«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Μέγας Αλέξανδρος: Μύθοι και Πραγματικότητες (βίντεο)

Ο ένας εκ των επιμελητών του τόμου "Μέγας Αλέξανδρος: Οι πρώτες πηγές - Τα αποσπάσματα των αρχαίων ιστορικών " Στάντης Ρ. Αποστολίδης μίλησε για το βιβλίο σε αυτήν τη συνάντηση στο Πατάρι του Gutenberg στις 18 Μαΐου 2019. Στη συνέχεια ακολούθησε μια επίσης πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό.

Σχόλιο Διόδοτου: Η ανάρτηση αυτή αφιερώνεται με πολύ εκτίμηση στον αγαπητό αναγνώστη μας και πολύτιμο φίλο κο Ahoy .  Αφιερώνεται επίσης σε όλους αυτούς τους θολοκουλτουριάρηδες, εθνομηδενιστές, απάτριδες, μαρξιστο-άσχετους, οι οποίοι, καμμένοι από τον μινιμαλισμό και την σχολή της Φραγκφούρτης, αρέκονται να αποκαλούν τον Αλέξανδρο, απλά "σφαγέα λαών". Να πάνε να τα πουν αυτά και στον Ουίλλιαμ Γούντθορπ Ταν, τον Μοντεσκιέ, τον Αρριανό και τον Πλούταρχο...χαχαχα... Επίσης, στην συζήτηση που λαμβάνει μέρος στο βίντεο, μαθαίνουμε αρκετά σημαντικά ιστορικά στοιχεία, εξάγοντας ιδιαιτέρως πιπεράτα συμπεράσματα, όπως π.χ. ότι αντίθετα από τον Αλέξανδρο, ο δάσκαλός του ο Αριστοτέλης ήταν τελείως ρατσιστόμουτρο, φασίστας, "εθνίκι", 
όπως όλοι εμείς εδώ, το team του Διόδοτου 🤣.




 

27 σχόλια:

  1. Μήπως γράφει και σε καμιά εφημερίδα των συντακτών αυτός? Ρε τον Αλέξανδρο διεθνιστής, θα ψήφιζε και Χίλαρι αν ζούσε σήμερα χαχα. Ανεπαρκής και αρλουμπολόγος και ο Πλούταρχος.Στα 32 λεπτά το έκλεισα Κώστα γιατί είμαι και κουρασμένος σήμερα και ίσως να με έπιαναν τα νεύρα αν συνέχιζα. Θα το δω αύριο το υπόλοιπο να επανέλθω αναλυτικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως.. έτσι είναι, ΣΧΕΔΟΝ. Μπορείς να πεις ότι έκανε μια τεράστια αυτοκρατορία, αλλά ήταν κάτι σαν παγκοσμιοποίηση δικής του εμπνεύσεως. Κατέκτησε και τους άφησε να συνεχίσουν να αυτοδιοικούνται, έχοντας φυσικά δίπλα σε κάθε Πέρση σατράπη ή όποιον άλλο τίτλο είχε ο κυβερνήτης ενός άλλου έθνους, έναν δικό του άνθρωπο να τον επιβλέπει, στρατηγό συνήθως.
      Ο Πλούταρχος όντως ήταν κάπως ανεπαρκής και είχε όντως όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που περιγράφονται. Είχε άλλα τόσα καλά εντωμεταξύ. Δεν ήταν σύγχρονος των γεγονότων, έγραψε για πρόσωπα και καταστάσεις, πολλές δεκαετίες μετά. Αλλά απολαυστικός. Δεν είχε την επαγγελματικότητα και αντικειμενικότητα του Θουκυδίδη, έκανε κριτική ενδιάμεσα υπό τελείως υποκειμενικό πρίσμα. Αλλά τον αγαπάμε όπως τον αγάπησαν γενιές ολόκληρες.
      Κι εντωμεταξύ πολλά από όσα έγραψε δεν ήταν τελικά σε ασυμφωνία με διηγήσεις άλλων.
      Μετά τα 32 λεπτά ζωηρεύουν τα πράγματα στο βίντεο. Να δεις και το υπόλοιπο.

      Διαγραφή
  2. Δεν αντιλέγω οτι ήταν μια μορφή "παγκοσμιοποιησης" παραυτα αμια σχεση με την σημερινή εννοια την δυστοπικη που εχουν στο μυαλό τους οι διεθνομπολσεβικοι.Κάπου έλεγε και οτι το σημα της Βεργίνας ειναι ασιατικο κλπ κλπ. Θα το δω εστω απο περιέργεια αλλα πάραυτα ειναι οφθαλμοφανές οτι η ολη διάλεξη και τα ατομα εκει χρησιμοποιούν τον Αλεξανδρο για να προωθησουν διεθνιστικα νεοταξικα σχεδια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντόπισες τα δυο σκιώδη σημεία του βίντεο. 1ον,Το ότι λέγεται αυτό για το αστέρι, μόνο που δεν συγκεκριμενοποιούν με το 16κτινο τί γίνεται.
      2ον, ότι υπάρχει το Gutenberg στη μέση, για το οποίο δεν έχω την καλύτερη άποψη. Ο ομιλητής πάντως είναι θαυμαστής του Αλέξανδρου όπως εμείς, και το δηλώνει σε κάποιο σημείο αρκετά πριν το τέλος.
      Επαναλαμβάνω ότι υπάρχουν αρκετά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία μέσα σε αυτό το δίωρο.

      Διαγραφή
    2. Και αν δεν το είχα δει όλο, όπως και κάνω πάντα, ώστε να αποκτήσω πλήρη γνώμη του αν είναι κατάλληλο και για εσάς, δεν θα το έβαζα.

      Διαγραφή
  3. Αγαπητοί μου φίλοι Κώστα και Γιάννη25

    Αρχικά να σας πω ότι στην εργασία μου, μέσα στα πολλά, μάς έκοψαν κάθε δυνατότητα σχολιασμού σε μπλογκς. ‘Ετσι, έπρεπε να περιμένω να γυρίσω σπίτι γιά να μπορέσω να σχολιάσω. Το βιντεάκι δεν το παρακολούθησα ακόμα αλλά είδα τα σχόλιά σας και ήθελα να συμπληρώσω δύο πράγματα, ίσως ήδη γνωστά σε σας.

    1) Οι Στάντης και 'Ηρκος Αποστολίδης είναι δύο εξαίρετοι φιλόλογοι. ‘Αξια τέκνα και συνεχιστές του πατρός τους φιλολόγου (τρισμέγιστου και μοναδικού) Ρένου Αποστολίδη. Ο Ρένος πριν από πολλά είχε βάλει ένα στοίχημα ζωής. Να μεταφράσει τα έργα του Ντρόϋζεν σχετικά με τον Αλέξανδρο. Και το κατάφερε. Είναι τα εξής :

    “Η Ιστορία του Μεγ. Αλεξάνδρου”

    “Οι διάδοχοι του Μεγ. Αλεξάνδρου” και

    “Οι επίγονοι του Μεγ. Αλεξάνδρου”.

    Ο Ρένος έκανε τη μετάφραση και οι γιοί του έγραψαν τα σχόλια και τις σημειώσεις. Αυτά τα έργα αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο μιά κλασσικής βιβλιοθήκης.

    2) Δεν γνωρίζω γιατί ο καλός μου φίλος Κώστας δεν έχει την καλύτερη άποψη για τις εκδόσεις Gutenberg. Κάποιους λόγους θα έχει σίγουρα. Ο συγκεκριμένος εκδοτικός οίκος αποτελούσε έναν από τους τρεις βασικούς όπου, ως επί το πλείστον, εξέδιδε τα βιβλία του όσο βρισκόταν εν ζωή ένας τεραστίου διαμετρήματος, αν και μοναδικός θεωρώ, Δάσκαλος (με Δ κεφαλαίο), ο Σαράντος Καργάκος. ‘Εχει αφήσει ένα τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό. Η Ελλάδα πνευματικά, μετά την απώλειά του, πένεται και ταυτόχρονα εισχώρησε ακόμη περισσότερο στο βαθύ πνευματικό σκότος.

    3) Προς τον αγαπητό φίλο Γιάννη25 έχω να διευκρινίσω ότι η παγκοσμιοποίηση του Αλεξάνδρου ουδεμία σχέση έχει με αυτό που ψευδεπίγραφα τα σιωνιστικά τέρατα ονομάζουν “globalization”. Αυτοί επιθυμούν την κονιορτοποίηση και ισοπέδωση των εθνών. Την “ομογενοποίησή” τους σε ένα εκτρωματικό συνονθύλευμα. Σ’ αυτόν εδώ τον σύνδεσμο http://www.academy.edu.gr/files/03_04_pr_al.pdf μπορεί όποιος θέλει, να διαβάσει σχετικά με το ποιό ήταν το όραμα του Αλεξάνδρου και ποια η διαφορά του με το “globalization”.
    Αυτά προς το παρόν. Θα παρακολουθήσω το βίντεο και θα επανακάμψω (εάν έχω κάτι να σχολιάσω)

    ‘Ερρωσθε

    Ιωάννης(Aq)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου Γιάννη Αq, για την Gutenberg το είπα αυτό γιατί είχα πριν από χρόνια δει και αρκετούς τίτλους βιβλίων περί ινδοευρωπαϊκής ρίζας πολιτισμών και γλωσσών, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής γλώσσας κλπ.. Θα μού πεις παντού δυστυχώς κυκλοφορούν και πωλούνται τέτοια βιβλία.. Κατά τα άλλα δεν έχω να προσάψω τίποτα άλλο μεμπτό, κι ούτε λόγος ότι δεν έχουν καμίαν σχέση με το μασοναριό του Ιανού.
      Εξεπλάγην ευχάριστα με το ότι είναι τέκνα του Ρένου τα δύο αδέλφια. Δεν το είχα ψάξει. Εξεπλάγην ευχάριστα επίσης με την αναφορά του Στάντη στον Σικουτρή.

      ΥΠΕΡ- ευχαριστούμε και για τον σύνδεσμο στο pdf

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε Ιωαννη aq. Το γνωρίζω πως η σημερινή εννοια της παγκοσμιοποίησης δεν ειχε καμια σχεση με αυτη του Αλέξανδρου. Το εγραψα και στον Κωστα. Εγω ομως επειδή τετοιου ειδους φιλολόγους ιστορικούς τους συνάντησα και στο πανεπιστήμιο, φορώντας το προσωπείο του φιλέλληνα απο την μία αλλά κατηγορώντας με ως υπερπατριωτη οταν σχολίαζα π.χ ότι η ενδοευρωπαικη ριζα της ελληνικής γλωσσας ειναι ενα σκοτεινό αποπροσανατολιστικο σχέδιο κατά των Ελληνων, με πιανει αλλεργία να ακούω αυτους τους μορφωμένους οπως ο συγκεκριμενος,να ξεκινάνε λέγοντας πως η ιδεα του κοσμοπολιτισμου, του να μην λέγεσαι Αθηναίος ή πελλοπονησιος ειναι ωραία και όμορφη. Στους καιρους που ζουμε , όσοι ξερουμε τι παιζεται στις πλάτες μας , τέτοιες απόψεις απο διαβασμένους λόγιους τις θεωρώ ύπουλες. Ακούγομαι απόλυτος? Μπορεί γιατι όντως ειμαι..

      Διαγραφή

  4. > ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ !!

    > Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ,
    -> Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών παραμένει σαν μαύρη κηλίδα στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

    > ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ , ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ / 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ / ΩΡΑ 18:00 / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    > ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ !!
    > http://nikosxeiladakis.gr/wp-content/uploads/2019/08/afissa_mikrh.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλε Κωστα, ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την αναρτηση.Υπαρχουν ακομη Ελληνες που μνημονευουν Αυτον Τον Ενα και Μοναδικο Ελληνα. ΠΥΞΙΔΑ και ΟΔΗΓΟ των απανταχου Ελληνων. Αναταση ψυχης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν και σήμερα τέτοιοι Έλληνες φίλε μου Ahoy, μόνο που είναι ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ άοπλοι...

      Διαγραφή
  6. Ερώτημα: τι θα έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος αν είχε να αντιμετωπίσει ασύμμετρο πόλεμο, τύπου να στήνουν ενέδρες σε στρατιώτες του, να τους αιχμαλωτίζουν και να τους βασανίζουν μέχρι που να τους κόβουν τους όρχεις και να τους τους βάζουν στο στόμα, και να τους βρίσκουν έτσι νεκρούς οι συνάδελφοί τους. Αυτό ακριβώς είχαν μπροστά τους οι Γερμανοί στα Καλάβρυτα σύμφωνα με τον λοχαγό ε.α Δ. Πετρόπουλο. Όλως τυχαίως και σε επίθεση από μουσουλμάνους (δήθεν, στην πραγματικότητα μοσάντ) σε συναυλία στο θέατρρο Μπατακλάν στο Παρίσι μερικά θύματα βασανίστηκαν και βρέθηκαν με τους όρχεις τους στο στόμα.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ29 Αυγούστου, 2019 12:29

      Γιώργο,άν θέλεις μία απάντηση, σ'αυτό το ερώτημα, θα σε παρέπεμπα να διαβάσεις τα ιστορικά γεγονότα πού αφορούν την άλωση της Τριπολιτσάς. Πρίν κατά τη διάρκεια και μετά από την άλωση.Πιστεύω,θα σε καλύψει απόλυτα,στον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες αντιμετωπίζαμε,τέτοιου είδους ενέργειες. Όσο για αυτό που γράφεις για τους Γερμανούς, νά'ναι καλά οί αντάρτες του ΕΛΑΣ,για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.Άν μπορείς, διάβασε τι πραγματικά συνέβη στα Καλάβρυτα.
      Εγώ διάβασα το βιβλίο ενός εκ'των επιζώντων,ο οποίος γλύτωσε και απ'την χαριστική βολή των Γερμανών στον λάκκο που τους είχανε ρίξει,αλλά έχω μιλήσει προσωπικά με φίλο μου,μεγάλο σε ηλικία που γλύτωσε απ'την σφαγή.
      Και στις δύο περιπτώσεις, το φταίξιμο πέφτει στους αντάρτες.
      Μεγάλος οδηγός σε τέτοιου είδους "μεταχείρηση",αντιπάλων στρατών,αιχμαλώτων στρατιωτών ή πολιτών,διάβασε γεγονότα από την επανάσταση του 1821,ειδικά τις εκδόσεις "ΦΩΤΙΑΔΗ",πού είναι απολύτως παραστατικές.

      Διαγραφή
  7. Διόρθωση: λοχαγός ε.α. Ανδρέας Πετρόπουλος, όχι Δ.

    Άσχετο αλλά ενδιαφέρον. Από τον ίδιο.

    https://www.youtube.com/watch?v=c9yKD4Gxd2g

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΖΟ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη σαλονικη για ΕΚΤΟΝΩΣΗ της βαρβατης εθνικης μας φλεβας (οπου ψηφισαμε παλι αφτους που μας εξεφτελισαν, δηλαδη ΠΑΣΟΚ κε ΝΔ) // ενα εκατομυριο μαζεφτηκαμε τοτε στη σαλονικη κε αλο ενα εκατομυριο στην αθηνα κε φυγαμε σαν χαμηλο-βλεπουσες μιξοπαρθενες. εκατο χιλιαδες μαζεφτηκανε στο παρισι κε στο χονγκ-κονγκ κε τρανταχτηκε το συστημα. εδω μαζεφτηκαμε ενα εκατομυριο νεο-εληνικα γιουσουφακια κε καναμε αερα τα ανυπαρκτα ουμπαλα του καταληψια που βγηκε με τους κωδικους της singular logic // το μονο που κανετε σωστα οι νεο-εληνες δηθεν πατριωτες, ινε να γραφετε μαλιακιες στα χαζο-μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε βρε..! Ποιος στη χάρη σου! Είσαι το μοναδικό τρολ που έχει αποφασιστεί να αναρτώνται τα σχόλιά του σε αυτό το μπλογκ!
      Απαράδεκτη η τελευταία σου πρόταση!
      Όσο για το συγκεκριμένο συλλαλητήριο, όχι ότι το εγκρίνω.. γιατί κάτι δεν μού πάει καλά.. Σαν βαλβίδα εκτόνωσης μοιάζει, και δεν ξέρω από ποιους ακριβώς. Από την άλλη θα ήταν μια υπενθύμηση βέβαια προς τον Κούλη, ότι δεν έχουμε εγκαταλήψει το θέμα.. Πάντως θα το προτιμούσα με σανίδες και καραμπίνες αντί σημαιάκια.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Δημιουργική Επανάσταση Παντού

      αρχικά να σου πω ότι το "καλλιτεχνικό" σου ψευδώνυμο παραπέμπει σε αναρχοάπλυτο, σε ΜΚΟ, σε δυσώδη "gay pride" οργάνωση και σε ο,τιδήποτε σκουπιδο-αριστερίστικο και νεοταξίτικο μπορεί να βάλει ανθρώπου ('Ελληνος) νους! Επειδή είσαι αγράμματο και (ενδεχομένως αλλοδαπό) πρακτόρι, μάθε ότι όταν ξεκινήσει το "πάρτυ", σε τύπους του δικού σου φηράματος δεν θα χαριστούμε... Και όποιος κατάλαβε-κατάλαβε... Να σου πω τέλος ότι ο οικοδεσπότης θα πρέπει να έβαλε πάααααρα πολύ νερό στο κρασί του γιά να επιτρέψει να αναρτηθούν τέτοιες αρλούμπες που γράφεις. Καλό θα ήταν να μην σε ξαναδούμε στα "λημέρια" μας... Το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία... Γκέγκε ο νούκου γκέγκε;;;

      Ιωάννης(Aq)

      Διαγραφή
  9. Καλοί μου, του Διοδότου, φίλοι και συναγωνιστές.

    Η μπάλα έχει χαθεί. Η χώρα μας βρίσκεται στα χέρια του εχθρού. Οι μέρες περνούν και βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στο έρεβος. Η ζωή μας έχει καταντήσει μιά κινούμενη άμμος που μας παρασύρει όλο και περισσότερο. Χρησιμοποιώντας καθημερινά το μετρό παρατηρώ τους ανθρώπους. Είναι μιά "άγουσα και φέρουσα" κρεατόμαζα με ματιά κρύα και πεθαμένη. Με το κεφάλι καρφωμένο στα "έξυπνα" τηλέφωνα και τα μυαλά τους κατεστραμμένα. 'Εχουν απωλέσει το σφρίγος και την επιθυμία γιά ζωή και κατά συνέπεια τη θέληση γιά αντίσταση και αγώνα, προς ανατροπή της κατάστασης που βιώνομε καθημερινά. Εμείς (οι του Διοδότου) που διαθέτομε, ναι μεν, πέντε δράμια μυαλό και είμαστε ολίγον αφυπνισμένοι και εν γρηγόρσει, δυστυχώς, δεν διαθέτομε τα κατάλληλα μέσα ώστε, όταν η τροπή των γεγονότων το απαιτήσει, να είμαστε σε θέση, αρχικώς, να υπερασπιστούμε, τη ζωή μας και το σπιτικό μας και τελικώς να στρέψομε τα πράγματα προς ώφελος της πατρίδας. Το σχέδιο του Θεού και η ενδεχόμενη Θεία Παρέμβασις, γιά την οποία πολλοί εξ υμών κάνετε λόγο, προσωπικά, δεν γνωρίζω τι φυλά γιά εμάς. Θα διέλθομε συντόμως διά πυρός και σιδήρου...

    Στον παρακάτω σύνδεσμο θα διαβάσετε γιά τα "ράμματα" που έχουν οι πάμπολλοι εχθροί μας γιά τη γούνα μας...

    http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/08/blog-post_23.html

    'Ερρωσθε και Καρτερείτε!

    Ιωάννης(Aq)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ29 Αυγούστου, 2019 17:20

      Αδελφέ μου και συναγωνιστή Ιωάννη(Aq),μην ξεχνάς τούτο:Μπορεί να μην μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο,αλλά δεν θα αφήσουμε και'μείς τον κόσμο να αλλάξει εμάς. Μήν,επαναλαμβάνω μήν αφήσεις τίποτα και κανένα να μπεί ανάμεσά σέ σένα και την αγάπη σου για Χριστόν και Ελλάδα.Μ Η Ν Α Ν Η Σ Υ Χ Ε Ι Σ!!!
      Υπάρχουν παλληκάρια έτοιμα να σού φυλάξουν τις πλάτες και να βοηθήσουν την φαμελιά σου σε οτιδήποτε συμβεί.
      2ον)Υπάρχουν πολύ καλά νέα,γι'αυτά που έρχονται,3ον)Ο Διόδοτος και προσωπικά εγώ ο νο1 απίθανος απιθανόπουλος,δεν θα σ' αφήσω ξέμπαρκο να βολοδέρνεις με τα κύματα.Κι'αυτό είναι κουβέντα ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ,δεν άντεξα ένα σωρό γ@μήσια από το σύστημα,μου κλείσαν την δουλειά μου,μου κατέστρεψαν και τη δεύτερη,έφτασα να τρώω ψωμί 2 εβδομάδων για να τρώνε τα παιδιά μου ένα πιάτο φαΐ, κινδυνεύω να χάσω το σπίτι μου και να πάω φυλακή και σ' όλο αυτόν τον ορυμαγδό να αφήσω και τον ΑΔΕΛΦΟ που με αποκαλεί τιμητικά ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ του,αυτό πάει πολύ.Ό λάκκος που με ρίξανε μού'κανε μεγάλο καλό και αυτή μου την κατάντια,δεν την αλλάζω με τίποτα στον κόσμο.Να με προσμετράς πλάι σου,σ'οτιδήποτε έρθει.
      Κι'από για τον κόσμο "ζόμπι"που συναντάς καθημερινά,απλά σωστούς να περπατάνε.Άλλος ο ρόλος του αετού,άλλος των αρουραίων.Στην φάλαγγα που ήρθες,δεν μένεις μόνος!!!

      Διαγραφή
    2. Καλέ μου αδελφέ και συναγωνιστά ΕΥ

      Σ' ευχαριστώ γιά τα καλά σου λόγια και τις παροτρύνσεις σου. 'Ολα όσα σχολίασα πριν, είναι διότι τις στιγμές που διερχόμαστε, περισσότερο, σκέπτομαι τους καλούς μου συναναγωνιστές και άλλους καλούς 'Ελληνες και Ελληνίδες εκεί έξω, παρά τον εαυτό μου. Σε διαβεβαιώ ότι και εγώ από την πλευρά μου, είμαι καθ' όλα έτοιμος, να αγωνιστώ, υπερασπιζόμενος τους καλούς μου συναγωνιστές, όταν το απαιτήσουν οι συνθήκες . Εκνευρίζομαι διότι η (οικτρή) πραγματικότητα μού υπενθυμίζει ότι στο κ@λοχανείο που ζούμε εκ των πραγμάτων δεν δύναμαι επ' ουδενί να αποκτήσω τα κατάλληλα "μέσα". Καθιστώντας με "γυμνό" και "ανήμπορο"... Οι Αγωνιστές του '21 που θεωρώ ως τους υπερτέρους αγωνιστές υπέρ της Ελευθερίας, ακόμα και από τον ίδιο τον Λεωνίδα, δεν αρκούνταν μονάχα στην συνδρόμη του Θείου και την πίστη τους. Εκτός από αυτά, διέθεταν ΚΑΙ σπαθί ΚΑΙ καρυοφύλλι. Ευχαριστώ και δοξάζω τον Θεό που χάρη στον Διόδοτο γνώρισα τόσο ψυχωμένους και αποφασισμένους συμπατριώτες μου γιά έναν αγώνα μέχρις εσχάτων υπέρ πατρίδος. Εύχομαι από καρδιάς, όλοι οι αδελφοί και συναγωνιστές μετά των οικογενειών σας, να έχετε την ευλογία του Θεού.

      Ιωάννης(Aq)

      Διαγραφή
  10. φχαριστω, φχαριστω. κε στα δικα σας // δεν ξερης απο πιους? εσυ, ενας δεμονιος κωτσος δεν ξερης απο πιους? οι μπλαμπλατζουδες κε αχρηστες ΠΑΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ πηγανε κε εκδρομη προχτες στα σκοπια (με πληρωμενα εξοδα) ωστε να δουνε απο κοντα την απεραντη ξεφτιλα μας (τους). μην τις ενοχλητε ομως διοτι θα θυμωσουνε κε μπορη να πανε εκδρομη μεχρι την κωσταντινουπολη. ενδιαμεσα θα οργανωσουν αλο ενα χαζο-συλ-αλητηριο για εθνικη εκτονωση (εβαλαν κε εμποδιο στον Φραγκο, ωστε να μην 'καπελωση' δηθεν το χαζο-συλ-αλητηριο κε κανη κομα). αλο που δεν ηθελε ο Φραγκος, ιπε εκινο το ιστορικο "ρε, κε ο κολοκοτρωνης δεν ηθελε να καπελωση το συλ-αλητηριο στα καλαβρυτα κε δεν εκανε επανασταση. το ιδιο κε ο μεγαλεκος. δεν ηθελε να καπελωση τον θανατο του πατερα του φιλιπου κε δεν εγινε βασιλιας". τετια στρατηγικα μασκαραλικια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Αλέξανδρος είχε επάνω στην ασπίδα του το σύμβολό με τους 3 ήλιους, και σύμβολο της εκστρατείας του ήταν ο δεκαεξάκτινος ήλιος της Βεργίνας...πίσω από τον οποίο συμβολίζονται πολλές αλήθειες.Αυτό το σύμβολο είχε ο Αλέξανδρος στην ασπίδα του...μέχρι να την αλλάξει με την ασπίδα του Αχιλλέως που πήρε στην Τροία, η οποία είχε επάνω τους 3 ΗΛΙΟΥΣ.

    Νομίζω ότι ο Αλέξανδρος όσο και ο πατέρας του ΜΥΗΘΗΚΑΝ από την Ολυμπιάδα η οποία ήταν ιέρεια σε ναό που είχε σχέση με αυτούς του 3 ήλιους στην ΔΩ-ΔΩ-ΝΗ ....μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι είναι ο συνεχιστής της ίδιας ιδεολογίας ...αλλά και γραμμής αίματος....η Ολυμπιάδα καταγόταν απευθείας από τον Αχιλλέα.Άρα μπορούμε να πούμε ότι ένα κομμάτι του dna του Αλέξανδρου είχε σχέση και με τον Αχιλλέα.Ο Πλούταρχος στο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΥΧΗΣ Ή ΑΡΕΤΗΣ μας λέει ο Αλέξανδρος αναγνώριζε στην Ιλιάδα τον Αχιλλέα ως προπάππου του και πρότυπο της δράσης του. Κοιμόταν με την Ιλιάδα κάτω από το προσκέφαλο του και η ασπίδα του Αχιλλέα που πήρε από την Τροία τον συνόδευσε στη μεγάλη του εκστρατεία.Οι 3 ήλιοι είναι ο Αστερισμός του Ωρίωνα...στον οποίο βρίσκεται ένας τεράστιος ήλιος ο Σείριος ..αυτόν τον ήλιο πολλοί τον ονομάζουν "Αυγερινό" η Άστρο της Αυγής.
    Η ζωή σε αυτό το ηλιακό σύστημα είχε φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα ...και ο πολιτισμός τους απείχε έτη φωτός από τον δικό μας.Οι άνθρωποι όμως εκείνου του ηλιακού συστήματος, έκαναν το ίδιο λάθος που κάνουν και οι άνθρωποι εδώ στην Γη..και στο εδώ ηλιακό σ΄σύστημα...."βιάζουν" τον έναν πλανήτη μετά τον άλλο...με αποτέλεσμα να διαταραχθεί η ισορροπία του συστήματος ανεπανόρθωτα.

    Η Ολυμπιάδα ήταν κόρη του Νεοπτόλεμου, βασιλιά της Ηπείρου...βασιλιάς των Μολλοσών,που ήταν ο γιος του Αλκέτα Α, προκατόχου του στο θρόνο. Πήρε το όνομά του από το μυθικό Νεοπτόλεμο γιο του Αχιλλέα, ο οποίος θεωρείται ένας από τους γενάρχες του Οίκου των Αιακιδών.

    Όλα τα υπόλοιπα που λένε για αυτόν είναι μπούρδες....δεν γνωρίζουν ούτε ότι ο Αλέξανδρος είχε διπλό d.n.a...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητέ Λύκαστρε,
      οι παρεμβάσεις σου είναι σημαντικότατες και απαραίτητο συμπλήρωμα για το αναγνωστικό κοινό. Σε ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
    2. Φίλε Λύκαστρε,ο Σείριος δε βρίσκεται στον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός;Ο αστερισμός του Ωρίωνα περιλαμβάνει τον Βετελγόζη στο δεξί ώμο και τον Ρέγκελο στο αριστερό πόδι.

      Διαγραφή
    3. Ναι αγαπητέ Δημήτρη ΩΡ-ΙΩΝ και Σείριος έχουν άμμεση σχέση. Ο Ορίωνας είναι ο κυνηγός που έχει στα πόδια του τον Σκύλο Σείριο.Ο Όμηρος τον Σείριο τον ονομάζει «Κύνας Ωρίωνος».Ανατολικά του Ωρίωναθα έχουμε τον αστερισμό του Μικρού Κυνός , και Νοτιανατολικά του Ωρίωνα έχουμε τον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός.

      Διαγραφή
  12. Γραφει ο Ιωαννης(Αq)

    "Οι Αγωνιστες του '21, που θεωρω ως τους υπερτερους αγωνιστες υπερ της Ελευθεριας, ακομα και απο τον ιδιο τον Λεωνιδα, ... διεθεταν ΚΑΙ σπαθι ΚΑΙ καριοφυλλι"

    Αδελφε εν ψυχη Ιωαννη το σχολιο σου ηταν σκετη ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ. Να 'σαι παντα καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου αδελφέ Ahoy,

      το σχόλιό σου με τιμά ιδιαιτέρως! Δεν έκανα τίποτε άλλο από να καταθέσω αυτό που, πέρα από προσωπική άποψη, αποτελεί μιά πολύ μεγάλη ιστορική αλήθεια.

      Ιωάννης(Aq)

      Διαγραφή