«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ: Για πρώτη φορά μετά την άνανδρη επίθεση του 1940, Ιταλός πρόεδρος θα έρθει στην Ελλάδα να ζητήσει συγγνώμη την ημέρα του εορτασμού του Έπους.



Μία ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, την Ευρώπη και όλη την ανθρωπότητα. Μία στιγμή που οργανώθηκε από δύο μεγάλους ευρωπαίους πολιτικούς. Τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Σέρτζιο Ματαρέλα. Είναι η στιγμή που ο ιταλός πρόεδρος θα παρευρεθεί στον εορτασμό που έπος του 1940 για πρώτη φορά μετά την μεγάλη μάχη. Και θα απολογηθεί για την άνανδρη επίθεση του Μουσολίνι. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ Α.Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 
κ. SERGIO MATTARELLA 

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ Γ΄ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Ε. ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ – ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 


η συνέχεια με το πρόγραμμα της επίσκεψης, εδώ.

17 σχόλια:

  1. ΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ;

    ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ!
    ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ!

    ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΓΝΩΜΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ;
    ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ,
    ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΛΛΑ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ.
    ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΑΛΛΑ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

    ΠΟΙΟΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ;
    ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ
    ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ" ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΘΝΗ-ΚΡΑΤΗ , ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

    ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΟΑΛ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΝΥΓΗΡΙΑ;
    ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΡΑΤΗ ΝΑ
    ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ;
    ΓΙΑΤΙ;
    ΑΠΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΓΩΓΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΓΝΩΜΕΣ ΑΝΩΤΕΡΩ.
    ΔΙΟΤΙ ΟΣΟΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ!

    ΒΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή σκέψη. ΔηλΆδη αυτες οι συγνώμες θα μπορούσαν να είναι εκ του πονηρου.

      Διαγραφή
    2. @1158:Περίπου τα ίδια βγήκε κι είπε το '45 ο Πάττον.Μετά από κάτι μήνες τον μαζέψανε από την Κάντιλακ που είχε ,η μάλλον ότι είχε απομείνει απ'αυτόν ,στην σύγκρουση που είχε με ένα στρατιωτικό ΡΕΟ...Είχε δίκιο...Οπως κι εσύ...

      Διαγραφή
  2. Αυτός τουλάχιστον είχε την εντιμότητα να απολογηθεί για κάτι που δεν έκανε ο ίδιος αλλά οι πρόγονοι του.

    Άλλοι παραμένουν αμετανόητοι γι αυτά που έκαναν οι ίδιοι (εσένα λέω).

    Ας ακούσουμε και κανένα εμβατήριο μέρα που είναι https://www.youtube.com/watch?v=cc6BVx6_qYg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύντομο ανέκδοτο :
    " Δύο μεγάλοι Ευρωπαίοι πολιτικοί."
    Γέλια μέχρι δακρύων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνω που έλεγα.."άργησε να εμφανιστεί το επίμαχο σχόλιο"..🙂
      Αλλά τί περίμενες φίλε μου από την ιστοσελίδα των καμμένων... (για να μην μπερδευόμαστε..στο "εδώ" με τα μπλε γράμματα αναφέρομαι)

      Διαγραφή
    2. Γνωρίζω πολύ καλά για το "εδώ"
      Αλλά δεν μπορούσα να μην το υπογράμμισω!!!
      Αποτελεί κλασική περίπτωση!

      Διαγραφή
  4. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΣΥΓΝΩΜΗ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΓΙΝΕ ΚΥΡΙΟΣ...ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΩ ΠΡΗΞΕΙ ...ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ 200 ΕΥΡΩ ... ΜΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΑΛΛΑ SITE ΤΗΝ ΒΓΑΖΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΖΑΜΠΑ...

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΩΣΤΑ...- ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ Η ΤΡΕΛΛΑ ΜΑΝΑΡΙ ΜΟΥ [ ΑΤΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ]...ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

      Διαγραφή
  6. Αμάν βρε boyδες.. παραδεχτείτε τουλάχιστον ότι κατά βάθος αγαπιέστε μέσα από την αγάπη σας για μένα...🙂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλε Μπουγα, στο βιντεο του εμβατηριου μια Ελληνιδα μανα αποχαιρετα το γιο της. Το ασυλληπτο πνευμα και το μεγαλειο της Ελληνικης ψυχης σε μια φωτο. Χιλια μπραβο που μας το θυμισες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αhoy σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
      Οι Έλληνες εκείνοι του 40 αποδείχθηκαν αντάξιοι των προγόνων τους και της ελληνικής φυλής. Από λίγο που τα είχα μελετήσει παλιά, συμπέρανα μάλιστα ότι αν είχαμε καλύτερη οργάνωση στα επιτελεία, φυσική ηγεσία και διώχναμε τους Άγγλους απ τα πόδια μας, θα νικούσαμε και τις χιτλερικές μεραρχίες.

      Καλό είναι να θυμόμαστε που και που το πνεύμα που διακατείχε εκείνους τους φτωχούς και αγράμματους Έλληνες. Ήταν πνεύμα ελληνικού μεγαλείου το οποίο θεωρούσε αυτονόητο η μικρή Ελλάδα να πολεμήσει δύο αυτοκρατορίες και να τις νικήσει, έκλαιγαν οι μαχητές από απογοήτευση όταν τους είπαν να εγκαταλείψουν τα οχυρά.

      Με τους Έλληνες του 2018 είναι το πρόβλημα. Γίνεται μέσα σε 80 μόλις χρόνια να έχει εκπέσει τόσο το ψυχικό αποτύπωμα της φυλής και να υποδουλωθούμε αμαχητί ή μήπως μια σπίθα περιμένουμε και μεις για να πάρουμε μπροστά;

      Kι ένα ωραίο ντοκιμαντέρ που έτυχε να δω σήμερα
      https://www.youtube.com/watch?v=JpzrGnYOmO8

      Διαγραφή
    2. Μπράβο boy!!!
      Σε ευχαριστούμε πολύ, θα αναρτηθεί.

      Διαγραφή
    3. Aν και για να πούμε την πλήρη αλήθεια το πιο σωστό θα ήταν να μείνουμε ουδέτεροι στη σύγκρουση δύο καπιταλιστικών στρατοπέδων.
      Αλλά από τη στιγμή που αποφασίστηκε να πολεμήσουμε φανήκαμε αντάξιοι της ιστορίας μας.

      Διαγραφή
  8. Φιλε Μπουγα, οι παρατηρησεις σου για το εσωτερικο μετωπο σωστοτατες. Προδοθηκαμε εκ των εσω. Ο Στρατηγος Κατσιμητρος αγνοησε διαταγη του Παπαγου για υποχωρηση και εγραψε στις ενδοξοτερες σελιδες της Ελληνικης ιστοριας τη μαχη στο Καλπακι. Για τον απροσμενο θανατο του Ιωαννη Μεταξα εχουν γραφει πολλα και ο κοσμος ξερει πλεον την αληθεια. Θα σταθω σε ενα αλλο γεγονος το οποιον δεν ειναι ευρεως γνωστο.

    Ο ιατροδικαστης στην ""αυτοκτονια"" του Πρωθυπουργου Κορυζη βρηκε δυο τρυπες στη καρδια. Ο Κορυζης ηταν ακραιφνης πατριωτης.

    Για τους Ελληνες του 2018 σημειωνω οτι απο την μεταπολιτευση και εδω δεχοντε μια επιθεση επιπεδου μπλιτζ σε ολα τα επιπεδα. Η σταση μαρτυρει καρτερια και οχι υπομονη του ηττημενου. Δεν ειναι ηρωισμος να βγης απο το αμπρι οταν οι βομβες πεφτουν ασταματητα.

    Το ντοκυμεντερ που βρηκες εξαιρετικο. Αποτελει ανεκτιμητον Εθνικη κληρονομια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή