«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Η λήξη της γερμανικής κατοχής και η ψευδεπίγραφη απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

του Ιωάννη Νατσιούλα

  Εδώ, η συμμορία παραχάραξης της Ιστορίας
 
Ο κύριος Μπουτάρης ξαναγράφει την ιστορία της Θεσσαλονίκη με το αζημίωτο. Κάνει κάθε φρικώδη χάρη στους αυταρχικούς κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ και σε κύκλους εκτός Ελλάδος, που προσπαθούν να επιβάλουν μια ιστορική αφήγηση δικής τους κοπής με γνώμονα το εκλογικό όφελος ή την εμπέδωση του ξένου καταχρηστικού ελέγχου στην χώρα. Τα ανταλλάγματα που του έταξαν τα βλέπουμε καθημερινά.
Δεν έχει πολύ καιρό που έστησε μια μαρμάρινη αναθηματική πλάκα μπροστά στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης και τον Λευκό Πύργο. Η πλάκα γράφει:
«Μνήμη των μαχητών του ΕΛΑΣ | Που απελευθέρωσαν την Θεσσαλονίκη | Από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής | Στις 30 Οκτωβρίου 1944».
Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε.
Η Θεσσαλονίκη δεν απελευθερώθηκε από τον ΕΛΑΣ ή άλλη, τακτική ή άτακτη στρατιωτική δύναμη των Ελλήνων. Επίσης, την Θεσσαλονίκη, όπως και την υπόλοιπη Ελλάδα την κατείχαν γερμανικά (ή ιταλικά και βουλγαρικά, κατά περιοχές) στρατεύματα κατοχής και όχι ναζιστικά. Η προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορίας είναι εξόφθαλμη, γίνεται με κομματικά και ιδεοληπτικά κριτήρια και λεκιάζει τον δημόσιο χώρο: ο κύριος Μπουτάρης αγοράζει μαρμάρινες πλάκες με τα λεφτά των δημοτών του για να λιβανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, το μικρό κομματικό και ιδεολογικό του ακροατήριο, καθώς και κύκλους που δεν εκφράζουν το γνήσιο λαϊκό αίσθημα του φίλου γερμανικού λαού, που εδώ και πολύ καιρό πασχίζουν να ξαναγράψουν την ιστορία, κάνοντας λόγο για ναζιστικό πόλεμο, ναζιστικές θηριωδίες και ναζιστική κατοχή, ενώ ο πόλεμος, οι θηριωδίες και η κατοχή ήταν έργο Ιταλών, Βουλγάρων και Γερμανών (τη συνεργασία των Αλβανών).
Από την Θεσσαλονίκη αποχώρησαν τακτικά οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής, όπως και από την υπόλοιπη Ελλάδα, αποχώρησαν τακτικά Γερμανοί, Ιταλοί και Βούλγαροι. Η αποχώρησή τους δεν έγινε συνεπεία στρατιωτικής ενέργειας από πλευράς των Ελλήνων ή των συμμάχων τους Άγγλων. Αφού ολοκληρώθηκε η τακτική αποχώρηση των Γερμανών κατακτητών, βγήκε στους δρόμους κλήρος και λαός για να πανηγυρίσει την απελευθέρωση της πόλεως από τους Γερμανούς. Στους λαϊκούς εορτασμούς συμμετείχαν και οι αντάρτες του ΕΛΑΣ, που εισήλθαν στην πόλη κατόπιν.
albert speer efimerida aristeia.jpg
Αδόλφος Χίτλερ και Άλμπερτ Σπέερ
Ο Άλμπερτ Σπέερ (Albert Speer), Υπουργός της Κυβέρνησης τους Αδόλφου Χίτλερ, γράφει σχετικά στα απομνημονεύματά του (Inside the Third Reich, London, 1981, σελ. 537):
«Ενθυμούμαι ακριβώς μίαν μοναδικήν περίπτωσιν, εις την οποίαν ο Χίτλερ σιωπηρώς, αλλά και αμφιταλαντευόμενος, συνήνεσεν εις συμφωνίαν μετά του εχθρού. Περί το τέλος του φθινοπώρου του 1944, ο βρετανικός στόλος απέκοψε τα γερμανικά στρατεύματα εις τας ελληνικάς νήσους από πάσης επαφής με την ξηράν. Παρ’ ό,τι όλος ο βρετανικός στόλος ήλεγχε την θάλασσαν, επετράπη εις τας γερμανικάς μονάδας να επιβιβαστούν και να διασχίσουν ανενόχλητες την θάλασσαν μέχρι της ξηράς. Εις ορισμένας περιπτώσεις, τα γερμανικά πλοία εντός της εξοφθάλμου πορείας των βρετανικών ναυτικών μονάδων. Εις αντιστάθμισμα, η γερμανική πλευρά συνήνεσε να χρησιμοποιήση τα στρατεύματά της , ώστε να κρατήσουν την Θεσσαλονίκην έναντι των Ρώσσων, μέχρις ου θα κατελεμβάνετο υπό των βρετανικών δυνάμεων. Όταν η επιχείρησις αυτή – προταθείσα υπό του Γιόντλ – ετερματίσθη, ο Χίτλερ έκανε το ακόλουθον σχόλιον: Αυτή είναι η μόνη περίπτωσις που συνηνέσαμε εις κάτι παρόμοιον».
Αν είχε προηγηθεί στρατιωτική ενέργεια για την εκδίωξη των Γερμανών από την Θεσσαλονίκη θα το είχαμε μάθει, πιστεύω. Κυρίως, θα το ξέραμε από τις πιθανότατα εκατοντάδες εκτελεσθέντων Θεσσαλονικέων ως αντίποινα στην παρενόχληση του Γερμανικού στρατού. Όμως, δεν έπεσε ούτε τουφεκιά.
Η τακτική αποχώρηση δεν συνιστά απελευθέρωση. Το ρήμα «απελευθερώνω» σημαίνει «ελευθέρωνω από τινος»: κάποιος ελευθερώνει κάποιον που είναι σκλαβωμένος. Η λήξη της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα ήταν επιλογή των Γερμανών για να μην εμπλακούν σε στρατιωτική μάχη με τους Άγγλους, ενόσω έχαναν τον πόλεμο. Δεν προέκυψε, ούτε στην Θεσσαλονίκη, ούτε στην Αθήνα, ούτε στην χώρα ολόκληρη, ως αποτέλεσμα στρατιωτικής ενέργειας τακτικών ή ανταρτικών σωμάτων.
Μάλιστα, οι Βούλγαροι «μας έκαναν νερά», όπως διαβάζουμε στον Λόγο της Απελευθερώσης που έβγαλε ο Γεώργιος Παπανδρέου:
«Οἱ Βούλγαροι εἶχαν ἐλπίσει ὅτι μὲ τὰ τεχνάσματα τῆς τελευταίας στιγμῆς θὰ ἦτο δυνατὸν νὰ ἐξαπατήσουν τοὺς Συμμάχους καὶ νὰ παραμείνουν εἰς τὰ ἱερά μας ἐδάφη. Μὲ τὸ διάγγελμα τῆς 28 Σεπτεμβρίου ἐξ Ἰταλίας εἴχαμεν ἤδη ἐξαγγείλει ὅτι «ἀποτελεῖ ἀπόφασιν ὅλων τῶν Μεγάλων Συμμάχων μας, καὶ τῆς Μεγάλης Βρεταννίας καὶ τῶν Ἡνωμένων Πολιτειῶν καὶ τῆς Σοβιετικῆς Ρωσίας, ὅπως οἱ Βούλγαροι ἀμέσως, ἄνευ ὅρων καὶ ἄνευ συζητήσεων ἐγκαταλείψουν τὰ ἑλληνικὰ ἐδάφη». Καὶ ἡ διαβεβαίωσίς μας, ἐν τῷ μεταξύ, ἔχει ἐπαληθεύσει. Οἱ Βούλγαροι διετάχθησαν καὶ ἠναγκάσθησαν ν’ ἀποδεχθοῦν ὅπως ἐντὸς δέκα πέντε ἡμερῶν ἐγκαταλείψουν τὴν Μακεδονίαν καὶ τὴν Θράκην, εἰς τὰς ὁποίας ἀπεστάλησαν ἤδη Ὑπουργοὶ ἀντιπρόσωποι τῆς Κυβερνήσεως διὰ τὴν ἐγκατάστασιν Ἑλληνικῶν Ἀρχῶν».
Η διαστρέβλωση της ιστορίας για μικροκομματικούς σκοπούς, προσωπικές πολιτικές στρατηγικές ή την εξυπηρέτηση ξένων δεν είναι ανεκτή από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες της Θεσσαλονίκης.
Η προπαγανδιστική πλάκα της ντροπής πρέπει να ξηλωθεί άμεσα.

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την Δημοτική Παράταξη «Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη» (www.thessaloniki.plus)


πηγή

1 σχόλιο:

  1. η κατεξεφτελισμενη νουδουλα αυτο το καραμαλιδικο εκτρωμα αυτος ο σακος του μποξ και κωλοχαρτο των αρισετρων γιατι το βουλωσε γιατι δεν αντεδρασε σαυτα τα τερατωδη ψεματα και την απιστευτη διαστρεβλωση της ιστοριας?
    τι κανουν τα κατεξεφτελισμενα αδυναμα δειλα δεξιουλικα ανθρωπακια πού κρυβονται παλι τα ρεζιλια των αριστερων????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή