«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Συνάντηση Πούτιν - Τσίπρα στη Μόσχα, στις 12 Δεκεμβρίου - Ο Κοτζιάς παραμένει ανεπιθύμητος.

tsipras__poutin 


Ο Τσίπρας «χτίζει γέφυρες» με Πούτιν: «Κλείδωσε» η συνάντηση στις 12 Δεκεμβρίου



Με άκρα μυστικότητα προετοιμάζεται η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και η συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν

Η προσπάθεια να οριστικοποιηθεί η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα φιγουράρει εδώ και καιρό στην κορυφή της ατζέντας του. Στο Μέγαρο Μαξίμου, άλλωστε, είχε εδραιωθεί η άποψη πως το να κυλάει ο χρόνος χωρίς να εξομαλύνονται οι σχέσεις των δύο χωρών, επιβαρύνει μία ήδη δύσκολη κατάσταση. Αυτός είναι και ο λόγος που η Αθήνα επέμεινε πολύ στο να κλειδώσει τη δεύτερη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ρωσία, ακόμα και όταν το Κρεμλίνο εμφανιζόταν απρόθυμο και μάλιστα φρόντιζε να δείχνει την απροθυμία του.

Γεγονός παραμένει ότι τελικά η επίσκεψη οριστικοποιήθηκε. Πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν έναν στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα να έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τους σχετικούς χειρισμούς, ταξιδεύοντας μέχρι την Μόσχα! Η επίσκεψή του μάλλον ήταν παραγωγική, καθώς λίγο μετά επιβεβαιώθηκε ότι η επίσκεψη προγραμματίζεται για τις 12 Δεκεμβρίου, χωρίς να αποκλείεται μία μικρή αλλαγή όσον αφορά τον χρόνο.

Η συνέντευξη του Ρώσου αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ ήταν αποτέλεσμα αυτών των πολύμηνων παρασκηνιακών διεργασιών. Όπως είπε, «έχουμε μια ειδική, στενή σχέση με την Ελλάδα και δεν σκοπεύουμε να τη θυσιάσουμε. Σεβόμαστε την Ελλάδα. Ο θρησκευτικός παράγοντας παίζει τον ρόλο του, οι δεσμοί μεταξύ των λαών είναι ισχυροί. Αλλά η πολιτική έχει τη δική της λογική. Υπήρξαν πολιτικοί στην Ελλάδα που δέχθηκαν σοβαρές πιέσεις και πήραν αποφάσεις που μας λύπησαν».

Όπως φαίνεται, ο αναπληρωτής υπουργός δεν έκρυψε τη δυσφορία της Μόσχας, υποδεικνύοντας το Νίκο Κοτζιά. Εννοείται πως ο αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών κρατήθηκε μακριά από τις συνεννοήσεις, καθότι παραμένει ακόμα κόκκινο πανί για τη ρωσική πλευρά. Ο ίδιος, πάντως, φαίνεται να επιμένει στη γραμμή του. Σε αντικατάσταση του πρέσβη που ο ίδιος είχε προ καιρού ανακαλέσει από τη Μόσχα, επειδή είχε εκφράσει κομψά τη διαφωνία του για τις απελάσεις, ο υπουργός Εξωτερικών όρισε την πρώην διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Τασία Αθανασίου. Αν ληφθεί υπόψη ότι στα αντίποινα για τις απελάσεις οι Ρώσοι είχαν χαρακτηρίσει ανεπιθύμητο τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Νίκου Κοτζιά, είναι προφανές πως η τοποθέτηση της Τασίας Αθανασίου δεν τους ενθουσίασε. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να καθυστερήσουν υπέρμετρα να εγκρίνουν την τοποθέτησή της.

Πάντως, η επίσκεψη Τσίπρα θα πλαισιωθεί από τη σύνοδο της διμερούς διυπουργικής επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως και τις 8 Δεκεμβρίου στη Μόσχα. Εκεί θα συζητηθούν διεξοδικά ζητήματα όπως η Συρία, το Κυπριακό, το Σκοπιανό, αλλά και ο τουρισμός, η οικονομία και η ενέργεια. Εννοείται πως η ρωσική πλευρά παρασκηνιακά κατέστησε σαφές πως τα πράγματα δεν θα προχωρούσαν εάν συμμετείχε ο Νίκος Κοτζιάς. Γι’ αυτό και επιστρατεύτηκε ο αναπληρωτής του Γιώργος Κατρούγκαλος. Η απουσία Κοτζιά είναι εκκωφαντική, αλλά κρίθηκε αναγκαία από το Μέγαρο Μαξίμου για την επιδιόρθωση της διπλωματικής ζημιάς που ο ίδιος είχε προκαλέσει. 
 

7 σχόλια:

  1. 8/10/2018
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ AWACS ΔΕΧΤΗΚΕ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΕΣ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ KRASUKHA-4 ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ...!!!

    Η Ρωσία έχει επίσης έτοιμο για επιχειρησιακή χρήση ένα νέο ηλεκτρομαγνητικό όπλο, τον πύραυλο Alabuga, ικανό να «εξουδετερώσει» όλα τα προηγμένα οπλικά συστήματα του εχθρού τα οποία στηρίζονται σε εξελιγμένα ηλεκτρονικά.

    Πρόκειται για ένα ισχυρό πύραυλο EMR με το κωδικό όνομα «Alabuga» ο οποίος όταν εκραγεί στο κατάλληλο ύψος θα εκπέμψει ΗΜΠ σε ακτίνα 3000 χλμ..καταστρέφοντας όλα τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα.

    Το όπλο αυτό βυθίζει οποιαδήποτε χώρα στο σκοτάδι και θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες σχεδόν σε όλο το φάσμα των ανθρωπινών δραστηριοτήτων.

    Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο (Ρωσικό ηλεκτρομαγνητικό «νέφος» στην Α.Μεσόγειο: Καθοριστικός ο ρόλος του EW στη συριακή διαμάχη), είχαμε αναφέρει και επιβεβαιωνόμαστε, ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέχουν τα πιο προηγμένα και αποτελεσματικά συστήματα αυτού του τύπου, με την χρήση των οποίων έχουν δημιουργήσει ήδη ένα ηλεκτρομαγνητικό (EW) «νέφος» που καλύπτει την Α.Μεσόγειο ενόψει της συριακής διαμάχης.

    Πρόκειται για ένα πραγματικά τρομερό σχέδιο της Μόσχας, το οποίο έρχεται στην επιφάνεια, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματικούς και πλήθος δημοσιευμάτων, για την δημιουργία στην ουσία μιας τεράστιας βάσης ηλεκτρονικών και ηλεκτρομαγνητικών όπλων στην Συρία, με στόχο τον έλεγχο της Α.Μεσογείου και το μπλοκάρισμα νατοϊκών και άλλων δυνάμεων στην περιοχή χωρίς να «πέσει μία σφαίρα».
    Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακτίνα 3000 χιλιόμετρα πάει να πει όλη η Ευρώπη. Η απόσταση Πορτογαλίας-Καζακτάν είναι 6000 χιλιόμετρα.

      Υπάρχουν και Έλληνες που έχουν αναπτύξει όπλα EMP μικρότερης ισχύος και εμβέλειας σε στενή όμως συνεργασία με το ΝΑΤΟ. Δεν είναι καμία προηγμένη τεχνολογία. Συμβατικά εκρηκτικά είναι που η ενέργειά τους μετατρέπεται σε ηλεκτρομαγνητική σαν παλμός εξαιρετικά μικρής διάρκειας. Λέγεται πως αργά ή γρήγορα θα χρησιμοποιηθούν από τρομοκράτες. Αντίμετρα έχουν οι στρατιωτικοί για μικρά EMP. Αλλά έτσι και χτυπηθεί πόλη γυρίζει στην προ ηλεκτρισμού εποχή. Δεν θα εκπλαγώ αν το παίξουν αυτό το χαρτί οι σατανιστές. Ξέρουμε ότι χάος θέλουν, για να εμφανίσουν τον μεσσία τους.

      Γιώργος

      Διαγραφή
  2. Μονο που ο πουτιν δεν ανηκει στους σατανιστες με τιποτα, αυτος εχει υπεροπλα φωτος που ουτε να φανταστουν δεν μπορουν οι δυτικοι.Πριν μερικες μερες καθηλωσε στο εδαφος ολα τα πολεμικα αεροπλανα των βρετανων στη στρατιωτικη βαση που εχουν στην Κυπρο...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ο Πούτιν, οι σατανιστές της δύσης που κρύβονται από το ISIS και την Al Qaida έχουν το χαρτί της πρωώθησης δήθεν αυτοσχέδιου όπλου EMP σε τρομοκράτες.

      Γιώργος

      Διαγραφή
  3. Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018
    Πιάνει «φωτιά» απέναντι από την Κρήτη: Η Μόσχα στέλνει εσπευσμένα S-400 και Kalibr στη Λιβύη – «Απόρθητο φρούριο» δημιουργεί ο Β. Πούτιν...!!!

    Απέναντι από την Κρήτη στο κατ΄ευφημισμό κράτος της Λιβύης, η Ρωσία μετέφερε εντελώς αιφνιδιαστικά πυραύλους KALIBR-N και S-400, ενώ ρωσικά πλοία που διαθέτουν πυραύλους Club-N κινούνται στην περιοχή των ακτών της χώρας, αφήνοντας άφωνη την δύση...!!!

    «Η Ρωσία μεταφέρει στρατεύματα και πυραύλους στη Λιβύη σε μια προσπάθεια να επιβάλει ένα νέο στραγγαλισμό στη Δύση», δήλωσε η Τεράζα Μέι σήμερα.

    Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών ενημέρωσε την πρωθυπουργό της χώρας, ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να καταστήσει τη χώρα της Βόρειας Αφρικής υπό τον έλεγχο του, δημιουργώντας μια «νέα Συρία», σύμφωνα με την εφημερίδα Sun.

    Άλλος σκοπός της Μόσχας είναι η απόκτηση του ελέγχου της μεγαλύτερης οδού παράνομης μετανάστευσης προς την Ευρώπη και η διακοπή της.

    Εκατοντάδες αξιωματικοί από την ρωσική στρατιωτική υπηρεσία κατασκοπείας GRU καθώς και επίλεκτα μέλη από τις ειδικές μονάδες ειδικών επιχειρήσεων (Spetznaz), βρίσκονται ήδη στο έδαφος της ανατολικής Λιβύης, εκπαιδεύοντας τις δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ τον οποίο οι Ρώσοι έχουν στην ίδια θέση με τον Άσαντ.

    Για τον σκοπό αυτόν έχουν δημιουργηθεί δύο ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στις παραθαλάσσιες πόλεις του Τομπρούκ και της Βεγγάζης, στις οποίες δρουν εκατοντάδες στελέχη της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner έχουν ήδη ήδη φυλάκια εκεί.

    Οι καταστρεπτικοί πύραυλοι Kalibr και τα υπερσύγχρονα συστήματα πυραύλων
    S-400 της Ρωσίας θεωρούνται πλέον ότι έχουν ήδη εγκατασταθεί στη Λιβύη, στοχεύοντας δυτικούς στόχους που θα επιχειρήσουν οτιδήποτε στην Α.Λιβύη.

    Το Κρεμλίνο υποστηρίζει σθεναρά τον ισχυρότερο πολέμαρχο της Λιβύης, στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, τα στρατεύματά του οποίου προμηθεύει με βαρύ εξοπλισμό και εκπαιδευτές.

    Ο Χαφτάρ είναι ο ηγέτης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης και διοικεί ολόκληρη την ανατολική πλευρά της χώρας .

    Η Μόσχα έχει καταλάβει τον έλεγχο μέρους της ακτογραμμής της Λιβύης, με σκοπό να διακόψει την ροή μεταναστών που διασχίζουν τη Μεσόγειο και να ελέγξει φυσικά το εμπόριο πετρελαίου .

    Βρετανική πηγή πρόσθεσε για το θέμα αυτό: «Αυτό που κάνει ο Πούτιν στη Λιβύη είναι κατ ‘ευθείαν από το playbook του από τη Συρία και την Κριμαία...
    Ο Ρώσος ηγέτης καταλαμβάνει αδιανόητο χώρο στην Μεσόγειο, με στόχο να επιτύχει τη μέγιστη επιρροή στη Δύση.
    Το γεγονός είναι ότι είμαστε εξαιρετικά ευάλωτοι τόσο στις μεταναστευτικές ροές όσο και στην πετρελαϊκή κρίση από τη Λιβύη».

    Η ίδια πηγή πρόσθεσε: «Είναι μια δυνητικά καταστροφική κίνηση που έχει στόχο να υπονομεύσει τη δυτική δημοκρατία, αλλά και πάλι δεν μπορουμε να κάνουμε τίποτε γι ‘αυτό».
    ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.youtube.com/watch?v=-Ri-1NVpS9s

    Απτο ΄΄κελί΄΄ θα εξέλθουν ελάχιστοι

    ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ.....ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ

    Η ΥΠΟΜΟΝΗ.....ειναι μεγάλη Αγία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 11/10/2018 - 18:06 | Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2018 - 20:12
    ΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
    🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺
    Don-2N: Το ρωσικό «8ο θαύμα του κόσμου» που προστατεύει τη Μόσχα από πυρηνική επίθεση.

    Το Don-2N το νέο ραντάρ ανίχνευσης βαλλιστικών πυραύλων στην Ρωσία το αποκαλούν ως το 8ο θαύμα . διαθέτει μια παθητική κεραία ηλεκτρονικά κατευθυνόμενης δέσμης (PESA) και βρίσκεται τοποθετημένο λίγο έξω από τη Μόσχα.
    Μέρος του ρωσικού αντιβαλλιστικού συστήματος Α-135 το ραντάρ είναι επιφορτισμένο με την άμυνα της Μόσχας και μπορεί να εντοπίσει ένα επερχόμενο βαλλιστικό πύραυλο από απόσταση 3500 χλμ.
    Για πρώτη φορά ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός μπήκε μέσα στην ρωσική εγκατάσταση Αεράμυνας και δείχνει τις δυνατότητες του.
    πηγη : pronews

    --Επισης υπαρχουν τελευταιες πληροφοριες για το συστημα αυτο απο την ρωσικη εφημεριδα izvestia οτι δεν υπαρχει στο πλανητη αλλο τετοιο αντιπυραυλικο συστημα....ειναι κατασκευασμενο με νανοτεχνολογια εξ ολοκληρου και εχει την δυνατοτητα να αντιμετωπισει οποιαδηποτε επιθεση πολλαπλων στοχων ακομσ και απο το διαστημα διοτι εκτος απο υπερ-ρανταρ διαθετει και υπεροπλα τελευταιας τεχνολογιας διαστημικους πυραυλους πυροβολα λειζερ,υπερ-υψηλης ισχυος καθως και ακτινες πλασματος...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή