«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Ἰσοκράτης : Βρέ, ποῦ καταντήσαμε !

γράφει η Πελασγική

Η ανθελληνική Εκκλησία της Ελλάδος θα διαθέσει ακίνητα για τους λαθρο-εισβολείς

« ...ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ᾽ ἐρήμην καταλαβόντες οὐδ᾽ ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ᾽ οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ᾽ ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν, αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν...» ( Ἰσοκράτους «Πανηγυρικός»,στιχ.24)

«...Διότι κατοικούμε αυτήν την χώρα, χωρίς ούτε να εκδιώξουμε άλλους εξ αυτής ούτε να την καταλάβουμε έρημο ούτε να εγκατασταθούμε σε αυτήν ως ανάμεικτος ομάδα από διάφορα ανόμοια φύλα, απεναντίας είναι τόσον ευγενές και γνήσιο το γένος μας, ώστε τη χώρα, στην οποίαν είδαμε το πρώτο φως, εξακολουθούμε συνεχώς να κατοικούμε, διότι είμεθα αυτόχθονες και μόνον εμείς από όλους τούς άλλους έχουμε το δικαίωμα να προσφωνούμε την πόλη μας με τις ίδιες λέξεις, δια των οποίων προσαγορεύομε τούς πλέον γνωστούς συγγενείς...»
(ἐδῶ)


Καί ἡ ἐπίμαχος φρᾶσις τῆς ...κατάντιας μας ! Σκέψου,ἀπό τότε !   ἀπό τόν στῖχον 50 :

« ...τοσοῦτον δ᾽ ἀπολέλοιπεν ἡ πόλις ἡμῶν περὶ τὸ φρονεῖν καὶ λέγειν τοὺς ἄλλους ἀνθρώπους, ὥσθ᾽ οἱ ταύτης μαθηταὶ τῶν ἄλλων διδάσκαλοι γεγόνασιν, καὶ τὸ τῶν Ἑλλήνων ὄνομα πεποίηκεν μηκέτι τοῦ γένους, ἀλλὰ τῆς διανοίας δοκεῖν εἶναι, καὶ μᾶλλον Ἕλληνας καλεῖσθαι τοὺς τῆς παιδεύσεως τῆς ἡμετέρας ἢ τοὺς τῆς κοινῆς φύσεως μετέχοντας...» (ἐδῶ)

Τήν μετάφρασιν τήν ἀφήνουμε στήν ἀείμνηστον καί ἐξέχουσα καθηγήτρια Φιλολογίας,Ἄννα Τζιροπούλου-Εὐσταθίου :




Ἔτσι ἀκριβῶς : «Βρέ,ποῦ καταντήσαμε» !
Καί ποῦ εἶσαι ἀκόμη,πού θά κατρακυλήσουμε ἀκόμη,μέ ὅλους αὐτούς τούς ἀνθέλληνες-προδότες,ἑλληνοφώνους πού κάνουμε ...κυβερνῆτες «μας» !





Ἔμ τί,σάν ἐκεῖνα τά χρόνια πού μᾶς ἔλειπε ὁ ...πολυ-πολιτισμός; 



 




Τό εἶπαν καί τό ἔκαναν...! 


Ἡ Πελασγική


sxolianews

5 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ13 Οκτωβρίου, 2019 06:47

    ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ; ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΛΙΣΘΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ.....
    https://apotixisi.blogspot.com/

    ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΒΑΡΥ ΦΟΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΥΦΛΩΝ.
    ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ....ΘΑ ΤΟ ΠΙΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο παυλοπης και ο λαθρο θρησκευτικος ηγετης.ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ,ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.ΟΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ .ΟΧΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΩ ...ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΒΡΙΣΩ ,ΔΙΑ ΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΩ ΓΕΝΕΕΣ ΔΙΑ ΚΟΣΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΒΕΣΑΛΩΜ ΣΑΣ. Παρακαλω αγαπητοι συμπατριωτες ,αυτοι οι ορθιοι ελληνιζοντες ελληνοφωνοι που χαριεντιζονται με τους λαθραιους ,ειναι φατσα καρτα οι υπαλληλισκοι του μαμμωνα και της φαπας.Ο αλλος ,ο ερπετο γενης ,κατοικοεδρευει στην Πολη.Με τι αλλο ασχολουνται αυτοι εκτος απο την εξοντωση μας ;ΜΙΑ ΜΠΟΥΚΙΑ ΔΡΟΜΟΣ ...ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΑΛΩΝΙΑ .χαχαχαχα!ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος ντρέπεται να τους βρίσει;
      Βρε ουστ να χαθούν οι βρωμιαρηδες! Αν δεν έχουν εξασφαλίσει ελικόπτερο, το Γουδί τους περιμένει!

      Διαγραφή
  3. για να μας δωσουνε το καλο παραδιγμα, αφτον τον αραπη με το σκουλαρικι, ιπε οτι θα τον παρη στο σπιτι του ο μεγαλος θρησκεφτικος αρχηγος με τα μαβρα ρουχα κε τα ασπρα γενια // τους αλους δυο ιπε οτι θα τους παρη στο σπιτι του ο μεγαλος δημοκρατης Πακης Παβλοκολος //
    --- κε οι δυο ινε δηλωμενοι εληνες πατριωτες. ο μεν ορθοδοξος θρησκεφτικος αρχηγος ετιμαζετε να τον διαδεχτη μουσουλμανος μουφτης, ο δε μεγαλος δημοκρατης αρχηγος ετιμαζετε να τον διαδεχτη μουσουλμανος προεδρος της τρομοκρατιας. μιλαμε για πολυ εξυπνους, σωστους κε διορατικους ανθρωπους που βλεπουνε στο μελον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενω τα πρωτα χρονια της καθιερωσης του χριστιανισμου στην Ελλαδα η ηγεσια της εκκλησιας ηταν φιλελληνες...αχ βρε σανοφαγοι,ειναι βαθια τα χαραγματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή