«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940 !!! (Εορταστικό φωτογραφικό λεύκωμα)



Ἡ Νίκη στεφανώνει τόν Ἕλληνα πολεμιστή τῆς Πίνδου. Ὁ ἄγνωστος Ἕλλην στρατιώτης αὐτῶν τῶν ἐπῶν, εἶναι τό ἄριστο καί τελειότερο δείγμα τοῦ ἔθνους μας, ποῦ μέ τήν ὀμοψυχία καί τήν ἀνδρεία του νίκησε στρατούς ἀριθμητικά καί ποιοτικά ὑπέρτερους. Ἐπιβεβαίωσε, τό πρωταγόρειο "πάντων χρημάτων μέτρον ἄνθρωπος". Καί θά εἶχε φτάσει στήν τελική νίκη ἐάν, οἱ γειτονικοί λαοί, Γιουκοσλάβοι, Βούλγαροι, Τούρκοι εἴχαν σηκώσει ἔνα ἐλάχιστο βᾶρος ποῦ τους ἀναλογοῦσε. Παρ' ὄλα αὐτά ἐπιβεβαίωσε καί κάτι ἄλλο, οὐστιαστικό. Ὅτι "ἡ Ἑλλάς δέν πολεμᾷ γιά τή Νίκη, ἀλλὰ γιά τή Δόξαν καί τήν Τιμή της" ὄπως ἄριστα συμπύκνωσε σέ μιά φράσιν ὁ Ἰωάννης Μεταξᾶς.






 



ΖΉΤΩ Η ΕΛΛΑΣ !!!

3 σχόλια:

  1. Απίστευτα παραλειπόμενα της ιστορίας. Συγκινήθηκα με την αντίδραση του ατραγούδιστου ήρωα υποστράτηγου Κατσημήτρου στο παρακάτω.

    Ο στρατηγός Παπάγος (καμιά ποδίτσα θα ήταν) το 1940 όταν 5 μέρες μετά την κήρυξη του πολέμου από την Ιταλία, και ενώ οι Ιταλοί τον έπιναν κανονικά, διέταξε υποχώρηση μέχρι τον Άραχθο!

    "Μετά από πέντε μέρες πανωλεθρίας των Ιταλών, γίνεται από τον Παπάγο διαταγή υποχώρησης, με τα εξής ιστορικά καταγεγραμμένα λόγια:

    «πάσα αντίσταση σε έναν τέτοιο υπέρτερο εχθρό, είναι μόνο διά την τιμήν των όπλων, καθώς επί της ουσίας έχει κριθεί εκ προοιμίου χαμένη και δεν έχει απολύτως κανέναν λόγο να δοθεί. Υποχωρήστε σε δεύτερη γραμμή άμυνας νοτιότερα στην κοιλάδα του Αράχθου και πολεμήστε -αν θέλετε να πολεμήσετε – τους Ιταλούς».

    Ο έμπειρος Στρατ. Παπάγος, τον διατάζει να υποχωρήσει και να αφήσει τα στενά βουνά και να αντιμετωπίσει τον δεκαπλάσιο Ιταλικά στρατό, στην... ΠΕΔΙΑΔΑ του Αράχθου!!!!!!

    Ο Παπάγος για να μην «ξεχνιόμαστε» διέταζε και τα Ελληνικά στρατεύματα το 1922 στην Μικρασιατική καταστροφή.

    Ο αληθινός Έλληνας και ήρωας Κατσημήτρος, αγνοεί και περιφρονεί κανονικότατα τον προδότη Παπάγο, γράφοντάς του το εξής:

    «Για μένα η τελευταία γραμμή άμυνας είναι εδώ στα σύνορα. Δεν παραδίδω στον εχθρό σπιθαμή ελληνικού εδάφους. ΚΡΑΤΑΩ ΚΑΛΠΑΚΙ»."

    Πηγή: https://www.triklopodia.gr/%CE%B9-%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%83-%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CF%87%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B1-%CF%84%CE%BF/

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΣ ΑΛΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Ο ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ ΚΡΑΤΑΩ ΚΑΛΠΑΚΙ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
    ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΑΘΑΝΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιωργο, καλα τα λες κι' επρεπε. Ασ' βαλουμε στο λευκωμα του Δοξασμενου '40 και τον Βραχνο.

    Αυτοι οι δυο γραψανε την διαταγη του προδοτη Παπαγου εκει που δεν πιανει μελανι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή