«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Στρατής Μυριβήλης: Ο Κομμουνισμός και το Παιδομάζωμα

Αυτούσιο το βιβλίο (20 σελίδων) του Στρατή Μυριβήλη για το Παιδομάζωμα του ΚΚΕ και του Δημοκρατικού Στρατού την περίοδο 1946-1949.

 

 
Παρατίθεται αυτούσιο το βιβλίο του Στρατή Μυριβήλη για τον ρόλο του Κομμουνιστικού Κόμματος την περίοδο 1946-1949. Πρόκειται για διάλεξη του λογοτέχνη που έλαβε χώρα το 1948, κατά τη διάρκεια δηλαδή του εμφυλίου.

 


Featured image Featured image Featured image Featured image Featured imageFeatured image Featured image Featured image Featured image Featured image Featured image Featured image Featured image Featured image Featured image Featured image Featured image Featured image

 

ellhnikaxronika.com

15 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ10 Μαΐου, 2019 10:56

    ΑΡΘΡΑΡΑ,ΑΔΕΛΦΕ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ.ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΙΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ,ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ.ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...https://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2019/05/blog-post_630.html.ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ''ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ'',ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΟΙΤΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ «Ellinika Hoaxes».http://greeknation.blogspot.com/2019/05/facebook-ellinika-hoaxes.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αποφθεγμα του Χέγκελ ειναι ολα τα λεφτα αγαπητε ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ!
      Την ειδηση του αλλου συνδεσμου την γνωριζα. Μακαρι οι ευρωπαϊκοι νομοι, οσοι ακομα λειτουργουν, να τους κοψουν τον κ@λο των: οβριο-ελληνικου φεϊσμπουκ, οβριο-ελληνικων χοαξις και οβριο-αθενς βοϊς.
      Το δε Athens Voice ειναι το πρωτο εντυπο στην Ελλάδα, που απο το 2010 αντικατεστησε τα π.Χ. και μ.Χ. με ΠΚΕ και ΚΕ. Σιχάματα ολκής!

      Διαγραφή
  2. Αναγκαια και πολυτιμη αναρτηση. Να θυμουντε οι νεοι Ελληνες οτι πατηρ Σημιτης και πατηρ Κοκκαλης(του μεγαλοπαραγοντα του Ολυμπιακου) ησαν οι σχεδιαστες αυτου του μεγαλου εγκληματος, ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑΤΟΣ. Τοτε υπουργοι του βουνου και οι δυο.

    Να προσεχετε τι ψηφιζετε γιατι και ο εγγονος Κοκκαλης λανσαρεται για Ευρωβουλευτης. Να συνεχιση προφανως την κληρονομια του βουνου και εις το Στρασβουργον.

    Α ρε μεγαλοαπατεωνα Αντρεα, ξεπατωσες την Ελληνικη Παιδεια πιστος Τοις Κεινου Ρημασι (Κισινγκερ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μετα ηρθε η γαμοΑΛΛΑΓΗ και πηραν συνταξη και οι πετρες(για τις καλοσυνες τους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. “τρόπος του λέγειν ερυθρές, αφού μετά τη σύλληψη της ιστορικής ηγεσίας, ήταν κάτω από τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών, της Cia και Μοσάντ
    Μυστικές υπηρεσίες, Μαφία, πολιτική εξουσία, κατευθυνόμενη κι απολύτως ελεγχόμενη "τρομοκρατία" ("αριστερή" και νεοφασιστική)...
    που σήμερα αντικαταστήθηκε από τους κινδύνους του "εθνικισμού", του "λαϊκισμού", της "κλιματικής αλλαγής", τη Ρωσοφοβία για τη διατήρηση της τραπεζικής δικτατορίας του 4ου Ράιχ.”


    Ευχαριστώ ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ αλλά όταν αντικρίζω τις φράσεις
    αριστερά σε εισαγωγικά και δήθεν ερυθρές ,
    απαλλάσσοντας ουσιαστικά την δολοφονική αριστερά από την εγκληματική ιδεολογία της, ότι και να γράφει ο συγγραφέας το θεωρώ εκ του πονηρού προς όφελος της αριστεράς την οποία υποστηρίζει. Αλήθειες με ψέματα μαζεμένα ότι χειρότερο για ους αναγνώστες.


    4ο Ράιχ , παραπέμπει τους αναγνώστες του πως υπεύθυνος είναι ο ναζισμός για τα δεινά της Ευρώπης και τα δικά μας. Κομμουνιστές κυβερνούν διεθνιστικά κομμουνιστικά φοροληστρικά πανευρωπαϊκά …ο ναζισμός του φταίει.
    Βλέπεις το πρόβλημα και αυτών είναι ο φασισμός ο κομμουνισμός είναι καλός


    Μάλλον με παρέπεμψες στον άθλιο παρακάτω ιστότοπο για να γελάσουμε με τις ανοησίες που γράφει έτσι δεν είναι; Διάβασε να γελάσουμε ΟΛΟΙ οι φίλοι του Κώστα παρέα.

    “Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018
    Νομίζουν πως είναι νεκρός... ΖΕΙ και θα ζει αιώνια στις καρδιές των απλών ανθρώπων... του Λαού!”
    https://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2018/10/blog-post_21.html

    Αν και το να εκθειάζει κανείς τους δολοφόνους της Ελλάδας μας θα έπρεπε αντί για γέλια να μας προκαλεί πανικό για το ποιόν αυτών των ανθρώπων, που επιμένουν και να μας διαφωτίσουν με κείμενα τους για να μας σώσουν!!!
    Από αυτούς ποίος θα μας σώσει;;;

    Για αυτό πολλές φορές γράφω ΔΕΝ φταίνε οι ξένοι δεν φταίνε οι μαφιόζοι αλλά εμείς που ανεχόμαστε όλους αυτούς γύρω μας , χωρίς αντίλογο.

    ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ11 Μαΐου, 2019 22:58

      ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ(ΔΟΥΜΕ),ΟΤΙ ΟΠΟΥ Η ΜΑΣΩΝΙΑ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΡΕΦΕΙ ΣΤΟΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΜΥΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ,ΣΒΗΝΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ,ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ.ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΟΎΣΑ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΙΤΑΛΗ,"Η ΜΑΣΩΝΙΑ ΔΙΟΙΚΕΊ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ".ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,ΚΟΜΜΑΤΑ,ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ,ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΩΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΣΑΤΑΝ,"Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΖΕΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΑΡΤΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ".

      Διαγραφή
  5. Μπράβο Κώστα,γιά τήν ἀνάρτησιν !

    Ὅσο γιά τούς ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ κομμουνιστοσυμμορίτες,δέν ἦσαν οἱ μόνοι πού ἔπαιξαν τόν ῥόλον τοῦ ἀφανισμοῦ τῶν Ἑλλήνων.Γιά ῥῖξτε μία ματιά καί ἐδῶ : Εὐγένιος Εὐγενίδης,ὁ ἀρωγός τῆς ἑλληνικῆς μεταναστεύσεως ! https://sxolianews.blogspot.com/2019/05/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την διάβασα την ανάρτηση αγαπητή Πελασγική.

      Οι έρευνές σου είναι μοναδικές! Συγχαρητήρια!
      Και σε ευχαριστώ για την πληροφορία σχετικά με την ύπαρξη του βιβλίου του Μυριβήλη στην παρούσα ανάρτηση. Το βιβλίο αυτό είναι συγκλονιστικό.

      Καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το βιβλίο αγαπητέ Κώστα το είχα διαβάσει πολύ παλιά. Υπάρχουν πολύ καλά βιβλία - παλιά εννοείται - με θέμα το παιδομάζωμα και τον κομμουνιστοσυμμοριτισμό. Είχα πάντοτε την απορία, η οποία δεν μου έχει απαντηθεί ακόμα όπως θε έπρεπε, ΓΙΑΤΙ η Εκκλησία δεν μιλά εις το ποίμνιόν της σχετικά με τον Κομμουνισμό;;; ΓΙΑΤΙ δεν προστατεύει τα παιδιά της ανοίγοντάς τους τα μάτια και επιτρέπει να βρίσκονται μέσα στο λήθαργο ψηφίζοντας καθάρματα-ολετήρες όπως τους αληταράδες του σύριζα;;; Που είναι ένας σύγχρονος Καντιώτης;;; Που είναι η Μητέρα-Εκκλησία τούτες τις δύσκολες στιγμές;;;; Το μοναδικό αντικομμουνιστικό βιβλίο που γνωρίζω ότι υπάρχει, το οποίο και έχω, είναι έκδοσης της "Βιβλιοθήκης της Αποστολικής Διακονίας" (1950) του Μητρπολίτου Χίου Παντελεήμενος. 'Αλλο παρόμοιο βιβλίο προερχόμενο από τους κόλπους της Εκκλησίας με θέμα τον κομμουνισμό, δεν γνωρίζω.

      Ιωάννης(Aq)

      Διαγραφή
    3. Ποιον Παντελεήμονα λέτε.. αυτόν που η οβριο-αριστερή "Βικιπαίδεια" τον αποκαλεί "αμφιλεγόμενη προσωπικότητα" επειδή πολέμησε στους Βαλκανικούς Πολέμους; 🙂

      Έχετε δίκιο πάντως για το σύνολο της Εκκλησίας. Αυτό δείχνει ότι το ιουδαιογενές υπόβαθρον εξακολουθεί να δρα αοράτως και αδιαλείπτως στην κορυφή.

      Διαγραφή
    4. Ἀκριβῶς αὐτή εἶναι ἡ ἀπάντησις Κώστα :το ιουδαιογενές υπόβαθρον εξακολουθεί να δρα αοράτως και αδιαλείπτως στην κορυφή.

      Ἔτσι !

      Διαγραφή
    5. Ναι! Ο "αμφιλεγόμενος"! Ο οποίος είχε λάβει μέρος και στην εκαστρατεία στη Ρωσία το 1918. Πάντως, στο αντικομμουνιστικό του πόνημα ("Ο Κομμουνισμός") δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ αμφιλεγόμενος!!! Σε διαβεβαιώ!!! Ίσως αυτό να έτσουξε λιγάκι...

      Ιωάννης(Aq)

      Διαγραφή
    6. Που είναι τέτοιοι (φλογεροί πατριώτες, αντικομμουνιστές) ιεράρχες Κώστα;;;;

      Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Παντελεήμων Φωστίνης

      https://www.exapsalmos.gr/2017/10/15/pragmatopiithike-anakomidi-ton-lipsanon-tou-megalou-ierarchi-panteleimonos-fostini-%E2%80%A2%E2%80%A2-vrethike-atofio-egkolpio-tis-anastaseos-pou-efere-mazi-tou-55-oloklira-chronia/


      Ιωάννης(Aq)

      Διαγραφή