«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Όλο και αποκαλύπτεται το ίδρυμα Ωνάση,μετά τον ουδετερόθρησκο στολισμό της Αθήνας.. Του χρόνου θα ονομάζουν και τα Χριστούγεννα (όπως ήδη έκαναν τα ΙΚΕΑ).. "γιορτή του χειμώνα".

4 σχόλια:

  1. Όχι κεφαλαία .22 Δεκεμβρίου, 2019 14:07

    Έχτές το απόγευμα ΟΥΡΛΙΑΞΕ η Έλληνική Ψυχή μου...
    Είναι έκπληξη γιά μένα ότι ανέβηκε τόσο γρήγορα από εσένα,
    πάντα με δικαίωνεις ....

    ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ Ε Λ Λ Α Δ Ι Σ Τ Α Ν
    25 Ιανουαρίου, 2016
    Χρειάστηκαν τέσσερεις δεκαετίες καθημερινής αφισσοκόλησης σε όλη την Ελληνική Επικράτια από το πρωϊ μέχρι το βράδυ με την τσίμλα στο μάτι πρωϊ πρωϊ ολη δε την ημέρα χιονίσει, βρέξει, απόγευμα, βράδυ, πτώμα από την κούραση, δεκαετίες έπρεπε να εκπαιδεύετε ο κάθε Γηγενής Έλληνας να του γίνετε καλή εκτύπωση μέσα στο μυαλό …
    Εκτύπωση ότι οι ’’ευπαθείς ’’ είναι οι κακόμοιροι που πρέπει να μας πάρουν τις δουλειές …

    Συνεχίζεται……

    και σας πούν Έλληνες ΟΧΙ
    εσείς μη δώσετε τέτοιο δικαίωμα και σας πούν ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ
    ΠΟΤΕ !!!
    Καλύτερα ΠΡΟΔΟΤΗΣ παρά ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ …
    ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΥΡΩ - ΠΑΙΟΣ ! ……………….

    Συνεχίζεται……

    http://arxaiaithomi.gr/2016/01/25/%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%bf-%ce%b5-%ce%bb-%ce%bb-%ce%b1-%ce%b4-%ce%b9-%cf%83-%cf%84-%ce%b1-%ce%bd/

    ΥΣ.
    Οουάου ΦΩΤΟ !!! πιο ΞΕΦΤΙΛΑΣ δεν έχει …
    Όταν διάβαζα το παραπάνω κείμενο ποτέ δεν περίμενα τόοοοση εξέλιξη….
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή η ανάρτηση αυτή στου κου Κανελλόπουλου!

      Διαγραφή
    2. Χιλιάδες αναρτήσεις από Ψυχής έγράψαν ή θα γραψουν
      και όμως δέν άλλαξε ΤΙΠΟΤΑ πρός το καλό .

      Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα ...

      Καλή Λευτεριά

      Διαγραφή
  2. Όχι κεφαλαία .22 Δεκεμβρίου, 2019 17:39

    Οι μεγάλες φατριές τότε στην Αθήνα, ήταν: οι Φαναριώτες ως παλαιά βυζαντινή αριστοκρατία, οι "Αγωνιστές" στους οποίους η Ελλάδα όφειλε την ανεξαρτησία της, που τους αντιμάχονταν οι προηγούμενοι, και οι "Επήλυδες" αυτοί που συγκέντρωναν τον πλούτο και που συνεχίζουν να υπάρχουν μέχρι και σήμερα ακόμη εντονότερα. Αυτές οι τρεις φατριές δεν κατάφεραν να ενωθούν λόγω των εντελώς ανόμοιων στοιχείων τους.

    https://el.wikipedia.org/wiki/Αμαλία_της_Ελλάδας

    https://www.klik.gr/gr/el/prosopa/amalia-h-tragiki-istori/

    ΥΣ. 2 )

    Από πάντα ισοπέδωναν οι χώρες της Ευρώπης την Ελλάδα αλλά από πάντα η ευρολαγνοία ήταν, καί είναι, αμετακίνητα ΚΥΡΙΑΡΧΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή