«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Σε αναζήτηση του απολεσθέντος ...

του Χρίστου Γούδη

 Σχόλιο Διόδοτου: Ένα νοητικό ταξίδι, με προσιτή φιλοσοφική και επιστημονική γνώση.. και.. "αγάπη".


                         

Άκουσα
ό,τι ειπώθηκε για το σύμπαν.
Τ'άκουσα και το ξανάκουσα
για μερικές χιλιάδες χρόνια.
Μέχρις εδώ καλά ακούγεται.
Αυτό όμως είναι όλο κι όλο;

"Τραγούδι του εαυτού μου"
Ουώλτ Ουϊτμαν 
















Επιτρέψτε μου να κλείσω αναφερόμενος και πάλι στον Παύλο, με μια δική μου ποιητική μετάφραση της "αγάπης", από την πρώτη προς Κορινθίους επιστολή του:




2 σχόλια:

  1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η “SAFELINE” ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
    07/03/2019

    Δεν κόμισε γλαύκα εις Αθήνας η σταλινική υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ, με την ξεκάθαρη δήλωσή της, ότι οι «προληπτικές» προσαγωγές των Ελλήνων πολιτών στις περιοχές που μιλάνε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται κατόπιν ενδελεχούς παρακολούθησης των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, κ.τ.λ.).

    Υπάρχει μάλιστα και επισήμως ειδική υπηρεσία του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, που ασχολείται αποκλειστικά με την παρακολούθηση του διαδικτύου, για «τον εντοπισμό των αναρτήσεων µε ρατσιστικό, ξενοφοβικό και µισαλλόδοξο περιεχόμενο», κατόπιν οδηγίας του Big Brother των Βρυξελλών!!!

    Πρόκειται για την Safeline (www.safeline.gr), η υπεύθυνη της οποίας δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της στο «Έθνος»: «Ο ρόλος της γραμμής µας είναι καθαρά µεσολαβητικός, ανάμεσα στον χρήστη και τις διωκτικές αρχές και ιδίως τη Μονάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Επίσης, έχοντας δημιουργήσει και διατηρήσει πολύ καλές σχέσεις µε τις πιο σημαντικές ιστοσελίδες του Διαδικτύου, έχουμε τη δυνατότητα να ζητήσουμε τη διαγραφή παράνομου περιεχομένου απευθείας από το Facebook, το Youtube και το Twitter σε περίπτωση που αυτοί φιλοξενούν παράνομο περιεχόμενο. Με ειδικό κώδικα δεοντολογίας, οι εταιρείες έχουν δεσμευτεί να κατεβάζουν σχετικά σχόλια εντός 24 ωρών.

    Σύμφωνα δε με το «Έθνος», η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει βάλει στο στόχαστρό της ειδικά τα μέλη και τους φίλους της Χρυσής Αυγής:
    «…µε τη Safeline, την ελληνική ανοικτή γραμμή καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο, η οποία συνεργάζεται µε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον εντοπισμό των ρατσιστικών αναρτήσεων, µέλη και φίλοι της Χρυσής Αυγής βρίσκονται ανάμεσα σε εκείνους που χρησιμοποιούν την παράνομη ρητορική μίσους στην Ελλάδα».

    Αυτή είναι η «δημοκρατία» τους, που θέλουμε να γκρεμίσουμε εμείς οι… «φασίστες»! Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνετε;

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιό σας θα ταίριαζε περισσότερο στην προηγούμενη απ'αυτήν, ανάρτηση του ιστολογίου.

      Διαγραφή