«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Νίμιτς προς Σκοπιανούς: Ψηφίστε τώρα τη συμφωνία των Πρεσπών, μπορεί ν’ αλλάξει η κυβέρνηση στην Ελλάδα!


Σχόλιο Διόδοτου: Μετά από μια τέτοια δήλωση.. τί άλλο θέλετε για να καταλάβετε ότι: ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ! Και δεν μιλώ για εκλογές.. γιατί τις έχουν κανονισμένες τουλάχιστον για τον Μάιο του 2019. Η 8η Σεπτεμβρίου είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να δημιουργήσουμε εμείς την "πολιτική ανωμαλία" που θα ρίξει αυτή την κυβέρνηση.



 

Σε συνέντευξή του στο Balkaninsight, ο ειδικός διαμεσολαβητής του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Σκοπιανό καλεί τους πολίτες της ΠΓΔΜ να πουν «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών, με το επιχείρημα ότι μπορεί ν' αλλάξει η κυβέρνηση στην Ελλάδα και να χρειαστούν... άλλα 25 χρόνια για συμφωνία!

 
Σαφή προειδοποίηση στους πολίτες των Σκοπίων να αποδεχθούν στη συμφωνία των Πρεσπών απηύθυνε ο Μάθιου Νίμιτς, τρεις εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου στη γείτονα χώρα.

Ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, σε συνέντευξή του στο «Balkaninsight», προειδοποίησε όσους στην ΠΓΔΜ, ιδίως της αντιπολίτευσης, πιστεύουν ότι μπορούν να περιμένουν καλύτερη συμφωνία στο μέλλον. «Τους απαντώ: Δεν ξέρετε πού θα βρίσκεται τότε η ΕΕ, αν θέλουν να εντάξουν ένα νέο μέλος, δεν ξέρετε τι θα συμβεί στο ΝΑΤΟ, δεν ξέρετε τι θα γίνει στην Ελλάδα με τις αλλαγές στις κυβερνήσεις» τόνισε ο Νίμιτς, ρίχνοντας «βόμβα» για το μέλλον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς προφανώς αφήνει να εννοηθεί ότι βλέπει αλλαγή του πολιτικού σκηνικού μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές.

«Εάν δεν εγκριθεί» συνέχισε, αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, «δεν διαβλέπω άλλη λύση βραχυπρόθεσμα […] Χρειάστηκαν 25 χρόνια για να πετύχουμε αυτήν την λύση και ενδέχεται να απαιτηθούν άλλα 25» εάν απορριφθεί.

Ο Νίμιτς υποστήριξε πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι «δίκαιη και έντιμη», καθώς ικανοποιεί τα κύρια συμφέροντα και των δύο πλευρών. Αντλώντας από την μακρά εμπειρία του, υπενθύμισε πως στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν ξέσπασε η κόντρα για το όνομα, η κυρίαρχη εντύπωση στα Σκόπια ήταν πως ο χρόνος λειτουργούσε υπέρ τους.

Η Ελλάδα, πίστευε η σκοπιανή ηγεσία, σύντομα θα υποχωρούσε και η ένταση θα καταλάγιαζε, οδηγώντας σε αναγνώριση της χώρας με το συνταγματικό όνομά της.

Αντίθετα, ο ίδιος προειδοποιούσε πως η υπόθεση θα πρέπει να λυθεί το ταχύτερο δυνατό, ώστε να δρομολογηθεί η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. «Τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα αλλά μπορεί να πάνε και προς το χειρότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου