«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Γιατί ένας πρωθυπουργός δεν έπρεπε να εμπιστευτεί το ΕΛΙΑΜΕΠ

του Χρήστου Πουγκιάλη

Σχόλιο Διόδοτου: Άλλο ένα καλό άρθρο, "κυριλέ" ιστοσελίδας, με το "σεις" και με το "σας", που ρωτάει για τα αυτονόητα χρησιμοποιώντας πολλά "γιατί;". Θα σάς πούμε εμείς κύριε Πουγκιάλη το "γιατί" που "δεν σάς παίρνει" να ξεστομίσετε: ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ! Γιατί είναι αλλοεθνείς με ελληνικά ονοματεπώνυμα, που εις βάθος χρόνου, εξαπατούν, ψηφίζονται και καπηλεύονται οικογενειοκρατικά και επαγγελματικά την εξουσία και εντέλλονται να βλάψουν την Ελλάδα. Cαπίτο;;; 



Κάθε κυβέρνηση επιλέγει ως συμβούλους στελέχη, τα οποία με τη βαθιά τους κατάρτιση βοηθούν στην εκτέλεση του έργου της, όπως ο πρωθυπουργός το έχει σχεδιάσει. Βεβαίως, δεν νοείται σύμβουλος που να πιστεύει σε διαφορετική γραμμή από την κυβερνητική. Εντούτοις, μπορεί να επηρεάζει στη λήψη αποφάσεων.
Όμως, τι συμβούλους για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας προσλαμβάνει ένας πρωθυπουργός σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που αντιμετωπίζει έναν δύσκολο γείτονα όπως η Τουρκία; Το βέβαιο είναι ότι θα προσλάβει συμβούλους οι οποίοι θα εμπνέουν εμπιστοσύνη κυρίως για την ορθότητα των προτάσεών τους.
Όμως, πόση εμπιστοσύνη μπορεί να εμπνέει ένας μέχρι πρόσφατα διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, όταν στελέχη του ιδρύματος αυτού ή και ο ίδιος είχαν προτείνει λύσεις οι οποίες εν τέλει συνετέλεσαν στην τουρκική επιθετικότητα; Ή λύσεις που αν επικρατούσαν θα ζημίωναν τον Ελληνισμό;
Ας απαριθμήσουμε λοιπόν ενδεικτικά, με χρονική σειρά, κάποιες από τις θέσεις που έλαβαν στελέχη του ΕΛΙΑΜΕΠ σε καθοριστικές στιγμές για την πορεία της χώρας κατά το παρελθόν. Θα τα εξετάσουμε, μάλιστα, με τη μέθοδο που προτείναμε στο προηγούμενο άρθρο μας. Δηλαδή, αν αυτές οι θέσεις οδήγησαν στο να γίνει η Τουρκία πιο επιθετική ή όχι.
  1. Αίτηση εντάξεως της Κύπρου στην ΕΕ: Στελέχη του ΕΛΙΑΜΕΠ αντιτάχθηκαν σε αυτήν την επιλογή. Ευτυχώς, όμως, η Κύπρος την έκανε και τελικώς εντάχθηκε.
  2. Δόγμα Ενιαίου Αμυντικού Χώρου (1993): Επίσης, στελέχη του ΕΛΙΑΜΕΠ ήταν αντίθετα. Η σταδιακή απαξίωση του δόγματος έβλαψε τη δυνατότητα στρατιωτικής υποστήριξης της Κύπρου από την Ελλάδα. Επρόκειτο για μια υποχώρηση που διευκόλυνε την επιθετικότητα της Τουρκίας, η οποία έφθασε να βάζει γεωτρύπανα στην κυπριακή ΑΟΖ.
  3. Εγκατάσταση του αντιαεροπορικού συστήματος S-300 στην Κύπρο: Ομοίως, στελέχη του ΕΛΙΑΜΕΠ προέβαλαν σοβαρές αντιρρήσεις. Η ακύρωση της εγκατάστασης δεν ήταν προς όφελος της αμυντικής ικανότητας της Μεγαλονήσου. Αυτό δίνει στην Τουρκία την άνεση να απειλεί εύκολα την Κύπρο και σήμερα να παραβιάζει βάναυσα την ΑΟΖ της.
  4. Σχέδιο Ανάν: Πάλι στελέχη του ΕΛΙΑΜΕΠ πάλεψαν υπέρ του σχεδίου Ανάν. Αυτό πρακτικά θα διχοτομούσε την Κύπρο και θα εγκαθιστούσε ένα συγκρουσιακό καθεστώς ακυβερνησίας κλπ. Ευτυχώς απορρίφθηκε, χωρίς να επέλθουν οι κοσμογονικές καταστροφές που προέβλεπαν απειλητικά αυτά τα μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ, προ του δημοψηφίσματος.
Από τα ανωτέρω συνάγεται, σαφώς, το συμπέρασμα ότι για τις περιπτώσεις 1 και 4 τα στελέχη αυτά του ΕΛΙΑΜΕΠ απέτυχαν στις προβλέψεις τους. Είχαν θεωρήσει ότι θα ήταν δυσμενείς για την Κύπρο, αλλά απεδείχθη ότι εκτίμησαν λάθος. Επίσης, η Τουρκία δεν έγινε πιο επιθετική, ενώ η Κύπρος σταδιακά βελτίωσε τη θέση της.
Όσον αφορά στις περιπτώσεις 2 και 3, όταν έγινε αυτό που επεδίωκαν μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ, αποδυναμώθηκε η θέση της Κύπρου και κατ’ επέκταση της Ελλάδος. Η Τουρκία τα εξέλαβε ως υποχωρήσεις και επιπλέον έγινε επιθετικότερη.



Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο slpress.gr

5 σχόλια:

  1. ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ! ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ !!! ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΑΚΟΥΤΕ;;;

    ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΣΤΑ 6 ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΦΕΚΙΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΜΕ ΑΡΘΡΑ 138 ΕΩΣ 152 ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΩΣ ΔΙΑ "ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ" ΔΙΟΤΙ ΠΟΤΕ, ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΑΝΩ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΘΕΝΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟΥ 1982.

    ΑΝΤΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΟΕΑ , ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ , ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΑ .—

    Υ.Γ.: ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Σ' ΕΠΙΣΗΜΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΩΣ!!!


    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ ΑΟΖ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ: https://www.militaire.gr/protasi-nomoy-gia-monomeri-kyrixi-aoz-katethese-o-velopoulos/) ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΥΠΕΞ Ν.ΔΕΝΔΙΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΨΕΥΔΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ (ΕΔΩ:https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ypex/850112_ndendias-den-tha-prohorisoyme-stin-dimosiopoiisi-ston-oie-ton) ΟΤΙ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ !!!

    ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

    http://ellhnkaichaos2.blogspot.com/2020/02/1974-1974-6-138-152-1982.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο μισό μέτρο.
    4.5"barell.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τι ειναι το Ελιαμεπ, δηλαδης; Αυτοκλητος νταβατζης του εκαστοτε πρωθυπουργου;

    Δεμπανα πνιγουν, λεω `γω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιός;; είναι ο πολδηπουλγος;;

    Εεε;;ποιος είναι;;;



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από το στόμα σου και στου Θεού το αφτί.
    Μπορούν να φουνταρουν και μόνοι τους ,να απαλλάξουν το ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ ΤΟΜΑΡΙ τους από την μιζέρια της καταχθονιας φάρας τους.
    Υπάρχει και η Φαλκονέρα και το γιώτ της Γιάννας.
    Ας το παη το γιώτ στην Καραϊβική ,έχει και πολλά σκυλόψαρα.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή