«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

ΤΑ ΚΤΗΝΗ. Ένα σύντομο αφήγημα

γράφει ο


 Όλη η Γη δάκρυσε όταν τα δίδυμα κοριτσάκια χάθηκαν στη φωτιά στο Μάτι. Έγιναν πρώτη είδηση σε όλα τα sites του κόσμου. Έγιναν μέχρι και πρωτοσέλιδο στην Αγγλία. Το κτήνος δεν πήγε καν να αφήσει ένα λουλούδι στον τάφο τους. Μίλησε για «στραβή».




Στη συνέχεια άρχισε τα έργα και τις απαλλοτριώσεις, λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Και φυσικά έπαιξε το αφήγημα για πάταξη της διαφθοράς (βλ Νοβάρτις) από τη Δικαιοσύνη. Μόλις η ίδια Δικαιοσύνη τη διωξε για 129 ανθρωποκτονίες, για Μάνδρα και για Μάτι, φώναξε «ΜΕ ΚΥΝΗΓΟΥΝ».

Μετά πήγε στην εκδήλωση με τον Τσίπρα, δηλαδή τον τύπο που πρώτα έστησε «έκτακτο συντονιστικό» για να αποκρύψει τους νεκρούς, μετά έστησε συνέντευξη τύπου για να πει για εμπρησμούς και μετά πήγε στο Μάτι και είπε στα θύματα ότι δεν τους δίνει λεφτά γιατί θα τα σπαταλήσουν. 

Και στη εκδήλωση αυτή, κανείς δεν θυμήθηκε να απευθυνθεί στα θύματα του Ματιού και να τους πει δύο λόγια παρηγοριάς. Το ότι συνέβη στη «βάρδια της Ρένας» έχει ξεχαστεί. 

Το μόνο που είπε το άλλο κτήνος, είναι ότι συμπαραστέκεται στον αγώνα της Ρένας να δικαιωθεί για το Μάτι. Και η Ρένα συγκινήθηκε και βούρκωσε. Δεν είχε κλάψει όταν πέθαναν 129 άνθρωποι. Έκλαψε όμως, όταν ο Αλέξης εξήγησε ότι αυτή είναι το μόνο πραγματικό θύμα του Ματιού. Και έκλαψε γιατί έχει μάθει μια ζωή να καταγγέλει και να απειλεί, αλλά όχι να αναλαμβάνει ευθύνες.

Και γύρω της, όλα αυτά τα βολεμένα καθάρματα που έβριζαν τους λαθροκατοίκους, μετά στοχοποίησαν τον καθηγητή ο οποίος μίλησε για μη έγκαιρη εκκένωση, που κατηγόρησαν κατά σειρά το ΣΚΑΙ, μετά τους εμπρηστές και μετά το φράχτη του νεοδημοκράτη, χειροκρότησαν συγκινημένα.

Αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ: Μια συμμορία ανάλγητων, ένα περιθώριο του 3% που πούλησε παλιούς συντρόφους, αρχές, ιδεολογίες, στελέχη, τους πάντες και τα πάντα, μια τσογλανοπαρέα που ξέρει να στοχοποιεί αλλά όχι να φταίει. Χαιρέκακοι, χωρίς καμία ενσυναίσθηση, βαθύτατα ανήθικοι. Κτήνη.

4 σχόλια:

  1. Είναι όλα αυτά που λες, είναι ΚΤΗΝΗ διότι απλώς είναι ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ...πουθενά δεν το αναφέρεις...λες απλώς ότι ''πρόδωσαν αρχές και ιδεολογίες''...ΔΕΝ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΤΗΡΟΥΝ ΜΕ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΚΟΝ.

    Βαγγέλης Μαγγανάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σας, οικοδεσπότα!

    Εγώ ένα πράγμα έχω καταλάβει γιά τη Δούρου: ότι το απαυτό της έπιασε αράχνες.

    Αλλοιώς, δεν θα έκανε (καί δεν θα έλεγε) τέτοια πράγματα. (Νομίζω, δηλαδή.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω για να μην πιασει αραχνες το σπιτι μου, φερνω μια φορα τη βδομαδα γυναικα.
      Νομιζω το ιδιο κανει και η Dourou...

      Διαγραφή
  3. Όταν θέλετε, οικοδεσπότα, είσθε είς θεουτζίκος του χιούμορ! :-)

    (Ακόμη κοπανιέμαι απ' τα γέλια!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή