«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Να πώς λύνει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας του ο Βίκτωρ Όρμπαν: «Τεχνητή γονιμοποίηση δωρεάν για όλα τα ζευγάρια, αν επιθυμούμε μικρούς Ούγγρους, αντί για μετανάστες»



«Τεχνητή γονιμοποίηση δωρεάν για όλα τα ζευγάρια» θα προσφέρεται στα κρατικά κέντρα υποβοηθούμενης γονιμότητας της Ουγγαρίας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο εθνικιστής πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Ορμπαν, επισημαίνοντας ότι η γονιμότητα έχει «στρατηγική σημασία». Προ μηνός, άλλωστε, η ουγγρική κυβέρνηση ανέλαβε τον έλεγχο των έξι κέντρων υποβοηθούμενης γονιμότητας της χώρας.

Ο Ορμπαν ανέκαθεν προωθούσε την ιδέα της τεκνοποίησης, προκειμένου να επιλύσει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, καθώς ο ουγγρικός πληθυσμός παρουσιάζει διαρκή μείωση τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Σε ανακοίνωσή του περιέγραψε με λεπτομέρειες την πολιτική γονιμότητας που θα ακολουθήσει, επισημαίνοντας ότι η προσφορά της νέας παροχής πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές Φεβρουαρίου. Παρέλειψε, ωστόσο, να εξηγήσει ποιος ακριβώς θα έχει δικαίωμα να τη χρησιμοποιήσει. Επίσης, ο Ούγγρος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι μελετά το ενδεχόμενο φοροαπαλλαγών για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες. Ήδη, άλλωστε, από την αρχή της νέας χρονιάς, απαλλάσσονται από τη φορολόγηση οι μητέρες με τέσσερα παιδιά.

«Αν επιθυμούμε μικρούς Ούγγρους, αντί για μετανάστες, και αν η ουγγρική οικονομία μπορεί να δημιουργήσει τους αναγκαίους πόρους, τότε η μοναδική λύση είναι να χορηγήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά τα χρήματα για τη στήριξη των οικογενειών και την ανατροφή των παιδιών» δήλωσε ο Ορμπαν, ο οποίος ανέλαβε την πρωθυπουργία το 2010. Βάση της εκστρατείας του είναι η έντονα αντιμεταναστευτική ρητορική.

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ο ίδιος είχε δηλώσει, σε διεθνή διάσκεψη για το δημογραφικό πρόβλημα, ότι απορρίπτει την προσέγγιση άλλων Ευρωπαίων ηγετών, που πιστεύουν ότι η μετανάστευση είναι η αναγκαία λύση για την πληθυσμιακή μείωση. Τότε, ο Ούγγρος πρωθυπουργός είχε προτάξει την ακροδεξιά θεωρία της «μεγάλης αντικατάστασης», σύμφωνα με την οποία οι λευκοί ευρωπαϊκοί πληθυσμοί αντικαθίστανται σταδιακά από ανθρώπους που δεν έχουν ευρωπαϊκή καταγωγή.

Η Ουγγαρία δεν είναι, όμως, η μοναδική χώρα που με παροχές προσπαθεί να επιλύσει το δημογραφικό της πρόβλημα. Πολλά ευρωπαϊκά κράτη που αντιμετωπίζουν έντονη δημογραφική μείωση λόγω της υπογεννητικότητας αλλά και της μετανάστευσης των νέων, έχουν θεσπίσει μέτρα για να βελτιώσουν την κατάσταση. Στην Πολωνία, λόγου χάρη, οι γονείς εισπράττουν μηνιαίο κρατικό επίδομα 118 ευρώ για κάθε παιδί.

Η Κροατία, που ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης την περασμένη εβδομάδα, επεσήμανε τη χρονιά που πέρασε ότι η πληθυσμιακή αύξηση στην Ε.Ε. θα αποτελέσει «κομβικό ζήτημα». «Το δημογραφικό πρόβλημα πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο της Ε.Ε., προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη όλων των κρατών-μελών», τόνισε η υπουργός Οικογένειας, Νεολαίας και Κοινωνικής Πολιτικής της Κροατίας, Βέσνα Μπεντέκοβιτς, μιλώντας σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, τον Νοέμβριο.


pentapostagma.gr

2 σχόλια:

  1. Παραδειγμα προς μιμηση. Ο ιδιος εχει 5 παιδια, οχι σαν κατι και καλα ελληνες εθνικιστες με 1 ή κανενα παιδι. Μπραβο στον Ορμπαν, κι ας μην ειναι Ορθοδοξος. Εβαλε τα γυαλια σε κατι αλλους μεγαλοσχημους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο Οδύσσεια TV ο κυριος Βασιλειάδης και Mr V είχαν πει, οτι ο Ορμπαν σπουδαγμενος γαρ με υποτροφία απο τον Σόρο (ή αλλιώς Σορός) σε Πανεπιστήμιο της "δικαιοδοσιας" τού αν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι.
    Ειχαν αναφερει οτι το πρόσωπο που βγάζει είναι υπο το πρίσμα τής αντίθετης αποψης και αυτό εν ολιγοις, για ξεκαρφωμα!
    Απλα το ανέφερα αυτό, για να κρατάμε πάντα μικρό καλάθι, και γιατί αι ημέραι πονιραί εισι.
    X

    ΑπάντησηΔιαγραφή