«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ ΗΣΚΗΣΕ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΕΩΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ



Δεκατρείς μήνες μετά τη δολοφονία τού εθνομάρτυρος Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις ειδικές δυνάμεις τής αλβανικής αστυνομίας στη βουνοπλαγιά τού χωριού Βουλιαράτες λίγα μέτρα από το σπίτι του, ανήμερα τής 28ης Οκτωβρίου 2018, η Ελληνική Δικαιοσύνη δικαιώνει τους γονείς τού 35χρονου ήρωος, που ζουν με τα «γιατί!».

Ο προϊστάμενος Ποινικής Διώξεως τής Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, ήσκησε ποινική δίωξη, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συναυτουργία, εναντίον των αλβανών αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση εκτελέσεως τού Κωνσταντίνου Κατσίφα, παρά το ότι οι αλβανικές δικαστικές και αστυνομικές Αρχές κωφεύουν και κωλυσιεργούν στα επίμονα αιτήματα τής οικογενείας τού εκλιπόντος να εκδοθή το πόρισμα για τα αίτια και τις συνθήκες τού θανάτου του.


«Κλικ» εδώ.

Ο Εισαγγελεύς Πρωτοδικών Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, ο οποίος είχε επιφορτισθή από τον προϊστάμενο τής Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελο Ιωαννίδη, με το να διερευνήση τις συνθήκες θανάτου τού Κωνσταντίνου Κατσίφα, αφού έλαβε καταθέσεις και αποδεικτικό υλικό που τού εστάλη από την Εισαγγελία Ιωαννίνων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο 35χρονος δολοφονήθηκε από... «επίλεκτους» Αλβανούς αστυνομικούς. Η ποινική δίωξη είναι in rem, στρέφεται δηλαδή κατά παντός υπευθύνου, καθώς οι αλβανικές Αρχές δεν έχουν δώση στοιχεία για το ποιοι από τους αστυνομικούς πάτησαν τη σκανδάλη που έκοψε το νήμα τής ζωής τού 35χρονου. Την υπόθεση ανέλαβε τακτικός ανακριτής, που θα προσπαθήση να πρωσοποποιήση την κατηγορία τής ανθρωποκτονίας.

Παραλλήλως, θα ζητηθούν η σύλληψη και η έκδοση των αστυνομικών που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Κατσίφα, προκειμένου να δικασθούν στην Ελλάδα. Έναν μήνα πριν, με επιστολή τους στον βουλευτή Θεσπρωτίας τής Ν.Δ. Βασίλειο Γιόγιακα, οι γονείς τού 35χρονου, Ιωάννης και Βασιλεία, ζήτησαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ασκήση πιέσεις στην αλβανική πλευρά για να εκδοθή το πόρισμα για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στη δολοφονία τού γιού τους.

=====================================

Απόσπασμα από την κατάθεση τού πατρός Κατσίφα στον Έλληνα Εισαγγελέα: «Στις 28/10/2018, ώρα 20:50, στο σπίτι μας μπήκαν περίπου 20 αστυνομικοί, οι οποίοι άνοιγαν ντουλάπες και συρτάρια και μάς ρώταγαν πού κρύβουμε τον Κώστα. Εμείς ζητούσαμε διαρκώς την παρουσία εισαγγελέα. Μετά από 30 λεπτά περίπου, μάς εμφάνισαν ένα άτομο ως εισαγγελέα, για το οποίο μάθαμε από δημοσιογράφους τής Αλβανίας ότι ήταν αστυνομικός».


=====================================

Από την άλλη, για τις απαραίτητες συγκρίσεις, υπογραμμίζουμε ότι...


Ποινική δίωξη-εξπρές ασκήθηκε από την αλβανική Εισαγγελία εις βάρος τής 67χρονης Βασιλείας Κατσίφα, μητέρας τού Κωνσταντίνου Κατσίφα, για τις δηλώσεις της στο ετήσιο μνημόσυνο τού γιού της, στο νεκροταφείο τού χωριού Βουλιαράτες. Η μητέρα τού 35χρονου διώκεται για το αδίκημα τής υποκινήσεως βίας και διεθνικού μίσους. Όταν 13 μήνες μετά δεν έχει δοθή από τους Αλβανούς ούτε... λέξη από το πόρισμα για τη δολοφονία τού παιδιού της! Αντιθέτως, ο εισαγγελέας Τιράνων, αμέσως μετά τη δολοφονία Κατσίφα, άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του για απόπειρα ανθρωποκτονίας ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία!..


Έσχατη Γραμμή Ανασχέσεως


14 σχόλια:

  1. τους βοηθήσαμε στον σεισμό, υποχρεούνται να μας δώσουν τους δολοφόνους του Κατσίφα ώστε να δικαστούν στην Ελλάδα, επίσης υποχρεούνται να κάνει ο Ράμα επίσημη δήλωση μετανοίας για την όποια ενόχληση έχει υποστεί η οικογένεια από την αστυνομία του, για τους δικούς μας εδώ περιττό να γράψω οτιδήποτε να χουν όμως οι πάντες στο νου τους ότι εκεί που η ανθρώπινη δεικαιοσύνη δεν εφαρμόζεται έρχεται η θεική οργή και δικαιώνει τους αδικημένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό νέο .ΒΕΒΑΙΑ ,Ο ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.
    ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ.
    ΒΡΙΘΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ.
    ΜΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΗ.ΤΩΡΑ ;ΟΧΙ ΒΡΕ.ΜΕΤΑ ,ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΔΕΛΛΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ.
    ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ .
    ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΌΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΑΙΣΥΜΝΗΤΩΝ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαλιστα. Και με τους ηθικους αυτουργους κυριε εισαγγελευ; εδω οι αλβανοι λενε οτι η εκτελεση διαταχθηκε απο την αθηνα. εγινε καποια ερευνα επι τουτου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αρχίσει και τέτοια έρευνα ο εισαγγελέας.. θα δει μετά τα ραδίκια ανάποδα. Αυτή την έρευνα θα την κάνουμε εμείς οι Έλληνες στο επόμενο κεφάλαιο της Ιστορίας. Και θα είναι έρευνα με συνοπτικές διαδικασίες.. κατευθείαν επάνω στα ικριώματα 🙂.

      Διαγραφή
    2. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ !ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ !
      ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

      Διαγραφή
    3. λεωφοροι δρομοι συνοικιες ιδρυματα στρατιωτικες σχολες σχολεια ολα θα παρουν τα ονοματα που πρεπει, οτιδηποτε θυμιζει αυτους θα σβηστει διαπαντος απο την συλλογικη μνημη, θα αφησουν πολυ σκουπιδι πισω τους δαιμονικα σκουπιδια και αλλα, αλλα θα επανελθει η χωρα με καθαριοτητα σε ολα και αγιασμο, η σατανικη λαιλαπα θα φυγει

      Διαγραφή
  4. Αν διαβάζει κάποιος που ξέρει από στρατιωτικά θα ήθελα να μου εξηγήσει που αποσκοπούν όλα αυτά τα τελετουργικά στο στρατό. Ο πόλεμος δεν γίνεται πια με φάλαγγες ή άλλους σχηματισμούς ακριβείας για να έχει σημασία αυτού του είδους η ακρίβεια. Αντίθετα η ενασχόληση με το θεαθήναι και ελάχιστα ή καθόλου με τακτικές σύγχρονου πολέμου δηλαδή αστικού πολέμου ενδέχεται να είναι και επιζήμια για την αποτελεσματικότητα του στρατού. Ίσως εξυπηρετούν κάτι άλλο.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ30 Νοεμβρίου, 2019 22:49

      ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΓΙΩΡΓΟ, ΘΕΛΟΥΝ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΑΧΗΣ. ΠΑΡΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ, ΕΝ'ΕΤΕΙ 2019-20 ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΑΧΗΣ.
      ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΜΑ (Τεθωρακισμένο Όχημα ΜΆχης) ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΟΥΝ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗ, ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ Μ-2 Bradley. ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΜΑΤΙΣΜΟ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΥΦΕΚΙΟΦΟΡΩΝ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΠΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ τουρνικέ (ιμάντας ίσχαιμης περίδεσης) ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΑΧΗΣ; ΑΣΕ ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΜΟΝΙΜΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ 31 ΜΕΕΔ, ΣΕ ΘΕΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΟΥ seal team 8. ΘΑ ΚΛΑΨΕΙΣ!
      ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΩΡΓΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ.

      Διαγραφή
    2. Αυτό που με απασχολεί είναι ότι θάβουμε το στρατό για την κατάντια του στα χέρια των ποδιτσών, αλλά δεν λέμε πως έπρεπε να είναι, τι είναι απαραίτητο και τι περιττό και για το θεαθήναι. Έπρεπε να πληρώνονται αξιοπρεπή μισθό οι στρατιώτες και όχι να είναι δούλοι; Έπρεπε να διαλέγει ο κάθε διοικητής το προσωπικό του όπως γίνεται σε ιδιωτικές εταιρείες, και να απολύει όποιον δεν του κάνει; Μας έλεγε μια φορά ένας εύελπις στο κέντρο εκπαίδευσης "δεν μπορείς να πεις ο τάδε δεν μου κάνει και να τον διώξεις - όλα από εκεί ξεκινάνε". Φυσικά δεν μιλούσε για επίλεκτες μονάδες, μιλούσε γενικώς για τους τρόπους του στρατού. Νομίζω κρατούν ψυχολογική απόσταση από τους υφιστάμενούς τους με τα διάφορα τελετουργικά, γιατί φοβούνται ότι έτσι και αποκτήσουν τσαγανό οι στρατιώτες θα στραφούν εναντίον τους και δεν μπορούν να τους απολύσουν.

      Γιώργος

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Τι επιτελους; Θα εκδοσουμε διεθνες ενταλμα συλληψης ή μηπως θα παμε να τους τσουβαλιασουμε αλα Μοσαντ; Τιποτα σταχτη στα ματια του μεσου ελληνοφωνου, ευθυνες στο εσωτερικο δεν υπαρχουν;

      Διαγραφή
  6. Αυτό είναι ένα βήμα.Αργοτερα ...κάποιοι θα το ολοκληρώσουν σε επιδρομή μαραθωνίου.ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιτέλους κύλησε ο τροχός της Δικαιοσύνης της πατρίδος μου,κάποτε θα καταλήξει στο τέρμα. Πάσα παράβαση θα βρεί ένδικο μισθαποδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή