«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

"αυτά τα καλώδια στον Πόρο με ανατριχιάζουν κάθε φορά που περνάω" - Συγκλονίζει ο γιος του πιλότου για το προαίσθημα του πατέρα του (βίντεο)

Σχόλιο Διόδοτου: Καταλάβατε λοιπόν..; Τα ήξερε ήδη απέξω κι ανακατωτά αυτά τα συγκεκριμένα καλώδια, τα οποία δεν είχαν τις απαραίτητες χρωματιστές ή ασημί μπαλλίτσες/ανακλαστήρες σήμανσης, ο 57χρονος πιλότος.  Ποιος λοιπόν πήρε τον έλεγχο του ελικοπτέρου και το πήγε κατευθείαν επάνω τους..;; Μήπως αυτή είναι η αιτία της "μηχανικής βλάβης" που τον εμπόδισε να το απογειώσει εξ αρχής εύκολα...;
[σχετικές μας αναρτήσεις εδώ και εδώ]



Οι φόβοι του 57χρονου έμπειρου κυβερνήτη για το επίμαχο σημείο κάθε φορά που πετούσε

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινή γνώμη ένα εικοσιτετράωρο μετά την πτώση του ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά, που στοίχισε τη ζωή του Έλληνα πιλότου και των δύο Ρώσων επιβατών.

Στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, μίλησε ο δευτερότοκος γιος του κυβερνήτη του ελικοπτέρου, Γρηγόρης Καρυστινός και αποκάλυψε το προαίσθημα και τους φόβους του πατέρα του Νίκου, κάθε φορά που πετούσε κοντά στο επίμαχο σημείο.

«Ήταν ένας καταπληκτικός πατέρας, είμαι τυχερός που τον έζησα. Μακάρι οι πιλότοι μας να έχουν καλύτερη τύχη στις πτήσεις τους από ότι ο πατέρας μου. Σαν αετό τον θυμόμαστε, σαν αετός έφυγε...»

Ο 57χρονος πιλότος ήταν από τους πλέον έμπειρους με 6.500 ώρες πτήσης σε ελικόπτερα. Χθες, ωστόσο, λίγα λεπτά πριν το ξεκίνημα της μοιραίας πτήσης, έκανε κάτι που δεν συνήθιζε, όπως αποκάλυψε ο γιος του:

«Μας έστειλε πέντε φωτογραφίες πριν ξεκινήσει, κάτι που δεν συνήθιζε να κάνει. Γνώριζε πολύ καλά το σημείο ωστόσο μας έλεγε χαρακτηριστικά εκφράζοντας το φόβο του για τα καλώδια όπου έγινε και η πρόσκρουση "αυτά τα καλώδια στον Πόρο με ανατριχιάζουν κάθε φορά που περνάω"». Οι φόβοι του τελικά, επιβεβαιώθηκαν με τον πλέον τραγικό τρόπο.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρει ο γιος του Γρηγόρης, πως ο εκλιπών συμμετείχε και στην επιχείρηση των Ιμίων, ως συγκυβερνήτης πίσω από το ελικόπτερο που έπεσε στην περιοχή. Παράλληλα, ο δευτερότοκος γιος του πιλότου μίλησε για την κακή κατάσταση του ελικοδρομίου.

Η κηδεία του 57χρονου κυβερνήτη, θα γίνει την Πέμπτη στη Μάνδρα Αττικής.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το δελτίο του Alpha:




news.gr
 

3 σχόλια:

  1. Με τετοια μαζα σιδερικων ....δεν το βλεπω να επεσε ετσι το ελικοπτερο ,μονο απο τα καλωδια ,το ριξαν το ελικοπτερο εξ αποστασεως ,σαν το ελικοπτερο στην Κυναρο.Παραμυθια της χαλιμας σερβιρουν στον κοσμο .ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα καλωδια φταινε? Θα μας τρελανουν τελικα με τα αναποδα ..
    Τι δουλεια ειχε να το κανει ελικοδρομιο? Οχι τα καλωδια ,το ελικοπτερο τι δουλεια ειχε εκει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και φυσικα κανεις δεν ηταν τυχαιος.Ουτε καν ο πιλοτος..Για να παει καποιος πιλοτος στους "μεγιστανες",πρεπει να τον στειλει καποιος της εξουσιας.
    Στο χωριο μας ετσι ειμαστε εμεις.Με τα χαμηλα καλωδια και τις μεγαλες ακτες..
    Αυτοι τι δουλεια εχουν ,και στο τελος μας ζητανε και τα ρεστα? Τι το περασαν μανχαταν? Ποιοι ηταν οι πελατες? Τους κυνηγαει η δικαιοσυνη.Να μας αποζημιωσουν για οσες ωρες εμειναν διχως ρευμα στο νησι και εχουν υποστει ζημιες,και για οσες ωρες δουλεψαν οι υπαλληλοι και ελειωσαν μεσα στον ηλιο για να αποκαταστησουν τις ζημιες..Και να πληρωσουν και οτι μας στοιχησε η ζημια που μας εκαναν.
    Θελουν και τα ρεστα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή