«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΩΣ ΙΚΕΤΕΣ


 Σχόλιο 'Ανωνύμου' από το ιστολόγιο 'Οδύσσεια TV' : οι αλλοδαποί δεν είναι ικέτες,είναι κατακτητές.Οι αρχαίοι ικέτες σεβόντουσαν αυτούς που τους φιλοξενούσαν.Τα σημερινά λαθροπηθίκια απαιτούν πράγματα που πολλές φορές δε δικαιούνται.Και επίσης ποτέ οι αρχαιοι Αθηναίοι δεν έβαζαν τους φιλοξενούμενους παραπάνω από τους οικοδεσπότες. Σήμερα,όσα λαμβάνουν οι ορδές του Τζενκις Χαν,δε τα παίρνουν οι γηγενείς που πληρώνουν ένα σκασμό φόρους!!

Μυτιλήνη

Σοβαρά κύριε ταξίαρχε;

Παραμένει ο Ταξίαρχος Ντουρουντούς

Συμφώνως με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, τήν Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2019 ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου ταξίαρχος Ελευθέριος Ντουρουντούς, προκειμένου οι θυμωμένοι (και σε απόγνωση από τους αμέτρητους λαθρομετανάστες) κάτοικοι της Μυτιλήνης νά ΜΗΝ διαδηλώσουν βαδίζοντας μέχρι το κέντρο της πόλεως, τους είπε:

Σχετική εικόνα

"Η Ελλάδα είναι η χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και η φιλοξενία..."

Τόσο μεγάλη άγνοια της Ελληνικής Ιστορίας έχουν οι άνθρωποι που μας διοικούν: Προσπαθούν να μας πείσουν πώς η σίγουρα αυστηρή  Αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία που ΑΡΝΗΘΗΚΕ να κάνει Αθηναίους πολίτες τους γιούς του ίδιου του Περικλέους, επειδή η μητέρα τους η Ασπασία ήταν Μιλησία και που ΔΕΝ έκανε Αθηναίο πολίτη τον ίδιο τον Αριστοτέλη, επειδή ήταν απο τά Στάγειρα, υπήρξε τάχα ο "παράδεισος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της φιλοξενίας των Ξένων"....

[Απόσπασμα απο δημοσίευμα της τελευταίας σελίδος της εφημ.'Στόχος' της 04/10/2019]



Και ένα ακόμα ενδιαφέρον σχόλιο (της Πελασγικής) στο  odysseia tv, εδώ.

5 σχόλια:

  1. τι λες ρε μεγαλε ;τι φιλοσοφια περιεχει του ανδροσ η κεφαλη ! τι εμπεριστατωμενη νοηση ! σου ζητησαν οι υποτακτικοι να μιλησης και εσυ υπερασπιστηκες τους λαθροεισβολλεις ,τους τζιχαντιστες και τα σχεδια της νεας ταξης πραγματων για τον λαθρο αποικισμο της πατριδος μας και τον εξιλαμισμο του ελληνικου γενους.ΣΥΝΑΙΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ .ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕ ΑΝΤΡΑ !ΚΑΙ ΤΙ ΣΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΡΕ ΧΟΤΖΑ ,ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ ΕΤΣΙ ; οτι εισαι ταξιαρχος ; Τι λες ρε παιδι μου ! χαχαχα ! καιροσ φερνει τα λαχανα ,καιρος τα παραπουλια κυριε ντουρουντου .ΝΑ ΤΙΣ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΕΣΤΟΜΙΣΕΣ.ΘΑ ΚΛΗΘΗΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ...ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΛΛΗΦΘΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΖΕΣΑΙ.χεστηκα για τα γαλονια σου !φυστικια εχεις στα βρακια σου και οχι ορχεις.ΚΟΝΔΥΛΗΣ .ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΛΗΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΟΙ ΠΡΕΤΩΡΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. που χωρις αφτους, η καθε ξεφτελισμενη ερπετικη δημοκρατια δεν θα ζουσε ουτε ενα τριμηνο. ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΤΑ ΤΕΣΕΡΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.
    --- κε τι ιπε το αστυνομικο μπουλντογκ? ιπε "αφηστε τα μουσουλμανικα κτηνη να γεμισουνε την ελαδα κε μη βγαλετε τσιμουδια (εν ονοματι της δημοκρατιας). αφηστε να γεμιση η ελαδα βιασμους κε εγκληματα (εν ονοματι της φιλοξενιας)". ουτε ο καταληψιας με τα γυνεκια μπουτια δεν θα μιλουσε ετσι. φτουσου ρε ξεφτελισμενε χωροφυλακα. εσυ δεν θα παρης μερικους μουσουλμανους στο σπιτι σου βρε καθηκι, οπως εκανε ο ξεφτελισμενος θρησκεφτικος ηγετης ιερωνυμος κε ο ξεφτελισμενος πολιτικος ηγετης παβλοκολος? εκτελεση εξ επαφης θελετε ολοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άπαπα.. βλέπω σε χάλασαν εντελώς οι κακές παρέες, Κώστας-Ταύρος κλπ..

      Διαγραφή
  3. καλοοο . . . // στα 20 ημουν επαναστατης. τωρα στα 120 εγινα χοιροτερος // σε ολα τα επαγγελματα (ακομα κε του αστυνομου) υπαρχουνε καλοι κε κακοι. τωρα αφτουνου εδω του μπουλντογκ του εδωσαν ενα γαλονι, του εγραψαν κε πεντε κουβεντες στο χαρτι κε παριστανη τον βεληγκεκα εκ του ασφαλους, επιδη καθε μερα εχη 20 κουταβια γυρω του.
    --- ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. παραξενο, αλα συνηθως ξεκιναη απο υπερ-συντηρητικα καθεστωτα. πιος να την κανη? παντως οχι τα νεο-εληνικα γιουσουφακια. οπως ελεγε κε ο Ναπολεοντας, ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΔΥΟ ΙΔΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ: ΑΦΤΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ (κε συνηθως τρωνε το κεφαλι τους) ΚΕ ΑΦΤΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΒΟΝΤΕ (αριστερο-δεξια ακαθαρματα, λαμογια κλπ). αφτα ελεγε κε ο μπατζανακης του τελεφτεου Φαραω (Φαραηνα ητανε αγραματε, κε ηταν κε εληνιδα). δεν θα ητανε κε ασχημη ιδεα παντως να γινη μια μεγαλη χαζο-διαδηλωση με βρεγμενα στυλιαρια.
    --- στην ισπανια γινετε χαμος. στο χονγκ-κονγκ γινετε χαμος. στην γαλια γινετε χαμος. εδω εμεις . . . κοτες. εωνιως.
    --- ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΗΣ ΒΡΕΓΜΕΝΗΣ ΣΑΝΙΔΑΣ. σαφτες τις παλαβες εποχες, ολα τα παλαβα εχουνε μελον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή