«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Μητσοτάκης – Μακρόν: Συνάντηση στο Παρίσι με το βλέμμα σε Τουρκία και Λιβύη - Τι θα ζητήσει η Ελλάδα



Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν θα έχουν συνάντηση σήμερα στο Παρίσι. Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για τη στάση της Τουρκίας.

Στη Γαλλία θα βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, το μεσημέρι της Τετάρτης, στις 12:45.
Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν σε διάστημα περίπου 5 μηνών, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί το Παρίσι λίγο καιρό μετά την εκλογή του.
Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν οι εξελίξεις στη Λιβύη και η στάση της Τουρκίας στη Μεσόγειο με τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και τη συμφωνία με την κυβέρνηση της Τρίπολης.
Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να δοθεί ένα μήνυμα για το ότι η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εκφράσει την ικανοποίησή του για τη στήριξη της Γαλλίας μετά τις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας.
Παράλληλα, αναμένεται να επαναβεβαιώσει τη βούληση της Αθήνας για τη συνέχιση και εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, σε κάθε επίπεδο, πολιτικό, αμυντικό και οικονομικό.
Υπενθυμίζεται ότι Γάλλοι αξιωματούχοι με σειρά δηλώσεων έχουν εκφράσει τη στήριξή τους σε Ελλάδα και Κύπρο και έχουν καταδικάσει τη στάση της Τουρκίας.

«Ουδεμία απειλή κατά της κυπριακής και της ελληνικής κυριαρχίας θα γίνει αποδεκτή», είχε δηλώσει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λε Μερ.
Η Γαλλία έχει εξάλλου, επίσημα καταδικάσει τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, ενώ και ο πρόεδρος Μακρόν είχε ταχθεί υπέρ των ελληνικών θέσεων στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Επί τάπητος και η αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Γαλλίας

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν επίσης για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ επικαλούμενο «καλά πληροφορημένες πηγές».
Την ίδια στιγμή, το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» πλέει στη Μεσόγειο με την ελληνική φρεγάτα «Σπέτσες», ενώ την ίδια ώρα το γαλλικό ελικοπτεροφόρο «Dixmude» καταπλέει στον Πειραιά.
Στο οικονομικό πεδίο, η Ελλάδα αναμένει τη στήριξη της Γαλλίας για τη μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα κάτω από το 3,5% του ΑΕΠ το 2021, την αξιοποίηση των κερδών της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης (Anfas και Smp's) το 2020 για αναπτυξιακούς σκοπούς και την καθιέρωση του μηχανισμού για τη μεταφορά υπερπλεονάσματων από το ένα οικονομικό έτος στο επόμενο («Smoothing Mechanism»).

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Γαλλία με το βλέμμα στις επενδύσεις

Μετά τη συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με εκπροσώπους του γαλλικού επιχειρηματικού κόσμου, στο περιθώριο ελληνογαλλικού φόρουμ.
Το φόρουμ διοργανώνει το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τιτλοφορείται:
«Ελλάδα, στρατηγικός παράγοντας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εμπιστοσύνη ξαναγεννιέται».
Στο φόρουμ θα μετέχουν πολλά κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων, οι Χρ. Σταϊκούρας, Αδ. Γεωργιάδης, Κ. Χατζηδάκης, Κ. Καραμανλής, Χ. Θεοχάρης, Μ. Βαρβιτσιώτης, Θ. Σκυλακάκης, Θ. Καράογλου, Ν. Παπαθανάσης, Γ. Τσακίρης. Μεταξύ των γαλλικών εταιριών που θα πάρουν μέρος είναι οι L'Oreal, Thales, Naval Group, Gican, Vinci κά.
Οι Έλληνες μετέχοντες θα παρουσιάσουν σε εκπροσώπους γαλλικών επιχειρήσεων τα πλεονεκτήματα να επενδύσει κάποιος αυτή την περίοδο στην Ελλάδα.
«Η Ελλάδα διαθέτει μεγάλο δυναμικό στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι γαλλικές επιχειρήσεις συνεργάζονται στενά με αντίστοιχες ελληνικές μέσω συμπράξεων και μεταφοράς τεχνογνωσίας. Στο φόρουμ της 29ης Ιανουαρίου, θα αναδειχθούν επενδυτικές ευκαιρίες στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ οι γαλλικές εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από τα επενδυτικά τους σχέδια στην Ελλάδα», δήλωσε ο Μπρούνο Λε Μερ, στην «Καθημερινή».
Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει δείπνο εργασίας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκό Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με βασικό αντικείμενο συζήτησης, τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για τα έτη 2021-2027.
Σημειώνεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα είναι ο πρώτος με τον οποίο συναντάται ο κ. Μισέλ για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. Το θέμα θα συζητηθεί σε έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, μέσα στον Φεβρουάριο.

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη σε Παρίσι και Βρυξέλλες

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι (ώρα Ελλάδας):
14:25: Υποδοχή του πρωθυπουργού από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας στο Μέγαρο Élysée
14:30: Διευρυμένες συνομιλίες δύο πλευρών στο πλαίσιο γεύματος εργασίας που παραθέτει ο Γάλλος Πρόεδρος
15:30: Κατ' ιδίαν συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμανουέλ Μακρόν
15:45: Κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ του Γάλλου Προέδρου και του πρωθυπουργού
16:30: Συνάντηση του πρωθυπουργού με επιχειρηματίες
20:00: Αναχώρηση πρωθυπουργού για τις Βρυξέλλες, όπου θα έχει δείπνο εργασίας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

sputniknews.gr 

4 σχόλια:

  1. Ναιαιαιιιιι !πως ! βεβαίως !
    Ενημέρωση πουστρον από τον θείο ΡΟΤΣΙ για τον νιοφερτο ,τον γιο της Νοσφεράτου.
    Τα
    "Υπερπλεονασματα "τα υπερκέρδη και οι μεταφορά τους με τις κεντρικές τράπεζες και μπλα μπλα μπλα.
    Τι στήριξη θα πάρη ;
    Ότι πη ο θείος.
    Σαν και αυτή ,της εκστρατείας του 1919 ,στην Ρωσία.
    "Ω !σας θέλουμε συμμάχους και θα έχετε και φαι και ότι θέλετε "
    Και πήγαιναν οι δικοί μας στους φούρνους των Γάλλων και δεν τους δίνανε ψωμί
    Στήριξη ;ουυυυυυ !
    Σαν της μικρασιατικής καταστροφής.
    Κρύψανε τον Βενιζέλο.Ααααχαχαχαχα !
    Πρώτη στην μασονία η Γαλλία.
    Για αυτό και βλέπετε με τους "δικούς μας "αγκαλιές και αγάπες.
    Σάμπως η Γερμανία ;υπόγεια .
    Κωλος και βρακί οι Γερμανοί και οι Γάλλοι στην μασονία.Ασοι στο μπεγλέρι.
    ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΜΥ.
    ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ :ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΙΣ ΜΠΕΛΧΑΡΑ ,ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΏΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΑΧΑΡΑ.
    ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΑΝΟΙΧΤΟΠΟΔΗ , ΠΟΎ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ'ΧΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΟΝ ΟΛΑΝΤ ,ΟΛΑΝΤΡΕΟΥ.
    ΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑ!
    ΜΠΙΣΚΙΝΙΕΣ ,ΜΠΙΣΚΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΧΑΖΑΡΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ.
    ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΓΑΠΕΣ !ΤΥΦΛΑ ΝΑ 'ΧΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΩΠΛΑΤΕΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ.
    ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΜΠΕΛΧΑΡΑ ;
    ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΛΕΙΣ.
    ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ.
    "Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ "
    ΕΕΕ....ΑΦΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ ,ΕΣΥ ΡΕ ΜΑΝΤΑΜ ΤΙ ΠΑΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ;
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΎΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΌΝΤΙΟΣ.
    ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ.
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΊΤΕ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΤΟ ΧΕΣΙΜΟ ,ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟ.
    ΕΙΠΑ :ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟ !
    "ΑΠΟ ΚΕΙ ΝΑ ΚΥΤΤΑΣ!"
    ΟΧΙ ΡΕ !ΚΥΤΤΑΩ ΟΠΟΎ ΓΟΥΣΤΑΡΩ !
    ΤΡΙΧΕΣ ,ΧΑΖΑΡΟ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ,ΜΕ ΨΩΡΑ ΕΠΑΝΩ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μονο χρυσή αυγή ενάντια στην προσωπολατρεία και στα πολιτικά τζάκια μην έχετε αυταπάτες ο ήλιος της Ελλάδας ανατέλλει
      Ζήτω ο Αρχηγός
      ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ

      Διαγραφή
  2. «Λάζαρε δεύρο έξω»,......... «Λάζαρε δεύρο έξω»,.....μην έχετε αυταπάτες ο ήλιος της Ελλάδας ανατέλλει.......ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ....πίσω από την χρυσή αυγή κρύβονται οι εξωγήινοι .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλος ο Μήτσος..
    Και Άλλος ο Τάκης!!!
    Πιάσε το αυγό και κουρευτο..


    Τελικά..ποσο;;;; μαλακες είναι οι Έλληνες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή