«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Η συμφωνία βουλιάζει στις Πρέσπες - Γιατί βιάζονται και ενεργοποιούν το Άρθρο 8, που αφορά τον έλεγχο των βιβλίων Ιστορίας;

γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων

Σχόλιο Διόδοτου: Περιμένατε από τα απάτριδα αυτά τουρκο-κομμούνια, τίποτα καλό... ειδικά τώρα που  έχουν λαβωθεί βάναυσα από το σκοπιανό δημοψήφισμα;... Τώρα είναι πιο επικίνδυνοι, τώρα είναι που σε όλα τα θέματα, και χωρίς να κρατάνε κανένα πρόσχημα, θα λεηλατήσουν ό,τι διαταχθούν. 

  

Η μεγάλη αποχή στο δημοψήφισμα της 30.9.2018 ουσιαστικά σημαίνει ότι ο λαός των Σκοπίων δεν εγκρίνει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το ποσοστό των συμμετασχόντων δείχνει ότι ψήφισαν μόνον οι Αλβανοί, οι οποίοι αποτελούν το 25%-30% του πληθυσμού, και λίγοι φανατικοί οπαδοί του Ζάεφ. Η συντριπτική πλειοψηφία του Σλαβικού στοιχείου απέσχε. Αν ήθελαν να εγκρίνουν τη Συμφωνία θα πήγαιναν να ψηφίσουν.

Η διπλωματία υπάρχει για να φέρνει την ειρήνη και την καταλλαγή. Η συγκεκριμένη Συμφωνία φέρνει μόνο διαίρεση και αναταραχή. Πρώτον, διαιρεί τον πολυεθνικό λαό των Σκοπίων, αφού φέρνει σε αντιπαράθεση τη σλαβική πλειοψηφία με την αλβανική κοινότητα. Δεύτερον, προκαλεί πικρία σε δύο γειτονικούς λαούς, Έλληνες και Σκοπιανούς. Και οι δύο λαοί στην πλειοψηφία τους απορρίπτουν τη Συμφωνία. Στην Ελλάδα βλέπουμε το καθημερινό δημοψήφισμα που εκδηλώνεται με τις δημοσκοπήσεις.

Όταν οι δύο ενδιαφερόμενοι λαοί απορρίπτουν μία Συμφωνία, η ρύθμιση αυτή δεν έχει μέλλον.

Βεβαίως οι πολίτες των Σκοπίων έχουν τα δικά τους κριτήρια και τα δικά τους συμφέροντα, διαφορετικά από τα ελληνικά. Το ζήτημα είναι τι κάνουμε εμείς για να προστατεύσουμε την ιστορία μας, τη Μακεδονία μας, την εθνική μας αξιοπρέπεια. Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων έστω και αν γίνει η αναθεώρηση του Σκοπιανού Συντάγματος, πράγμα λίαν αβέβαιο.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ έλεγε ότι θα ασχοληθούν οι επιστήμονες των δύο χωρών κυρίως με στοιχεία αλυτρωτισμού στα σχολικά βιβλία. Δηλαδή πριν καν κυρωθεί η Συμφωνία από Έλληνες και Σκοπιανούς σπεύδει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να παραχωρήσει στους ιστορικούς της γειτονικής χώρας το δικαίωμα να μάς κάνουν υποδείξεις για θέματα που άπτονται της εθνικής μας ταυτότητος. Αντί να καταργήσει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, η Κυβέρνηση της χώρας μας αποδέχεται ότι και εμείς είμαστε ύποπτοι… αλυτρωτισμού!

Η Συμφωνία των Πρεσπών βλάπτει σοβαρά τον Ελληνισμό και πρέπει το συντομότερο να ακυρωθεί. Είναι στο σύνολό της επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα. Ειδικά η Επιτροπή του άρθρου 8 πρέπει αμέσως τώρα να αναστείλει τη λειτουργία της. Την ώρα που η Συμφωνία έχει αρχίσει να βουλιάζει στις Πρέσπες δεν είναι δυνατόν να αναγορεύουμε τους οπαδούς του τεχνητού «μακεδονικού» έθνους σε αρμοδίους ερμηνευτές περί Αλεξάνδρου, Κυρίλλου και Μεθοδίου και Μακεδονικού Αγώνος!

υποσημείωση: Το ΥΠΕΞ μας βιάζεται. Από τις 10.9.2018 ενεργοποίησε το άρθρο 8 μιας Συμφωνίας που δεν έχει κυρωθεί από τα δύο μέρη.


πηγή

5 σχόλια:

  1. 2/10/2018
    ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΡΟΜΠΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ και έσωσε τον Ελληνικό Λαό.«Συμφωνία, ε; Να!» Tίναξε το δημοψήφισμα στον αέρα ο Ρώσος πρόεδρος. Μυστικές υπηρεσίες στο φουλ, διεμβολισμός στο σλαβικό στοιχείο και «καλωδιωμένοι» πράκτορες της ρωσικης FSB παντός καιρού...τους πηραν και τα σωβρακα
    απο τους δυτικους.
    Η ΗΠΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ ετοιμες να
    τιναξουν στον αερα τα βαλκανια
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...!!!
    Ερχονται ραγδαιες πολιτικοκοινωνικες εξελιξεις στην χωρα με απροβλεπτη τροπη.
    ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ
    ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ ΤΗΝ ΧΩΡΑ...
    πηγη : elora

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ02 Οκτωβρίου, 2018 21:41

    Ακριβώς όπως το είπες."Θα λεηλατήσουν ότι διαταχθούν".Η συντριβή έρχεται με γοργό ρυθμό και πρέπει να εξευμενίσουν τους θεούς με αίμα."Διαίρει και βασίλευε" ο στόχος τους και δεν δίνουν δυάρα για το άν διαλυθούν τα Σκόπια,που έτσι κι'αλλοιώς τουρκόφωνοι και αλβανοί ψήφισαν κατά μεγάλο ποσοστό.Καταλαβαίνουν ότι έρχεται συντριβή και λειτουργούν σπασμωδικά.Και βέβαια η ελληνόφωνη κυβέρνηση προσπαθεί με απινιδωτήρα να ζωντανέψει χωρίς να καταφέρνει πλέον την δημιουργία ψευδομακεδονικού κράτους.Και εδώ είναι το περίεργο.Παρ'όλο την αριστερή τους προδοτική ιδεολογία περί ξεχωριστού Μακεδονικού κράτους,στο βάθος είναι η δημιουργία αμερικανικού προγεφυρώματος στο νότιο Ευρωπαικό τομέα επιροής του Ρωσικού ορθοδόξου τόξου,όπως τα προβλήματα των Σέρβων με τους κατσαπλιάδες του πρώην δολοφόνου του UCK Χακίμ Θάτσι.Θυμηθείτε ότι στον συμμοριτοπόλεμο ο ΕΛΑΣ μπαίνοντας στην Αλβανία υποχωρώντας,έδινε τις θέσεις του Ελληνικού στρατού στούς αλβανοκατσαπλιάδες για να τούς βομβαρδίσουν με το πυροβολικό τους.Ή ψευδοαριστερή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ.ΑΝΕΛ πνέει τα λοίσθια,όχι μόνο σαν πολιτική οντότητα,αλλά θα δρέψει και την "παιδαγωγική δικαιοσύνη"του Δημιουργού.Όπως λέει και ό λαός "στην τρύπα που ανοίξανε για τους άλλους,πέσανε οί ίδιοι μέσα".Κοσμογονικά γεγονότα ετοιμάζονται να εξελιχθούν στα Βαλκάνια και ίσως να πυροδοτήσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις στόν υπόλοιπο κόσμο.Και όπως λές και'σύ Κώστα,ο καιρός,γάρ εγγύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΟΙ ειναι το πρωτο ημιχρονιο ενος πολυ σκληρου αγωνα. Το δευτερο ημιχρονιο τελειωνει με βορειο γειτονα τη Σερβια. Ψηλα το κεφαλι. Ο ΑΓΩΝΑΣ Ο ΚΑΛΟΣ δινει αξια στη ζωη. Το ΕΥ και το ΚΑΛΛΟΣ επιστρεφουν σ* αυτη την ιερη γη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή