«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Τρίτη γυναίκα – να το πάρει το ποτάμι!

γράφει ο ΕργΔημΕργ  (σημ.Διόδοτου: Το άρθρο αποτελεί συνέχεια από εδώ)

Δυό (ή καί περισσότερα) ζευγάρια μάτια είναι καλύτερα από ένα – όπως λέει το γνωστό ρητό του Λίνουξ. (Διότι βρίσκουν τα λάθη καί τα στραβά πιό γρήγορα καί με μεγαλύτερη σιγουριά.) Σε αρκετές περιπτώσεις, καί σαφώς στην έρευνα. Οπότε, χάριτας έχω στον Κώστα-Ταύρο που επεσήμανε το λάθος, οφειλόμενο στην παροιμιώδη βιασύνη μου! Ο αποκεφαλισμός του Ιωάννη του Προδρόμου αναμιμνήσκεται στις 29 Αυγούστου, κι όχι στις 25· αλλά, μικρό το κακό, που τα μπέρδεψα. Η ουσία παραμένει η ίδια. Πάμε, λοιπόν, να δούμε κάποιες απαντήσεις, στο γιατί περιμένω καί τρίτη απόπειρα δολοφονίας γυναίκας επιστήμονος, που κάνει τις διακοπές της στην Ελλάδα.

 
Εισαγωγή

Η Γή διαγράφει -στη διάρκεια ενός έτους- έναν σχεδόν τέλειο κύκλο γύρω από τον Ήλιο. “Σχεδόν”, διότι στην πραγματικότητα η τροχιά της είναι ελαφρώς πεπλατυσμένη έλλειψη. Την τελειότητα των 360 μοιρών (του κύκλου) σε 360 μέρες (της ιδανικής τροχιάς) τη χαλάει το “περίσσευμα” των πέντε καί κάτι ημερών, που απαιτούνται γιά να συμπληρωθεί το έτος.

Αυτό το γνωρίζανε άριστα οι αρχαίοι ημών. Οπότε, στην Αλεξάνδρεια της Ελληνιστικής Εποχής (όπου καί επικράτησε ενιαίο -γιά τους Έλληνες, κι όχι μόνον- σύστημα ημερολογίου / νομισμάτων / μέτρων καί σταθμών, κι όχι τα κατά τόπους των πάλαι ανεξαρτήτων Ελληνικών πόλεων) είχαν καθιερώσει αυτές τις πέντε-κάτι μέρες να τις θεωρούν δυσαρμονικές, καί ν’ αποφεύγουν οποιαδήποτε σοβαρή δουλειά κατά τη διάρκειά τους. Άρα, τί τους έμενε να κάνουν; αυστηρώς γλέντια καί κραιπάλες!  🙂

Κι όταν τέλειωναν οι “δυσαρμονικές” μέρες, ξεκινούσε πάλι η σοβαρή πλευρά της ζωής. Ξεκινούσε το νέο έτος, το οποίο σήμερα το τηρούν τα σχολεία καί η Εκκλησία. Γιά την τελευταία, η πρώτη Σεπτεμβρίου ονομάζεται καί “πρώτη της Ινδίκτου” (Ίνδικτος ίσον index, ο δείκτης).

Οι Αλεξανδρινοί ξεκινούσαν αυτές τις μέρες στις 25 Αυγούστου (με σημερινή ημερομηνία), καί τις τέλειωναν στις 31 Αυγούστου· καί σ’ αυτό ακριβώς το διάστημα των γλεντιών καί της ασωτείας αποκεφαλίστηκε ο Πρόδρομος.
Αυτά σήμερα οι περισσότεροι (πλήν ολίγων – θα πούμε παρακάτω) τα έχουν ξεχάσει (πλήν της εθιμοτυπικής ενάρξεως σχολικού καί εκκλησιαστικού έτους), καί δυστυχώς παρέλειψα να τα πω εν τήι βιασύνηι μου. Δεν έγινε μέν στις 25 Αυγούστου ο αποκεφαλισμός του Προδρόμου, αλλά το γεγονός αυτό “χρωματίζει” όλο αυτό το διάστημα των έξι “δυσαρμονικών” ημερών. Όμως, γεννάται το ερώτημα:

Εφ’ όσον εμείς έχουμε μόνο μιά μέρα ανάμνηση του γεγονότος στην Εκκλησία, καί τέλος…
…τότε, γιά ποιούς ισχύει ο “χρωματισμός” ολόκληρου αυτού του χρονικού διαστήματος;

Είναι γεγονός, πως αρκετές αποκρυφιστικές ομάδες, μυστικές εταιρείες, μυστικιστές, διάφοροι φανατικοί, καί λοιποί παρόμοιοι (ακόμη κι επαναστάτες – πχ η περίφημη πρόταση του Μίστερ V: “- Remember remember the 5th of November!”), δίνουν τεράστια σημασία σε κάποιες επετείους – ακόμη καί χριστιανικές. (Μία εκ των οποίων είναι καί του αποκεφαλισμού του Προδρόμου.) Γι’ αυτό καί το Έφ-Μπί-Άϊ πρίν χρόνια κατέστρωσε ημερολόγιο με ιστορικές επετείους, ώστε να συνδυάζει μ’ αυτές τη συμπεριφορά διαφόρων εξτρεμιστών.

Ειδικά, τώρα, ο αποκεφαλισμός αποτελεί μέν “σήμα κατατεθέν” των τζιχαντιών· πλήν όμως, κάποιοι Δυτικοί μυστικιστές έχουν επίσης εμμονή με δαύτονε, αν καί τον βλέπουν διαφορετικά. Υπάρχουν κάτι ζωγραφικοί πίνακες, όπου ο -ξέρω ‘γώ- μυστικιστής ιππότης ντέ Τάδε προσφέρει το κομμένο κεφάλι του σε δίσκο στην “δέσποινα των λογισμών του”, δηλαδή στην αγαπημένη του. (Δεν βρήκα εικόνες στα ιντερνέτια, ώστε να σας δείξω τί εννοώ, πάντως έχω δεί καναδυό σε βιβλία· δεν λέω ψέμματα.)

Προσωπικώς, δεν βλέπω κάποιο νόημα σ’ αυτό, ούτε το ψάχνω. (Κι όσον αφορά το ποιό μέλος του σώματός μου προσφέρω στις γυναίκες, άσε… ακατάλληλον! Καρα-lol!!!) Πάντως, υπάρχουν δυστυχείς συνάνθρωποί μας, στους οποίους κάτι λέει όλη αυτή η ιστορία, καί τό ‘χουνε δέσει κόμπο.
Συμπερασματικώς, όμως, κρατήστε αυτή την πληροφορία, διότι εξ αρχής διέκρινα (σχεδόν με βεβαιότητα) τελετουργικές δολοφονίες στους θανάτους των δύο γυναικών. Πράγμα που σημαίνει πολύ συγκεκριμένους ενόχους.

α. Τα κοινά στοιχεία

Φυσικά, ως πρώτο στοιχείο τοποθετεί κάποιος αυτό, που (μπορεί να) διακρίνει. Γιά μένα, το πρώτο κοινό στοιχείο των δύο δολοφονημένων γυναικών δεν ήταν η αγάπη τους γιά το τζόγκινγκ· αυτό έρχεται δεύτερο. Το πρώτο ήταν οι επιστήμες τους. Καί μάλιστα, από την “αποκρυφιστική” πλευρά τους.
Η πρώτη, η βιολόγος, είχε σπουδάσει καί μελετούσε Βιολογία· δηλαδή (καί) το dna, δηλαδή το μικροκοσμικό κηρύκειο.



Δεν έχει σημασία αν το dna δεν έχει μέσα ένα “ραβδί”, γύρω από το οποίο να τυλίγονται τα δύο σκέλη του, πάντως όλοι σήμερα ταυτίζουν το κηρύκειο (καί) με το dna. Άρα, συμβολιστικώς είμαστε στον σωστό δρόμο.
[Παρένθεση: Γνωρίζω ότι υπάρχει τουλάχιστον μία έρευνα γιά τρίκλωνο dna, αν καί από την πλευρά των χημικών λέγεται πως αυτό είναι αδύνατον να υφίσταται, επειδή υπάρχουν ενεργειακά εμπόδια γιά τα συμμετέχοντα μόρια. Τέλος πάντων, πρόκειται γιά πολύ εξειδικευμένο θέμα, καί δεν θα επιμείνουμε.]

Επίσης, δεν έχει σημασία αν τα φίδια-σκέλη του dna είναι δύο καί μαζί, ή δύο καί ξεχωριστά, ή ένα μόνο του. Γιά το ίδιο πράγμα μιλάμε.
Η δεύτερη, η αστροφυσικός, είχε σπουδάσει καί μελετούσε Αστροφυσική, δηλαδή (καί) το Ηλιακό μας Σύστημα, δηλαδή το μακροκοσμικό κηρύκειο.
Το έχω δείξει…

…όπως επίσης έχω πεί ότι αναμένεται η επανανακάλυψη των δύο σήμερα ακόμη αγνώστων πλανητών (Πανός καί Ηφαίστου), καί μάλιστα με τη σειρά που υπαγορεύει το “ανερχόμενο φίδι”. (Γιατί; Διότι αυτήν ακριβώς τη σειρά ακολούθησαν οι επανανακαλύψεις των: Ουρανού / Ποσειδώνος / Πλούτωνος.)

Άρα, το πρώτο κοινό στοιχείο είναι το κηρύκειο, ένα από τα σύμβολα του Ερμή. Κι εφ’ όσον μιλάμε γιά Ερμή, εδώ ακριβώς έρχεται καί το τζόγκινγκ.



Επειδή, όμως, ο Ερμής δίνει συμβολισμό σε τριπλέττες, δηλαδή – καί κατ’ αντιστοιχίαν, όπως κατεβαίνουμε στην παράθεσή τους:
  • Κερδώος / Ψυχοπομπός / Λόγιος,
  • Ύλη / Ζωή (καί θάνατος) / Πνεύμα,
  • σταυρός / κύκλος / κεραίες (τα μέρη του αστρονομικού / αστρολογικού συμβόλου του Ερμή),
  • μαύρο χρώμα / κόκκινο χρώμα / λευκό χρώμα,
τότε αναμένουμε οπωσδήποτε να επιχειρηθή δολοφονία καί τρίτης γυναίκας επιστήμονος, που κάνει τις διακοπές της στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, καί αγαπάει το τζόγκινγκ.

β. Τα στοιχεία που λείπουν

Αυτά είναι μάλλον εύκολο να βρεθούν.
Εφ’ όσον είχαμε μικροκοσμικό καί μακροσκοπικό κηρύκειο, τότε θα έχουμε καί το μεσοκοσμικό· δηλαδή, το κηρύκειο σε ανθρώπινο επίπεδο.
Σύμβολο με φίδι ή φίδια, σε επιστήμες που ασχολούνται με τον άνθρωπο, έχουν οι γιατροί καί οι φαρμακοποιοί. Οι τελευταίοι, μάλιστα, συμπεριλαμβάνουν καί δίσκο / δοχείο. (Θυμηθήτε τον δίσκο με το κεφάλι του Ιωάννη του Προδρόμου.) Γι’ αυτό έγραψα πως η επιστημονική ειδικότητα της τρίτης γυναίκας (που θα επιχειρήσουν να τη δολοφονήσουν) είναι ή γιατρός, ή φαρμακοποιός.



Επίσης… εφ’ όσον οι ιδιότητες του Ερμή είναι ανερχόμενες από την ύλη στο πνεύμα, να υποθέσουμε ότι η τρίτη γυναίκα θα επιχειρηθεί να δολοφονηθεί σε βουνοκορφή; Διότι πρώτα είχαμε δρόμο καί σπήλαιο, καί μετά ανήφορο με σαθρό έδαφος. Χθόνιο καί υποχθόνιο πεδίο, ανερχόμενο πεδίο,… κορυφή όρους. Έτσι πάει, λογικά. Τριπλέττες!

Γιά τη σύνδεση των ημερομηνιών των δολοφονιών, πάλι, τα είπαμε: κατά τη γνώμη μου, συνδέονται με τη χρυσή αναλογία: 3 Ιουλίου 2019, 5 Αυγούστου, 25 Αυγούστου. Αν καί το κενό στις ημερομηνίες συμπληρώνεται με μεταγενέστερη ημερομηνία, ενώι το κενό στο μέγεθος του κηρυκείου συμπληρώνεται στη μέση (με το μεσοκοσμικό κηρύκειο).
Ίσως, όμως, αυτό το γεγονός να είναι ένας «οιωνός», ώστε να πάμε στη χρυσή αναλογία (δηλαδή, να έχουμε «μέσο καί άκρο λόγο»), την οποία υπέθεσα εξ αρχής ενστικτωδώς.

Δυστυχώς, μας λείπουν αρκετά χρήσιμα στοιχεία, ώστε να συμπληρώσουμε την εικόνα. Κυρίως τα γενέθλια ωροσκόπια, αλλά καί οι επιστημονικές έρευνες, τις οποίες έκαναν οι μακαρίτισσες· αν καί γιά τις έρευνες μπορώ να υποθέσω αρκετά, σχεδόν με βεβαιότητα. (Μόνο που δεν θα τα παραθέσω τώρα, διότι θέλω να τα σκεφτώ ακόμη πιό διεξοδικά.)

Λείπουν, βεβαίως, καί τα όσα τελετουργικά πρόφερε ο …Σαολινάκης, όταν δολοφονούσε τη βιολόγο· μόνο που δεν θα τα πεί, όσο ξύλο καί να φάει.
Ακόμη κάτι, που το έψαξα: η θέση του πλανήτη Ερμή. Κατά τις δολοφονίες, αυτός ήταν ανάστροφος καί σχετικά μακριά από τον Ήλιο. Στην πρώτη δολοφονία, πάντως, ο Ήλιος ήταν στους Διδύμους, καί στη δεύτερη είχε πλησιάσει πολύ ο ανάστροφος Ερμής στους Διδύμους. Στην επικείμενη υποθετική τρίτη (στις 25 Αυγούστου 2019), έχουμε ένα σύμπλεγμα Ήλιου, Αφροδίτης, Άρη επάνω στον Βασιλίσκο!!!
Να υποθέσω πως αυτό ερμηνεύεται ως “βασιλοκτονία” – καί δή, σε βουνοκορφή, ώστε “να βλέπει ο Ήλιος”; Ώχ!…
Να συνδέσω, πάλι, το νησί Ηρακλειά (που λέγαμε, με μέσο-άκρο λόγο αποστάσεως Χανίων-Ικαρίας) με τον θάνατο του Ηρακλή επάνω σε βουνό; Ώχ επί τρία!!!…

Τέλος, έχουμε με αρκετή βεβαιότητα (γνώμη μου, πάνω από 90%) ένα ακόμη κοινό στοιχείο: ότι οι δύο γυναίκες πιθανώτατα ανήκαν σε αποκρυφιστικές / απόκρυφες αδελφότητες. Γιατί; Διότι: Ερμής, ερμητισμός, ερμητικά μυστήρια… Καί δεν εννοώ τις “ανώδυνες” πανεπιστημιακές αδελφότητες, των οποίων οι απόφοιτοι συναντιένται σε επετείους, κτλ. Εννοώ …παραπάνω επιπέδου. Οπότε, αναρωτιέται κανείς τί “παράπτωμα” έκαναν, ώστε να τιμωρηθούν τόσο φρικτά.

Αυτό (πιστεύω ότι) δεν είναι δύσκολο να το καταλάβουμε: μίλησαν γιά πράγματα που δεν έπρεπε σε πρόσωπα που δεν έπρεπε. Μίλησαν γιά ανακαλύψεις, που πετάνε στα σκουπίδια καθεστηκυίες “πολιτικώς ορθές” επιστημονικές απόψεις. Τα δέ πρόσωπα, τα οποία αυτές οι δύο γυναίκες εμπιστεύτηκαν, απεδείχθησαν προδότες καί καρφιά του αισχίστου είδους.

γ. Συμπεράσματα

Θεωρώ πως έδωσα επαρκείς (καί επαρκώς λογικές) απαντήσεις στα “γιατί”. Οι δύο γυναίκες, αφού υπηρέτησαν εν ζωήι τον Ερμή Λόγιο καί τα πήγαν σχετικά καλά με τον Ερμή Κερδώο (είχαν λεφτά γιά διακοπές!), γιά κάποιους λόγους συνάντησαν στις διακοπές τους στην Ελλάδα τον Ερμή Ψυχοπομπό. Ο Θεός να τις αναπαύσει, βέβαια…
…αλλά ελπίζω κι εύχομαι να μην υπάρξει τρίτη! Ελπίζω κι εύχομαι αυτό το κείμενο ν’ αποδειχθή άχρηστο, κι ο γράφων ένας ακόμη φαντασιόπληκτος παραμυθάς!


πηγή

1 σχόλιο:

  1. Ειναι βασιμοι οι συλλογισμοι του.Στην πρωτη δολοφονια και εγω ταραχτηκα ,κατι δεν μου αρεσε ενστικτωδως, αλλα καπακι και της ικαριας ,χμμμμμ.....κατι δεν παει καλα ,για αυτο και αποδεχομαι τους συλλογισμους.Γιατην πρωτη δολιφονια ,οταν ειδα ,οτι το θυμα ηταν βιολογος ,σκεφτηκα προς στιγμην ,λες να την εφαγαν γιατι κατι ηξερε ;δεδομενου ,οτι η χαζαρο μαφια ,την δολοφονια την εχει για πλακα ,τιποτα δεν με παραξενευει πια .Μπηκες σε αυτους μεσα ; αλλαξες γνωνη και θελεις να φυγης ; θα σε φαη η μαρμαγκα .Ας περιμενουμε ...εαν τριτωση ....εεε ...τοτε κανη μπαμ !.Εγω παντως ,εαν ημουν αστυνομικος στην διευθυνση εγκληματων κατα ζωης και μπορουσα και διαβαζα το αρθρο ,ετσι απο περιεργει ,θα εψαχνα στις αφιξεις ,εαν υπηρχε ιατρος η φαρμακοποιος και εαν μπορουσα ,τι ενδιαφεροντα ειχε ,εστω για την προσωπικη μου εμπειρια .Μην ξεχνατε ,οτι εχουν χρησιμοποιηθει μεχρι και μεντιουμ για την ανακαλυψιν δολοφονων .ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή