«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Υπάρχουν δύο είδη νεολαίας στην Ελλάδα..


Σχόλιο Διόδοτου: Εκτός από το σχεδόν ένα εκατομμύριο νέων που έφυγαν στο εξωτερικό, στη δεκαετία των μνημονίων -και δεν θα μπούμε στην διαδικασία τώρα να τους κατατάξουμε σε σχέση με την στάση τους στα συμβαίνοντα στη χώρα μας- βρήκαμε σήμερα δυο δημοσιεύματα που τα λένε όλα! Για την κατηγορία των νέων που περιγράφει το πρώτο δημοσίευμα, δεν θα προσπαθήσω να δώσω ποσοστό, σίγουρα όμως είναι πολύ μεγαλύτερο από όποιο θα προσπαθούσαν να σάς πείσουν κάποια παπαγαλάκια του συστήματος ότι είναι.

 

Ανησυχία από την εφημερίδα «Το Βήμα»: Εθνικιστικός αναβρασμός σε όλα τα σχολεία – Το φαινόμενο έφτασε και στην Αττική!

Εκτεταμένο ρεπορτάζ και έρευνα γύρω από την κατάσταση στα σχολεία φιλοξενεί η εφημερίδα «Το Βήμα», εκφράζοντας την ανησυχία του «δημοκρατικού» κόσμου για την κατάσταση που επικρατεί εκεί πέρα.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «η παρατεταμένη οικονομική κρίση και το πρόσφατο κύμα εθνικισμού στα σχολεία όξυναν τα φαινόμενα απειθαρχία και αδυναμίας από τους διευθυντές να εφαρμόσουν τους κανόνες».

Στην συνέχεια αναφέρονται πλείστα περιστατικά κυρίως από την περιοχή της Αττικής σχετικά με εθνικιστικές καταλήψεις για την Μακεδονία μας, αλλά και άλλα περιστατικά όπως εισβολή παρακρατικών σε σχολεία και άλλα.
Όλα αυτά, βεβαίως, παρουσιάζονται υπό το πρίσμα της ανησυχίας για την δυσλειτουργία του σχολείου και με τέτοιο τρόπο που καθίσταται δύσκολη η διαφωνία, πόσο μάλλον όταν το κεντρικό άρθρο πλαισιώνεται από όχι ένα αλλά δύο άρθρα γνώμης ειδικών, μίας ψυχολόγου και ενός αντιπρυτάνεως.

Μόνο που λείπει ένα κρίσιμο στοιχείο από την συλλογιστική του άρθρου, που γκρεμίζει σαν χάρτινο πύργο την όλη προσπάθεια πολιτικής σπέκουλας από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας την «γραμμή» τηρεί η εφημερίδα.
Δεν τους ανησυχεί η κατάσταση στα σχολεία, η απειθαρχία και όλα τα άλλα που τώρα παρουσιάζουν. Δεν είχαν κανένα πρόβλημα όταν στην Γκράβα θέριευε το τέρας των ναρκωτικών και πεθαίνανε παιδιά. Δεν είχαν κανένα πρόβλημα όταν γινόντουσαν καθημερινές καταλήψεις για ανούσιους λόγους και χωρίς καμία πολιτική διεκδίκηση. Δεν είχαν κανένα πρόβλημα όταν τα σχολεία ήταν ενωμένα, δηλαδή όταν οι μαρξιστές ινστρούχτορες λάμβαναν αντίλογο μονάχα από τα… αριστερά και δη από την αντεθνική αριστερά της τρομοκρατίας και των αναρίθμητων θυμάτων.

Αυτό που τους ενοχλεί πραγματικά (και τους συριζαίους και τους νεοδημοκράτες και δεν το κρύβουν) είναι ότι οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα ξεσηκώνονται για έναν εθνικό σκοπό, ενώ ιδιαίτερα το συγκεκριμένο άρθρο μεταφέρει την ανησυχία του καθεστώτος για την επέκταση του φαινομένου στην Αττική, γεγονός που σηματοδοτεί και την λήξη της ιδεολογικής μάχης, αφού κατακτήθηκε η πρωτεύουσα του πνεύματος από τους Εθνικιστές, δηλαδή τα σχολεία της πολυπληθέστερης πόλεως της Ελλάδας, της Αθήνας.
Ενδεικτικό αυτού που λέμε είναι ότι μέχρι τώρα οι καθεστωτικοί από την μία ανησυχούσαν για τις καταλήψεις στην Βόρειο Ελλάδα, αλλά από την άλλη κομπάζανε ότι αυτές δεν έχουν επεκταθεί στην Αττική. Τελικώς, το οχυρό έπεσε και οι μαθητές της Αττικής ξεσηκώνονται και αυτοί ενάντια σε αυτούς που θέλουν να κλέψουν τα όνειρά τους και να βάλουν στην θέση τους την απρόσωπη, άοσμη και άχρωμη ζούγκλα της παγκοσμιοποίησης.

πηγή


Ο Σ. Καλυβάτσης «ισοπεδώνει» τον Τσίπρα: «Εγώ μεγάλωσα ως Μακεδόνας» – «Γιατί ξηλώνεις την πατρίδα μου;» – «Να ξεσηκωθεί η νεολαία»

Φορτισμένος από τις εξελίξεις στο Μακεδονικό, ο Σωτήρης Καλυβάτσης παραχώρησε συνέντευξη μιλώντας μεταξύ άλλων για παραχάραξη της ιστορίας και ξεπούλημα.
 
«Επειδή κατάγομαι από τι Μακεδονία, να ξέρετε ότι η βόρεια Ελλάδα δεν μπορεί να συνέλθει από αυτό που έγινε.
Τουλάχιστον στην Έδεσσα αυτή η συμφωνία τους έχει πονέσει πάρα πολύ.
Αυτά τα θέματα, τα εθνικά, θέλουν μεγάλη ευαισθησία ανέφερε με πάθος.
 
«Εγώ μεγάλωσα ως Μακεδόνας, ξέρω όλη την ιστορία μου, από τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Παύλο μελά, τους Βαλκανικούς πολέμους.
Ποιος, λοιπόν, ξηλώνει την πατρίδα μου;
Οι πρόγονοί μου έδωσαν φοβερές μάχες για να απελευθερωθεί η χώρα μου και να απελευθερωθεί η Θεσσαλονίκη από τους κατακτητές. 
Μα, υπάρχει μακεδονική γλώσσα;
Αυτή είναι φοβερή παραχάραξη της Ιστορίας.
Υπάρχουν η ελληνική γλώσσα, η σλαβική γλώσσα.
Η μακεδονική από ποιον εφευρέθηκε;


«Εσείς δε φοβάστε όταν δίπλα σας έχετε μια απειλητική χώρα , όπως η Τουρκία;
Δεν φοβάστε για τη Θράκη μας;
Για τα νησιά μας;
Περισσότερο όμως από τους Τούρκους φοβάμαι τον ίδιο μας τον εαυτό.
Στην ιστορία μας είχαμε και τον Λεωνίδα και τον Εφιάλτη και τον Κολοκοτρώνη και τον Νενέκο» πρόσθεσε, αναφερόμενος λίγο αργότερα με τα μελανότερα χρώματα στην ελληνική τηλεόραση.
 
«Με θλίβει.
Τα Ελληνόπουλα στη χώρα μας έχουν γίνει τηλεοπτικά προϊόντα Τρέχουν σε αμμουδιές, σε παραλίες για ένα πιάτο ρύζι, όταν ο ουσιαστικός αγώνας για την επιβίωση είναι μέσα στη χώρα μας, μέσα στην πάλη με την κρίση.» είπε συγκεκριμένα, προσθέτοντας:
 
«Στην Ελλάδα ένα μεγάλο ποσοστό των νέων μας ασχολείται με τα ριάλιτι, τα γυμναστήρια, τις πασαρέλες, τα τάλεντ σόου, τις μαγειρικές και με το πώς θα γίνουν γρήγορα εύκολα διάσημοι.
Τραγωδία. Γεμίσαμε από επαγγελματίες influencer» που κάνουν το κορμί και το πρόσωπό τους προϊόν στο διαδίκτυο» κατέληξε.

πηγή

2 σχόλια:

  1. ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 20.000€ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ

    https://bankstersae.blogspot.com/2019/02/20000.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: ΙΣΛΑΜΟΚΑΝΙΒΑΛΟΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΕ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ, 6ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΣΙΙΤΗΣ!
    11/02/2019


    Γράφει ο Γιάννης Αγγέλου

    Αηδία και τρόμο προκαλούν οι συνεχείς ειδήσεις από τη Μέση Ανατολή, ακόμα και από ανεπτυγμένες, και «ειρηνικές» χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, η οποία μπορεί να έχει μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα από την Ελλάδα όμως πολιτιστικά βρίσκεται ακόμα στον Μεσαίωνα!

    Την 1η Φεβρουαρίου 2019 η μητέρα και ο μικρός Ζαχαρίας (Zakariya Al-Jabir) πήγαιναν με ταξί να προσκυνήσουν στο τζαμί του προφήτη Μωάμεθ στη Μεδίνα της Σαουδικής Αραβίας. Στην πορεία η ίδια ψιθύριζε στον γιο της τη Σαλαουάτ (προσευχή τόσο τον Μωάμεθ όσο και στην οικογένεια του), κάτι που κάνουν μόνο οι (αιρετικοί) Σιίτες.

    Ο ταξιτζής τη ρώτησε αν είναι Σιίτες και εκείνη απάντησε καταφατικά, τότε σταμάτησε αμέσως το ταξί του, άρπαξε τον μικρό Ζαχαρία και τον έσυρε σε ένα κοντινό μαγαζί όπου άρπαξε ένα μπουκάλι, το έσπασε και με αυτό τον μαχαίρωσε επανειλημμένα και έκοψε το λαιμό του εξάχρονου παιδιού, μπροστά στα μάτια της αλλόφρονής μητέρας του, που πάλευε μόνη της να γλιτώσει το παιδί της από τα χέρια του χασάπη!

    Κανείς περαστικός δεν έκανε τίποτα, κανείς δεν είδε τίποτα και κανείς δεν άκουσε τίποτα!

    Αυτά σε μια χώρα που έχει περίπου 20 εκατομμύρια Σιίτες (15%-20%) και μισό εκατομμύριο Χριστιανούς και όμως δεν αναγνωρίζει καμία άλλη θρησκεία από το Σουνιτικό Ισλάμ διακηρύσσοντας πως «Στη χώρα του προφήτη δεν υπάρχει καμιά άλλη θρησκεία από το Ισλάμ», εννοώντας τον Ουαχαμπιτισμό, τη χυδαιότερη εκδοχή του Ισλάμ.

    Αν αυτά τα κάνουν οι ανεπτυγμένοι, μορφωμένοι και πολιτισμένοι Μουσουλμάνοι της Αραβίας μπορείτε να φανταστείτε τι θα κάνουν οι αμόρφωτοι, εξαθλιωμένοι και απολίτιστοι!

    Θα τα ζήσουμε σύντομα και εδώ, αρχικά στον Βοτανικό…



    https://www.change.org/p/unicef-consequences-for-the-murderer-of-the-6-years-old-zakariya-al-jabir-83b9d1f1-8d61-448e-89ff-de444758cf82

    ΑπάντησηΔιαγραφή