσει αρπάζοντας και το βιός των γηγενών που τον καλουποδέχτηκαν.
    Απλά πολύ απλά μας κατατρώγει τα σωθικά μας αλλά το καταλαβαίνουμε αργά πολύ αργά όπως είμαι σίγουρος τα παιδιά στο παρακάτω βίντεο!
    Ήθελα να ήξερα τι θα λένε τώρα ...όσοι βεβαίως δεν βολεύτηκαν στο σοβιετικό κράτος σιτιζόμενοι από την “δίκαιη” κομμουνιστική αναδιανομή υπέρ των προλεταρίων!


    Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΣΟΥ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ
    https://www.youtube.com/watch?v=KcAYMJzqE0c


    Όλα αυτά τα βλέπουμε σήμερα να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας , αλλά και πάλι αρνούμεθα την πραγματικότητα!
    ΤΟ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΟΛΟΤΑΧΩΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομολογώ πως με εξέπληξε ο συνδυασμός του ιατρικού θέματος με την πολιτική σκέψη.
      Καθόλου άτοπος όμως δεν είναι ο όλος παραλληλισμός!
      Σοκαριστικό δε το σημείο, που ο οργανισμός "ενισχυει" τους ιούς που τον σκοτώνουν. Γιατί αυτό κάνουν οι Έλληνες συνέχεια μέχρι κι αυτή τη στιγμή.
      Με την διαφορά πως...η πιο κατάλληλη λέξη (αντι για "ιός") θα ήταν "αιτία" αφού ειπαμε πως στα αυτοανοσα δεν συντρεχει περιπτωση ιού, αλλά αιτιας.
      Έχω εντρυφήσει σαν να είμαι γιατρός στο θέμα των αυτοανοσων, εδώ και 30 χρόνια. Ο ενας μου αδελφος με το πιο επικινδυνο αυτοανοσο στον πλανητη, κι εγω (εντελως συμπτωματικα μιας και δεν εμπλεκεται ουτε 1% ο κληρονομικος παραγοντας) το νούμερο ένα στη λίστα πιο ακίνδυνο αυτοανοσο που υπάρχει (πλην όμως βασανιστικο).

      Ευχαριστούμε και για τους συνδέσμους.

      Διαγραφή
  14. "Φανταστειτε μοναχα ποσο μεγαλυτερος θα ηταν ο τρομος των καθεστωτικών συμμοριτών αν, αντι να βρουν μπροστα τους ευκολους στοχους για τα δακρυγονα τους και για τους μπραβους τους, εβλεπαν μια ερημη πολη!
    Κι αντι να αντικρυζουν [με μεγαλη τους απολαυση] σπασμενα κεφαλια διαδηλωτων, αντικρυζαν μια Θεσσαλονικη με ολα τα μαγαζια κλειστα και τα πεζοδρόμαι γεμάτα θρυμματισμένες τηλεοράσεις."

    https://panusis.blogspot.com/2018/09/blog-post_9.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΕΛΕΙΟΝ! δπ

      Διαγραφή
    2. Το "καρκίνωμα" εξαπλώνεται!!!! Η πολιτική άρχουσα τάξη των προδοτών και ολετήρων της Πατρίδας και του 'Εθνους, συνεχίζει ανεμπόδιστη να διαιωνίζει το είδος της, ροκανίζοντας το πτώμα μιάς εγκεφαλικά πεθαμένης κοινωνίας. Την σκυτάλη σιγά-σιγά παίρνουν οι νέοι γόνοι των πολιτικών απόσκατων. 'Οταν θα έρθει η ώρα θα λάβουν από τους Εξουσιαστές πρωταγωνιστικές θέσεις και ρόλους μέσα στον κοινοβουλευτικό ψευτοδημοκρατικό κοπρώνα. Θα κληθεί ο ελληνικός εσμός να επιλέξη τους άρχοντές του και εν τέλει θα ψηφίσει "παραδοσιακά", επιλέγοντας να θέση στο βάθρο της εξουσίας μέλη των γνωστών πολιτικών τζακιών. Αδελφοί μου, με τούτον εδώ τον απαίδευτο, άξεστο και αστοιχείωτο περί παντων ελληνικό λαό, δεν υπάρχει ελπίδα!!!

      https://www.parapolitika.gr/article/margarita-papandreou-ipopsifia-me-to-kinal-stin-kriti

      Ιωάννης

      Διαγραφή
    3. Κυριε Ιωάννη,
      Νομίζω πως δεν θα γίνουν αυτά. Νομίζω πως ξέρουν ότι δεν θα τους ξαναδιαλεξει ο κοσμος αυτούς και τους γόνους τους. Πάνε για άλλου ειδους κόμματα που θα αποτελέσουν το προφητευομενο "ψευτορωμαιϊκο. Δεν θα παίξουν με το αριστερα-δεξιά πια γιατί δεν θα πιασει. Θα παίξουν με την Νέα μόδα, τον πατριωτισμό.
      Έτσι νομίζω.

      Διαγραφή
  15. Να υποθεσω τον ψευτοπατριωτισμο?
    μιας και μιλαμε για ψευτορωμαι'ι'κο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τυχάρπαστοι αρχηγομανεις που να κάνουν κόμμα τους ενδιαφέρει περισσότερο από την πατρίδα.
      Χώρια οι καραμαϊμου πατριώτες που κατασκευάστηκαν από τους εχθρούς μας..

      Διαγραφή
  16. Συμφωνω, ετσι ειναι δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  17. ΔΙΑΤΙ, ΔΙΑΤΙ, ΔΙΑΤΙ, ΔΙΑΤΙ, ΔΙΑ ΤΙ


    Διατί λοιπόν ο γενίτσαρος Ερδογάνης και το τουρανομογγολικόν επιτελείον του βρυχώνται καθημερινώς και προκαλούσι λεκτικώς αλλά και παραβιαστικώς επί των εθνικών ημών συνόρων – υβριδικός ή πόλεμος νεύρων - και ουδείς υπεύθυνος Έλλην πολιτικός απαντά δι’ αντιστοίχου πατριωτικού λόγου ή ενεργειών προς τόνωσιν του ηθικού-εθνικού ημών φρονήματος ;

    Και διατί ο θρησκευτικός ημών ηγέτης αφαιρεί επισκεπτόμενος τους αλλοθρήσκους και αλλοφύλους – δια συνταγματικού πραξικοπήματος νομιμοποιημένους – λαθροεισβολείς τα θρησκευτικά του διακριτικά. ;

    Πρόκειται δια τον ίδιον λόγον δι’ όν τα τουρκικά αλιευτικά ¨παρτιάζονται¨ εις ελληνικόν Αιγαίον, ο λαός οικονομικώς και εμμέσως-υπογεννητικώς γενοκτονείται, οι αφρασιάται λαθροεισβολείς λυμαίνονται κυριολεκτικώς μιαν εν είδει αφράκτου αμπελώνος χώραν, οι τυχόν συλληφθέντες Τούρκοι στρατιωτικοί εντός ελληνικών συνόρων επιστρέφονται πάραυτα οίκαδε πριν καν τούτο ζητηθή υπό των Τούρκων, τα πατριωτικά φρονήματα και εκδηλώσεις, συνταγματικώ δικαίω, απαγορεύονται και διώκονται δημοκρατικότατα ενώ τα αναρχομηδενιστικά, μειονοτικά- κοινωνικοδιασπαστικά τοιαύτα ενθαρρύνονται και επισήμως επιβραβεύονται.

    Είνε η ξενοκρατία, και είνε η ευρωγερμανική κατοχή, ηλίθιε!

    Το κράτος διοικείται υπό του ξένου εχθρού, ακαθάρτου εις το αίμα και την ψυχήν διο και ο ελληνικός λαός διαπαιδαγωγείται αναλόγως, πολιτικώς και σχολικώς, ώστε απεχθάνεσθαι παν το ελληνικόν και συμπαθείν παν το γερμανοτουρκικόν καθ’ ότι Γότθοι και Μογγόλοι συνεταίροι και συνεργάται εισίν εις το καθηλώσαι τον υπέροχον ημών ηγεμονικόν λαόν εις δουλείαν αποικίας.

    Και είνε ότι η θρησκεία, εις παρασιτικός οργανισμός-θεσμός και αυτή ούσα, εκ φύσεως και συστάσεώς της ανίκανος εστί προστατεύειν τα δικαιώματα και ελευθερίας του λαού, ει μη υπονομεύειν αυτάς μάλλον, λειτουργούσα ώσπερ η κρατική αστυνομία και ασφάλεια, μια αστυνομία των ουρανών κι αυτή, δέρνουσα αδιακρίτως δικαίους και αδίκους, προδότας και πατριώτας κατά τας επιταγάς της εξουσίας, εθνικής ή διεθνιστικής και κατακτητικής (όρα Οθωμανική εξουσία) συνεξουσία ούσα κι αυτή εκμεταλλευομένη την πνευματικήν ανεπάρκειαν και τα ηθικά ελλείμματα και ελαττώματα του λαού και των οπαδών αυτής.

    Δια τούτο ο Τούρκος είνε μόνον λόγια, επιχειρήσεις ψυχολογικού, υβριδικού πολέμου το λέγουσι τώρα. Ξέρει ότι είς πόλεμος απελευθερώσειε αν ολοκληρωτικώς τον Έλληνα, απαλλάξειε αν αυτόν και εκ του εξωτερικού εχθρού όπως και εκ του εσωτερικού κατακτητού. Οπότε πολεμήσειεν αν μετά διπλασίας αλκής και μένους. Και τότε τις είδεν τον θεόν Έλληνα και ουκ εφοβήθη…

    Ούτως έχει το πράγμα. Ώστε ει κατανοήσειες τούτο, ω μέγα δημοκρατικό κορόιδο νεοέλλην, τούτο και έσοιτο η απαρχή της λήξεως των πολιτικοικονομικών σου βασάνων και των εθνικών σου μεταπολιτευτικών δεινών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Αρρίων,

      μόνο ιστορικαί συγκυρίαι μετ'απροβλέπτων εξελίξεων θα επιφέρουν αλλαγές στον Έλληνα και στην ελληνική επικράτεια γενικώς. Απωλεσθέντος ήθους, παιδείας και φιλοπατρίας ήτο φυσικόν το στάδιο αυτό παρακμής και κινδύνου έως εξαφανίσεώς μας. Γνωρίζουμε και οι δυο καλά πως δεν πρόκειται να συμβεί. Όσο δια τον Ερδογάνη..θα αποτελέσει ανέκδοτο του μέλλοντος.

      Διαγραφή
  18. ΤΡΙΤΗ, 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
    «Βόμβα»-Σοκ : απο την Handelsblatt.
    Μπορεί να χρειαστεί κούρεμα καταθέσεων. Νέο σοκ στους Έλληνες!!!

    Στα τεράστια προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες, κυρίως λόγω των μη εξυπηρετούμενων δανείων, και τα οποία προκαλούν ανασφάλεια και κρατούν μακριά δυνητικούς επενδυτές, αναφέρεται σε εκτενές της άρθρο η εφημερίδα Handelsblatt.

    «Μόνο το Σεπτέμβριο οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχασαν πάνω από το 25% της χρηματιστηριακής τους αξίας. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες μάλιστα οι απώλειές τους αθροίζονται σε πάνω από 40%.
    Ο τραπεζικός δείκτης της Αθήνας υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 31 μηνών. Και αυτό ενώ την άνοιξη πολλοί επενδυτές ήλπιζαν ακόμη σε ένα ράλι τιμών των τραπεζικών μετοχών. Τον Απρίλιο τα ινστιτούτα πέρασαν το εσπευσμένο τεστ αντοχής της ΕΚΤ.
    Με την ολοκλήρωση του προγράμματος βοήθειας στα τέλη Αυγούστου η Ελλάδα φαινόταν να αφήνει την κρίση πίσω της. Ωστόσο η έξοδος από το πρόγραμμα είναι πιο δύσβατη απ” ό,τι ανέμενε η κυβέρνηση. Η οικονομική ανάπτυξη του δευτέρου τριμήνου απογοήτευσε. Οι πολιτικές αναταράξεις στην Ιταλία και η νομισματική κρίση στη γειτονική Τουρκία πιέζουν τις τιμές των ελληνικών ομολόγων. Η χώρα απέχει σημαντικά από την επιστροφή στις κεφαλαιαγορές».
    ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΚΙ'ΑΥΤΗ Η ΒΟΜΒΑ
    πηγη : corfiatiko

    ΑπάντησηΔιαγραφή