«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Πρέπει να ξεσηκωθούμε πριν το αύριο γίνει τρομακτικό!

Aναδημοσίευση ανάρτησής μας (6.000 επισκέψεων) της 2ας Αυγούστου 2017. Πόσο επίκαιρη, εδώ και χρόνια, για την Ελλάδα.. Και ειδικά σήμερα.. ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ!





 
Το 1979, 15 ετών τότε, άκουγα με συγκίνηση - όπως και τώρα - ένα από τα πιο αγαπημένα μου αμερικάνικα rock κομμάτια, το creepin' των grand funk railroad.
 

Η μπάντα αυτή, αν και γέμιζε στάδια γιατί ήταν πολύ αγαπητή από τον κόσμο, αποτελούσε ταμπού για το δισκογραφικό κατεστημένο και έτρωγε μονίμως θάψιμο από τους μουσικοκριτικούς. Καθόλου παράξενο αν κρίνεις από τη στιχουργική τους θεματογραφία.

Σήμερα, ξυπνώντας για τη δουλειά, είχε επιστρέψει στ'αυτιά μου, σαν από όνειρο, το τραγούδι αυτό, το οποίο γράφτηκε το 1972, και σε μια στιγμή συνειδητοποίησα πόσο τρομακτικά ταιριάζει σήμερα με την κατάστασή μας και την κατάσταση της χώρας μας!

Αποφάσισα να το μοιραστώ μαζί σας σε μια ελεύθερη δική μου μετάφραση.
Καλή ακρόαση...
 


ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ






Grand Funk Railroad - Creepin' (1972)

''Ε!..μπορώ να έχω λίγο την προσοχή σας;....
Υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε.
Είναι εδώ και είναι ξεκάθαρο.
Κάποιοι πλουτίζουν βιάζοντας κι αρπάζοντας αυτόν τον τόπο
και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τους βάζουμε χέρι....

Ωχ, Χριστέ μου, ..δεν θέλω να είμαι ο βλάκας τους πια.
Τα μάτια μας είναι ανοιχτά αλλά κοιμώμαστε.
Πρέπει να ξεσηκωθούμε πριν το αύριο γίνει τρομακτικό,
ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ!

Δεν αισθάνεστε ότι οι ζωές μας είναι σε χέρια ανόητων
που έχουν αποθρασυνθεί και ήδη μας ελέγχουν;
Όλοι μας θρονιασμένοι σαν νεκροί
κι εκείνοι χωρίς καμιά αρχή.
Πρέπει να σταματήσει αυτό!

Ωχ, Χριστέ μου, ..δεν θέλω να είμαι ο βλάκας τους πια.
Τα μάτια μας είναι ανοιχτά αλλά κοιμώμαστε.

Με ακούτε που κλαίω;...
Είναι γιατί οι άνθρωποι σαν εμένα που θέλουν να είναι ελεύθεροι,
προφανώς δεν είναι!
Ακούστε τι λέει το τραγούδι,
να βοηθήσουμε τη χώρα που ήταν λάθος,
να γίνει δυνατή ξανά!

Πρέπει να ξεσηκωθούμε πριν το αύριο γίνει τρομακτικό,
ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ! ''



( Αγγλικοί στίχοι εδώ)

11 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ19 Δεκεμβρίου, 2019 22:12

    "Έγραψες",Για άλλη μια φορά μεγάλε.
    Σεβασμός στόν "θείο".Γιαβόοοοολ!
    ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήνυση από την «Εθνική Λαϊκή Συνείδηση» κατά του «προέδρου» της πακιστανικής κοινότητας για υποκίνηση βίας & μίσους

    Με βάση τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου κατατέθηκε μήνυση από την «Εθνική Λαϊκή Συνείδηση» κατά του Τζαβέντ Ασλάμ (φερομένου «προέδρου» της Πακιστανικής κοινότητας) για πράξεις υποκίνησης μίσους που έλαβαν χώρα κατά το συλλαλητήριο που διοργάνωσε ο ίδιος στο κέντρο της Αθήνας.

    Επιτέλους είναι η πρώτη φορά που κάποιος χρησιμοποιεί τον «αντιρατσιστικό» νόμο από την «ανάποδη» διότι όλοι αυτοί οι κατ'επάγγελμα «αντιρατσιστές» δεν έχουν σκεφτεί ποτέ πόσο «ρατσιστές» φαίνονται οι ίδιοι με τις ενέργειές τους.

    «Κατατέθηκε σήμερα μήνυση, με βάση τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου, κατά του Τζαβέντ Ασλάμ (φερομένου «προέδρου» της Πακιστανικής κοινότητας) και κατά παντός άλλου υπευθύνου, για πράξεις υποκίνησης μίσους που έλαβαν χώρα κατά το συλλαλητήριο που διοργάνωσε ο ίδιος στο κέντρο της Αθήνας στις 14/12/2019.

    => http://www.ksipnistere.com/2019/12/blog-post_399.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο στην έξυπνη αυτή κίνηση!
      Τελικά τους εγχώριους εχθρούς πρέπει να τους πάμε όπως στο σκάκι.

      Διαγραφή
  3. Είναι η τρίτη σου ανάρτηση Κώστα και πριν μέρες κοίταζα τις δύο πρώτες σου. Λες να τραγουδούσαν αυτά που διαισθάνονταν, να σχολίαζαν τις ειδήσεις, ή να ξέραν κάτι παραπάνω αυτοί;

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά την δολοφονία του Κένεντι άρχισαν να ξυπνάνε πολλοί στην Αμερική. Ο Νεοταξικός πόλεμος που παίζεται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, πάνω στις πλάτες μας (κοίτα εδώ χάλια-διάβασε προσεκτικά την αφίσα στο κάτω μέρος: https://www.efsyn.gr/node/223802 ), στην Αμερική μαίνεται στο τριπλάσιο (όπως λέει κι ο Αχόυ) και άσχετα με το μέγεθος των δύο χωρών, Ελλάδος-ΗΠΑ. Εκεί γίνεται λυσσαλέα αντίσταση κι ας είναι το ποσοστό των αντεθνικών αριστερών μικρότερο σε σύγκριση με το δικό μας.

      Αυτή την κωλο-αφίσα που είδες.. εννοείται πως δεν θα την αναρτήσω στον Διόδοτο, γιατί θα αποτελέσει το μπλογκ.. άλλη μια κολώνα που κόλλησαν την αφίσσα τους όλοι αυτοί οι ανθέλληνες προδότες και πράκτορες. Θα είναι σαν να διαφημίζω κι εγώ τις δύο κωλο-κινητοποιήσεις τους, και επηρεάζω τα μάτια των πατριωτών αναγνωστών μου, με ποικίλους τρόπους που βολεύουν το σύστημα.

      Μάλιστα, αν την βάλει κανένα από τα φιλικά πατριωτικά ιστολόγια, θα τους εξηγήσω ευγενικά ότι αυτό είναι φάουλ, για τους λόγους που μόλις σού εξήγησα.

      Διαγραφή
  4. Τελικά σε τούτον τον κόσμο τα ίδια συνέβαιναν μια ζωή, όλα τα χρόνια, τα αρχαία χρόνια και θα έτσι θα πηγαίνει! Χωνεψτε το όσο μπορείτε αν και δύσκολο! Ποτέ δεν άλλαξε ο κόσμος σε κόσμο αγγέλων! Ποτέ δε θα γίνει, ίσως λίγο καλύτερος αλλά μετά πάλι προς το χειρότερο! Η φύση μας βλέπετε, το χρήμα βλέπετε, αυτό το άτιμο χρήμα, γι αυτό γίνονται όλα. Καληνύχτα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε μου Κώστα μὲ πῆγες πίσω στὴν ἡλικία τῶν 16 χρονῶν τὸ 1975.

    Ἔχω άκόμα βινύλια 45 καὶ 33 στροφῶν μὲ τοὺς Grand Funk καὶ ὄχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία ανέμελη εποχή φίλε Πάνο. Και διηγώντας τα.. ΝΑ ΑΝΑΠΤΕΡΩΝΕΣΑΙ! 🙂

      Διαγραφή
  6. Στην Αμερικη το πηραν χαμπαρι οτι ειναι σκλαβοι αυτουνου (αγορα Κεντρικης Τραπεζας, 1913, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ).

    Το κακο αρχισε νωριτερα (Βατερλω, 1812) οταν ο προγονος αυτουνου αγορασε την Τραπεζα της Αγγλιας κι' ερριξε τον κοσμο ολο στο νταμαρι της ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ να σπαει μαρμαρα πρωι, μεσημερι, βραδυ.

    https://i0.wp.com/www.johnccarleton.org/BLOGGER/wp-content/uploads/2017/03/princebanker.png

    Το μεγαλο γεγονος. Το 2000 το τσιρακι του Κλιντον ο προδοτης του Ρωσσικου εθνους, Γελτσιν, βγαινει στη ΤΒ και λεει "Εγω αποχορω και ο Προεδρος σας ειναι αυτος". Απο την στιγμη εκεινη ο Πουτιν αγωνιστικαι για την επαναφορα της Κεντρικης Τραπεζας της Ρωσσιας υπο τον ελεγχο του κρατους. Της κορυφαιας και τελικης εξουσιας της καθε κοινωνιας.

    Καθως τα κρατη θ' αποκτουν τον ελεγχο των Τραπεζων τους δεν θα ειναι πλεον υποχειρια ιδιωτη ο οποιος τους χορηγει χρημα εντοκως (ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ), αλλα θα το τυπωνουν αυτα (ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΛΟΥΤΟΥ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΤΖΑΤΖΑΡΗΔΕΣ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΠΟΤΗΣΤΗΡΙ ΤΟΥΣ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΛΑΒΑΝ ΗΔΗ.
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΑΥΤΑ.
    ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΓΛΥΤΩΣΑΝ...ΜΠΟΥΟΥΟΥΒΒΒ !ΠΑΡΕ ΤΟ ΠΟΤΗΣΤΗΡΙ !
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΣΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ...../////ΚΑΝΕΝΑΣ Δεν μπορει να εμποδισει αυτο που ερχεται πλεον /Αλλα αυτο δεν παει να πει οτι θα κατσουμε σαν κοτοπουλα στιν σφαγη .Ωραιο κομματι φιλτατε .Ευχαριστω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή