«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Nαι.. ξέρω...



Nαι.. ξέρω...

..θα φανεί  εκτός θέματος, ή "τρία πουλάκια κάθονταν" ή το λιγότερο.. άκομψη μία ακόμα..τώρα κολλητά, ανάρτηση με 70's τραγουδάκια...

..την στιγμή που όλα δείχνουν, γύρω μας... να "μάς έχει πάρει και να μάς έχει σηκώσει"... [ας μην τελειώσω την έκφραση.. μπας και μάς έλθει από το πουθενά κάποια ανέλπιστη θετική ανατροπή].

Ναι... βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη στιγμή ιστορικά, και ως χώρα και ως λαός. Έχει τεθεί αναμφισβήτητο πλέον, θέμα, όχι αφανισμού μας... γιατί αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, αλλά ελευθερίας και αυτοκυριαρχίας, που δείχνει πλέον μόνο εάν υπάρξει θεϊκή επέμβαση στον ορίζοντα, να μπορέσουμε να τις ανακτήσουμε.

Από την άλλη.. τον τελευταίο καιρό... δέχτηκα ιδιαίτερες πιέσεις στα επαγγελματικά μου, σε σημείο που κάποιοι από το ανάλογο περιβάλλον, μπορεί να σκέφτηκαν ότι πλησιάζει η ώρα που ή θα με παρέδιδαν σε ομάδα ψυχιατρικού ιδρύματος μετά ζουρλομανδύα, ή θα εμφανιζόμουν κάποια στιγμή στη δουλειά με Καλάσνικοφ κι όποιον πάρει ο χάρος...

Και καλώς το σκέφτηκαν.

Γι αυτό... δραπέτευσα για να ανασυντάξω τις προσωπικές μου δυνάμεις και αναρτώ το παρόν -ίσως και ένα ακόμη παρόμοιο μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου- από το σμαρτ-φόουν, πράγμα υπεράνθρωπο για όσους έχουν ασχοληθεί. Μέχρι τώρα μόνο ανάρτηση σχολίων και διορθώσεις στις αναρτήσεις είχα επιχειρήσει με το κινητό.

Ο λόγος είναι ότι από προχθές ξαναβρέθηκα στην Κάλυμνο, σε απόλυτα παραδοσιακό περιβάλλον χωρίς υπολογιστή και τάμπλετ, μόνο με κάποια γιγαμπάιτ στο κινητό.
Κι η Κάλυμνος είναι το μόνο περιβάλλον που πλέον με ηρεμεί τα τελευταία 10 χρόνια και για πάρα πολλούς λόγους που τους έχω ξαναεξηγήσει.

Από το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου θα τα ξαναπούμε ΠΟΛΥ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΑ...

Α! ..παραλίγο να το ξεχάσω. Εδώ ένας "πιπερατος" σύνδεσμος για τολμηρούς φολοουερς...: https://twitter.com/aftolykos1
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Για ανεξήγητους λόγους..εδώ και μια εβδομάδα μού έχει κολλήσει στο μυαλό το υπέροχον ρετρό άσμα "Set me Free" των Sweet. Χαρούμενο κι αγριεμένο!

Αυτό θα ακούσουμε σήμερα, αλλά για να μην αφήσουμε παραπονεμένον κανέναν..... σαφώς και θα ακούσουμε και την ολοκληρωμένη αριστουργηματική 7λεπτη εκτέλεση του Love Is Like Oxygen.

Καλή ακρόαση!
Εις το επανιδείν!


 The Sweet- Set me free (1974)

 


     

Sweet - Love Is Like Oxygen (Album Version)(1978)

 

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ 

13 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. "Το κατά δυναμιν" φίλε μου Διηνεκη.
      Παρακολουθώ το ιστολόγιο σου ανελλιπώς.
      Πέρα από τη γιατρινα και τον μπαρμπαβιτσα που με χαλάνε μόλις τους τρώω στη μάπα καθως μπαίνω -ίσως γιατί "μυηθηκα" κανονικά στην κινδυνολογικη διάσταση του θεματος- τα θέματα σου είναι αποκαλυπτικά και αφυπνιστικα 100%.
      ΔΏΣΕ ΠΌΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΎΣ ΦΊΛΕ!

      Διαγραφή
    2. Πες στα παιδιά εκεί στην Κάλυμνο, νά 'ναι πάντα καλά !

      Διαγραφή
  2. Χαρηκα πολυ για τον περιπατο σου στη Καλυμνο. Θυμηθικα εκεινες τις φωτο που ειχες αναρτησει παληα γι* αυτον τον θειο τοπο. Ειμαι βεβαιος οτι χειμωνα θα σε απολαυσουμε κεφατο και γεματο θεια δυναμη.

    Για τους ρομαντικους (πιστευω υπαρχουν ακομη) χαριζω αυτο.

    https://www.youtube.com/watch?v=y3KEhWTnWvE&ab_channel=AhmadFElyan

    Για τους φανατικους τζαζ και ντραμς.

    https://www.youtube.com/watch?v=pgQQ7k30Ti4&ab_channel=MrAkdnt&ab_channel=MrAkdnt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χειμωνα?..
    Το πηγές μακριά κε Ahoy. Από τις 25 Σεπτ. κιολας,οπως είπα, θα τα πουμε πιο δυναμικά.
    Σου ζητώ μια χάρη, μιας και δεν μπορώ να γκουγκλαρω τους συνδέσμους που εδωσες: Γράψε και τους τίτλους των τραγουδιών (με τον καλλιτεχνη).
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mary Hopkin *Those were the days my friend*

    Candy Dulfer *Pick up the pieces*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θυμάμαι καλά.. το είχε τραγουδήσει στα ελληνικά και η Βικη Λέανδρος το those were the days ;

      Διαγραφή
  5. Ουαου!..those were the days ..με πηγε στα 4 μου χρονια! Κλείνω και τα 54 την άλλη Κυριακή..ας τα να πάνε..
    Pick up the pieces.. λατρεύω! Ως dj εχω παίξει επί 30 περίπου χρόνια (γιατί είναι και καρα-διαχρονικό φανκ κομματι) 5 διαφορετικές εκτελέσεις μαζί με της Candy, καμία 300ρια φορές τουλάχιστον! Δηλαδή..πολυ λίγες θέσεις πιο κάτω από τα Long train running και Why did you do it χεχε..

    Σε υπερευχαριστω για τους τίτλους. Εύχομαι ο χρόνος κι ο Θεος να φέρει να γνωριστουμε κι απο κοντα. Πραγμα που το εχω ευχηθει και για άλλα παιδια εδω μεσα που στα περισσότερα θέματα είναι σαν να είμαστε ένας νους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργο στείλε ένα ημέηλ σε παρακαλώ στο diodotos.k.t@gmail.com, γιατί πρέπει να σου εξηγήσω για ποιους λόγους δεν μπορεί να αναρτηθεί το σχόλιό σου, και όχι από λογοκρισία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ αλλά μη μπεις στον κόπο να εξηγήσεις τους λόγους, νομίζω πως ξέρω. Είσαι και σε διακοπές, δεν είναι η καλύτερη ώρα για τέτοια. Καλά να περνάς εκεί στην Κάλυμνο. Μου λείπει ένα μέρος μόνο με Έλληνες, όπως ήταν παλιά όλη η Ελλάδα. Το χωριό μου στα Τζουμέρκα πρέπει να είναι ακόμα όπως παλιά. Τα καλοκαίρια δηλαδή, γιατί το χειμώνα ξέχνα το, πατημασιές από αρκούδες είναι η κύρια ένδειξη ζωής.

      Γιώργος

      Διαγραφή
    2. Το έχω αποθηκεύσει πάντως.
      Ελπίζω να μην διστάζεις να στείλεις ημέηλ για να μην μάθω το ημέηλ σου. Στην ανάγκη φτιάξε ένα πλασματικό.
      δεν ξέρω πόσο κοντά έχεις πέσει με αυτό που είχα να σού πω. Σίγουρα υπάρχουν (όποιο κι αν είναι) διαφοροποιητικά στοιχεία που θα ξεκαθάριζαν περισσότερο την κατάσταση και θα σε διαφώτιζαν πιο ικανοποιητικά.

      Διαγραφή
    3. Όπως και νά'χει θέλω να σε ευχαριστήσω για την κατανόηση.
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή