«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Φαναριώτικα σημεία και τέρατα...

 γράφει η mnk

Σχόλιο Διόδοτου: Μιλάμε για colpo grosso των τουρκικών αρχών να τους διαβιβάζονται, μέσω του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εκκλησίες, γη και ακίνητα ανά την Ελλάδα! 

Tο 2010, το Πατριαρχείο Κων/πόλεως έπεισε Μητροπολίτες και Αρχιμανδρίτες των «Νέων Χωρών» (Κρήτη, Δωδεκάνησα, Μακεδονία), αλλά και Αρχιεπισκοπών του εξωτερικού που υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, να πάρουν την τουρκική υπηκοότητα, δελεάζοντάς τους με το καρώτο ότι, έχοντας τουρκική υπηκοότητα, θα μπορέσουν κάποια μέρα να είναι υποψήφιοι για τον Πατριαρχικό Θρόνο. 

Αυτό όμως δεν ισχύει, διότι, σύμφωνα με τον νόμο, ο Πατριάρχης οφείλει να είναι εκ γενετής τούρκος υπήκοος, όχι μόνον ο ίδιος αλλά και ο πατέρας του.  [Δηλαδή, θα μπορούσαν να γίνουν υποψήφιοι Πατριάρχες μόνον τα νόμιμα εγγόνια αυτών που πήραν την υπηκοότητα το 2010, οι οποίοι όμως είναι του άγαμου κλήρου, όπερ άτοπον.]

Κάποιοι απ’ τους Αρχιμανδρίτες θα χρησιμοποιηθούν, βεβαίως, για να στελεχώσουν το Πατριαρχείο, που δεν μπορεί να επανδρωθεί επαρκώς  από το, κάτω των 5.000 ατόμων, ποίμνιο που του έχει απομείνει. Ίσως κάποιοι να γίνουν και Φαναριώτες Επίσκοποι Τιτουλάριοι (μόνον τον τίτλον του επισκόπου φέροντες, άνευ επισκοπής και ποιμνίου), όχι όμως και Πατριάρχες (για όσο η Πόλις θα είναι ακόμα σκλαβωμένη, τουλάχιστον).

Όμως και οι τουρκοποιημένοι Επίσκοποι των «Νέων Χωρών» (Κρήτη, Δωδεκάνησα, Μακεδονία), είναι εξαιρετικά χρήσιμοι για το Πατριαρχείο:  Ως Τούρκοι υπήκοοι, μπορούν απρόσκοπτα να μεταβιβάζουν ακίνητα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (προς ενίσχυσιν του «εμπερίστατου*» θεσμού).

[*εμπερίστατος = ο ευρισκόμενος υπό το κράτος δυσμενών περιστάσεων, ο έχων ανάγκην βοηθείας]

Το ίδιο (δωρεά ακινήτων) ζητήθηκε και από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ο Αρχιεπίσκοπος της οποίας, Δημήτριος,  οπωσδήποτε κατέχει και αυτός την τουρκική υπηκοότητα, διότι προϋπήρξε Επίσκοπος Τιτουλάριος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, όμως, απάντησε –δια στόματος Αρχιεπισκόπου- πως αυτό δεν μπορεί να γίνει, διότι «υπάρχουν νομικά κωλύματα». Τα οποία «κωλύματα» είναι το εξής ένα: 

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κων/πόλεως δεν είναι Νομικό πρόσωπο, αλλά υπηρεσία της τοπικής Νομαρχίας.  Τα ακίνητα του Πατριαρχείου δεν είναι  ιδιοκτησία του Πατριαρχείου, αλλά της Νομαρχίας,  η οποία του τα παραχωρεί προς χρήσιν.
[Έτσι εξηγείται και το γεγονός πως η Νομαρχία αφαιρεί όποτε θέλει ακίνητα από το Πατριαρχείο και το Πατριαρχείο μονίμως ζητιανεύει να του παραχωρηθούν κάποια απ’ τα ακίνητά «του».]

Ό,τιδήποτε μεταβιβαστεί στο Πατριαρχείο, περνάει αυτομάτως στην κυριότητα της εντόπιας τουρκικής Νομαρχίας κι αυτό δεν μπόρεσαν να το καταπιούν τα «αμερικανάκια» του απόδημου ελληνισμού, τα οποία απομυζεί το Φανάρι επί δεκαετίες και δεκαετίες.

[Εδώ και μια δεκαετία, έχει ξεσπάσει μεγάλη κόντρα ανάμεσα στο Φανάρι και τον Αμερικής Δημήτριο, τον οποίον, επί σειράν ετών, υποσκάπτουν, συκοφαντούν και πιέζουν να παραιτηθεί, αλλά αυτουνού δεν ιδρώνει το αυτί του. Για την θέση του Αμερικής, προαλείφεται ο εκ Φαναρίου Τιτουλάριος Ελπιδοφόρος Προύσης, ο κατ’ εξοχήν θεωρητικός  θεμελιωτής της μεταπατερικής (οικουμενιστικής/πανθρησκειακής) «θεολογίας» και κύριος διοργανωτής του πογκρόμ κατά του Δημητρίου.]
 Αμετανόητος ο Βαρθολομαίος συνεχίζει την αντεθνική τουρκοποίηση των Ιεραρχών


                                                                          ~ * ~                                                                
                                                  
Υπό το φως των ανωτέρω, αποκτά άλλη σημασία και βαρύτητα, η κόντρα Εκκλησίας της Ελλάδος και Φαναρίου για τον Ναό στο κτήμα Προμπονά, τον οποίο οι διαχειριστές του κληροδοτήματος εθεώρησαν καλό να δωρίσουν στο Πατριαρχείο, δηλαδή στην τουρκική νομαρχία, υπό την (μεθοδευμένη;) ανοχή και απάθεια κύκλων της Αρχιεπισκοπής και την αδράνεια και αδιαφορία των νομικών της εκπροσώπων. Απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα, ο Αρχιεπίσκοπος έπλεε σε μαύρα σκοτάδια και πληροφορήθηκε τα τεκταινόμενα, κατόπιν της απομακρύνσεως εκ του ταμείου…  


Φημολογείται -από Φανάρι μεριά-  πως το Πατριαρχείο προτίθεται να δημιουργήσει, γύρω απ’ τον νεοαποκτηθέντα Ναό,  Ορθόδοξο Κέντρο στα πρότυπα του, εν Σαμπεζύ Γενεύης, Ινστιτούτου μεταπατερικής και οικουμενιστικής «θεολογίας».
᾿Ινστιτοῦτον Μεταπτυχιακῶν Σπουδῶν Ὀρθοδόξου Θεολογίας Ἐν Σαμπεζύ Γενεύης


Αφού θα έχουμε τέμενος στον Βοτανικό, όπου θα τουρλοκωλιάζονται οι «φίλοι» μας οι Μωαμεθανοί, να μην έχουμε και στα Τέρμα Πατήσια έναν ναό, όπου θα συλλειτουργούν φάτσα-φόρα οι «ορθόδοξοι» με τους «φίλους» μας τους καρδινάλιους -και εν Αθήναις, όπως Φανάρι;

Δεν πρέπει να κάνουμε διακρίσεις, διότι μπορεί να μας πουν ρατσιστές και να μας χαλάσουν την διαγωγή στο πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, βρε αδερφέ…
 

10 σχόλια:

  1. http://esxatianasxesi.blogspot.com/2018/10/blog-post_295.html

    Διηνέκη,
    με την φωτο που διάλεξες...
    ..Κλαίω!!!.. (😂)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αποδεχτητε μωρε το ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ της ελλαδος πια. θα ηρεμησετε κ εσεις λιγο με την ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ προ των πυλων μας. ειναι ματαιο να ΝΟΜΙΖΕΤΕ οτι κ αντιστεκεστε κιολας,ουτε καν το κανετε κ αυτο δλδ.τεσπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πω του Πέρι να σε μαλώσει που σκορπάς ηττοπάθεια..🤣
      Στο δικό μας μπλογκ πάντως..έχουμε σχέδιο Νίκης των Ελλήνων.

      Διαγραφή
    2. Δηλωμένος Αλβανός είναι αυτός. Έχει ένα βίτσιο να γυροφέρνει τον πατριωτικό χώρο των Ελλήνων. Αν κάνει το ίδιο με τους συμπατριώτες του δεν ξέρω και ούτε πρόκειται να μας πει ή να δώσει συνδέσμους. Αλλά κάτι μου λέει ότι έχει φάει χοντρή απόρριψη από τους δικούς του. Τι τραγικό με τους μετανάστες, οι ξένοι να σε έχουν για Αλβανό και οι Αλβανοί για ξένο.

      Γιώργος

      Διαγραφή
  3. Χρησιμα οσα εμαθα εδω ..Δεν τα ηξερα.Εχω παθει πλακα με τον κουφιο κοσμο των εκκλησιαστικων ηγετων...Τενεκεδες ξεγανωτοι δειχνουν...σε ολα..θεατρο ..τσιρκο.( αυτα δεν εχουν καμμια σχεση με τον Θεο...τον Χριστο...τους αγιους.Εδω μιλαμε για την ...ποταποτητα στα παντα..)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kάνε ανασκαφές εδώ, να επιμορφωθείς περαιτέρω: http://theoprovlitos.blogspot.com/

      Διαγραφή
  4. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ21 Οκτωβρίου, 2018 23:12

    Και δέν είδες τίποτα ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Ο πλανεμένος ψευδοπατριάρχης Φιλάρετος έχει 3 παιδιά που τα εμφάνιζε στους εκκλησιαστικούς κύκλους ως παιδιά της "αδερφής" του.
    Η κόρη του σχισματικού ψευδοπατριάρχη Κιέβου Φιλάρετου που ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για χάρη του θυσίασε την ενότητα της Εκκλησίας και 300.000 Ρώσους τον καταγγέλει για βάναυση κακομεταχείριση κι εγκατάλειψη.
    Ο Mikhail Denisenko «Φιλάρετος» είχε γυναίκα και 3 παιδιά αν και ο κλήρος το γνώριζε εδώ και χρόνια κανείς δεν είχε τολμήσει να του το καταμαρτυρήσει από το φόβο των αντιποίνων αφού φοβούνταν τη γυναίκα του την Evgenia Petrovna Rodionova ίσως περισσότερο και από τον ίδιο καθώς πολλοί μυστικά την αποκαλούσαν «Ηρωδιάδα »… "

    http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/10/a-o-3.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Τι είναι οι αρχιμανδρίτες; Είναι άγαμοι ιερείς εν τω κόσμω, χωρίς όμως να είναι μοναχοί - είναι απλώς εγγεγραμμένοι για τυπικούς λόγους στο μοναχολόγιο μιας μονής. Το τρίτον τούτο γένος, πέραν των εγγάμων παπάδων και των μοναχών, είναι κληρικοί καριέρας. Φόρεσαν τα ράσα, σε νεαρότατη συνήθως ηλικία, ορεγόμενοι εκκλησιαστικών αξιωμάτων και κυρίως βέβαια επισκοπής. Γίνονται αρχιμανδρίτες για να γίνουν δεσποτάδες. Αγαμοι ιερείς στον κόσμο υπήρχαν πάντοτε στην Εκκλησία, μόνο σήμερα όμως και κυρίως στα όρια της Εκκλησίας της Ελλάδος έχουν συγκροτήσει χωριστό σώμα και έχουν αποκτήσει τόση δύναμη. Η ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία κυβερνιέται -διάβαζε: δυναστεύεται- από τους αρχιμανδρίτες, από αυτό το σώμα φιλόδοξων, αθεολόγητων, απαίδευτων, αυταρχικών και ψυχολογικά προβληματικών -ίνα μη τι χείρον είπωμεν- ανθρώπων. Οταν ένα χριστιανόπουλο, δεκαεφτά ή δεκαοχτώ χρόνων, θέλει να βάλει τα ράσα, όχι για να γίνει παπάς ή καλόγερος αλλά αρχιμανδρίτης, κάτι δεν πάει καλά εξαρχής με την ψυχική ισορροπία του. Οι αρχιμανδρίτες ξέρουν καλά ένα μόνο πράγμα, αυτό ακριβώς που ξέρει κάθε καριερίστας, την τέχνη των συμμαχιών: σε ποιον να προσκολληθούν, με ποιον και πότε να συμμαχήσουν, με ποιους να συνάψουν σχέσεις δοσοληψίας, οι οποίες, όπως έδειξε η παρούσα κρίση, μπορεί να φτάσουν και πολύ μακριά."

    http://www.kathimerini.gr/210456/article/politismos/arxeio-politismoy/o-arximandritismos-as8eneia-ths-ekklhsias

    ΑπάντησηΔιαγραφή