«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

ΝΕΩΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ "SEA WATCH" - ΣΥΓΚΡΙΣΗ ME THN AYTOKTONIKH ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



Έχουμε παρατηρήσει ότι η ιστορία του Sea Watch χρησιμοποιείται με λύσσα από τους νεοταξίτες που θέλουν να κάνουν την Ευρώπη ισλαμική. Λύσσα κατά του Ματέο Σαλβίνι ειδικά, για να αποκλείσουν την ύπαρξη "προηγούμενου". Ο γάτος Σαλβίνι όμως, με την πένα του Νόμου και της λογικής τούς έκανε ρεζίλι, γιατί δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, παρόλο που στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM), Γενικός Διευθυντής είναι ένας Ιταλός πάλι, ο Antonio Vitorinο, αλλά εντελώς το αντίθετο από τον Σαλβίνι, δηλαδή ένα φίδι κολοβό, το οποίο παπαγαλίζει ότι "πρέπει να αντισταθούμε στον πειρασμό αρνητικών αφηγήσεων που κάποιοι θέλουν να διαδώσουν για τη μετανάστευση".

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Τα νεότερα στοιχεία που διαβάσαμε στο odysseia tv για την υπόθεση αυτή, είναι τα εξής:

1.Επεισόδιο Ιταλίας με Γερμανία και Ολλανδία βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς ο Μ.Σαλβίνι ζήτησε σύλληψη του πληρώματος του πλοίου της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης "Sea Watch" και την κατάσχεση του πλοίου που αψήφησε τα ξημερώματα του Σαββάτου την απαγόρευση των ιταλικών αρχών και ελλιμενίστηκε στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα....

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ, Ρούμπεν Νεουγκεμπάουερ, στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. 


Εξοργισμένος ο Μ.Σαλβίνι προχώρησε σε δηλώσεις λέγοντας:  

"Πρώτα ήταν στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, έπειτα στην Μάλτα. Εβαλαν τις ζωές των μεταναστών σε κίνδυνο και τώρα θέλησαν να φτάσουν με οποιοδήποτε κόστος στην Ιταλία
Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι διασώστες αλλά διακινητές και ως τέτοιοι θα αντιμετωπιστούν. 
 Τα λιμάνια της Ιταλίας είναι κλειστά και θα παραμείνουν κλειστά για όλους τους διακινητές ανθρώπων. Παρόλο που το πλοίο είναι γερμανικό φέρει σημαία Ολλανδίας. 
 Η κυβέρνηση της Ολλανδίας δεν μπορεί να προσποιείται ότι δεν έχει συμβεί τίποτα. 
 Το πλοίο αυτό προχώρησε σε μια πρόκληση και μια εχθρική πράξη. 
 Εγραψα σχετικά στον Ολλανδό συνάδελφο μου και χαίρομαι που η πρεσβεία μας στην Χάγη προχώρησε σε επίσημο βήμα απέναντι στην κυβέρνηση της Ολλανδίας. Η Ιταλία αξίζει σεβασμό. 
 Περιμένουμε από την Ολλανδία να πάρει τους μετανάστες" ανέφερε ο Ιταλός ηγέτης. 

«Μόλις συνελήφθη» Μετά τον ελλιμενισμό, η ιταλική αστυνομία συνέλαβε την πλοίαρχο του σκάφους, ενώ οι μετανάστες παραμένουν στο σκάφος. Στα πλάνα της κρατικής τηλεόρασης RAI, η νεαρή καπετάνιος του πλοίου Κάρολα Ρακέτε φαίνεται να μεταφέρεται από τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Η RAI τόνισε ότι συνελήφθη γιατί «προέβαλε αντίσταση σε πλοίο του Ναυτικού της χώρας». Πρόσθεσε ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή έως και δέκα χρόνια κάθειρξη. «Μόλις συνελήφθη», επιβεβαίωσε ο Νεουγκεμπάουερ στο Γαλλικό Πρακτορείο. Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι σκάφος των ιταλικών τελωνειακών αρχών με αλλεπάλληλες προσπάθειες επιχείρησε να αποτρέψει τον ελλιμενισμό του Sea Watch, αλλά αναγκάστηκε να φύγει από τη μέση ώστε να μην παγιδευτεί σε προβλήτα. 

Αψήφησε τον αποκλεισμό Στις 12 Ιουνίου, το πλοίο είχε περισυνελλέξει 53 μετανάστες ανοικτά των ακτών της Λιβύης και παρέμενε έκτοτε σε διεθνή ύδατα. Δεκατρείς μετανάστες έχουν απομακρυνθεί από το σκάφος από την ιταλική ακτοφυλακή για λόγους υγείας και αποβιβάστηκαν στη Λαμπεντούζα. 

Την Τετάρτη, η Ρακέτε αψήφησε τον αποκλεισμό την ιταλικών χωρικών υδάτων που επέβαλε ο υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της Λέγκα, και εισήλθε στα ιταλικά χωρικά ύδατα, αλλά οι ιταλικές αρχές της αρνήθηκαν να εισέλθει στο λιμάνι της Λαμπεντούζα. «Basta [Φτάνει]! Αυτή τη στιγμή το SeaWatch3 εισέρχεται στο λιμάνι της Λαμπεντούζα», τόνισε με tweet η ΜΚΟ καθώς το σκάφος προσέγγιζε σήμερα το λιμάνι. «Κηρύξαμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» .

«Εχουν περάσει σχεδόν 60 ώρες από τότε που κηρύξαμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κανείς δεν άκουσε. Κανείς δεν πήρε ευθύνη. Για ακόμη μια φορά εξαρτάται από εμάς, από τη Ρακέτε και το πλήρωμά της να μεταφέρουν τους 40 ανθρώπους με ασφάλεια» πρόσθεσε η Sea-Watch . Χθες Παρασκευή, ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, στο περιθώριο της G20 στην Οσάκα, ανέφερε ότι «τρεις-τέσσερις χώρες θα είναι διαθέσιμες για την κατανομή» των μεταναστών. 

Είχε νωρίτερα κατηγορήσει την πλοίαρχο ότι προέβη σε «απίστευτα σοβαρή» ενέργεια όταν αποφάσισε να εισέλθει στα ιταλικά χωρικά ύδατα, αψηφώντας την απαγόρευση της Ρώμης. Στις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό δήλωσε ότι «υπήρξαν ορισμένα θετικά νέα από τα κράτη μέλη», αλλά πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να παράσχει λεπτομέρειες, καθώς «εξακολουθούν να γίνονται εντατικές επαφές με πολλά κράτη μέλη». «Τέθηκε υπό έρευνα». 
Σ
ύμφωνα με την εκπρόσωπο της Sea-Watch Τζόρτζια Λινάρντι, η Γερμανία, η Γαλλία, το Λουξεμβούργο και η Πορτογαλία προσφέρθηκαν να υποδεχθούν τους παράνομους μετανάστες. Η Γερμανία είχε αναφέρει την Πέμπτη ότι θα μπορούσε να υποδεχθεί μερικούς ανθρώπους στο πλαίσιο κοινής προσπάθειας με άλλα κράτη μέλη της Ενωσης. 

Η Λινάρντι, σε βίντεο που ανάρτησε στο Twitter, επιβεβαίωσε ότι η Ρακέτε τέθηκε υπό έρευνα από τις ιταλικές αρχές για υπόθαλψη παράνομης μετανάστευσης και παραβίαση των κανόνων περί ναυσιπλοΐας, καθώς αγνόησε την εντολή της ιταλικής ακτοφυλακής. Ο Σαλβίνι έχει ζητήσει τη σύλληψη του πληρώματος με την κατηγορία ότι βοήθησε παράνομους μετανάστες και την κατάσχεση του πλοίου. 


2.Έξαλλος ο Μ.Σαλβίνι με τη γερμανική ΜΚΟ – Έντονες διπλωματικές διαβουλεύσεις σε πέντε χώρες για την κατανομή των… 40 μεταναστών. Το Παρίσι είναι έτοιμο να δεχθεί 10 από τους 40 μετανάστες που αποβιβάστηκαν από το Sea-Watch 3, το πλοίο γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης...τη χθεσινή νύχτα στο ιταλικό λιμάνι της Λαμπεντούζα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών στο Παρίσι. 

“Η Γαλλία είναι έτοιμη να αναπτύξει εκ νέου τις επόμενες ημέρες, όπως κάνει επανειλημμένα εδώ και έναν χρόνο, μια αποστολή του υπουργείου Εσωτερικών και του Γραφείου Προστασίας Προσφύγων και Απατρίδων ( (OFPRA) για την ταυτοποίηση 10 ανθρώπων που χρειάζονται προστασία, οι οποίοι θα μπορούν να μεταφερθούν χωρίς καθυστέρηση στο έδαφός μας”, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου. 

 Το Sea-Watch 3, που διέσωσε περίπου 40 μετανάστες, παραβίασε τον αποκλεισμό των ιταλικών χωρικών υδάτων που επέβαλε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, προκαλώντας την οργή της γαλλικής κυβέρνησης και τη σύλληψη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα της νεαρής καπετάνισσας του πλοίου, της Γερμανίδας Καρόλα Ρακέτε. 

Ο Σαλβίνι κατήγγειλε “μια πολεμική ενέργεια” ζητώντας ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή για την 31 ετών Γερμανίδα, ενώ παράλληλα υποσχέθηκε μακροπρόθεσμη δέσμευση του σκάφους και ένα γερό πρόστιμο για τη ΜΚΟ. 

Οι 40 μετανάστες που ήταν επί 17 ημέρες εγκλωβισμένοι στο πλοίο, αποβιβάστηκαν τελικά σήμερα τα ξημερώματα στη Λαμπεντούζα. Έντονες διπλωματικές διαβουλεύσεις αναμένεται να επιτρέψουν την κατανομή τους σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες: τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο και τη Φινλανδία. “Η Γαλλία έχει δεχθεί τους τελευταίους μήνες στο έδαφός της περίπου 400 ανθρώπους που χρήζουν προστασίας, οι οποίοι αποβιβάστηκαν στην Ιταλία και τη Μάλτα, και αυτό, έπειτα από συνεννόηση με τα άλλα κράτη μέλη και υπό ευρωπαϊκό συντονισμό”, υπενθυμίζει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του. 

“Η σημερινή ιταλική κυβέρνηση επιλέγει μη συντονισμένες λύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους της, καταγγέλλοντας παράλληλα την έλλειψη αλληλεγγύης από την Ευρώπη και τα κράτη μέλη της”, αναφέρει επικριτικά το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών. 
“Έτσι, ανακοίνωσε κλείσιμο των λιμανιών της κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου της θάλασσας, έστω και αν άνθρωποι που διασώζονται στη θάλασσα συνεχίζουν να αποβιβάζονται στην Ιταλία, τόσο από τα πλοία μκο όσο και από πλοία της ιταλικής ακτοφυλακής”. 
 “Στο πλαίσιο αυτό, η Ιταλία συνεχίζει να χρειάζεται αυτή την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, την οποία ωστόσο καταγγέλλει”, προσθέτει το γαλλικό υπουργείο. Και “η Γαλλία θα συνεχίσει τη δράση αλληλεγγύης προς τον ιταλικό λαό για την υποδοχή ανθρώπων που χρήζουν προστασίας”. 

 Η Γαλλία αρνείται από την πλευρά της να ανοίξει τα λιμάνια της, υποστηρίζοντας ότι οι ακτές της δεν είναι οι πλησιέστερες στα πλοία που κινδυνεύουν στη θάλασσα. Ωστόσο, υπερηφανεύεται ότι αντιδρά με τη μεγαλύτερη ταχύτητα μόλις οι πρόσφυγες φθάσουν σε ένα λιμάνι. Τον Απρίλιο, το Παρίσι δεσμεύτηκε να δεχτεί 20 από τους 64 μετανάστες που διασώθηκαν από το AlanKurdi, ενώ επέβαιναν σε πλοιάριο στ’ ανοιχτά της Λιβύης πριν αποβιβαστούν στη Μάλτα. 

Η περίπτωση του Sea-Watch 3 είναι ένα νέο επεισόδιο της ανθρωπιστικής και της διπλωματικής κρίσης στο θέμα της υποδοχής μεταναστών: το καλοκαίρι του 2018 ο Ματέο Σαλβίνι έκλεισε τα ιταλικά λιμάνια στα πλοία των μκο για να αναγκάσει άλλες ευρωπαϊκές χώρες να καταλήξουν σε μια κατανομή κατά περίπτωση.


--------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Παρατηρούμε αγαπητοί αναγνώστες, ότι πέντε χώρες φέρονται σαν τσιφούτηδες για να μοιραστούν 40 λαθρομετανάστες, την στιγμή που στον Έβρο και στο Αιγαίο, η προδοτική και ανθελληνική χούντα που έχουμε για κυβέρνηση και αρχές του τόπου, υπακούν ασυζητητί σε ό,τι εντολή έχουν πάρει από τους παγκοσμιοποιητές και σε ό,τι πατσαβουρόχαρτο έχουν υπογράψει χωρίς να μάς ρωτήσουν, για να μας αντικαταστήσουν νόμιμα και να συνεργάζονται με τις τουρκικές αρχές για να βάζουν κάθε ημέρα στην Ελλάδα, όχι 40, όχι 60, όχι 100, αλλά ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ λαθροεποίκους, επικίνδυνους για την δημόσια υγεία και την ασφάλεια του γηγενούς πληθυσμού.  

Μάλιστα οι  ΟΗΕ-ΕΕ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ να τους ενσωματώσουμε – «Όσοι διαφωνούν θα υποστούν κυρώσεις!»

Αυτοί λοιπόν οι ισλαμιστές στην πλειοψηφία τους εισβολείς.. αύριο θα έχουν τους δημάρχους τους στις περισσότερες πόλεις, και τους βουλευτές τους στο μπουρδ_λο που έχουμε για βουλή, και μόλις σε 3 χρόνια γίνουμε 50-50 εμείς κι αυτοί.. θα μάς επιβάλουν τους νόμους τους, την σαρία, βιάζοντας για πλάκα στους δρόμους τις κόρες μας, γιατί αυτό θα είναι νόμιμο..! Άσε δε τους γκέι.. οι οποίοι γκέι.. τώρα τούς υποστηρίζουν γιατί τούς βλέπουν σαν βαρβάτους εξωτικούς επιβήτορες, αλλά θα φάνε καλά όταν θα αρχίσουν να τούς πετσοκόβουν και να τούς πετάνε από ταράτσες για να διασκεδάζουν.

Όλα αυτά.. είναι ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ.
Καλά μπανάκια ελληνικέ λαέ...

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ





bonus: "Όλα τα Ελληνικά νησιά, θα ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ στο ....ΙΣΛΑΜ"!!! [ΜΕΓΑ Θράσος της 'Μουσουλμανικής Αδελφότητος'!]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου