«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Έρχονται εκλογές! γ’ (Αυτοδιοίκηση)

γράφει ο ΕργΔημΕργ                                                  ( προηγούμενα: 1,2,3 )



άμε, τώρα, στα …σκληρά, ξεκινώντας με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Γιά τις οποίες ψηφίζουμε μαζί με τις Ευρωεκλογές, δηλαδή πάλι την Κυριακή, 26 Μαΐου 2019.

Όλοι ξέρουν πως ψηφίζουμε γιά δημάρχους καί περιφερειάρχες, αλλά πρέπει να ειπωθούν πρώτα καναδυό πραγματάκια, σχετικώς άγνωστα στους πολλούς.

Εισαγωγή

Η αντίληψη των ψηφοφόρων, ότι οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες εκλέγονται γιά ν’ ασφαλτοστρώνουν δρόμους καί να μαζεύουν τα σκουπίδια (καί να θάβουν τους πεθαμένους), είναι εντελώς παρωχημένη. Εξ ίσου παρωχημένη, αλλά κι επικίνδυνη (θα δούμε παρακάτω το γιατί), είναι η αντίληψη πως όλοι αυτοί είναι απλώς κομματόσκυλα, που γλείφουν τα μικρά τα κόκκαλα του δημοσίου χρήματος. (Ενώι τα μεγάλα οι υπουργοί κι οι βολευτές.)
Σήμερα, έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα· οι δε αυτοδιοικητικοί παράγοντες είναι δυνατόν να επιφέρουν σημαντική ζημιά κι αυτοί (…υπουργικού επιπέδου! lol!!!), κι όχι μόνο στο δημόσιο χρήμα.

α. Περιφέρειες

Πριν κάμποσα χρόνια, η Ελλάδα χωρίστηκε διοικητικώς σε περιφέρειες· με ταυτόχρονη κατάργηση των μέχρι τότε νομών. (Οι τέως νομάρχες μετεβλήθησαν σε αντιπεριφερειάρχες.) Αυτό, όμως δεν έγινε καθόλου γιά καλό, αλλά εκ του πονηρού.
Ο -πέρα γιά πέρα προσχηματικός- λόγος ήταν, ότι δήθεν ένας νομάρχης (ή υπουργός, κτλ), καταγόμενος φερ’ ειπείν από την Πελοπόννησο, ουδόλως θα ενδιαφερόταν γιά τους κατοίκους του τόπου διορισμού του, αν αυτός ετύγχανε …μή-Πελοπόννησος! (Πχ Θράκη.) Ένας Μακεδόνας, καθόλου γιά τα Ιόνια νησιά. Ένας Θεσσαλός, καθόλου γιά τα Δωδεκάνησα. Ένας Μυτιληνιός, καθόλου γιά τη Ρούμελη. Καί ούτω καθ’ εξής. Πάντα, όμως, ΔΗΘΕΝ.
Κι έτσι, αποφάσισε το γκουβέρνο (διά του Γιωργάκη) ότι η Ελλάς πρέπει να χωριστεί σε περιφέρειες, ένθα κουμάντο στην καθεμία θα έκανε κάποιος εκλεγμένος ντόπιος. (Άρα, αν κάτι δεν πάει καλά, χωριανοί, μην εκφράζετε παράπονα· βουλώστε το μεγαλοπρεπώς. Το γκουβέρνο νίπτει τας χείρας του.)

Στην πραγματικότητα, όμως, πίσω απ’ αυτή τη διοικητική μεταβολή κρυβόντουσαν ύποπτα καί ύπουλα συμφέροντα. Αφ’ ενός, το Δημόσιο μεγάλωσε ακόμη περισσότερο, με αρκετές θέσεις (καί μισθούς) γενικών γραμματέων, ώστε να βολευτούν (καί να ταϊστούν) κι άλλα κομματόσκυλα. (Μή μείνουν στο παράπονο, ότι γι’ αυτά δεν έχει κοκό!) Αφ’ ετέρου, η διαίρεση της Ελλάδας σε περιφέρειες είναι προάγγελος του μελλοντικού κομματιάσματος της χώρας!!! Της μελλοντικής σφαγής «με το μαχαίρι καί με τη βούλα» του εδάφους της Πατρίδας μας!

Πώς;
Ψάξτε τους σχετικούς νόμους, καί θα διαπιστώσετε ότι ο περιφερειάρχης έχει τρομερές αρμοδιότητες – ακόμη καί γιά επιβολή δικών του φόρων!

[Το ότι ακόμη δεν φάγαμε φορολόγηση κι από δαύτους, είναι επειδή περνάμε μιά κατάσταση, όπου η έστω καί μικρή παραπανίσια φορολόγηση θα είναι η σταγόνα, που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της λαϊκής οργής.
Ξέρω, ξέρω… Το γνωρίζω το ρητό: “- Ο Έλληνας θα γκρινιάξει, αλλά δεν πρόκειται να ξεσηκωθεί – παρατώντας τον καναπέ.” Όλοι το γνωρίζουν το ρητό αυτό.
Όμως, οι πωλητικοί, με τόσα που έκαναν εναντίον μας, τρέμουν μήπως κι η “στραβή” τους τύχει ανά πάσα στιγμή, εκεί που δεν θα την περιμένουν. (Καί δεν θά ‘χουν έτοιμα τα ελικόπτερα διαφυγής τους! Lol!!!) Οπότε, κάλλιο γαϊδουρόδενε.
Γι’ αυτό, προφανέστατα υπάρχει άτυπη συμφωνία με το γκουβέρνο, οι περιφερειάρχες -στο θέμα αυτό, της ξεχωριστής φορολογίας- να κάνουν το κορόϊδο προσώρας.]

Λοιπόν, ποιός μου εγγυάται εμένα ότι στο μέλλον δεν θα περάσει στις τρείς το πρωΐ (τότε που βγαίνουν οι βρυκόλακες) μιά τροπολογία, καί δή σε άσχετο νομοσχέδιο (όπως το συνηθίζουν), που θα δίνει στους περιφερειάρχες καί δυνατότητα ασκήσεως εξωτερικής πολιτικής, ανεξάρτητης του επισήμου κράτους; Έ;
Ώστε μιά άλλη ωραία πρωΐα να μας δηλώσει ένας τέτοιος λεβέντης, ότι πχ αποσπά την Ήπειρο απ’ την Ελλάδα, καί την κολλάει στην Αλβανία! Καί κάτσε εσύ μετά να ψάχνεις τα ΦΕΚ, να δείς μέσα στη βροχή νόμων καί τροπολογιών ποιά σταγόνα ήταν το δηλητήριο!
(…Λες καί μπορείς ν’ αλλάξεις κάτι απ’ τα άσχημα, ακόμη κι αν την ανακαλύψεις!… Το θέμα είναι να προλαβαίνουμε καταστάσεις – το γαϊδουροδέσιμο, που λέγαμε. Όχι να τρέχουμε μετά σαν βιασθείσαι παρθέναι.)
Δεν γίνονται τέτοια πράγματα, λέτε; Εντάξει… Είστε ελεύθεροι να νομίζετε ό,τι θέλετε, αλλά θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω.
Βλέπετε, σήμερα παγκοσμίως υπάρχει η τάση (ποιά “τάση”; η εντολή …”άνωθεν” καί …”κρύπτοθεν”!) τα κράτη να σπάνε σε μικρά κομμάτια. Τα οποία κομματάκια, όμως, πρέπει να ενώνονται ξανά σε γεωγραφικούς χώρους μεγαλύτερους, αλλά όχι κρατικούς· χωρίς σύνορα, χωρίς διακρίσεις εθνών, καί με τα δικαιώματα των αυτοχθόνων κατοίκων στα σκουπίδια. Βλέπε πχ κομμάτιασμα της Γιουγκοσλαυΐας καί “Ε”Ε.
Άρα, η διαίρεση της Ελλάδας σε περιφέρειες, καί δή από έναν υπέρμαχο της “παγκόσμιας κυβέρνησης”, αυτόν ακριβώς τον απώτερο στόχο εξυπηρετεί.
Τα υπόλοιπα επί του θέματος είναι θρίχες περμανάντ.

Σημειώστε, ότι η ιδέα γιά “περιφέρειες” στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον της δεκαετίας του 1950. (Τότε ήθελε να την εισάγει κάποιος Ροδόπουλος, αλλά δεν πέρασε.)
Δηλαδή, γιά να ξανάρχεται στην επιφάνεια ένα σχέδιο με καθυστέρηση εξήντα ετών, σημαίνει ότι αυτό καθόλου δεν ήταν έμπνευση κάποιου καλοκάγαθου νομομαθούς. (Άρα, μαντεύετε εύκολα την προέλευση τέτοιων ιδεών!)

β. Δήμοι

Πάμε, τώρα, στην χαίνουσα καί όζουσα πληγή, τους δήμους.
Από το 1974 καί δώθε, καί μ’ ελάχιστες εξαιρέσεις, οι δήμοι (καί οι νομαρχίες) αλώθηκαν από κομματόσκυλα. Ο λόγος; να ροκανίζουν (μ’ ακόμη μία μέθοδο) δημόσιο χρήμα, κυρίως ανεπισήμως. Που δεν φαίνεται. (Με το κόλπο: «- Πόσα μου δίνεις εμένα, γιά να σου δώσω τον διαγωνισμό;») Βλέπετε, μόνον ο δήμαρχος πληρώνεται από το δημόσιο, ενώι οι αντιδήμαρχοι κι οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι άμισθοι. (Αλλά, αν τυγχάνουν κυβερνητικά κομματόσκυλα, ατάϊστοι θα μείνουν; Έ, όχι δά! Μην είστε αφελείς!)

Τέλος πάντων, το ροκάνισμα δημοσίου χρήματος στην Αυτοδιοίκηση έχει πλέον λάβει διαστάσεις θρύλου, κάτι σαν τα Ομηρικά Έπη να πούμε! Καρα-lol!!! Με προεξάρχουσες κυρίως τις πολεοδομίες (“γρηγορόσημα”, κτλ). Αν κι οι λοιπές υπηρεσίες δεν πάνε πίσω. Θυμάμαι προ πολλών ετών, ότι ένα βάψιμο κτιρίου είχε χρεωθεί στον (φιλοκομματικό, εννοείται) εργολάβο με ποσό δεκαπλάσιο του ποσού, που χρέωνε η πιάτσα γιά την ίδια δουλειά. Κι είχα αναρωτηθεί, τί διάολο;! Με ταπετσαρία από χαρτονομίσματα το καλύψανε; 🙂
Όμως, στη σημερινή εποχή, η κομματική αρπαγή δημοσίου χρήματος είναι …Μυθολογία πλέον· το σημερινό τζιράρισμα (δημοσίου) χρήματος στην Αυτοδιοίκηση, έχει την ίδια απόσταση, που έχει το ακόντιο του Ομηρικού Αχιλλέα με τα πυρηνικά όπλα!
Βλέπετε, οι δήμοι πλέον δεν διακινούν (δημόσιο) χρήμα απλά γιά βάψιμο τοίχων· ή, όπως ευθυμογραφούσε τη δεκαετία του 1960 ο Τσιφόρος, γιά τις στολές καί τα μουσικά όργανα της Φιλαρμονικής. Εδώ μιλάμε γιά χοντρές καταστάσεις, με ποσά ασύλληπτα!!! Μιλάμε γιά:
  • δημοτικά εργοστάσια διαχειρίσεως σκουπιδιών,
  • ανακυκλώσεως,
  • τοπικούς ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς,
  • ευρέα δίκτυα υπολογιστών καί γουάϊ-φά(ε)ι,
  • αποτεφρωτήρια πεθαμένων,
  • μονάδες διαχειρίσεως παλαιών ηλεκτρικών καί ηλεκτρονικών συσκευών,
  • αγορές παλαιών ακινήτων (πχ πρώην εργοστασίων) προς δημιουργία “πολυχώρων τέχνης”,
  • δημοτικά ΜΜΕ (βλέπε πχ “ράδιο-Αθήνα”),
  • καί… καί… καί…
Εννοείται, πως όλ’ αυτά:
(α) καί πολλά χρήματα απαιτούν γιά να γίνουν,
(β) καί φυσικά, την απαραίτητη προς τούτα τεχνογνωσία δεν τη διαθέτουν τα κομματόσκυλα.
Κι εδώ σας θέλω!… Ποιός τη διαθέτει; Έ;
Μά, ποιός άλλος;! Οι Γερμαναράδες!!!
Γι αυτό βλέπουμε στις ειδήσεις (όταν βλέπουμε στις ειδήσεις των ΜΜΕ, διότι έχει πέσει εντολή γιά σιγή ασυρμάτου γιά το θέμα – απ’ τα ιντερνέτια ξεστραβωνόμαστε σχετικώς) τον κύριο Φούχτελ να οργώνει την Ελλάδα καί να χειραψιάζεται με δημαρχαίους καί λοιπούς “τοπικούς παράγοντες”! ‘Ντάξ’, ο Φούχτελ είναι ευτραφής, αλλά δεν τριγυρνάει τη χώρα μας μονάχα γιά να τον κερνάνε γλυκά κουταλιού από τους τοπικούς συνεταιρισμούς γυναικών! (Δε λέει να πάθει καί κανα ζάχαρο, να μείνει στον τόπο! Δεν του βάζουν κι αυτές οι γυναίκες κανένα φυτοφάρμακο -απ’ τα Γερμανικά- στο κερασάκι γλυκό!… Κακώς! Τέτοια έλλειψη ιδεών, πιά; Lol!!!)

[Ενδεχομένως, βέβαια, καί η αντίστοιχη …περιήγηση ανά την Ελλάδα του κυρίου πρέσβεως των ηπαπάρα να μην είναι μονάχα τουριστικού ενδιαφέροντος, γιά τις φυσικές καλλονές του τόπου! Lol!!!
‘Ντάξ’, βρέ ξυπνιτζήδες! Το ξέρω ότι κοιτάζει να δημιουργήσει ηπαπαραίϊκες στρατιωτικές βάσεις παντού, κάμπτοντας τη δυσπιστία των ντόπιων κατοίκων· κι ότι στο Άγιο Όροc πάει, γιά να προωθήσει την “πανθρησκεία”! Αλλά μήπως θέλει καί να στείλει τίποτε …εμβάσματα της πτωχής Ελλαδίτσας προς το …πτωχό Αμέρικα; Έ; Έ;
Πώς στέλναν παλιά οι ξενητεμένοι μας ντάλλαρζ απ’ το Αμέρικα εδώ; Έ! Τώρα το κάρμα τα ζητάει πίσω! Καρα-lol!!!
Άλλως τε, οι Αμερικάνοι δεν είναι μονάχα φονιάδες των λαών. Είναι καί …φραγκοφονιάδες των λαών! Ξανά καρα-lol!!!]

Συμπερασματικώς, στους δήμους η διακίνηση (δημοσίου) χρήματος γιγαντώθηκε, με αποτέλεσμα να βρίσκει εύφορο έδαφος η διαφθορά, ώστε να γιγαντωθεί κι αυτή. Τα πράγματα πλέον δεν είναι καθόλου όμορφα… Όπως πάμε, θα νοσταλγήσουμε τα παλαιάς κοπής κομματόσκυλα, με τις μίζες γιά το βάψιμο των τοίχων!

Η γιγάντωση των χρηματικών ποσών στους δήμους δεν ήρθε μόνη της· είναι απόρροια της (πληθυσμιακής κι εδαφικής) γιγαντώσεως των ίδιων των δήμων.
Συγκεκριμένα, ενώι παλιά υπήρχαν οι δήμοι (πόλεις) καί οι κοινότητες (χωριά), κάποια στιγμή (επί Πασόκ) οι δήμοι έγιναν “Καποδιστριακοί”· δηλαδή, καταργήθηκαν οι κοινότητες, καί συγχωνεύτηκαν στην πλησιέστερη μεγάλη πόλη, ή στον πλησιέστερο μεγαλύτερο οικισμό. Καί κάποια άλλη στιγμή, αργότερα, οι “Καποδιστριακοί” δήμοι έγιναν (με άλλο νομοσχέδιο) “Καλλικρατικοί”. Δηλαδή, δύο-τρείς μικρότεροι “Καποδιστριακοί” ενώθηκαν σ’ έναν μεγαλύτερο. Αυτό το δεύτερο βήμα έγινε στην αμέσως προηγούμενη εκλεγμένη αυτοδιοίκηση (την τώρα απερχόμενη), η οποία ήταν η πρώτη των “Καλλικρατικών” δήμων.

Εδώ, αξίζει τον κόπο να σταθούμε σ’ ένα αξιοσημείωτο γεγονός, αν κι άγνωστο στους πολλούς· αυτό συνέβη στον Βόλο, αλλά πιστεύω συνέβη κι αλλού. Απλώς, το τοπικό το γνωρίζω, επειδή το έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες. Γι’ αλλού, δεν γνωρίζω. (Κανένα στοιχηματάκι ότι συνέβη, όμως;  🙂  )
Λοιπόν, όταν ανέλαβε ο νύν δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος (ως χρονικώς πρώτος “Καλλικρατικός” δήμαρχος Βόλου), έκανε έρευνα -με ορκωτούς λογιστές- στα ταμεία των πρώην “Καποδιστριακών” δήμων, που συγχωνεύτηκαν στον «Καλλικρατικό» δήμο Βόλου· καί, μαντέψτε! Έλειπαν χρήματα! (Τί πρωτότυπο!  🙂  )
Φυσικά, το χρήμα δεν το συνηθίζει να βγάζει πόδια, καί να την κοπανάει μόνο του απ’ το ταμείο. Άρα, κάποιοι “τοπικοί παράγοντες” υπήρξαν μακρυχέρηδες (σαν τον Καραγκιόζη), καί με τον (επιβεβλημένο) έλεγχο των οικονομικών βγήκαν στη φόρα! Όταν, λοιπόν, το έμαθαν, έσπευσαν να ξανακαταθέσουν πίσω στο ταμείο μέρος των βουτηγμένων, ώστε το ποσό του ελείμματος να πέσει από περισσότερο από εκατό χιλιάδες ευρώ σε λιγώτερο… ώστε το αδίκημα να μετατραπεί από κακούργημα (παναπεί, δέκα καί πλέον χρόνια φυλακή με τον Καπετανάκη), σε πλημμέλημα (παναπεί, ποινές-χάδια).
(Περιττό να πω, ότι κάτι τέτοιοι κύκλοι διαδίδουν τώρα -στο μιλητό- πως ο Μπέος δεν είναι …δημοκράτης, καί άρα δεν πρέπει να τον ψηφίσουμε!)

γ. Καί… διεθνείς σχέσεις!

Τα τεράστια χρηματικά ποσά, που διακινούνται πλέον στους δήμους, έχουν τρείς ΠΟΛΥ άσχημες παραμέτρους:
  • Τα τεράστια ελείμματα, κοινώς φέσια – που αφήνει πίσω του κάθε απερχόμενος δήμαρχος, καί δεν του καίγεται καρφί. (Βλέπε πχ Δήμος Αθηναίων.)
Μαντέψτε ποιός θα κληθεί να τα πληρώσει αυτά, με τα δημοτικά τέλη στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος!… Το κακό, όμως, είναι ότι δεν καίγεται καρφί καί σε κανέναν εισαγγελέα, να τους μπουζουριάσει όλους αυτούς τους “ελειμματικούς”.
(Ώωω, συγνώμη! Πρέπει να είμαι δίκαιος μαζί τους! Κάνουν μέν το καθήκον τους οι εισαγγελείς, αλλά επιλεκτικώς, κι όποτε θυμούνται. Πχ, χώσανε μέσα τον Παπαγεωργόπουλο. Αλλά όχι τη δρακουλοκόρη, που καταφέσωσε την Αθήνα.)
Ο δε κοσμάκης, αγρόν ηγόρασε! Ούτε που ξέρει τί φέσια έχουν μαζευτεί στον δήμο του, ούτε που τον νοιάζει! (Παρά το ότι τη λυπητερή την πληρώνει αυτός στο τέλος.) Κατά τ’ άλλα, “δημοκρατία”!… Οι αρχόμενοι δεν νοιάζονται γιά έλεγχο, κι οι άρχοντες δεν νοιάζονται γιά απολογισμό στον λαό.
  • Η διείσδυση ξένων σε κρισιμώτατους τομείς.
Χαρακτηριστικώτερο παράδειγμα, είναι η (διαφαινόμενη) πώληση των οργανισμών υδρεύσεως σε ιδιωτικές εταιρείες – καί δή, άλλων χωρών! (Κυρίως μίας συγκεκριμένης χώρας …Μεσανατολικής!) Αφού η δημοτική εταιρεία υδρεύσεως “δεν μπορεί να τα καταφέρει”, καί άρα “δεν συμφέρει στον δήμο η ύπαρξή της”… Ας αναλάβουν οι …»ικανοί» ξένοι τότε!
  • Η υπέρβαση των θεσμικών αρμοδιοτήτων των δημάρχων.
Το πολύ διακινούμενο χρήμα των δήμων είναι αυτό, που δίνει πχ στον Μπουτάρη το θράσος, να φέρεται ως άτυπος υπουργός εξωτερικών. Κι είπαμε… αν από τώρα ο κάθε δήμαρχος …μεταμφιέζεται σε Υπ.Εξ., αρκεί μιά μελλοντική τροπολογία νυχτιάτικα, γιά νά ‘ρθουν κι άλλα τέτοια …διπλωματικής φύσεως άσχημα!
Ήδη ήρθε ένα.

δ. Επομένως…

Συνοψίζουμε:
Θα ψηφίσουμε με ύψιστη προσοχή, διότι διακυβεύεται πολύ δημόσιο χρήμα· χρήμα, που στο τέλος θα κληθούμε να το πληρώσουμε ΕΜΕΙΣ κι αυτό. (Λες καί δεν μας φτάναν τ’ άλλα τα γαμησιάτικα.)
Όθεν, μακριά από κομματόσκυλα των γνωστών κομμάτων! Μόνον ειλικρινείς ανεξάρτητους ψηφίζουμε, ή αντιπροσώπους μικρών εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων. Καί κανέναν άλλον!
Επίσης, πρέπει να θυμόμαστε ότι τα πάντα κάνουν κύκλο: γέννηση, ακμή, παρακμή, θάνατος. Μά, τα πάντα όλα!!!
Να, ας πούμε τα έντομα «εφήμερα» (αθάνατε Ροΐδη!) ζούν 24 ώρες. Ο άνθρωπος 80 χρόνια. Ο παπαγάλος 180. Καί η θαλάσσια χελώνα 400. Κι όταν τελειώσει ο βίος, τότε πάπαλα! (Μας αρέσει, δεν μας αρέσει.)
Επομένως, τί σκατά παναπεί ότι πρέπει -πάλι- να ψηφίσουμε “δημοκράτες” (δηλαδή, κομματόσκυλα απ’ τα γνωστά) ; Αυτά τα άτομα ήδη ολοκλήρωσαν τον πολιτικό τους κύκλο, καί …πεθάνανε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα κρατήσουμε ως πολιτικά ζόμπυ στις καρέκλες γι’ άλλα πέντε, ή δεκαπέντε, ή καί εικοσιπέντε χρόνια. Δρόμο, να πάνε σπίτια τους! Καί να μή μας ξαναπασχολήσουν με την παρουσία τους.

ε. Προτάσεις

Ως έμπειροι αναγνώστες, ήδη γνωρίζετε τί να ψάξετε γι’ αρχή (ώστε να κάνετε σωστή επιλογή) :
Μόνο που η τελευταία έχει μέν όλες τις πληροφορίες γιά την εκλογή περιφερειαρχών, αλλά όχι γιά όλους τους δήμους της χώρας. (Μόνον τους πολύ μεγάλους.)
Επειδή, τώρα, δεν γνωρίζω τα τοπικά όλης της Ελλάδας (αυτά θα τα συμπληρώσετε εσείς), έχω δύο προσωπικές προτάσεις (προτάσεις, λέμε – όχι εντολές) :
  • Γιά Βόλο, Μπέος καί ξερό ψωμί! Κανέναν άλλον.
  • Καί γιά Αθήνα, ή Κασιδιάρη, ή Καραμπελιά. Κανέναν άλλον.
Εσείς, Αθηναίοι… Αν έχετε αλλεργία με τον “φασίστα” (όπως είχανε οι Γάλλοι με τη Λεπέναινα, αλλά τώρα τρέχουνε), η μόνη σας επιλογή είναι ο Καραμπελιάς. Ο άνθρωπος έχει διαβάσει μερικά κοντέηνερς βιβλία στη ζωή του, κι έχει γράψει κάμποσα βιβλία ο ίδιος. Ως προσωπικότητα, δεν συγκρίνεται ούτε με τον άεργο δρακουλογυιό, ούτε με τον …μεσανατολικόφατσο δολοφόνο με τις μολότωφ, ούτε με τα λοιπά γνωστά καί μή εξαιρετέα κομματικά μπουμπούκια, που διεκδικούν την ψήφο σας γιά τη δημαρχία.
Εάν, ώ άνδρες Αθηναίοι (ή «Αθη-νέοι», που έγραφε ο Μπόστ) κάνετε διαφορετικές επιλογές απ’ αυτές τις προταθείσες δύο, τότε θα πάω ο ίδιος στο ΝΑΤΟ, να το παρακαλέσω να σας ψεκάζει αλύπητα καθημερινώς!  🙂

Άντε, καί πάλι καλό βόλι!



ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΤΕΛΟΣ ΑΡΘΡΟΥ

Υγ 1: Δεν θα γράψω γιά τις βουλευτικές εκλογές, διότι περιμένω πρώτα να προκηρυχθούν αυτές (άν,… -ναί, «άν»!– κι όποτε). Δεν χαλάω το επίκαιρο του θέματος εκείνου από τώρα. Πιθανώτατα, όμως, να επαναδημοσιεύσω τους πίνακες …αξιολογήσεων των Ευρωβουλευτικών υποψηφίων συνδυασμών, …βελτιωμένους! (Μετά από απαντήσεις που συλλέγω από σχόλια αναγνωστών – εδώ, καί στους λοιπούς ιστοτόπους, που αναδημοσιεύουν τις σοφίες μου. Κι ευχαριστώ τους αναγνώστες, που μπήκαν στον κόπο να γράψουν δυό λόγια!)


Υγ 2: Τα κομματόσκυλα αποτελούν διαχρονική (σουρρεαλιστική) αξία, από την εποχή των Μαυρογιαλούρων, ακόμη! Ξέρετε: «- Θα σας φτιάξουμε σχολεία!», «- Δεν έχουμε παιδιά!» (απαντούν οι χωριάτες από κάτω), «- Θα σας …φτιάξουμε καί παιδιά!»
Είδα τις προάλλες μιά γιγαντοαφίσα κολλημένη στο πίσω μέρος τοπικού λεωφορείου, με (στο περίπου) κάτι πουλιά να πετάνε απάνω από κάτι καλαμιές· όπου, ο απερχόμενος τοπικός περιφερειάρχης επαιρόταν πως έφερε τουρισμό στη λίμνη Κάρλα, καί άρα αυξήθηκε το τοπικό εισόδημα.
Θυμήθηκα, λοιπόν, έναν -προφητικό!- διάλογο του μακαρίτη Χάρρυ Κλύνν, όπου ο Χάρρυ Κλύνν έκανε τον βοσκό Τραμπάκουλα, κι απ’ την άλλη έκανε τον δημοσιογράφο. Καί ρωτάει ο Κλύνν-δημοσιογράφος:
«- Έχει τουρισμό το χωριό, μπάρμπα;»
Κι απαντάει ο Κλύνν-Τραμπάκουλας:
«- Έ; Τί να κάνουν οι τουρίστες στο χωριό, πιδάκι μ’; Να δούν τ’ς νεροφίδες;»
Αυτό ακριβώς!  🙂  🙂

Υγ 3: Ιδού, πού οδηγεί η βαρύτατη μαλακία στο κεφάλι των υπερμάχων της «ένταξης» των λάθρο στην Ελλάδα:



Άντε, λοιπόν, …«Ελληνοποίησέ» τους καί βάλ’ τους να ψηφίσουνε, τους λάθρο! Καί περίμενε εσύ μετά …δημοκρατίες, …συνταγματικές ισότητες ενώπιον του νόμου, καί λοιπά χασίσια. Τί να πούμε, βλέποντας τη φωτογραφία!… Περιττεύει κάθε σχολιασμός.
Μόνο το ότι τα εγχώρια τρελλάδικα παρουσιάζουν πληρότητα εδώ καί καιρό – καί, δυστυχώς, δεν έχουνε κλίνες γιά νέους ασθενείς…
…Να χώναμε σύσσωμο το γκουβέρνο μέσα, ΠΡΙΝ εκλεγεί!


πηγή 

2 σχόλια:

  1. Κατανοητοι ευλογοι και υπαρκτοι οι φοβοι του αρθρογραφου για ΔΙΑΣΠΑΣΗ της χωρας μεσω των περιφερειων και των δημων!!.Ομως ισως θα πρεπει να τολμησουμε!!! γιατι ταυτοχρονα ισως αυτη να ειναι η διεξοδος στο πολυσχιδες και ανησυχο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ταμπεραμεντο. Ας μελετησουμε λιγο το πολιτειακο και πολιτικο συστημα της Ελβετιας οπου ενας πραγματικος Ελληνας,ο Ι.Καποδιστριας εβαλε την σφραγιδα της Ελευθεριας,της Ισονομιας αλλα και της Λειτουργικοτητας!ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!Αρχοντες οχι μονο εκλεγμενοι αλλα και κληρωτοι.Πραγματικη διακριση των εξουσιων(εκτελεστικη,δικαστικη,νομοθετικη).Πολιτες κληρωτοι ως ενορκοι κατα πλειοψηφια να εκδιδουν τις δικαστικες αποφασεις.Μαζι με τους μονιμους.Εκλεγμενη και κληρωτη δικαιοσυνη.Απλη αποζημιωση εξοδων για τους κληρωτους αρχοντες καθε μορφης.Οχι μισθος.Βαση και θεμελιο της αμεσης δημοκρατιας οι ΔΗΜΟΙ!Οι δημοι να μαζευουν τους φορους(κανενας φορος πανω απο το 10%) και βασει αλγοριθμου να αποδιδουν μερος αυτων στην κοινη Αμφικτυονια.Οχι το αναποδο.ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΦΡΕΝΑ στους Δημους αλλα κυριως στην Αμφικτυονια (πχ 20% του ΑΕΠ πλαφον στις δαπανες και 4% του πληθυσμου πλαφον στον αριθμο των ΔΥ).Κανεις μονιμος τροφιμος στο δημοσιο πρυτανειο.Ατομικες συμβασεις ορισμενου χρονου παντου βασει προσοντων αλλα και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ μισθου. Περιοδικη επαναπροκηρυξη ΟΛΩΝ των θεσεων εργασιας στο δημοσιο.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ολων των Ασφαλιστικων Ταμειων.Ας ξεκινησουμε με την γνωστη προταση Μανου!ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ!!! ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της διακρισης μισθωτης και μη μισθωτης εργασιας!Ολοι,ακομα και οι εργαζομενοι στο Δημοσιο με βιβλιο εσοδων εξοδων και ΑΠΥ!Να κηρυχθει η ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑ και το ΡΟΥΣΦΕΤΙ μεγιστο εθνικο και κοινωνικο εγκλημα στο Συνταγμα αλλα και στον ποινικο κωδικα (ιδιωνυμο).Καθε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ-ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ-ΔΗΜΟΣ (κατι παραπανω απο ομοσπονδο κρατιδιο) με πληρη ΕΥΘΥΝΗ για τα πεπραγμενα του να φροντιζει κατα το δοκουν τα του οικου του βασει του Συνταγματος της Αμφικτυονιας-Συνομοσπονδιας.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΟΒΕΖΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ!!!! Ισως η επιστροφη στα θεμελιακα αρχετυπα του μακρινου παρελθοντος να ειναι το κλειδι της διοικητικης και συναμα εθνικης ανελιξης της χωρας.ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ.Το υπαρχον δηθεν δημοκρατικο αντιπροσωπευτικο πολιτευμα ειναι για τα μπαζα.Μπορει αλλοι λαοι να το λειτουργουν με επιτυχια αλλα πρεπει να σκεφτουμε οτι το ιδιο θα εκαναν και ισως καλυτερα και με μια δικτατορια.Εχουν αλλο ψυχισμο και αλλη πνευματικη ταυτοτητα χωρις αυτο που λεω να ειναι μομφη.Καθε αλλο.Το υπαρχον πολιτικο συστημα ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ Η ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ μπορει νομοτελειακα να μας οδηγησει.Και αυτο γιατι παρολα τα λεγομενα δεν ανανεωνεται και δεν αναπνει.Η αιρετοτητα απο μονη της οδηγει στην τυραννια μακροπροθεσμα.Μαζι ομως με την ΚΛΗΡΩΣΗ απο μια πιστοποιημενη βαση πολιτων μπορει να κανει την διαφορα.ΚΛΗΡΩΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ,ΤΟ ΔΕ ΑΙΡΕΤΟΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΝ!!!ελεγε ο Αριστοτελης για να μας προφυλλαξει αλλα οπως και τοσα αλλα χαθηκε και αυτο η πνιγηκε καλυτερα απο το διεθνες εξουσιαστικο συστημα το οποιο και θα επρεπε τροπο τινα να αντιγραφουμε για να μην στοχοποιουμαστε γεωπολιτικα.Ομως η πραγματικοτητα λεει οτι ετσι οπως βαδιζουμε δεν εχουμε και πολυ δρομο.Εγω βλεπω πολυ συντομα τον κακο τον λυκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με τις απόψεις σας, τις έχω, λίγο διαφορετικά, διατυπώσει και ο ίδιος στο ιστολόγιο.
      Ο κακοc λύκοc γαρ εγγύc...

      Διαγραφή