«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΑΠΟΜΕΝΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΆΣ ΤΟ ΠΛΑΣΆΡΟΥΝ...



γράφει ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος


Σε συνέντευξή του στο TRT Haber, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, δήλωσε πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο όταν συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη όσο και στη συνάντησή τους στο Λονδίνο ότι μπορούν Ελλάδα και Τουρκία να μοιραστούν την Α.Μεσόγειο αρκεί η Αθήνα να συμβιβαστεί.

Δηλαδη αυτό που ζητάει ο Τούρκος ΥΠΕΞ αλλά όπως φαίνεται και ο διεθνής παράγοντας (Το ΝΑΤΟ πήρε σαφώς το μέρος της τουρκικής πλευράς και ο ΟΗΕ νομιμοποίησε την παράνομη τουρκολιβυκή συμφωνία αναρτώντας τις συντεταγμένες των οριζομένων από αυτήν θαλασσίων ζωνών, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία αρπάζει μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας) είναι η «συνεκμετάλλευση».
Αν συμβιβαστούμε (που επί της ουσίας αυτό κάνουμε, το «πλασάρισμα» στην κοινή γνώμη απομένει) θα μας δώσουν κάτι...

«Υπήρξαν βήματα για να μειώσουμε την ένταση με την Ελλάδα, όπως όταν ήρθαμε στην κυβέρνηση συνεχίσαμε τον μηχανισμό που είχε ξεκινήσει με τον Ισμαήλ Τζέμ. Μέχρι την κυβέρνηση του Τσίπρα τα πράγματα πήγαιναν καλά. Στην Ελλάδα τα αριστερά κόμματα είναι υπερβολικά εθνικιστικά. Με τη νέα κυβέρνηση ξεκινήσαμε επαφές για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες.

Η Ελλάδα μαζί με την ελληνοκυπριακή πλευρά προσπάθησε κάποτε με την Αίγυπτο κάποτε με το Ισραήλ να απομονώσουν την Τουρκία. Βέβαια η Ελλάδα ενοχλήθηκε όταν κάναμε κινήσεις που απαντήσαμε. 

Εμείς λέμε στην Ελλάδα “με εσάς μπορούμε να συμφωνήσουμε αρκεί να είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε. Να είστε έτοιμοι να μοιραστείτε στην ανατολική Μεσόγειο. Όμως αν συνεχίσετε να σφετερίζεστε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων θα συνεχίσουμε αυτά τα βήματα. Χωρίς ένταση εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τέτοια βήματα. Όμως περιμένουμε ειλικρίνεια και από την απέναντι πλευρά», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στη Νέα Υόρκη (στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ) όσο και στο Λονδίνο (στη Σύνορο Κορυφής του ΝΑΤΟ), ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε:  

«Ο πρόεδρος μας συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη και στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο. Είπαν να κάνουν μια προετοιμασία οι υπουργοί Εξωτερικών για τα θέματα της “τουρκικής” μειονότητας της Θράκης, του τζαμιού στην Αθήνα, της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ελλάδα μαζί με την ελληνοκυπριακή πλευρά προσπάθησε κάποιες φορές με την Αίγυπτο, κάποιες φορές με το Ισραήλ να απομονώσει την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο με τη λογική “ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου”. Δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις μας. 

Δεν μιλάω μόνο για την περίοδο Μητσοτάκη αλλά κυρίως την προηγούμενη περίοδο. Βέβαια η Ελλάδα ενοχλήθηκε όταν κάναμε κινήσεις που απαντήσαμε.

Εμείς λέμε στoυς Έλληνες, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε στον Μητσοτάκη προσωπικά, εμείς μπορούμε να κάνουμε παρόμοια συμφωνία με εσάς. αρκεί να είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε.

 Μην κάνετε παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας. Να είστε ειλικρινείς. Να μιλήσουμε. Να μάθετε να μοιράζεστε  στην ανατολική Μεσόγειο. Όλοι έχουν δικαιώματα εδώ».


pronews.gr

9 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ20 Φεβρουαρίου, 2020 19:48

    Έ βέβαια,οί μογγόλοι τό λένε απ'έξω απ'έξω,τά δικά μας πουλητάρια τό λένε στούς χαχόλους μέσω ΕΛΙΑΜΕΠ ότι καλό είναι νά δώσουμε κάτι γιά νά κοιμόμαστε ήσυχοι,παρ'όλο πού οί βρωμότουρκοι χάνουν σέ όλα τά μέτωπα,εμείς εκεί,αιωνίως μαλάκες προδότες,νά τούς δίνουμε ανάσες,οί Έλληνες αργοσβήνουν από ανέχεια,ανεργία,πείνα,φτώχεια,εγκληματικότητα,μετά έχεις καί τα μ@@νόπανα τύπου ΣΥΡΙΖΑ,ΚΙΝΑΛ,ΚΚΕ καί άλλων @ρχιδοπαρατάξεων,νά σού κάνουν τά συκώτια τσουρέκια,γιά τό πόσο καλοί είναι οί λαθροόρκ,ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΦΙΝΑΛΕ.
    Τίποτα δέν θυμίζει πιά Ελλάδα.Δέν θέλουμε τόν ιστορικό τού μέλλοντος γιά νά μάς γράψει την ιστορία,ούτως ή άλλως,ζωγράφο θέλουμε.
    Νά θυμίζουμε στίς μεταγενέστερες γενιές,όσες μείνουν Ελληνικές,τόν πίνακα τού Σβάικ,"ή θάλασσα τού σκότους",από την 7η Πύλη τής κολάσεως.
    Έως πότε ρέ πούστη μου,θά τούς ανεχόμαστε καί θά ΠΕΡΠΑΤΆΜΕ μόνοι μας στόν δρόμο παραμιλώντας από την ζοχάδα,σφίγγοντας μέ λύσσα τίς γροθιές μας.
    Γίναμε μια χώρα καί ένας λαός,πού όποιος ξένος γουστάρει,έρχεται καί ξεκ@υλώνει απάνω μας.Ληστοτουρισμός,σεξοτουρισμός,ρουφιανοτουρισμός καί έχεις καί τά ΌΡΘΙΑ κρέατα τούς "μεγαλοδεσποτάδες λυκοποιμένες νά σέ λένε καί τεμπέλη από πάνω.
    Καί μετά μού λέτε,"πού είναι ένας ηγέτης".
    Ηγέτης είστε εσείς οί ίδιοι,ενωθείτε μέ τούς ομοϊδεάτες σας,χωρίς εγωισμούς,πάρτε την απόφαση καί γαμήστε τους τά πρέκια.Ρέ μπούνους καί όποιον βρείτε μπόσικο,κάντε τον τόπι στό ξύλο,όπως έμαθα νά κάνω εγώ.
    Άντε πιά μέ τά καριόλια,μού ξεπουλάνε τήν πίστη καί τήν πατρίδα καί θέλουνε νά τούς πώ κι'ευχαριστώ.
    ΆΝΤΕ ΡΈ ΓΑΜΗΘΕΊΤΕ, ΘΆ ΦΆΤΕ ΚΑΥΛΙΤΣΈΚΙ,ΠΟΎ ΘΆ ΒΆΛΕΤΕ ΚΑΊ ΓΙΆ ΤΟΎ ΧΡΌΝΟΥ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ ...ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ;ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ,ΖΩΗ ΣΤΑ ΚΑΤΣΙΚΟΜΟΥΛΑΡΑ ΣΑΣ.
    ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΤΑ ,ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχουν ξαμολύσει στα ιντερνέτια και στα τουρκοκάναλα κάθε πούστρα και κάθε πουτάνα της πολιτικής να πετάξουν από κάποια μαλακία-δήλωση, για να προετοιμάσουν τον κόσμο για την προδοσία του Αιγαίου.
    Δεν πτοούμαι. Ό,τι και να δώσουν.. με τον πόλεμο θα ακυρωθεί. Γιατί όσο κι αν αποφεύγουν τον πόλεμο.. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτος ο Τσαβουσογλου... σαν καθυστερημενο ειναι! Τι να μας πει κι αυτος ο κακομοιρης απο διεθνη πολιτικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αδελφε ΕΥ, μια που ανεφερες ΕΛΙΑΜΕΠ, ΣΦΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, κι' ενα δικο μου, με την αδεια σου, ΚΝΕ ολων των χρωματων κι' αρωματων κι' ολων των αζιμουθιων, θα ηθελα να βαλω μια πινελια στο ακρως περιεκτικο και υψηλης ευκρινιας σχολιο σου. Συντομα λοιπον.

    1. Το δογμα της Νεας Ταξης ειναι "I prefer to be a living whore than a dead HERO".
    2. Το παραπανω τσουρμο προσεληφθη για να εγκαταστηση στη πατριδα μας αυτη τη νεα περι
    ζωης αντιληψη.
    3. Χρηματοδοτειται πλερια απο τον Σορος (ομολογια Βαλιανατου) διοτι η εκπουστευση
    απεδειχθη οπλο μαζικης καταστροφης.

    Ολ' αυτα καλα κι' ωραια, αλλα ελα που υπαρχει κι' ο νομος των μη σχεδιασμενων και μη αναμενομενων συνεπειων κι' εκει που πιστευει ο εχθρος θα φαη καποια νησια φορ σιουρ, που λεει και ο Πρεσβυς να χανει εδαφος σε βαθος χιλιομετρων και η κουβεντα γι' ΑΟΖ παπαλα. Τοτε θα μιλαμε για σταρια, λιπασματα, κ.λ.π.

    Αυτο το ΚΑΥΛΙΤΖΕΚΙ που τους προιδεασες τους τρομαζει. Ξερουν οτι ο καθε Ελληνας εχει δικο του ορισμο και σχεδιασμο γι' αυτη την εννοια.

    Υ.Γ. Ο ορος "εκπουστευση" του Σαραντου Καργακου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμπαινε Γιούτσο έμπαινε και καντα ολα λίμπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. (Β)ρομά έκλεψαν τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, μέσα στο σπίτι του

    https://www.iefimerida.gr/ellada/eklepsan-proin-ypoyrgo-prostasias-toy-politi-niko-toska

    Aυτός δεν είναι που έλεγε "αν μπούνε κλέφτες στο σπίτι να κάνουμε πως κοιμόμαστε";

    🤣 🤣 🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έλα ρε !σοβαρά μιλάς ;χαχαχαχαχα !
    Δεν το πιστεύω !
    Χαχαχαχαχα !
    ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ !
    ΠΟΤΉΡΙ ΙΙΙΙ !.
    ΚΑΙ ΠΟΥ'ΣΑΙ ΑΚΟΜΑ !
    Τον θυμάσαι να κάνη δήλωσης ,με τον Μπαλάφα δίπλα του ;
    Α ρε τα ΠΟΥΓΓΙΑ του Ιούδα !
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έλεγα τότε :θα τους σφάξω στο γονα και θα μετά θα λέω ,δεν φταίω εγώ !.ήμουν υπνοβάτης !.
    Για φάτε ρε στην μάπα κάτι ξεκουρδιστους μπαγλαμαδες !.
    Ακόμα ψάχνουν τον γύφτο ;
    Κατά τα άλλα...είμαστε ρατσιστές όταν τους βρίζουμε τους νεοταξιτες.
    ΧΕΧΕΧΕΧΕ !
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ......
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΚΝΗΣΟΥΜΕ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή