«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Χριστιανός συγγραφέας μιλάει για το βιβλίο του «Γιατί ο Θεός Μισεί τα Ανοιχτά Σύνορα» (video)


Συγγραφέας του βιβλίου “Why God Hates Open Borders” είναι ο Francis Myles, ένας Αφρικανός πάστορας και συγγραφέας που κατοικεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λειτουργεί σε εκκλησία της Αριζόνα και συνεπώς έχει ζήσει από κοντά το φαινόμενο της μαζικής εισροής παράνομων μεταναστών από τα σύνορα με το Μεξικό και τα αποτελέσματα που έφερε μεταξύ των οποίων είναι η αύξηση της εγκληματικότητας.



Όπως γράφει στην προσωπική ιστοσελίδα του, η ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Donald J. Trump, είτε είσαι φίλος, είτε εχθρός, είναι ένα προφητικό σημείο για όλα αυτά που πρόκειται να συμβούν – τον παγκόσμιο αγώνα για την ψυχή των εθνών μεταξύ εκείνων που πιστεύουν στην εθνική κυριαρχία και εκείνων που πιστεύουν στην ανοικτά σύνορα και σε μια κοινωνία χωρίς σύνορα. Στο βιβλίο «ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΙΣΕΙ ΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ», ο Francis Myles δείχνει το πνευματικό υπόβαθρο των σημερινών γεγονότων που οδηγούν σε μια πορεία προς τα ανοιχτά σύνορα από τους παγκοσμιοποιητές και τους «προοδευτικούς» / αριστερούς. Αναλύει το πρόβλημα των «ανοιχτών συνόρων» από βιβλική άποψη για να βοηθήσει τους πιστούς να καταλάβουν τι διακυβεύεται πραγματικά.

Στο παρακάτω βίντεο ο Myles, (που ήρθε ως νόμιμος μετανάστης από την Ζάμπια) επιχειρηματολογεί υπέρ των θέσεών του, λέγοντας ότι η θεωρία των «ανοιχτών συνόρων» αφενός μεν «εξαγιάζει» την παρανομία επιβραβεύοντας την κατάλυση κάθε νομιμότητας, κάτι στο οποίο είναι αντίθετος ο Θεός, αφετέρου καταλύει αυτή καθαυτή την έννοια και χρησιμότητα των συνόρων (ορίων) κάτι στο οποίο επίσης είναι αντίθετος ο Θεός. Περιγράφει τον Νιμρώδ (Νεβρώδ), βασιλιά της Βαβυλώνας (Γένεσις 10:8), ως τον πρώτο εμπνευστή της παγκοσμιοποίησης, τα σχέδια του οποίου χάλασε ο Θεός συγχέοντας τις γλώσσες των ανθρώπων όταν έχτιζαν τον Πύργο της Βαβέλ. Ο Θεός, ο οποίος δημιούργησε τον κόσμο και τον άνθρωπο, έκανε τα έθνη και είναι Αυτός που όρισε «τα οροθέσια της κατοικίας των αυτών» για να ζητήσουν τον Κύριο, όπως ανέφερε στο κήρυγμά του στην Αθήνα ο Απ. Παύλος (Πράξεις 17: 26,27). Συνεπώς, είναι ο διάβολος αυτός που θέλει την κατάργηση των συνόρων και την διάλυση των εθνών. Στην ουσία τους καταστρέφει την ταυτότητα. Με το ίδιο σκεπτικό, καθώς τα σύνορα προστατεύουν τον πολιτισμό ενός έθνους, με τα «ανοιχτά σύνορα» καταστρέφονται όλοι οι πολιτισμοί. Αναφέρεται ακόμα και στην ιστορία του πλουσίου και του Λαζάρου (Κατά Λουκάν 16:19-31) όπου βλέπουμε να υπάρχουν δύο διαφορετικές "χώρες" για αυτούς που πεθαίνουν, μεταξύ των οποίων υπάρχει "χάσμα", ώστε ο ένας δεν μπορεί να μεταβεί στην "χώρα" του άλλου. Υπερασπίζεται τον Τραμπ από τις κατηγορίες των αντιπάλων του ότι είναι “bigot” (μισαλλόδοξος) επειδή θέλει να χτίσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, λέγοντας ότι εάν ο Τραμπ είναι μισαλλόδοξος, τότε και ο Νεεμίας είναι μισαλλόδοξος, επειδή ήθελε να χτίσει τείχος στην κατεστραμμένη Ιερουσαλήμ. Τονίζει επίσης ότι από την μαζική παράνομη μετανάστευση αυτοί που ζημιώνονται περισσότερο είναι οι άνθρωποι του δικού του χρώματος και οι ισπανόφωνοι, διότι χάνουν δουλειές. 

Τέλος, ότι ο διάβολος θέλει - σε επίπδεο κοινωνίας και ηθικής - την κατάργηση κάθε ορίου, όπως αυτού μεταξύ των δύο φύλων και ότι το γκρέμισμα κάθε ορίου και φραγμού γενικότερα στην ζωή φέρνει την αφαίρεση κάθε προστασίας και τελικά το χάος. Καθώς λέει το βιβλίο του Εκκλησιαστή (10:8) όποιος "καθαιρεί φραγμό" θα δαγκωθεί από φίδι. 


18 σχόλια:

  1. Με πόσο νόμιμο τρόπο έφτασε αύτος στήν Αμερική θέλει πάρα πολύ έρευνα ....

    Γιά να δώση τό καλό παράδειγμα άς γυρίσει νά φροντίσει τήν πατρίδα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει.. μην το παρατραβάμε... Δεν νομίζω να είχε τόσο θράσος να γράψει και βιβλίο αν πήγε εκεί παράνομα. Υπάρχουν και νόμιμοι μετανάστες, όπως είναι οι Έλληνες της Αμερικής.

      Διαγραφή
    2. Γιά την νομιμότητα υποχωρώ...

      Αλλά γιά τό θέμα συνόρων ΟΧΙ,να πάει νά φροντιζεί

      τα σύνορα της πατρίδας του...

      Έτσι θα δώσει το καλό παράδειγμα,

      αλλιώς τά υπόλοιπα ειναι μπίζνες...

      Διαγραφή
    3. Με πόσο νόμιμο τρόπο έφτασε αύτος στήν Αμερική;;;;;
      ΜΑς ΛΈΕΙ ΚΆΤΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΌΡΙΟ;;;;
      ΜΑς ΘΥΜΊΖΕΙ ΚΆΤΙ;;;

      Διαγραφή
  2. Μπορεί να είναι απόγονος των σκλάβων που έφεραν από την Αμερική.
    Μην το ξεχνάτε το θέμα.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ...

      ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ...

      ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ .

      ΓΕΜΙΣΑΝΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ , ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΓΗ ΤΟΥΣ ....

      ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΛΥΣΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ....

      Διαγραφή
  3. Οπως και να εχει παντως ειναι αρθρο γυαλοχαρτο για τη μουρη του καθε αριστερουλη. Και γραμμενο απο μαυρο παρακαλω.
    Γυαλοχαρτο επισης ειναι και οι δηλωσεις του κασιους κλεη περι μιξης λευκων-μαυρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαραχτηριστικό παράδειγμα του Καλλιτεχνικού Κατεστημένου...

    https://www.protothema.gr/greece/article/968853/h-dilosi-delivoria-gia-tous-prosfuges-kai-oi-adidraseis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλη μια ανθελλήνω αριστερο-βρωμιάρα καλλιτέχνης...

      Διαγραφή
    2. Παίζοντας πινγκ πονγκ. Ο αριστερός φανερός ανθέλληνας τα βάζει με τον δήθεν πατριώτη κρυφοανθελληνα αδωναϊ. Και το θεατρο του παραλόγου που στοχεύει στην διχόνοια του λαού συνεχίζεται... Μπλιαααχ

      Διαγραφή
    3. Τέτοιοι μισέλληνες λεχρίτες και λεχρίτισσες με "άποψη", πρέπει να ακολουθήσουν τη μέθοδο θεραπείας "Κούνδουρος"… Εξασφαλισμένο και απολύτως επιτυχές ακαριαίο φορμάτ στον "δισκο"...

      Διαγραφή
    4. ακαριαιο φορματ
      Χαχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή


  5. https://www.protothema.gr/greece/article/968681/kerkura-proseuhithikan-mazi-oi-pistoi-olon-ton-hristianikon-omologion-sto-nisi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι 2 διαφορετικές όψεις του Νομίσματος..Αλήθεια,Ψέμα κεκαλυμμένη περιγραφή για δικούς τους λόγους η μια,η άλλη τα λέει όπως γίνανε-αναλυτικά.


    https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=287654&cid=122

    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=5911082

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. Στόμα που ευχαριστεί πάντοτε τον Θεόν... (Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεϊτης)

    Στόμα που ευχαριστεί πάντοτε τον Θεόν, ου μη στερηθή των ευλογιών του Θεού, και στόμα που γογγύζει και πληγώνει τον μέγαν Ευεργέτην Του, είναι αδύνατον να μη τον παιδεύση ο Θεός.
    Αυτός μας έδωσε το είναι μας. Αυτός μας χορηγεί την ζωήν. Αυτός μας την διατηρεί με την ποικίλην θείαν Του πρόνοιαν. Αυτός, εχθρούς όντας πρότερον, δια του θανάτου του Υιού Αυτού μας κατήλλαξε και μας έκανε υιούς και κληρονόμους της βασιλείας Του! Αυτός μας καθαρίζει και αγιάζει δια μέσου των αγίων Του Μυστηρίων!
    Αυτός μας δίδει την ουράνιον και αγιωτάτην βρώσιν και πόσιν, δηλαδή το Πανάγιόν Του Σώμα και το Τίμιον Αίμα Του! Αυτός άγγελον επέστησε φύλακα εις όλην την ζωήν μας! Αυτός θα παραλάβη και την ψυχήν μας και θα την οδηγήση εις την αιώνιον κληρονομίαν! Αλλά τι ποιώ; Επιλείψει με ο χρόνος διηγούμενον, θα ευρεθώ ματαιοπονών, θέλοντας να μετρήσω την άμμον της θαλάσσης, τας απείρους ευεργεσίας του καλού μας Θεού!
    Κατόπιν λοιπόν τόσων αμετρήτων αγαθών να έχωμεν και γογγυσμών! Ω Θεέ μου, πάριδε την ημών αγνωμοσύνην και διάνοιξον ημών τον νουν, ίνα εννοήσωμεν το τι μας εχάρισεν η πατρική Σου καρδία και αποδώσωμεν μικράν ευχαριστίαν, όπως εύρωμεν συγγνώμην και έλεος.

    Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεϊτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή