«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Γαλλία: Δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονταν για 25 χρόνια (συνολικά 1 εκατομμύριο € ) χωρίς να κάνουν τίποτα.



Η γαλλική κυβέρνηση αντιμετωπίζει οργή μετά από αποκαλύψεις ότι 30 γραφειοκράτες στη νότια πόλη Τουλόν πληρώνονταν για να μην κάνουν τίποτα για πάνω από 25 χρόνια.
Οι φορολογούμενοι πλήρωναν περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια δολάρια ετησίως (1 εκατομμύριο ευρώ) για τους δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι απουσίαζαν από τις θέσεις εργασίας τους μετά την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης στην Τουλόν.
Η πόλη δεν κατάφερε να βρει νέες θέσεις, αλλά συνέχισε να πληρώνει τους μισθούς τους, σύμφωνα με έκθεση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Ελέγχου Προβηγκίας-Άλπεων-Ριβιέρας, η οποία αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά από την τοπική εφημερίδα Var-matin.
Ένας από τους γραφειοκράτες «φαντάσματα» πήρε μισθό ενώ ταυτόχρονα εργάστηκε ως διευθυντής στον ιδιωτικό τομέα, ενώ άλλοι έλαβαν αυτόματες προαγωγές και αυξήσεις μισθού με βάση τη διάρκεια υπηρεσίας.
“Είναι λυπηρό, τουλάχιστον, ότι η πόλη δεν ήταν σε θέση να βρει νέες θέσεις εργασίας για ορισμένους από αυτούς τους υπαλλήλους, ειδικά για τους νεότερους”, ανέφερε η ελεγκτική έκθεση, σύμφωνα με την βρετανική Daily Telegraph.
Η έκθεση ανέφερε ότι το κέντρο διαχείρισης που είναι υπεύθυνο για τους υπαλλήλους “δεν είχε κίνητρο να τους βρει νέες θέσεις εργασίας”, διότι για όσο ανέφερε έλλειμμα, θα εξακολουθούσαν να πληρώνονται από τους προϋπολογισμούς των τοπικών αρχών που τους είχαν αρχικά απασχολήσει.
Μερικοί από τους υπαλλήλους θα λάβουν τη μέγιστη σύνταξη ως αποτέλεσμα της διατήρησης της μισθοδοσίας μέχρι το όριο ηλικίας των 67 ετών.
Η Telegraph αναφέρει ότι η αποκάλυψη έρχεται εν μέσω της αυξανόμενης οργής για τον φουσκωμένο και τεμπέλικο δημόσιο τομέα της χώρας, τους υψηλούς φόρους και το αυξανόμενο κόστος ζωής.

2 σχόλια:

  1. Η ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.......Ειναι μακραν (κατα την γνωμη μου) το αποκρουστικοτερο οικονομικο εγκλημα που ξεκινα ως ηθικη και συνειδησιακη αναπηρια!!!Μονο ετσι μπορει να ονοματισθει η ασυδοτη νομη μισθων και οικονομικων οφεληματων καθε μορφης χωρις την ευεργετικη επενεργεια των δυναμεων της αγορας.Οι δοτοι ανεξελεγκτοι και ασυδοτοι μισθοι χωρις αναλογικοτητα με τους αντιστοιχους μισθους της ελευθερης ανταγωνιστικης αγορας ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ της οικονομιας ειναι το ορατο μερος της ληστειας των φορων!!! Γιατι υπαρχουν και πολλα παρεπομενα!! Η βαση του συστηματος ειναι η ανταγωνιστικη ελευθερη οικονομια ενω η δημοσια οικονομια ειναι ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ !!!Κανενας διαλογος δεν γινεται οχι μονο στην Ελλαδα που ειναι ο LEADER της ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑΣ και του ΡΟΥΣΦΕΤΟΔΙΟΡΙΣΜΟΥ αλλα και παντου στον κοσμο οπως και στην Γαλλια εν προκειμενω. Το σιτιζεσθαι-πλουτιζεσθαι ακοπως στο δημοσιο πρυτανειο εις βαρος των φορολογουμενων μαλλον ειναι αποτοκος και καταλοιπο του αυταρχισμου και του ολιγαρχικου τροπου σκεψης. Το φαινομενο αυτο δεν θα μπορουσε να ευδοκιμησει αν υπηρχαν στο πολιτευμα μας ψηγματα εστω αμεσης δημοκρατιας, ανεξαρτητης δικαιοσυνης και ελεγχου της κρατικης νομενκλατουρας απο τους λοιπους πολιτες. Αυτους που πληρωνουν το μαρμαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Θαλή,
      ευχαριστώ για τις πολυτιμες παρεμβάσεις σου εκεί που πρέπει και την ευστοχία του λόγου.
      Καλημερα!

      Διαγραφή