«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Τα φασιστο-βαμπίρ των Βρυξελλών, πριν καταφύγουν σε εκβιασμούς και χρηματισμούς, επιχειρούν πρώτα να διαστρεβλώσουν κάθε έννοια δημοκρατικότητος στην χώρα των Σκοπίων. Έχουν λυσσάξει για δική τους "Μακεδονία Αιγαίου"...

https://www.triklopodia.gr/wp-content/uploads/2018/10/Zaev-Junker-Han-678x400.jpg 

Δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ: Φασιστοειδή των Βρυξελλών θα τη διαλύσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση

του Μιχαήλ Βασιλείου

 

Λίγες ώρες μετά το δημοψήφισμα-φιάσκο στην ΠΓΔΜ, κι ενώ η λογική θα υπαγόρευε ότι πρωταγωνιστές θα είναι ο Τσίπρας, ο Ζάεφ, ο Κοτζιάς και ο Ντιμιτρόφ, η αντιπολίτευση στα Σκόπια και γενικότερα θα συζητούσαμε με λογικά επιχειρήματα τι είναι αυτό που δεν πήγε καλά και ποσοστό μεγαλύτερο του 60% του πληθυσμού, διά της αποχής του από την κάλπη απέρριψε σιωπηρά της Συμφωνία των Πρεσπών, την παράσταση «κλέβει» με τον πιο αρνητικό τρόπο η Ευρωπαϊκή Ένωση. 


Αξιωματούχοι της, με πρώτο και καλύτερο τον ανεκδιήγητο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν, συνεπικουρούμενος μέχρι στιγμής από τον ακόμα χειρότερο επικεφαλής των Σοσιαλιστών, παριστάνουν ότι δεν έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί και συναγωνίζονται σε επίδειξη φασίζουσας νοοτροπίας ο ένας τον άλλο.

Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα ότι η χρήση του όρου «φασισμός» είναι βαρύτατη μομφή, όμως η χρήση του γίνεται απολύτως ενσυνείδητα, καθώς ο φόβος είναι πως οι κύριοι αυτοί με τη συμπεριφορά τους και την περιφρόνηση απέναντι σε αυτό που επιθυμούν οι λαοί, δεν αντιλαμβάνονται ότι οδηγούν την Ευρωπαϊκή Ένωση στην απαξία απέναντι στους Ευρωπαίους πολίτες, με πιθανό μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα ακόμα και τη διάλυση της Ενωμένης Ευρώπης.
Είναι δυνατόν η Ευρωπαϊκή Ένωση να συγχαίρει όσους συμμετείχαν στο δημοψήφισμα (πρώτη έμμεση προσβολή απέναντι στο 63% περίπου που απείχε) και στη συνέχεια να ζητά από την αντιπολίτευση «να σεβαστεί την απόφαση των συμμετεχόντων στο δημοψήφισμα»!

Αντιλαμβάνονται οι καρεκλοκένταυροι των Βρυξελλών τι λένε; Ζητούν την ανατροπή του δημοκρατικού κανόνα της πλειοψηφίας, επιθυμώντας και διεκδικώντας ενεργά την επιβολή της γνώμης του 36,7% περίπου του πληθυσμού της ΠΓΔΜ, επί του υπολοίπου 63,3%!

Κι επειδή αρκετοί θα αναρωτηθούν ή θα αντιτείνουν «αν ήθελαν ας πήγαιναν να ψηφίσουν», η πρώτη απάντηση είναι, γι’ αυτό τον λόγο στις περισσότερες δημοκρατικές κοινωνίες τοποθετείται ένα πλαφόν συμμετοχής που συνήθως είναι από το 50% και περισσότερο, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση εγκυρότητας της διαδικασίας.

Μόλις οι «δημοκράτες» στα Σκόπια και στην Ευρώπη (και αλλού…) αντιλήφθηκαν ότι η πιθανότητα να πιάσουν το 50% συμμετοχής στο δημοψήφισμα, το «βάφτισαν» συμβουλευτικό για να το διασώσουν. Τώρα, ξεχνούν και τον συμβουλευτικό χαρακτήρα και ζητούν σεβασμό του αποτελέσματος!

ΔΕΝ ζητάνε από τους βουλευτές του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ να εξετάσουν με καλή πίστη και προσοχή την επιχειρηματολογία όσων υπερψήφισαν το «ΝΑΙ», αλλά να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ως λαϊκή βούληση και να το υπερψηφίσουν! Ακούγεται ακόμα «βαριά» έκφραση το «φασιστοειδής νοοτροπία» που χρησιμοποιήθηκε στην αρχή;
Οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η μαζική ψήφος προήλθε από το αλβανικό στοιχείο της χώρας κι εάν υποτεθεί ότι συμμετείχε το σύνολο των Αλβανών των Σκοπίων στο δημοψήφισμα, από τη στιγμή που υπολογίζονται στο 25% του συνολικού πληθυσμού (ας είχαν κάνει απογραφή να ξέραμε που βρίσκονται τα πράγματα…), το τελικό αποτέλεσμα καθορίστηκε τουλάχιστον κατά 75% από τους Αλβανούς.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι πέραν των προαναφερθέντων ατοπημάτων των μανδαρίνων των Βρυξελλών, αυτό που εμφανίζονται στα μάτια του απλού καθημερινού Σλάβου πολίτη της ΠΓΔΜ, είναι ότι προσπαθούν «με το στανιό» να επιβάλουν την άποψη των Αλβανών επί των Σλάβων!

Ούτε αυτό είναι ικανοί να αντιληφθούν. Οι Σλάβοι πολίτες της ΠΓΔΜ, έχουν δικαίωμα να έχουν άποψη. Είναι δικαίωμά τους ακόμα και το να εμμείνουν στο να θεωρούν εαυτούς απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου και να επιχειρούν ακόμα και με γεωγραφικό κριτήριο, το «μέρος» που εκπροσωπούν και ονομάζουν «Μακεδονία», να σφετερίζεται το «όλον», δηλαδή τη γεωγραφική περιοχή που εκτείνεται και στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία.

«Άσε με να κάνω λάθος» λοιπόν κυρία Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα έπρεπε να απαντά «ασφαλώς, αλλά να έχετε υπόψη τις συνέπειες και αν αποφασίσετε να αναλάβετε το ρίσκο, δεν μπορεί κανείς να σας εμποδίσει στο να αυτοκτονήσετε». Περίπου τα ίδια ισχύουν και για τις ΗΠΑ, αν και η τοποθέτηση του State Department ήταν πολύ πιο προσεκτική και διπλωματική από αυτή του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Γιοχάμνες Χαν.


Η δε Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν εκπροσωπούνταν από σοβαρούς ανθρώπους και όχι από ανεπαρκέστατους γραφειοκράτες, δεν θα παρίστανε τον «επιτήδειο ουδέτερο» αδιαφορώντας για την ελληνική επιχειρηματολογία, αλλά αν μη τι άλλο θα είχε βάλει μια επιτροπή «σοφών» αρχαιολόγων από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Γηραιάς Ηπείρου, να αποφανθούν επί της ουσίας, ώστε να διαμορφώσει την πολιτική της.

Αυτό το επιχείρημα του αναντικατάστατου χαρακτήρα της γεωστρατηγικής σημασίας της ΠΓΔΜ, αυτού του περίφημου κράτους-μαξιλαριού (buffer-state) των Βαλκανίων, θα είχε υπόσταση εάν δεν εισήγαγε και το ίδιο άλλον έναν εθνικισμό, ο οποίος μάλιστα είναι εκτός από κίβδηλος, παρανοϊκός και πιο αποσταθεροποιητικός από οποιονδήποτε άλλον.

Αυτή είναι η δήθεν πολιτική της ΕΕ. Στηρίζουν με το πρόσχημα της περιφερειακής σταθερότητας μια κατάσταση που μπορεί να γεννήσει συγκρούσεις που θα εξαφανίσουν το μικρό αυτό κράτος των Βαλκανίων. Με το ζόρι να επιβιώσει ένα κράτος δε γίνεται.

Οι Σκοπιανοί πάντα προσπαθούσαν να κατασκευάσουν τη «μακεδονική ταυτότητα» ως συγκολλητική ουσία στο κράτος τους. Η γελοιότητα αυτή έχει γίνει ανεκτή από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας μέχρι και σήμερα. Σε αυτό το πλαίσιο, φαίνεται πως τους είναι αδύνατο να συμπεριφερθούν φυσιολογικά.
Εάν οι Ευρωπαίοι επιθυμούν και αυτοί την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ για να διασωθεί και για τον λόγο αυτόν πίεσαν ασφυκτικά ΠΓΔΜ και Ελλάδα, με τη δεύτερη να κάνει διά των Κοτζιά και Τσίπρα σημαντικές… εκπτώσεις στα θέματα της ταυτότητας και της γλώσσας (πρόσφατα ο Ζάεφ είπε ότι «η ταυτότητα είναι erga omnes», άρα είναι και η Αθήνα υποχρεωμένη να την αποδεχθεί), αντιλαμβάνονται ότι η λύση είναι η μετατροπή της ΠΓΔΜ σε κλασικό προτεκτοράτο.

Από τη στιγμή όμως που αποφάσισαν να ρωτήσουν τον λαό της ΠΓΔΜ, έστω και με το ερώτημα που έβαλαν στο δημοψήφισμα που μεροληπτούσε κραυγαλέα υπέρ του «ΝΑΙ» στη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι τρομερό να περιφρονούν ποσοστό άνω του 60% του πληθυσμού. Και εξακολουθούν να μην αντιλαμβάνονται ότι αυτή ακριβώς η στάση καταδικάζει την επιθυμία τους!

Μέσα στο παραλήρημα υπό την επήρεια του πρώτου σοκ από το αποτέλεσμα, κάποιοι ψέλλισαν ως δικαιολογία τα γνωστά περί ανάμιξης των Ρώσων τα οποία καθοδήγησαν το αποτέλεσμα. Το βασικό ερώτημα είναι «και τι κάνατε εσείς για να τα αντιμετωπίσετε»!


Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα που καταδικάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση και εκπέμπει μια νοοτροπία που θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την επιβίωσή της. Με ποιο ηθικό ανάστημα μπορούν οι Βρυξέλλες να μέμφονται τη Μόσχα για όσα κάνει π.χ. στην Κριμαία, με το επιχείρημα ότι την άρπαξαν από τους Ουκρανούς; Την άρπαξαν διότι η πλειοψηφία της κατοικείται από Ρώσους, απαντούν μεταξύ άλλων και επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν υποτίθεται μέσω προσφυγής στις κάλπες την ενέργειά τους.

Με τη στάση της ΕΕ απέναντι στο δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ, οι εκπρόσωποί της δεν αντιλαμβάνονται ότι εάν συγκριθούν οι δυο κάλπες, αυτή της Κριμαίας και αυτή της ΠΓΔΜ, η πρώτη ίσως και να μοιάζει πιο δημοκρατική από τη δεύτερη. Να σημειωθεί δε, ότι αυτό το λέει ένας ιστοχώρος και μια υπογραφή που δεν έχει χαριστεί στους Ρώσους, κάθε άλλο…

Γι’ αυτό υποστηρίζουμε ότι η ΕΕ υπονομεύει τον εαυτό της. Αυτή η δραματική αποστασιοποίηση των πολιτικών ελίτ από τις κοινωνίες και η αδιαφορία των πρώτων για την άποψη των δεύτερων, θα οδηγήσει σε πολύ επικίνδυνες εξελίξεις.

Κι εάν υπάρχουν φίλοι που θα αναρωτηθούν «και σένα τι σε νοιάζει αν διαλυθεί [ή οπισθοχωρήσει] η ΕΕ», η απάντηση δίδεται στρέφοντας βλέμμα στο πόσο εύκολα σήμερα σε τινάζουν στον αέρα και σε γονατίζουν, εξαπολύοντας επίθεση στο νόμισμά σου.
Πόσο μάλλον αν έχεις πολιτική τάξη η οποία βασική προτεραιότητα έχει την «καρέκλα», άρα, ακόμα και να βλέπει την καταστροφή να έρχεται, μαζί με τις «αλυσίδες», θα προτιμήσει να βαδίσει προς τον γκρεμό, αρκεί το μοιραίο να «σκάσει» στα χέρια του πολιτικού αντιπάλου.

Με αυτό το σκεπτικό, Δραχμή ή Ευρώ λοιπόν; Πόσο πλήττουν τα συμφέροντα της Ένωσης κάτι τύποι σαν τον Γιοχάνες Χαν; Πόσο προσβλητική είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση όμως απέναντι στην Ελλάδα, καθώς παρότι γνωρίζει ότι αυτή η συμφωνία είναι «φερετζές» που δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα αλλά το συγκαλύπτει προσωρινά, παρέχοντας φύλλο συκής στις Βρυξέλλες!

Ένα φύλλο συκής για να μην παραδεχθούν ότι έγραψαν επί δεκαετίες στα παλιά τους τα παπούτσια την Ελλάδα και τις ευαισθησίες της για τα θέμα. Και παρότι τρώνε πάλι τα μούτρα τους, εξακολουθούν στην ίδια πορεία, αρνούμενοι ή ανίκανοι να αξιολογήσουν τη στάση και την στρατηγική τους, προβαίνοντας στις απαραίτητες διορθώσεις.

Βέβαια, όλα αυτά τα έκαναν οι της ΕΕ (και άλλοι με ασφαλώς πολύ πιο κομβικό ρόλο…) μαζί με Έλληνες συνεταίρους που έχουν ονοματεπώνυμο και προσβλέπουν ενδεχομένως και σε βραβείο Νόμπελ για την «επίλυση» του προβλήματος. Μια «λύση» που παραβιάζει κανόνες της λογικής δυστυχώς.

Μη μας κάνει εντύπωση όμως. Παλιότερα, ορισμένοι υπερθεμάτιζαν υπέρ του δικαιώματος των γειτόνων Σλάβων, να ονομάζονται αυτοί «Μακεδόνες» και η χώρα τους «Μακεδονία», έτσι, νέτα-σκέτα… Τα ξεχάσαμε;

defence-point.gr

 

5 σχόλια:

  1. 'Οταν οι 'Ελληνες θέλουν, μπορούν...

    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2018/09/blog-post_528.html

    Μαζέψτε τα κουράγια σας, έχομε πολύ δρόμο να διανύσομε ακόμα...

    Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δειτε εδω και προωθησε το παντου σε παρακαλω σε καναν εισαγγελεα σε καναν δικηγορο στην αστυνομια κ.λ.π
    τουρκαλβανος ομολογει δημοσιως στο γιουτουμπ οτι εκανε ληστειες στην ελλαδα και οτι θελει να βιασει και να σφαξει νηπια και βρεφη του ελληνικου λαου!!!!!!

    Llazi Bibo
    Llazi Bibo
    Πριν από 3 ώρες
    nik εσείς μόνο να περνετε πίπες είσαστε και να τον πάρετε στο κολο σας...4 χρόνια εμένα σε αυτό το μπουρδελο κράτος και έχω μπει σε πολλά σπίτια για ληστεία αλλά μετανιώνο που δεν γαμισα τα παιδιά σας από τότε που ειταν μορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τα Σιώνια, έχουν σχεδιασθεί τα πάντα μέχρι κεραίας...

      "Ιωσήφ Βατοπεδινός: Η Ελλάδα θα έχει θύματα από την πείνα που θα έρθει, αλλά τα περισσότερα θύματα θα τα έχει από τους αλλοδαπούς! "

      https://www.pentapostagma.gr/2015/03/ιωσήφ-βατοπεδινός-η-ελλάδα-θα-έχει-θύμ.html

      Ιωάννης

      Διαγραφή
  3. Είπαμε...δεν θα διώξουμε μόνο τα λαθρό και θα στηθούν κρεμάλες για πολιτικούς... θα πέσει γενική σκούπα..🙂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018

    "ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ" (Π. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΙΔΗΣ)

    Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ: Το άρθρο είναι από το αρχείο μου. Δύσκολα θα το ξαναβρείτε στο διαδίκτυο. Γι’ αυτό μελετήστε το καλά. Πολλές προρρήσεις και γέροντες έχουν αναφέρει για την καταστροφή της Αμερικής, τη σύμμαχο του αντίχριστου. Η παρακάτω πρόρρηση συνδυάζεται στο τέλος με άλλο άρθρο από το σήμερα που θα σας κάνει τεράστια εντύπωση! Όλα μας τα έχουν πει οι Άγιοι πατέρες μας! Όλα ! Όποιος δεν θέλει δεν ακούει…. Πρόβλημα του και επιλογή του!
    ☆ ☆ ☆
    Υπάρχουν δύο σημαντικότατες μαρτυρίες που αναφέρονται στο «γονάτισμα» της Αμερικής οι οποίες μεταξύ τους δείχνουν να διαφέρουν ως προς τον χρόνο πραγματοποίησης.
    Στην πρώτη μαρτυρία του κ. Απ. Σίμογλου, Αλεξανδρούπολη, αναφέρεται:

    Σε μια επίσκεψή μας στον Παππούλη και χωρίς να τον ρωτήσουμε ξαφνικά μας είπε : «Έφθασε ο καιρός να πάρουμε πίσω την Κωνσταντινούπολη, θα γίνει πάλι ελληνική!» Όταν τον ρώτησα πότε θα γίνει αυτό, μου απάντησε : «Σύντομα. Πολύ σύντομα στις μέρες μας». Τον ξαναρώτησα : «Δηλαδή πότε; Πες μας κάποια ημερομηνία». Τότε η απάντησή του ήταν : «Α! Όλα και όλα ημερομηνίες όχι, όχι. Το σχέδιο του Θεού αυτό είναι, ημερομηνίες όμως όχι.». Μας είπε, επίσης, ότι πρώτα θα γίνει κάτι που θα γονατίσει την Αμερική. Θα πάψει να είναι υπερδύναμη.Υπερδύναμη θα είναι η Ρωσία και μετά θα συμβούν τα γεγονότα. Επίσης, μας είπε : «Όλοι εσείς που είστε εδώ (ήμασταν εννέα άτομα διαφόρων ηλικιών) θα πάτε στην Πόλη και θα είναι ελληνκή. Εγώ όμως δε θα προλάβω. Θα έχω φύγει για τον ουρανό!!!»
    [Από το βιβλίο +Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης (Παπά - Γιάννης), (1925 - 2009), Σελ.141 -142) ]
    Στην δεύτερη μαρτυρία του κ. Μιλτιάδη Τσεσμετζή, εκπαιδευτικού, αναφέρεται :
    «Το 2004 κατά την διάρκεια δύο επισκέψεων που κάναμε στον παπά-Γιάννη, αυτός μας μίλησε για την Κωνσταντινούπολη. Μας είπε ότι όταν επισκέφθηκε τον Όσιο πατέρα Παΐσιο στο μοναστήρι της Σουρωτής, ο τελευταίος του είπε : "Πάτερ Ιωάννη, πλησιάζει ο καιρός που θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη".
    Ο Παππούλης δε, μας είπε πως : "Οι Ρώσοι θα πάρουν την Πόλη και θα μας την δώσουν γιατί θα πιστέψουν ότι έτσι τους συμφέρει. Θα προηγηθεί μεγάλο κακό στην Αμερική. Τότε θα συναινέσουν οι Ευρωπαίοι να μας δοθεί η Πόλη από τους Ρώσους. Πριν γίνει αυτό το μεγάλο κακό στην Αμερική, οι Ευρωπαίοι δεν θα συναινούν...."».
    [Από το βιβλίο +Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης (Παπά - Γιάννης), (1925 - 2009), Σελ. 86)]

    Όπως βλέπουμε στην πρώτη μαρτυρία η οποία μοιάζει πιο γενική, αφήνεται να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ θα γονατίσουν πριν από τα πολεμικά γεγονότα ενώ στην δεύτερη που δείχνει και πιο ακριβής, είναι σαφές ότι το γονάτισμα των ΗΠΑ θα γίνει στο μεσοδιάστημα που θα έχουν οι Ρώσοι την Πόλη στην κατοχή τους.
    Σε άλλη μαρτυρία του Ανέστη Μαυροκέφαλου, αναφέρεται ως προς τον λόγο που οι ΗΠΑ θα γονατίσουν :
    «Λίγο πριν κοιμηθεί μας ανέφερε ότι τα χρόνια που σχετίζονται με την Κωνσταντινούπολη είναι πολύ κοντά, πως εγώ θα αναχωρήσω για την Ουράνια πατρίδα αλλά εσείς θα τα προλάβετε, θα τα ζήσετε. Ακόμη ανέφερε ότι η Αμερική θα πάθει μεγάλη γεωλογική-βιολογική καταστροφή (επίθεση Αράβων) για τις καταστροφές που έχουν προξενήσει και τον άδικο θάνατο τόσων αθώων ανθρώπων».
    πηγη : odysseiatv.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή