«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

«Το τραγικό της γελοιότητος ή γελοιότης του τραγικού;» - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σχετική εικόνα


Αθήνα 9η Σεπτεμβρίου 2018


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


«Το τραγικό της γελοιότητος ή γελοιότης του τραγικού;»

Αφουγκραζόμενοι την οιμωγή του Έθνους και έχοντας τάξει εαυτούς στην υπηρεσία του, με όποιες δυνάμεις διαθέτουμε ως πολιτικός φορέας, «μόνοι και μετά πολλών», ακολουθώντας τα χνάρια των προγόνων μας, βαδίζουμε τον καλό δρόμο του αγώνα εναντίον όλου αυτού του πολύχρωμου συρφετού των ολετήρων που οδηγεί την Ελλάδα στα τάρταρα και προσβάλει την έννοια του ανθρώπου.

Άναυδοι και τεθλιμμένοι, όλοι οι Έλληνες και όχι μόνο, παρακολουθήσαμε τον κομματικό θίασο του ανερμάτιστου κράτους-οπερέττα να δίνει την αξιοθρήνητη παράστασή του με σκηνικό το φρικτό μαζικό έγκλημα της Ανατολικής Αττικής. Αντικρίσαμε εικόνες τραγωδίας και κάναμε σκέψεις για την νοσηρότητα, την καθεστηκυία ανεπάρκεια και την ανικανότητα των οργάνων της πολιτείας, που εκμεταλλευόμενα την οδύνη των πληγέντων, επιδιώκουν να καλύψουν τις εγκληματικές τους πράξεις και παραλείψεις στην διαχείριση της πυρκαγιάς.

Υπό αυτά τα δεδομένα, σε τούτες τις κρίσιμες στιγμές της ανείπωτης θλίψης, βρισκόμενοι και πάλι παρόντες, στραφήκαμε προς την απανταχού Ελληνική Επιστημονική κοινότητα κάνοντας έκκληση να βρεθεί αλληλέγγυος, να συμβάλει με τις γνώσεις της και την πιθανή της εμπειρία και να προστρέξει σε βοήθεια της απειλούμενης ποικιλοτρόπως χώρας μας. Και η ανταπόκριση της Ομογένειας ήταν συγκινητική και άμεση. Οι ομογενείς είναι Έλληνες που ομιλούν με πράξεις, αλλά η ολιγωρία του τσίρκου της «Κυβέρνησης», προς κάθε ανιδιοτελή προσφορά, απέβη τραγελαφική.

Η εκατόμβη όμως των θυμάτων και η τεράστια έκταση των καταστροφών, μας επιβάλλουν να μην σιωπήσουμε και με ιδιαίτερη σοβαρότητα να προβούμε στην παρούσα ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ φέρνοντας σε γνώση των απανταχού Ελλήνων και φίλων της Ελλάδος το γεγονός της αθλιότητας του φαιδρού κρατικού μηχανισμού, ένα γεγονός το οποίο απαιτεί άμεση επέμβαση της ανύπαρκτης Ελληνικής Δικαιοσύνης και διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στην τραγωδία. Θα αρθεί όμως, η ίδια, στο ύψος των περιστάσεων; Για μια τέτοια τραγωδία όμως κάποιοι είναι υπεύθυνοι. Οφείλουμε την αναζήτησή τους. Και αυτή μας η οφειλή είναι η ελάχιστη ένδειξη τιμής προς τους νεκρούς και τις οικογένειές τους, κυρίως όμως ως χρέος προς την εθνική μας συνείδηση αλλά και τις νεότερες γενιές, οι οποίες δεν επιτρέπεται να ξαναζήσουν ανάλογα φαινόμενα καταστροφής. Οι ευθύνες, όσο ψηλά κι αν ανήκουν, πρέπει να αποδοθούν. Το πένθος απαιτεί ανάληψη ευθυνών την οποία ουδέποτε οι ελληνόφωνες κυβερνήσεις διέθεταν.

Οι υπογράφοντες την παρούσα ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, χωρίς να προτάξουμε την κομματική μας ιδιότητα για να μην θεωρηθεί ότι σκοπός μας είναι η προβολή του πολιτικού φορέως που εκπροσωπούμε, ενεργήσαμε ευπροσώπως για λογαριασμό της ανιδιοτελώς προσφερόμενης Αμερικανικής τριμελούς Ερευνητικής ομάδας αποτελούμενης από την Ελληνίδα Γεωφυσικό PhD Αγγελική Μπαρμπεροπούλου και τους φιλέλληνες καθηγητές, Andrew Curtis και Jacqueline Curtis του Πανεπιστημίου Kent State University of Ohio, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει και το εργαστήριο GIS-Health & Hazards (Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών-Υγεία και Κίνδυνοι), με χρόνια εμπειρία στις φυσικές καταστροφές και τον αντίκτυπο στο δομημένο και φυσικό περιβάλλον, όπως και στην υγεία του κοινωνικού περιβάλλοντος, που θα προέβαινε και θα συνέδραμε αφιλοκερδώς, στην εκπόνηση έρευνας αποτύπωσης των φυσικών ζημιών, των κινδύνων και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν στην καμένη περιοχή μέσω της λήψης γεωχωρικών δεδομένων.

Σεβόμενοι την βιβλική καταστροφή της Ανατολικής Αττικής, ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ την διεξαχθείσα αλληλογραφία προς όλους τους ακατανόμαστους ΔΗΘΕΝ «αρμόδιους», με τα εν αυτή διαλαμβανόμενα, προκειμένου η Πανεπιστημιακή Ομάδα να λάβει την σχετική άδεια έρευνας στο έργο της θεραπείας του περιβάλλοντος, την λήψη μέτρων προστασίας του οικοσυστήματος και την αξιοποίηση του όποιου θετικού αποτελέσματος.

Και είχαμε την ατυχή, από 5ης Αυγούστου 2018, τηλεφωνική διαβεβαίωση του «ενθουσιασμένου», για την άμεση διεξαγωγή της σχετικής έρευνας, Δημάρχου Μαραθώνα και του συνεργάτη του, και προς τούτο αφ’ ενός μεν αφίχθη στην Αθήνα, προς συντονισμό της ομάδος και των υπηρεσιών, η κυρία Αγγελική Μπαρμπεροπούλου αφ’ ετέρου, διά της υπ’ αριθμό FedEx 782160020570 φορτωτικής αφίχθη στον αερολιμένα ο απαιτούμενος για την έρευνα εξοπλισμός.

Οι παθογένειες όμως του φαύλου κράτους και της γελοίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης φανερώθηκαν αμέσως, με πρώτο δείγμα την εξαφάνιση των υπευθύνων. Ο «περιώνυμος» Δήμαρχος και ο συνεργάτης του, ως διά μαγείας, εξαϋλώθηκαν και κατόπιν τούτου απευθυνθήκαμε, φευ, τηλεφωνικώς και εγγράφως, στον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, στην Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών και δη στην Γενική Διευθύντρια αυτού ως και στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και δη στον Προϊστάμενο του Επιτελείου ΑΠΣ, ως η συνημμένη αλληλογραφία, αλλά η κάθε μας προσπάθεια υλοποιήσεως της έρευνας προσέκρουσε στην νεκρική σιγή των «αρμοδίων» αφού ουδεμία απάντηση ελήφθη, πλην, κατά την εκπνοή του ταχθέντος προς ενέργεια χρόνου της 06ης Σεπτεμβρίου αναχωρήσεως από την Ελλάδα της κυρίας Αγγελικής Μπαρμπεροπούλου και της διά της υπ’ αριθμό FedEx 456197461388 φορτωτικής επιστροφής του εξοπλισμού, ελήφθη τηλεφωνική επισήμανσης εκ μέρους του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος ότι: «Το Πυροσβεστικό Σώμα, ΟΥΔΕΜΙΑ αρμοδιότητα έχει επί του θέματος της έρευνας».

Σημειώνεται ότι ΔΕΝ απευθυνθήκαμε στην Περιφερειάρχη Αττικής διότι, για εμάς, δεν υφίσταται ως θεσμός δεδομένου ότι ο διορισμός αυτής είναι παράνομος, παράτυπος και αντισυνταγματικός αφού έχει ορίσει η ίδια την θεσμική ανομία ως το πλαίσιο συμπεριφοράς της για την οποία οι πάντες φέρουν ευθύνη.

Όθεν, φρονούμε ότι η σιωπή θανάτου των «αρμοδίων», αποτελεί λοιδορία και καταφρόνηση προς τα, αγνώστου αριθμού, θύματα. Ως φαίνεται όμως το συνονθύλευμα των ανερμάτιστων, απαίδευτων και αλαλαζόντων κυμβάλων της θλιβερής κυβέρνησης, τα μωροφιλόδοξα πρόσωπα που αυτόβραβευόμενα ανέλαβαν θέσεις ευθύνης, αυτά τα ευθυνόφοβα ανθρωπάρια που βρέθηκαν σε θέσεις εξουσίας και τρέμουν ακόμα και την σκιά τους, δεν είχαν καν το θάρρος να πουν ότι δεν ήθελαν κανέναν να καταγράψει κάτι που θα τους χρεώσει πολιτικά με ευθύνες και η απόπειρα εξαγοράς της σιωπής των πυρόπληκτων μέσω διορισμού των με την ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ τους, μήπως εκπηγάζει από την αγωνία τυχόν AΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ;

Εκ του τραγικού γεγονότος που πλήττει ξανά την πατρίδα μας, τα αποτελέσματα του οποίου δεν είναι δυνατόν να προσδιορισθούν, και έχοντες κατά νου την στυγνή ομολογία του καυχώμενου πρώην Τούρκου πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ για τις πυρκαγιές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και της Μακεδονίας, εκ μέρους της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ, ως και την κατάθεση του Αντιστρατήγου ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος κυρίου Ανδριανού Γκουρμπάτση που ήταν αυτόπτης μάρτυς εμπρησμού στη Χίο το 1998, διαβλέπουμε ότι οι συνθήκες των τωρινών πυρκαγιών εκπορεύτηκαν πιθανόν από εξωγενείς παράγοντες με σκοπό την αποσταθεροποίηση της χώρας.

Οι θεωρίες συνωμοσίας δεν είναι και υιοθετήσιμες αλλά σίγουρα όλοι έχουμε υποψίες και ζητούμε το αυτονόητο, όταν από το 1974 κάθε καλοκαίρι η Ελλάδα μετράει τους νεκρούς της και το φαινόμενο των πυρκαγιών αποτελεί το βασικό ζήτημα.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν: Πρόκειται απλά για τον «στρατηγό άνεμο» του Πολύδωρα, που σαρώνει τα πάντα, ή σχέδιο κάποιων ξένων εναντίον της Ελλάδας; Τα ερωτήματα αυτά, για τα οποία κάθε συνειδητοποιημένος πολίτης ζητά εξηγήσεις, ΔΕΝ πρέπει να μείνουν αναπάντητα.

Και το μεγάλο ερώτημα προς τον Ελληνικό Λαό είναι: Τι περιμένει από το πολιτικό σύστημα του οργανωμένου κομματικού εγκλήματος, όταν σήμερα το ελληνικό Έθνος βάλλεται πανταχόθεν και το αύριο είναι ζοφερό; Τι περιμένει όταν συντελείται η μεγαλύτερη γενοκτονία, όταν συντελείται η μεγαλύτερη εθνοκτονία εν καιρώ «ειρήνης»;

Τι περιμένει ο Ελληνικός Λαός όταν ακούει την απίστευτη ομολογία συνενοχής στο έγκλημα της Ανατολικής Αττικής του ανεκδιήγητου, σε ρόλο Χατζηαβάτη, Υπουργού Άμυνας όταν σε ερώτηση δημοσιογράφου του BBC για το αν ο κρατικός μηχανισμός ανταποκρίθηκε έγκαιρα, ο Καμμένος δήλωσε, μη ορωδών: «Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε το πρόγραμμα του ΝΑΤΟ. Δεν επιτρέπεται ταυτόχρονα να συνεργαζόμαστε με τις δημόσιες υπηρεσίες». Το ΝΑΤΟ δηλαδή απαγόρευσε την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων για την διάσωση του κόσμου και των περιουσιών του χρησιμοποιείται ως θεραπαινίδα των Λαθρομεταναστών; Ουαί!!!

«Ουαί υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!!», φουσκώνει ανεξέλεγκτα το «ποτάμι της οργής». Ας έχετε υπ’ όψιν σας λοιπόν την ρήση των Λατίνων: «Caveant consules ne quid respublica capiat!!» και σε ελληνική μεταφορά: «Άς προσέξουν οι ύπατοι γιά να μην κινδυνεύσει η Δημοκρατία!!!»

Για την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ»

ΕΚ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
Οδυσσέας Τηλιγάδας        Στέργιος Σμυρλής
210 3250220                       6944325056

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.
Αν κάποιος εκ των παραληπτών λάβει το μήνυμά μας περισσότερες της μίας φοράς ή με μη ελληνικούς χαρακτήρες παρακαλούμε να μας ενημερώσει, πρόκειται περί παρεμβολής. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
==============================


ΑΙΤΗΣΙΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Υπ’ όψιν του Δημάρχου κυρίου Ηλία Ψηνάκη
και της Γενικής Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου                                      
 Αθήνα 5η Αυγούστου 2018

Κύριοι,
Εκπροσωπώντας μία ομάδα Ελλήνων και Αμερικανών  ερευνητών με χρόνια εμπειρία στις φυσικές καταστροφές και τον αντίκτυπο στο δομημένο και φυσικό περιβάλλον όπως και στην υγεία του κοινωνικού περιβάλλοντος, οι οποίοι, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Κέντ Στέητ της πολιτείας Οχάιο (Kent State University of Ohio) και το εργαστήριο GIS - Health & Hazards (Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών- Υγεία και Κίνδυνοι), προτίθενται να προβούν, αφιλοκερδώς, σε ἐκπόνηση της έρευνας πεδίου μέσω της λήψης γεωχωρικών δεδομένων γιά την αποτύπωση ζημιών στην Βορειοανατολική Αττική απο τις φωτιές της 23ης Ιουλίου 2018.
Προς τούτο, για την υλοποίηση της έρευνας, απαιτείται, εάν σας είναι δυνατόν, να μας παρέχετε:
1ον την απαιτούμενη Άδεια λήψης δεδομένων στις ευαίσθητες περιοχές του Δήμου Μαραθώνα  
      ή και της Ραφήνας
2ον Παροχή οχήματος μετά οδηγού και των απαιτουμένων καυσίμων για το ελάχιστο χρονικό
      διάστημα των (5) πέντε ήμερων για την καταγραφή των ζημιών.
3ον τα έξοδα επιστροφής του συστήματος καταγραφής στις ΗΠΑ δεδομένου ότι η αποστολή
      απο ΗΠΑ προς Ελλάδα του συστήματος παρέχεται δωρεάν απο το πανεπιστήμιο.
4ον τα απαιτούμενα έξοδα διαμονής και διατροφής τριών (3) ερευνητών για διάρκεια πέντε
      ημερών.
     ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΙΣ: Όλες οι δαπάνες θα είναι υπό την διαχείρισή σας διότι εμείς ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΜΟΙΒΗ απαιτούμε και ΟΥΔΕΝ χρηματικό ποσό επιθυμούμε να διαχειριστούμε.
       Ευρισκόμενος στην διάθεσή σας, για οποιαδήποτε διευκρίνιση, στα τηλέφωνα 6973519579 και 2103250220 αναμένω τις καθ’ υμάς ενέργειες προκειμένου να ενημερώσω, ευπροσώπως, την ομάδα των ερευνητών.                                       
Εν αναμονή, Διατελώ
         Μετά τιμής
Οδυσσέας Τηλιγάδας
      Ευριπίδου 57
      10554 Αθήνα
Ηλ. Ταχ: elas@otenet.gr



 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ:


Αγαπητέ κύριε Φιλίππου,
Κατόπιν της από 9ης Αυγούστου 2018 αποστολής της συγκεκριμένης κατωτέρω επιστολής μας με τα εν αυτή διαλαμβανόμενα, ΟΥΔΕΜΙΑ σχετική ενημέρωση έχουμε λάβει εκ μέρους σας μέχρι σήμερα.
Παρακαλώ να έχω τις θέσεις σας επί του θέματος της ερεύνης διότι έχω την υποχρέωση της ενημέρωσης των μελλών της ομάδας.
Επί τούτοις, ευρισκόμενος εν αναμονή διά τα καθ’ υμάς, διατελώ
         Μετά τιμής
         Οδυσσέας Τηλιγάδας
         Ευριπίδου 57
         10554 Αθήνα
         Ηλ. Ταχ: elas@otenet.gr


ΠΡΟΣ ΤΗΝ
Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων  
Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.)
Υπ’ όψιν της Γενικής Διευθύντριας
κυρίας ΚΛΕΑΝΘΗ ΜΑΡΙΑΣ                                                     Αθήνα 20η Αυγούστου 2018
Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε,
ΤΚ 15669, Παπάγος

Κύριοι,

Παρελθόντος απράκτου του χρόνου από την ημερομηνία της υποβληθείσης αιτήσεώς μας [14η Αυγούστου 2018] με τα εν αυτή διαλαμβανόμενα, βρισκόμασθε στην δυσάρεστη θέση να εκφράσουμε την πλήρη απογοήτευσή μας προς τον εν γένει κρατικό μηχανισμό και τους χειρισθέντες την τραγική, για την κοινωνία, έκβαση του, εξ οιασδήποτε αιτίας και ευθύνης, γεγονότος των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική.
Η αντιμετώπιση όμως της αφιλοκερδούς προσφοράς της συγκεκριμένης ερευνητικής ομάδας, αφ’ ενός μας εκθέτει προσωπικά δεδομένου ότι αναλάβαμε την υλοποίησή της έρευνας, κατόπιν προτροπής πρωτίστως του Δημάρχου Μαραθώνος, αφ’ ετέρου  καταδεικνύει και αποδεικνύει κυρίως, την αβελτηρία του υδροκέφαλου και αφερέγγυου κράτους, σε όλες τις εκφάνσεις αυτού, που δεν έχει την ευαισθησία, έστω, της ευπροσώπου αποποιήσεως μιάς ανιδιοτελούς προσφοράς, εκτός και εάν η απόλυτος σιγή των υπευθύνων, στους οποίους απευθυνθήκαμε, σκοπό έχει να κρύψει από τα μάτια της κοινωνίας τον «βασιλιά» που περιφέρει το σαρκίο του στα αποκαΐδια της ατυχούς περιοχής. Η κοινωνία όμως πλέον βλέπει ότι, «Ο βασιλιάς είναι γυμνός!!!»     
Επί τούτοις, εκφράζουμε την απέραντη λύπη μας προς πάντες τους εμπλεκομένους γνωρίζοντάς τους ότι, ατυχώς, τα προς έρευνα μηχανήματα, όπως σας είχα ενημερώσει τηλεφωνικώς, ευρίσκονται στην αποθήκη του αεροδρομίου και θα επιστραφούν στους αποστολείς των αφού, ένεκα της πλήρους αδιαφορίας των αρμοδίων, εξέλειπε και ο λόγος της εδώ παρουσίας των.
Μην ελπίζοντες σε περεταίρω ευοίωνες, για την έρευνα, εξελίξεις, διατελούμε
  Μετά τιμής
Ο εκπροσωπών
Οδυσσέας Τηλιγάδας
Ευριπίδου 57
10554 Αθήνα
Ηλ. Ταχ: elas@otenet.gr


ΠΡΟΣ:
Το ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Διεύθυνση ΓΕΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Τηλ: 2132157500                                                           
e-mail: aps_ep@psnet.gr                                                            Αθήνα 23η Αυγούστου 2018

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Προς
Τον κύριο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Κύριοι,

Στον απόηχο της βιβλικής, καταστροφικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική και κατόπιν της εκκλήσεως των Πολιτικών Δυνάμεων της Χώρας προς τον απανταχού Ελληνισμό για συμπαράσταση στους πληγέντες, Αμερικανική  τριμελής ομάδα του Πανεπιστημίου Kent State University of Ohio αποτελούμενη από τους Ερευνητές Aggeliki Barberopoulou,  PhD Geophysicist και τους καθηγητές Andrew Curtis και Jacqueline Curtis, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει και το εργαστήριο GIS-Health & Hazards (Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών- Υγεία και Κίνδυνοι), με χρόνια εμπειρία στις φυσικές καταστροφές και τον αντίκτυπο στο δομημένο και φυσικό περιβάλλον, όπως και στην υγεία του κοινωνικού περιβάλλοντος, προτίθενται να προβούν, αφιλοκερδώς, σε εκπόνηση έρευνας πεδίου μέσω της λήψης γεωχωρικών δεδομένων για την αποτύπωση φυσικών ζημιών απο τις φωτιές της 23ης Ιουλίου 2018
Προς τούτο ο υπογράφων, ως εκπρόσωπός τους, απευθύνθηκα άμεσα προς τις αρμόδιες πολιτικές αρχές [Δήμο Μαραθώνος, Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής και Δ.Α.Ε.Φ.Κ.] προκειμένου να δοθεί η σχετική άδεια πραγματοποίησης της έρευνας, τα αποτελέσματα της οποίας θα σας κατατεθούν προς την υφ’ υμών επεξεργασία και αξιολόγηση.
Συνημμένα επισυνάπτονται οι σχετικές ενέργειες που εγένοντο προς τις αρμόδιες Πολιτειακές αρχές από τις οποίες ουδεμία απάντηση έχουμε λάβει μέχρι σήμερα.
Κατόπιν των ανωτέρω, υποβάλλουμε σήμερα και προς υμάς την παρούσα προκειμένου να δοθεί η σχετική άδεια στην ερευνητική ομάδα για να επιτελέσει το έργο της διότι άνευ της σχετικής αδείας δεν είναι δυνατή η έρευνα.         
Σημειωτέον, τα όργανα του Πανεπιστημίου τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την έρευνα βρίσκονται στο τελωνείο του αεροδρομίου και θα εκτελωνισθούν ιδίοις εξόδοις εφ’ όσον η ομάδα λάβει την σχετική άδεια.
Προς τούτο, για την υλοποίηση της έρευνας, απαιτείται, εάν σας είναι δυνατόν, να μας παρέχετε:
1ον την απαιτούμενη Άδεια λήψης δεδομένων στις ευαίσθητες περιοχές του Δήμου Μαραθώνα        
      ή και της Ραφήνας καί
2ον Παροχή οχήματος μετά οδηγού και των απαιτουμένων καυσίμων για το ελάχιστο χρονικό
      διάστημα των (5) πέντε ήμερων για την καταγραφή των ζημιών.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΙΣ: Όλες οι δαπάνες θα είναι υπό την διαχείρισή σας διότι εμείς ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΜΟΙΒΗ απαιτούμε και ΟΥΔΕΝ χρηματικό ποσό επιθυμούμε να διαχειριστούμε.
  Επειδή η ομάδα θα επιστρέψει στην Αμερική το αργότερο μέχρι την 6η Σεπτεμβρίου 2018, τούτο σημαίνει ότι ο εναπομείνας χρόνος είναι ελάχιστος. Όθεν υποβάλλεται η παράκληση για τις δικές σας ενέργειες.
Ευρισκόμενος στην διάθεσή σας, για οποιαδήποτε διευκρίνιση, στα τηλέφωνα 6973519579, 2103250220 και στο e-mail: elas@otenet.gr, διατελώ
         
 Μετά τιμής
Οδυσσέας Τηλιγάδας
      Ευριπίδου 57
      10554 Αθήνα
Ηλ. Ταχ: elas@otenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου