«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Τα χειρότερα έπονται…

γράφει ο Strange Attractor

Σχόλιο Διόδοτου: Οφείλουμε πάντως να υπενθυμίσουμε στον αρθρογράφο ότι υπάρχει και αυτή η νεολαία, ΕΔΩ.

 Μιλούσα σήμερα με έναν 17χρονο, που (περιέργως) είχε πολιτική άποψη (λέμε τώρα), και που περιμένει πως και πως για να ψηφίσει για πρώτη φορά...


Δυστυχώς θα ψηφίσει… Πρώτη Φορά Αριστερά.
Θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί; Για να ζήσει, λέει, αξιοπρεπώς.

Διότι οι «σαμαροβενιζέλοι» (που για μένα ήταν προχθές) είναι για εκείνον αρχαία ιστορία, και το μόνο που ξέρει για την κυβερνητική τους θητεία είναι ότι μας χρεοκόπησαν, μας έδεσαν χεροπόδαρα, μας τύλιξαν με μνημόνια, μας βούτηξαν στην ανεργία, και τελικά μας πούλησαν μπιρ παρά στους τοκογλύφους της Μέρκελ για να απολαμβάνουν αυτοί τα προνόμια της εξουσίας και του πλούτου!

Αυτά άκουσε, αυτά ξέρει, αυτά επαναλαμβάνει…

Όσο για τον Αλέξη, δεν τον πολυενδιαφέρει αν είναι αριστερός, σοσιαλιστής, ημιμαθής, ψεύτης, υποκριτής, κλπ κλπ.
Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι ότι τα λέει και τα χώνει ωραία στους παλιούς κλέφτες, και κυρίως του θυμίζει τον εαυτό του, διότι ήταν πρωτοπόρος στις μαθητικές καταλήψεις, ένας ζωνατνός θρύλος για τη μαθητιώσα νεολαία, και ότι του επιτρέπει να ψηφίσει στα 17 του, και άρα συνεχίζει να αγαπάει, να φροντίζει,  και να στηρίζει την νεολαία.
Επίσης, όπως ακούει, ο Αλέξης του υπόσχεται εύκολη και δωρεάν πρόσβαση στα ΑΕΙ και στα ΙΕΚ, σίγουρη εργασία στο δημόσιο, και όπως κυκλοφορεί μεταξύ των συνομηλίκων του, μάλλον θα μειώσει κι άλλο τη στρατιωτική θητεία, αν δεν τη καταργήσει εντελώς.

Τι άλλο να θέλει ένα 17χρονο παιδί, που το μυαλό του είναι στο Fortnite, και το όνειρό του να παίξει σε κανένα ριάλιτι για να γίνει διάσημος και πλούσιος, και να «τον κυνηγάνε τα γκομενάκια»;

Έτσι ακριβώς, όπως τα λέω.


Τώρα, το ποια ήταν η Ζωζώ, η Ραχήλ, ποιος ήταν και τι έκανε ο Μπαρουφάκης, τι μας έλεγε ο Μπαλαούρας, ο Παλαβίτσας, ο Στρατούλης, ο Δραχμαζάνης, ο Κατρούγκαλος… και τα άλλα παιδιά, ούτε τα ξέρει, ούτε τον νοιάζουν, και ούτε θέλει να τα ακούσει.
Χέστηκε, λέει, για την Κουντουρά (ούτε ακουστά δεν την είχε), για τον Χαϊκάλη που ήταν κάποτε, τα παλιά χρόνια(!) υπουργός (ο οποίος όμως βγάζει γέλιο στις διαφημίσεις, λέει), και ποσώς τον ενδιαφέρει η Μποφίλιου (ποια;) ή Αντζι Σαμίου (που την ακούνε οι γέροι), και ο Πάνος Καμένος (εκείνος ο χοντρός)…

Το μόνο που θέλει να ακούει είναι πως θα ζήσει και αυτός το όνειρο που δικαιούται ως νέος, και που του το έγδαραν όλοι εκείνοι οι παλιοί πολιτικάντηδες.

Όσο για την Ευρώπη, στην οποία θα στείλει με την ψήφο του κάποιον συριζαίο υποψήφιο ευρωβουλευτή, δεν γνωρίζει πολλά.
Γνωρίζει όμως ότι η ΕΕ, όπως εξελίχθηκε, τον θέλει σκλάβο, και στην καλύτερη περίπτωση σερβιτόρο για τους πλούσιους Γερμανούς καπιταλιστές με τα πούρα και τις μπύρες, που θέλουν να μας έχουν δούλους αφού.

Κάτι ανάλογο πιστεύει και για το ευρώ, αναπολώντας, λέει, την παλιά καλή δραχμούλα μας, που μας επέτρεπε (του έχουν πει) να είμαστε κύριοι του εαυτού μας, να κάνουμε κουμάντο στην πατρίδα μας, και να μην δίνουμε λογαριασμό στους δανειστές.
Την οποία δραχμούλα βέβαια ούτε καν την πρόλαβε, αλλά έχει ρωτήσει, έχει ψάξει, και έχει μάθει… άλλωστε κορόιδα είναι οι Άγγλοι, που όχι μόνο δεν μπήκαν στο ευρώ, αλλά θέλουν να φύγουν κι από την ΕΕ… όχι σαν κι εμάς, που μια ζωή προσκυνάμε τους ξένους.

Προσπάθησα να του εξηγήσω με λογικά επιχειρήματα τι παίζει, ποιος είναι ο Αλέξης, τι κακό έκανε στη χώρα… αλλά φευ.
Στου κουφού την πόρτα… πάρε την πόρτα και φύγε.

Όχι μόνο δεν ήθελε να με ακούσει, όχι μόνο δεν με πίστευε, αλλά αμέσως αμέσως με κατηγόρησε για ακροδεξιό, για γονατισμένο, και ίσως επικίνδυνο για το μέλλον του.

Κι όταν τον ρώτησα τι θα ψήφιζε αν δεν ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, μου είπε Χρυσή Αυγή… όταν του θύμισα ότι αυτή είναι η ακροδεξιά… κοιτούσε με προσήλωση το κινητό του…

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ενδιαφέρουσας συζήτησής μας: Τον ρώτησα τι θα κάνει αν μπουκάρουν οι Τούρκοι, όταν ακόμη κι ο ίδιος δεν θέλει να πάει καθόλου φαντάρος.
Τι μου απάντησε; Θα πάρει το αεροπλάνο και θα φύγει για Λονδίνο, όπου έχει έναν φίλο εκεί που σπουδάζει.
-Και πως θα φύγεις με αεροπλάνο για Λονδίνο αν γίνει πόλεμος;
-Εεεεε;
-Και πως θα πας στο Λονδίνο, αν η Βρετανία πάψει να ανήκει στην ΕΕ;
-Εεεε;

Αυτά εν ολίγοις μεταξύ πολλών ζητημάτων που συζήτησα με τον νεαρό αυτό αγανακτισμένο, ο οποίος παρεμπιπτόντως πίστευε πως ο Απόστολος ο Γλέτσος είναι εκείνος που κατέβασε τη σημαία των Ναζί από το Πολυτεχνείο, τον Νοέμβρη του  1973… επί κατοχής!
Μικρό λάθος και ασήμαντο μπροστά στη γενικότερη εικόνα.

Αυτές λοιπόν είναι οι δικές μου προσωπικές δημοσκοπήσεις, στις οποίες δίνω ιδιαίτερη βάση, και γι’ αυτό φοβάμαι όλα όσα έρχονται…
Διότι ακόμη δεν είδαμε τίποτα. Τα χειρότερα έπονται…
Θα ζήσουμε σε ενδιαφέροντες καιρούς.

4 σχόλια:

  1. Απιθανος ο νεαρος. Γνησιος, αληθινος εκπροσωπος της γενιας του. Πρωτα κατασκευαζουμε zombies και μετα λεμε ελατε ψηφιστε.

    Ολοι οι μετα ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ κυβερνητες βαλαν το χερακι τους στη καταστροφη της Ελληνικης Παιδειας. Κορυφαιοι οι Μπεν Ζελον, Καραμαν-αλης και Αντυ Παπαντυ.

    Ουτε αφυπνιση μπορει να γινη, ουτε re-set. Aδελφε Κωστα, εχεις απολυτο δικιο. Ερχοντε τα χειροτερα. Η νεολαια μας εχει γινει Αμερικανικη.

    Υ.Γ. Αυτος εδω αγωνιζεται μονος, μπας και ξυπνισει κανενα καταναλωχτυπημενο.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=26&v=3TMAhnNeSRU

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=6415&v=5H9RY1N2ljA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 100.000 άτομα είναι οι προδότες στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, κε Ahoy.

      Αυτοί οι 100.000 φροντίζουν ώστε να είναι έτσι αποβλακωμένη η ελληνική κοινωνία, από 17ρηδες σαν της παραπάνω ιστορίας, μέχρι συνταξιούχους που 500 ευρώ άκουσαν ότι θα πάρουν για ανακούφιση, 150-200 πήραν, και αν ακόμα έπαιρναν και ένα 50άρικο.. πάλι θα τον ψήφιζαν που τούς έδωσε κι αυτό.
      Τους αρκεί λοιπόν το ποσοστό των καμμένων ψηφοφόρων που ήδη έχουν, και τους μεταφέρουν εδώ κι εκεί ως όχλο στις ομιλίες τους.

      Και ομιλώ γι αυτόν τον Τσίπρα περισσότερο, ο οποίος είναι η σίγουρη υπογραφή της επερχόμενης καταστροφής. Και θα έπρεπε αυτή την στιγμή κιόλας (γι αυτό παλεύω κι εγώ μέσα από αυτό το μειοψηφικό μπλογκ, αυτό τον καιρό) να έχει απομακρυνθεί από την πρωθυπουργική καρέκλα και θα βλέπαμε στην συνέχεια τί θα κάνουμε και με τούς άλλους.

      Την ώρα που ο Τσίπρας και οι υπόλοιποι της συμμορίας του, μιλάνε για οικογένειες της διαπλοκής, ξέρουν ότι δεν έχουν ανάγκη τα κονέ των οικογενειών αυτών, με το περιθώριο μέσω τρίτων.
      Έχουν δικά τους κονέ με άλλα περιθωριακά γκέττο. Τα είχαν πάντα. Από εκεί προέρχονται.

      Στέλνει ο Αλέξης φερ' ειπείν δέκα τσιράκια του μέσα στο πλήθος των ρομά, στη Λαμία, τούς μοιράζουν (ή θα τους μοιράσουν μετά) 50ευρα, αλλά τους δίνουν και οδηγίες να φωνάζουν και να χειροκροτούν όταν ακούν τη λέξη "μνημόνια" ή όταν ο Αλέξης ανεβάζει τον τόνο της φωνής του. Αυτό γίνεται γιατί αυτά τα ζώα ούτε προσέχουν ούτε καταλαβαίνουν, έτσι κι αλλιώς, τις αρλούμπες του Τσίπρα.

      Με τέτοια γενικώς κόλπα θα παρατείνουν όσο μπορούν την παραμονή τους στην καρέκλα.

      Διαγραφή
    2. Φρόντισε για όλα αυτά η "Παιδεία"...

      Δεκαετίες τώρα!!!

      Διαγραφή
  2. Ας αφήσουμε για λίγο τον μπερδεμένο νεό στην άκρη!
    Ούτως η άλλως δεν μπορεί να είναι όχι ασφαλές αλλά ούτε καν να αναφέρεται ως δείγμα των νέων Ελλήνων.
    Ενας ίσον κανένας.

    Οι μεγάλοι τι γνώμη έχουν, είναι η παρακάτω παγκόσμια προωθούμενη πολυπολιτισμική αντίχριστη οικονομική πολιτική αντίθετη με αυτήν που μεταξύ των άλλων σοφίστηκε ο μαρξ (αυτόν γνωρίζει ο νέος) και προώθησαν οι πρωτοπόροι ηγέτες της κομμουνιστικής διεθνούς ;


    “Φιλελεύθερα συνθήματα
    ...
    Δεν γίνεται δηλαδή να έχουμε κρατική υγεία, κρατική παιδεία, κρατικό ασφαλιστικό σύστημα, κρατικές ειδήσεις, κρατικές συγκοινωνίες κ.ο.κ.
    ...”
    https://www.capital.gr/forum/thread/6511030?messageId=6511030


    Οσο για την ακροδεξιά χρυσή αυγή, τον εθνικισμό γενικότερα ...

    ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

    Εάν ρωτήσετε έναν μέσο πολίτη ή ακόμη και ένα φοιτητή πολιτικών επιστημών, εάν ο εθνικισμός αποτελεί στοιχείο της Δεξιάς ή της Αριστεράς, σίγουρα οι περισσότεροι θα απαντήσουν ότι είναι ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει την Δεξιά κοσμοθεωρία. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
    ...
    http://theodotus.blogspot.com/2013/04/blog-post_28.html

    ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ: ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ;
    ...
    Η παραδοσιακή Δεξιά λοιπόν, μπορεί και οφείλει να ταυτίζεται με έναν εθνικισμό ο οποίος: 1) Θα χαρακτηρίζεται από μία ταυτότητα που θα περιέχει αρχές υψηλών πολιτιστικών, πνευματικών, και θρησκευτικών αξιών και, ταυτόχρονα, θα διακατέχεται από τον σεβασμό της αυτοδιάθεσης των άλλων εθνών.(Εννοείται εκείνων των εθνών που δεν θα επιβουλεύονται ή κατέχουν εδάφη που δεν τους ανήκουν.) Αυτές τις υψηλές αξίες δεν θα τις υπερασπίζεται, επειδή είναι δικό του δημιούργημα, αλλά γιατί πιστεύει στην αλήθεια τους.
    ...
    http://theodotus.blogspot.com/2012/07/blog-post_13.html


    ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΕΞΙΑ: ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ
    ...
    Εάν λοιπόν όπως προαναφέραμε, η υπέρτατη αξία για τον εθνικισμό είναι το έθνος, οι υπέρτατες αξίες , τα ύψιστα ιδανικά της Παραδοσιακής Δεξιάς είναι τα εξής: το ανώτερο Ήθος , η αναζήτηση της αντικειμενικής αλήθειας, και η μεταφυσική θεμελίωση αυτών. Ως εκ τούτου η Παραδοσιακή Δεξιά είναι πάντα αντι-δημοκρατική και μπορεί να συμβολίζεται στα πρόσωπα του Σωκράτη , του Πλάτωνα , αλλά και του μυθικού βασιλιά Αρθούρου. Αντίθετα, ο εθνικισμός μπορεί να είναι δημοκρατικός, όπως και αντι-δημοκρατικός , δεξιός ή αριστερός, ή και άθρησκος.
    ...
    http://theodotus.blogspot.com/2014/01/blog-post_12.html

    Σε ποία απο τις παραπάνω κατηγορίες εντάσσεται η ...ακροδεξιά χρυσή αυγή;

    Υ.Γ.
    Μήπως πρέπει πρώτα εμείς οι μεγάλοι να ξεμπερδευτούμε ούτως ώστε να αρχίσουν και οι νέοι μας να ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...

    Φανταστείτε κάποιον να μας πεί πως

    “Στο Ελληνοχριστιανικό Βυζάντιο και στον μεσαίωνα που τόσο πολύ κατηγορούν οι “δημοκράτες προοδευτικοί” οι Ανθρωποι ζούσαν καλλίτερα και πως η

    “Γαλλική” επανάσταση που τόσο επαινούν οι φιλελεύθεροι - αριστεροί ,
    είναι ουσιαστικά δημιούργημα των τραπεζιτών
    πρώτον για να καταστρέψουν τα Χριστιανικά Βασίλεια που τους ήταν εμπόδιο στα άνομα σχέδια τους και
    δεύτερον για να σκλαβώσουν την ανθρωπότητα, χρησιμοποιώντας ως όχημα τους την αριστερή κοσμοθεώρηση και ως όπλο τους κυριολεκτικά και μεταφορικά τον κομμουνισμό!

    Τα βλέπουμε ολα τα παραπάνω μπροστά στα μάτια μας , αλλά

    Το σπήλαιο του Πλάτωνα
    https://www.youtube.com/watch?v=cZTgISTxNUM

    ΑπάντησηΔιαγραφή