«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΝ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ..;; ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΑΥΤΟ:



ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΣΤΟ Π. ΦΑΛΗΡΟ ΕΓΙΝΕ…ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

 



Ο νέος διοικητής του Αγίου Όρους που διορίστηκε από τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη είναι ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνης.
Η οικογένεια Μαρτίνου είναι μια από τις μεγαλύτερες εφοπλιστικές οικογένειες της χώρας και ο Θανάσης Μαρτίνος είναι ο μεγαλύτερος από τα τρία αδέλφια και η κόρη του Γεωργία Μαρτίνου είναι βουλευτής της ΝΔ στην Ανατολική Αττική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαρτίνος χαίρει καθολικής αποδοχής στην Εκκλησία, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τους Πατριάρχες Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.



Εκείνο που δεν είναι γνωστό, είναι ότι ο κ Μαρτίνος είναι και αυτός από τους ακόλουθους της Λέσχης Μπίλντεμπργκ και το σημαντικό, με δαπάνη της  μη κερδοκοπική εταιρεία ΑΙΓΕΑΣ του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου ο γλυπτής Κωστής Γεωργίου φιλοτέχνησε το άγαλμα σκάνδαλο, «PHYLAX» που αναπαριστά τον Διάβολο στο Παλαιό Φάληρο και που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους κατοίκους της περιοχής

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 παραδόθηκε και εγκαταστάθηκε με μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου το γλυπτό PHYLAX που αναπαριστά και συμβολίζει το Φύλακα – Άγγελο της πόλης.
Το γλυπτό τοποθετήθηκε στην είσοδο της πόλης, μεταξύ των εκκλησιών Αγίας Σκέπης και Αγίου Γεωργίου, επί της παλαιάς λεωφόρου Ποσειδώνος.

Ο γλύπτης Κωστής Γεωργίου δημιούργησε το γλυπτό αρχικά σε πηλό και στη συνέχεια έγινε εκμαγείο το οποίο χρησίμευσε για τη διαδικασία της χύτευσης σε μπρούντζο. Ο γλύπτης φρόντισε για την άψογη καλλιτεχνική και αισθητική εικόνα του έργου και τον χρωματισμό του σε κόκκινο χρώμα, όπως είχε προτείνει και έγινε αποδεκτό από το δήμαρχο κύριο Διονύση Χατζηδάκη.

Την όλη δαπάνη του έργου ανέλαβε εξ ολοκλήρου η αστική και μη κερδοκοπική εταιρεία ΑΙΓΕΑΣ του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου, επισφραγίζοντας την αγάπη και την εκτίμησή τους προς το Δήμαρχο της πόλης Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη. 

Και εις ανώτερα!




nikosxeiladakis.gr 


7 σχόλια:

  1. Αχ αυτά τα επώνυμα σε -ίνης . Πάντού χωμένοι , βουλευτές , εφοπλιστές κτλ . Καμία αντίδραση έστω ανώνυμη από το Άγιο όρος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αααααχαχαχα ! Μου αρέσει ,ότι οι ρουφιάνοι ,δίνουν και ελληνικά ονόματα στις βρώμικες τους για ξεκαρφωμα .Έμπαινε Λυκαστρε ,έμπαινε ....τι γεφυραιοι ,τι χαζαραιοι ,τι καδμιοι ,τι σκυθο τρυφωνιοι ,είδατε τι κάνουν οι φανουρόπιτες ;πάσα σκουληκαντερα επί της πίστας.Καποιος έγραφε εδώ μέσα ,ότι είμαστε για την πλάκα και μόνο τσαμπούκα στα μπλογκ,ααχαχαχα!Άστον να νομίζη ,καλύτερα.Πληροφορηση: έπεσαν τηλεφωνήματα από ΜΚΟ ,να μπλοκάρουν οι λαθραιοι τον σταθμό Λαρίσης ,τσαμπουκαλευτηκαν και στους ελεγκτές.Ρε πότε θα μπουκαρω ,πότε θα μπουκαρω....ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και για όσους δεν έχουν ενημερωθεί : Ισραηλινές επενδύσεις από Ισραηλινών συμφερόντων εταιρείες....αγορές ακινήτων από ξένα funts,από μεσίτες ,δικηγορικά γραφεία κ.τ.λ ,άρθρο της χθεσινής καθερινης.Αγορασαν ήδη 4 κτιριακά συγκροτήματα στην Θεσσαλονίκη ,3 είναι ξενοδοχεία ,στις 13 /9/2019 ,έχουν μάζωξη...για συζητήσεις ,συντονισμό κ.τ.λ μας λατρεύουν οι Χάζαροι.Κατι ψήνουν και σουρνεται υποχθόνια ,άλωση δια παντός τρόπου της χώρας μας,τέτοια ομαδική αγάπη ,ούτε στο love boat ,δεν υπηρχε ! Καλεσμα σε Ελλαδα ,Κυπρο ,Αιγυπτο ,ολοι μαζι να ριχτουμε στον τουρκο....ααααχαχαχα ! τους είχα για κάτι τις παραπάνω έξυπνους , αλλά προκύπτει το αντίθετο.Πανε να ντυθούν...και ξεβρακωνονται περισσότερο.ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. > > Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ,
    -> Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών παραμένει σαν μαύρη κηλίδα στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.


    > http://nikosxeiladakis.gr/wp-content/uploads/2019/08/afissa_mikrh.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ30 Αυγούστου, 2019 11:22

    ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΤΙ ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΤΜ,ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ;ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙΟ;ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝΕ ΤΟΝ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΑΡΧΟΝΤΩΝΗ;ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΙΟΙΗΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ;ΓΙ'ΑΥΤΌ ΡΙΞΑΝΕ 17ΧΡΌΝΙΑ ΣΤΟΝ ΜΕΘΟΔΙΟ ΤΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΑΝΕ;ΤΕΛΙΚΑ ΦΙΡΙ-ΦΙΡΙ ΤΟ ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΟΥΝΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΜΟΝΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΟΛΟ.ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ Ό ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΙΝΚΟΓΚΝΙΤΟ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ,ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ.ΜΕΤΑ ΚΑΤΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ,ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΟΎΝΕ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ,ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ,ΒΛΕΠΑΝΕ ΣΕ ΟΡΑΜΑΤΑ,ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΒΓΑΙΝΑΝΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΔΡΑΚΟΙ.ΚΑΤΑ ΤΟ ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ,ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ,ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,ΚΑΖΙΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΒΑΤΟΥ.ΒΕΒΑΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ.ΒΑΤΙΚΑΝΟ,ΡΟΤΣΙΛΝΤ,ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΩΘΕΙΤΕ.Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑΧΌΘΕΝ,ΑΛΛΑ "ΠΥΛΑΙ ΑΔΟΥ,ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΣΟΥΣΙΝ ΑΥΤΗΣ".
    ΝΑ ΤΑ ΦΙΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΣΕ ΠΡΑΞΗ,ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΓΕΜΑΤΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ,ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και εγώ σας υπόσχομαι ,ότι η δράκο φάρα εκδιωχνεται από τον πλανήτη.Τις αρλουμπες του ο δράκος ,να τις κράτηση για τον άλφα ντραγκονις.Οποιος νομίζει ότι αυτοί οι επικυρίαρχοι θα μείνουν στον πλανήτη ,να πάη να φαη καμμιά τουλουμπα.ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή