Η φωτογραφία μου
«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΔΕΝ ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019

ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ 600 ΝΕΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ!!!!

(Βίντεο)

Ρομάδήμαρχο Θερμαϊκού «Θα μιλήσουν τα καλάσνικοφ»

Διαβάστε περισσότερα στο Oraiokastro24.gr: https://www.oraiokastro24.gr/%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CF%81/
Ρομάδήμαρχο Θερμαϊκού «Θα μιλήσουν τα καλάσνικοφ»

Διαβάστε περισσότερα στο Oraiokastro24.gr: https://www.oraiokastro24.gr/%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CF%81/

Χωρίς σύνορα είναι η χώρα καθώς μέσα σε χρονικό διάστημα μισής ώρας έφτασαν 14 λέμβοι που μετέφεραν πάνω από 600 αλλοδαπούς εκτελώντας απόβαση στη περιοχή Συκαμιά Λέσβου.
Οι λέμβοι άρχισαν να φθάνουν νωρίς το απόγευμα με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί όλος ο μηχανισμός τόσο στο νησί για την υποδοχή και καταγραφή όσο και στις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Οι ελληνικές αρχές εκτιμούν ότι από την πλευρά της Τουρκίας υπήρξε μια «χαλαρότητα» για αδιευκρίνιστους  λόγους, την οποία εκμεταλλεύτηκαν οι λαθροδιακινητές. 

Οι αλλοδαποί αναμένεται να μεταφερθούν στο ΚΥΤ Μόριας το οποίο στην κυριολεξία ασφυκτιά, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων.
Ο αριθμός των φιλοξενούμενων ξεπερνά, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και καταγγελίες των εργαζομένων, τις 10.000, σε ένα ΚΥΤ που είναι δυναμικότητας μόλις 3.000 ατόμων.
Οι εργαζόμενοι εκφράζουν έντονη ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί, τη στιγμή που εκτός από το πρόβλημα του υπερπληθυσμού έχουν να αντιμετωπίσουν την υπολειτουργία του ιατρικού κλιμακίου, με αποτέλεσμα περίπου 6.000 αλλοδαποί να μην έχουν καταγραφεί ιατρικά.

Λιμενικοί Λέσβου: «Η κατάσταση με τους αλλοδαπούς μυρίζει "μπαρούτι"» 

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Λέσβο με τους αλλοδαπούς κρούει μέσω επιστολής που απέστειλε την Πέμπτη στο υπουργείο Ναυτιλίας και στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Λέσβου, Λήμνου, Αγίου Ευστρατίου.
Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενικών εκφράζουν, μεταξύ άλλων, την ανησυχία τους «για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα και όπως προβλέπουμε ότι θα επιβαρυνθεί το επόμενο,  αν δεν υπάρξουν αποτελεσματικές ενέργειες. Ο αριθμός των ατόμων που φιλοξενούνται στην Μόρια είναι μεγάλος και συνεχώς αυξάνεται, το ίδιο και στον Καρά Τεπέ, ενώ σ αυτούς πρέπει να υπολογίσουμε όσους  μεταφέρουμε στην Σκαμιά και όσους διαμένουν στην πόλη της Μυτιλήνης. Σ αυτήν την κατάσταση έρχεται να προστεθεί η μεγάλη αύξηση  των ροών που είναι κάτι παραπάνω από σημαντική και στην παρούσα φάση αποτελεί πλήγμα , με αποτέλεσμα κάθε μέρα ο αριθμός στις δομές και συνολικά στο νησί μεγαλώνει τείνοντας να γίνει ανεξέλεγκτος.»

Και προσθέτουν:

«Είναι λοιπόν αναγκαίο να αποσυμφορηθεί η δομή της Μόριας και δεν μπορεί να προσθέτουμε καθημερινά μετανάστες – πρόσφυγες , διότι είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα ζήσουμε μέρες του 2015. όπου θα αρχίσουν  να διαμαρτύρονται με πορείες εντός της πόλης και φυσικά στο λιμάνι, όπου υπήρξαν ταραχές και επεισόδια στο παρελθόν ,κάτι που είναι θέμα χρόνου να συμβεί και εντός του κέντρου της Μόριας (όπου ήδη είχαμε και φόνο). Ενώ πέραν όλων αυτών με πολύ κόπο εμείς και η Αστυνομία, με την λήψη μέτρων και συνεχείς περιπολίες, προσπαθούμε να εμπεδώσουμε στους πολίτες το αίσθημα της ασφάλειας που πλήττεται από διαφορές παραβατικές συμπεριφορές.»

Ακόμη επισημαίνουν πως «επειδή είμαστε εξαιρετικά έμπειροι στο όλο θέμα, σας επισημαίνουμε  ότι η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι και οδεύει προς τα εκεί, γι αυτό πρέπει εκείνοι για τους οποίους έχει εξεταστεί το αίτημα τους είτε θετικά είτε αρνητικά να αποχωρήσουν από τις δομές και το νησί και επομένως πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλία προς τους συναρμόδιους υπουργούς ώστε να επιταχυνθούν οι όλες διαδικασίες, διότι μετά θα τρέχουμε πάλι πίσω από τις εξελίξεις.»

Επιπροσθέτως υπογραμμίζουν ότι «στην όλη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, εμείς ως εργαζόμενοι στο λιμενικό ζούμε διαρκώς στην πίεση επί τέσσερα και πλέον χρόνια και τώρα ξανά με όλο αυτόν των αριθμό ανθρώπων που καλούμαστε να διαχειριστούμε σε καθημερινή βάση οι αντοχές μας έχουν ξεπεραστεί, αφού  τα πληρώματα είναι στο κόκκινο όλο το 24ωρο στην θάλασσα και στην συνέχεια το σύνολο του προσωπικού στο νησί, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, καλούμαστε να διεκπεραιώσουμε ομαλά και με επιτυχία τα περιστατικά, ξεπερνώντας κατά πολύ την έννοια του καλού εννοούμενου καθήκοντος, από αίσθημα ευθύνης και μόνο.»

Επίσης ζητούν ενίσχυση στο προσωπικό λέγοντας «πλέον μετά και τις μεταθέσεις που έγιναν από εδώ προς άλλες υπηρεσίες εκτός νησιού από συναδέλφους που το επιθυμούσαν, σταδιακά τα τελευταία χρόνια η δύναμη μας έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 20 άτομα , ενώ παρά τις έντονες προσπάθειες να ενισχυθούμε όπως και συμβαίνει ,με αποσπασμένους αυτά πλέον τα μέτρα δεν επαρκούν…Ότι έχει γίνει λοιπόν έως τώρα καλώς έχει γίνει, όμως πλέον η έκτακτη κατάσταση έχει διαρκέσει τεσσεράμισι χρόνια, έχει πλέον μόνιμα χαρακτηριστικά, δείχνει να χειροτερεύει και είναι ξεκάθαρο ότι θα συνεχιστεί. Με βάση αυτά λοιπόν τα δεδομένα, είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης της υπηρεσίας μας με σημαντικό αριθμό ατόμων άμεσα, έτσι ώστε να συνδράμουν εμάς εδώ ,αφού αντικειμενικά ο όγκος δουλειάς είναι μεγάλος οι συνθήκες εργασίας πιεστικές και σ αυτό πρέπει προστεθεί η συσσωρευμένη κόπωση σε όλα τα επίπεδα (σωματικό, πνευματικό, ψυχολογικό).Δεν είναι τυχαίο ότι συνάδελφοι παρότι έχουν τα συμφέροντα τους εδώ ,σκέφτονται σοβαρά να μετακινηθούν σε υπηρεσίες εκτός νησιού, αφού πλέον έχει διαταραχθεί η προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική τους ζωή.»

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος από 07.00 της 28/8/2019 έως 07.00 της 29/8/2019 περισυνελέχθησαν 163 πρόσφυγες – μετανάστες σε επτά περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Σάμου, Φαρμακονησίου, Καλολίμνου, Σύμης, Ρόδου και Μεγίστης.Pronews

7 σχόλια:

 1. Κτυπανε καμπανες πια ,οχι καμπανακια .Τα περιστατικα Ειδομενης και σταθμου Λαρισσης ,μονο τυχαια δεν ειναι .Δεν ξερω που διαβιει ο καθε ενας σας ,αλλα στην Αθηνα ,εχει πιασει αδιαχωρητο η κατασταση .Σας εχω ενημερωσει ,οτι θα ζορισθουμε πολυ ,για να αντιδρασουμε αποτελεσματικα .Δεν ξερω τον επακριβη χρονο ,απλα ,υποθεσεις κανω .2019 -2024 ,αλλοι ,τον εχουν συντομευσει για 2021 2022 ,ισως χρειασθη να ζησουμε αγριες καταστασεις .ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ .ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ,ΕΤΟΙΜΑΣΘΗΤΕ ΨΥΧΙΚΑ διατι θα διαβουμε Γρανικο και Υδασπι.Οι συνεχιζομενες ροες λαθραιων δεν ειναι τυχαιες ,διαπιστωνετε ολοι σας ,οτι και η παρουσα υπαλληλια της νεας ταξης ,κανει την παπια .Πριν την ΛΥΤΡΩΣΗ ΜΑΣ ,η χαζαρο μαφια της καμπαλας και του σιωνισμου ,των ιλλουμινατι και των ταγματων της ,εχει καπακωσει τα παντα ,δια μεσου των αλλογενων ελληνοφωνων και κομμισαριων της λεσχης μπιλντερμπεργκ.Μην σας ξεγελαει τιποτα .Το διαπιστωνετε ,οτι μας θελουν κοιμισμενους ,δεν μπορουν πια ! ,η λεξη εβραιος ,παει και ερχεται στα στοματα ολων .Αναφςερει το κειμενο "δεν αντεχουν αλλο και δεν μπορουν να τους κρατησουν αλλο ετσι ....εαν σπασει η ανασχεση ,αυτη ,η κουτση στραβη ,τοτε ..μονο ενας τροπος θα υπαρξη ,αμεσος σχηματισμος μικρων ομαδων ,ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ,εξωτερικη συνεργασια μαζι τους δεκτη με προυποθεσεις και ποιοι ειναι .ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άριστο σχόλιο!
   Νά 'σαι καλά Αριστόμαχε!

   Διαγραφή
  2. Ξέρω ,ότι πλησιάζει η ώρα ,αυτήν την περίοδο ,το άριστο που έχουμε να κάνουμε ,είναι η πληροφόρηση δια παντός μέσου και τρόπου.Εκει πονούν και εκεί χτυπάμε.Εχουμε δρόμο μπροστά ,άλλα η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΗ.ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

   Διαγραφή
 2. Έτσι ακριβώς. Οχι πολλοι μαζί. Όπου λαλούν πολλα κοκόρια αργεί να φέξει..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και αυτό ,άλλα οι ολιγομελείς ομάδες στην παρούσα φάση ,θα είναι πολύ ευέλικτες ,εννοείται ότι θα υπαρχη αλληλο επικοινωνία και αλληλο υποστήριξη.Θα προκαλέσουν ,θα αντιδράσουμε ,θα τους εξεγειρουν.ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

   Διαγραφή
  2. Εγω παντως εφοδιαστικα καταλληλως...😎😎😎😎😎

   Διαγραφή
 3. Οι προγονοι μας εφτιαξαν, μετα απο χιλιαδες χρονια αγωνα, εναν θαυμασιο πολιτισμο. Αδηριτη υποχρεωση ολων μας να τον διατηρησουμε.

  https://twitter.com/ExpandedGalaxy/status/1164548402044186624

  ΑπάντησηΔιαγραφή