«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

"O άγνωστος αντιφρονούντας"



(Δώστε προσοχή στο τί συμβαίνει από το 5:30 του κομματιού μέχρι το τέλος)

  John McLaughlin - The Unknown Dissident (1978)
από το άλμπουμ "John McLaughlin with The One Truth Band - Electric Dreams"
Alto Saxophone: David Sanborn



Βιογραφικό:

Ο  John McLaughlin (Γιορκσάιρ 1942 – ) είναι Άγγλος μουσικός και συνθέτης της jazz. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους και γρηγορότερους κιθαρίστες της τζαζ και στις αρχές της δεκαετίας του 1970 συνέβαλε αποφασιστικά με τις συνθέσεις του στην καθιέρωση του ιδιώματος jazz fusion (κατ'άλλους ηλεκτρική τζαζ ή τζαζ-ροκ).

Έγινε δημοφιλής παίζοντας ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα με έναν πολύ προσωπικό τρόπο. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του σε συγκροτήματα ριθμ-εν-μπλουζ και το 1968 σχημάτισε το πρώτο προσωπικό του συγκρότημα. Το 1969 εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, όπου συνεργάστηκε με κορυφαίους τζαζ μουσικούς, όπως ο Μάιλς Ντέιβις και ο Γουέιν Σόρτερ.

Στις αρχές της επόμενης δεκαετίας σχημάτισε τους Mahavishnu Orchestra, το πιο γνωστό τζαζ συγκρότημα της δεκαετίας. Λόγω της παρόρμησής του για καινοτομίες και μουσικές αναζητήσεις, προχώρησε στον σχηματισμό ενός νέου συγκροτήματος, των Shakti, με μια πρωτοποριακή μουσική ανάμειξη στοιχείων τζαζ και ινδικής παραδοσιακής τεχνοτροπίας.

Ανάμεσα στους μουσικούς με τους οποίους συνεργάστηκε στις επόμενες δεκαετίες συγκαταλέγονται οι Κάρλος Σαντάνα, Τσικ Κορία, Ντέξτερ Γκόρντον και Χέρμπι Χάνκοκ, ενώ μαζί με τους Πάκο ντε Λουθία και Αλ ντι Μεόλα σχημάτισαν ένα κιθαριστικό τρίο, κυκλοφορώντας δύο δίσκους και πραγματοποιώντας περιοδείες, μεταξύ αυτών και στην Αθήνα.


 The Unknown Dissident (Live):



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου