«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Συρία...


Διαβάστε ΕΔΩ

6 σχόλια:

  1. Δεν πιστεύω ότι όλοι αυτοί φοβούνται ή βαριούνται ή είναι ό,τι τέλος πάντων. Γνωρίζω πολλά παιδιά που δεν πάνε για να μην γίνουν φιλιππινέζες των λαθροβρωμιάρηδων, αν δεν πάνε να καθαρίζουν έχουν συνέπειες λόγω στρατού, οπότε μην είμεθα απόλυτοι ως προς τα Ελληνόπουλα!
    ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος 19 Μαρτίου, 2019 23:30

      Δεν θα συμφωνήσω τελείως. Καταρχή να πούμε ότι τα ελληνόπουλα δεν έχουν μάθει στο ζόρισμα. Είναι κανακεμένα από τη μαμά και το μπαμπά. Οι γονείς τους τα έχουν μετατρέψει σε χέστηδες και "μη μου άπτου" τρυφερούληδες - αγόρια και κορίτσια. Δεν έχουν μάθει τι σημαίνει να υπομένεις καρτερικά μιά δυσκολία. 'Οπερ σημαίνει ότι με το το "πρώτο φύσημα του ανέμου" τα χάνουν και σωριάζονται! Γιά τα αγόρια, όταν έρθει η ώρα της στράτευσης, ήδη πριν διαβούν την πύλη του κέντρου νεοσυλλέκτων, ξεκινούν τα οικογενειακά δράματα! Η μαμά με αναφιλητά αποχωρίζεται το βλαστάρι της μεταδίδοντάς του όλο το άγχος και τον φόβο. Ο ίδιος νοιώθει σαν να τον στέλνουν στα κάτεργα. Δεν του έχουν μάθει ότι αποτελεί μεγάλη τιμή και ύψιστο καθήκον να υπηρετείς την πατρίδα κάτω από οιοδήποτε συνθήκες. Οι ελληνίδες μανάδες εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες έχουν πάψει να έχουν στην ψυχή τους το ηρωϊκό στοιχείο της πάλαι ποτέ ηρωϊδας ελληνίδας μάνας. 'Ηταν αυτές που πάντοτε έπλαθαν χαρακτήρες. Γιαυτό και στην εποχή μας, τα αγόρια τους εξαιτίας της λάθος ανατροφής έχουν μετατραπεί σε φλούφληδες και ψοφίμια. Δεν υπάρχει πλέον τσαγανό και αντριοσύνη στην ψυχή τους. Είναι ψυχικά ανάπηροι. (Γιαυτό και κατ' επέκταση δεν μπορούν να ανοίξουν ένα σωστό σπίτι και να κάνουν οικογένεια). 'Ετσι, δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις αυτών που δεν το έχουν σε τίποτε να το παίξουν "τρελλίτσα" ή στην χειρότερη περίπτωση να προσποιηθούν τους πούστηδες με σκοπό να πάρουν το πολυπόθητο Ι5 (γιώτα 5) που θα τους απαλλάξει άπαξ διά παντός από τον "εφιάλτη". Αυτά τα είδα με τα ίδια μου τα μάτια όταν, προ αμνημονεύτων χρόνων, παρουσιάστηκα στο κέντρο νεοσυλλέκτων. Είχα αισθανθεί παράξενα αλλά και σιχάθηκα. Τι αξίες περιμένετε να μεταδώσει αυτή η κοινωνική σαπίλα στα νεαρά της μέλη;;; Πρώτ' απ' όλα τι καλό μπορεί να περιμένει κανείς από απαίδευτους, ακαλλιέργητους και ψυχικά νεκρούς γονείς;;; 'Αρα το πρόβλημα αυτο καθεαυτό δεν είναι ότι υπάρχει φόβος να μετατραπεί κάποιος στρατευμένος νέος σε "φιλιππινέζα". Αυτό αποτελεί την αφορμή η οποία χρησιμοποιείται ως δκαιολογία γιά άρνηση της θητείας. Δεν είναι όλα τα στρατόπεδα ανά την επικράτεια στην υπηρεσία των λάθρο-ορκ.

      Ιωάννης(Aq)

      Διαγραφή
    2. "Δεν υπάρχει πλέον τσαγανό και αντριοσύνη στην ψυχή τους. Είναι ψυχικά ανάπηροι."

      Αντιθέτως τσαγανό είναι που δεν παρουσιάζονται και δεν ψαρώνουν. Δε μασάνε από απειλές της ποδιτσαρίας ούτε τρώνε το σανό ότι αυτό το ένστολο μόρφωμα έχει καμία σχέση με άμυνα του έθνους.

      Κατοχική δύναμη είναι ο ελληνόφωνος στρατός. Σε λίγο θα παραδώσουν και Ήπειρο Θράκη και Δωδεκάνησα τα κοπρόσκυλα. Αμαχητί. Ή με σκηνοθετημένο μίνι πόλεμο. Γενίτσαροι και βασανιστές των συμπατριωτών τους είναι και δεν είναι εθνικό καθήκον η υποταγή σε αυτά τα παράσιτα. Για όλους εκτός από τα βύσματα ανήψια τους, και ίσως μερικούς καταδρομείς και μαυροσκούφηδες, ο ελληνόφωνος στρατός είναι κάτεργα. Ανασύσταση της δουλείας.

      Γιώργος

      Διαγραφή
    3. Φίλε Γιώργο
      μετά από όσα λες τι προτείνεις τελικά να κάνουν οι νέοι μας;;;; Να πάψουν να υπηρετούν τη θητεία τους επειδή, όπως λες, ο "ελληνόφωνος στρατός" είναι κάτεργα;;;. Καταρχήν ο χαρακτηρισμός "ελληνόφωνος στρατός" είναι αρκετά ειρωνικός και υποτιμητικός και προσωπικά δεν τον δέχομαι. Το ότι οι μασόναροι ανώτατοι αξιωματικοί απομείωσαν την αξία αυτού του ένδοξου στρατού που κατάφερε λαμπρές νίκες κατά το παρελθόν, αυτός είναι δεν λόγος να τον χαρακτηρίζεις "ελληνόφωνο";;;. Λοιπόν, το ορθόν είναι "Ελληνικός Στρατός". Δηλαδή, ομοίως, επειδή η πλειονότης των ιεραρχών, ο αρχιεπίσκοπος και ο Βοθρολομαίος υπηρετούν τον οικουμενισμό και καταπροδίδουν την πίστη μας ως ανάξιοι πατέρες, εμείς τι θα πρέπει να κάνομε;;; Να πάψομε να πηγαίνομε στην εκκλησία;;;
      'Επειτα, όπως λες, δεν είναι μονάχα οι καταδρομείς και οι μαυροσκόυφηδες. Υπάρχει το ναυτικό και η αεροπορία. Είναι και αυτά "ελληνόφωνα";;;; Δεν γνωρίζω αλλά και ούτε με ενδιαφέρει, εάν και που,έκανες τη θητεία σου. 'Οταν πρωτοπαρουσιαστηκα στο κέντρο νεοσυλλέκτων, τότε μεσουρανούσε ο αρχιερέας της διαπλοκής, ο Σημιτάκος, γνωστός και ως τάπερμαν! Δηλαδή με το δικό σου σκεπτικό τι θα έπρεπε να πω;;; 'Οτι κάνοντας τη θητεία μου υπηρετώ στα πασοκικά κάτεργα του Σημίτη και του Αρσένη;;; Αυτό εννοείς;;;
      Εγώ είχα κάθε λόγο ΝΑ ΜΗΝ υπηρετήσω διότι ήδη είχα 7 χρόνια προϋπηρεσίας ως υπαξιωματικός στη Γαλλική Λεγεώνα. Αποστρατεύτηκα λόγω βαρέως τραυματισμού. Αλλά την (πουτάνα) την πατρίδα μου την αγαπώ όσο τίποτα. Θα μπορούσα να το παίξω "τρελλίτσα" και μ@λάκας και να μην παρουσιαστώ καθόλου στον "ελληνόφωνο στρατό". Και εγώ έχω πάρα πολλά παράπονα γιά τον ελληνικό στρατό. Παράπονα να δεις... Δεν ήμουν γιωτάς και η θητεία μου στην παραμεθώριο ήταν μεν δύσκολη αλλά "περίπατος" σε σύγκριση με τα "κάτεργα" που πέρασα στη Λεγεώνα! Εκεί θα ήθελα να σε δω, να σου φεύγει το σκατό μεγάλε!!! Η σταύρωση!!! Εκεί να δεις αγγαρεία... Αλλά δεν το μετάνοιωσα που πήγα. Δείξε μου έναν στρατό που να μην είναι "κάτεργο". Πως να το κάνουμε δηλαδή;;;!!! Δεν είναι κολλέγιο θηλέων!!! Αυτό θέλεις;;; Μήπως εκεί που υπηρέτησες τραυματίστηκε ο πωπουδάκος σου στο κάτεργο και έχεις κακές αναμνήσεις;;; Γιαυτό επιμένω και λέω ότι οι νεοέλληνες κατάντησαν φλούφηδες και ψυχικά ανάπηροι. Εκθηλισμένοι πέρα ως πέρα. Τσαγανό και αντριοσύνη, μας τελείωσαν! Καλά θα κάνεις όταν θα θελήσεις να (ξανα)μιλήσεις γιά τον Ελληνικό Στρατό να μιλάς με μεγαλύτερο σεβασμό, ή να μη μιλάς καθόλου. Διότι αυτά που λες είναι απαράδεκτα γιά έναν πραγματικό 'Ελληνα (εάν είσαι τελικά). Εκτός και αν είσαι κομμουνιστής...

      Φιλικά

      Ιωάννης(Aq)

      Διαγραφή
  2. Είναι γεγονός ότι τα πάντα έχουν πουληθεί. Και ο στρατός , τουλάχιστον τα ανώτερα κλιμάκια είναι ποδιτσες. Δεν έχω τέσσερα χρόνια που τελείωσα απο πεζοναυτης, όπου πήγα εθελοντικά. Όντως υπάρχουν πολλοί φλουφληδες , μπορω να πω στην αρχή στο κέντρο είχα επηρεαστεί και εγώ. Ομως η αγάπη για την πατρίδα μου με εκανε να σιχαθω τους διάφορους δήθεν αντιρρησίες και ειρηνιστές του κωλου που το παίζανε τρελιτσα και χρησιμοποιουσανε τον στρατό ως αφορμή για ψευτοιδεολογιες διεθνισμού. Κάποια στιγμή στην μεση της θητείας μας ειπαν οτι θα πηγαίναμε για να στήσουμε και να καθαρίσουμε σκηνες και σλιπινγκ μπανγκ για λαθρο. Εγω ξηγηθηκα κατευθειαν οτι δεν πρόκειται να παω. Δεν επέλεξα να παω στο συγκεκριμένο σωμα για να κανω την φιλλιπινεζα σε τέτοια θέματα. Εν τέλει βέβαια δεν μας έστειλαν ούτως ή άλλως. Αυτό που θέλω να πω, είναι οτι είναι προτιμότερο να πας και να προ τάξεις αντίθεση με σθένος και τσαμπουκά σε θέματα που είναι αντίθετα με το ουσιαστικό νόημα της θητείας που είναι η υπεράσπιση της Ελλάδος. Στην τελική μόνο να κερδίσεις έχεις , εγώ έμαθα να κρατάω και να ριχνω και μ'ένα όπλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ανώνυμος21 Μαρτίου, 2019 03:18

      'Αξιος, φίλε, άξιος!!! Σε χαίρομαι!!! Σου εύχομαι πάντοτε έτσι θαραλλέος νάσαι στη ζωή σου.

      Ιωάννης(Aq)

      Διαγραφή