«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Νεοταξικό think tank παραπονιέται: «Ο κορωναϊός σκοτώνει την παγκοσμιοποίηση όπως την ξέρουμε»

γράφει ο θρυλικός πολέμιος των νεοταξικών Paul Joseph Watson - μετάφραση: Διόδοτος

 


Ο ιδρυτής ενός think tank (δεξαμενής σκέψης) των παγκοσμιοποιητών έχει γράψει ένα άρθρο για την εξωτερική πολιτική, στο οποίο παραπονιέται.. « η έκρηξη του κορωναϊού σκοτώνει την παγκοσμιοποίηση όπως την ξέρουμε».

Ο Philippe Legrain, ιδρυτής του
OPEN (Open Political Economy Network=Δικτύου Ανοιχτής Πολιτικής Οικονομίας), λέει ότι η εξάπλωση του COVID-19 "ήταν δώρο στους εθνικιστές και τους προστατευτιστές". (Ο τελευταίος όρος έχει την έννοια του "ενάντιου στον εξωτερικό ανταγωνισμό")

Ο Legrain υποστηρίζει ότι ο κορωναϊός μπορεί να είναι «το καρφί στο φέρετρο για τη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης» επειδή «έχει καταδείξει τα μειονεκτήματα της εκτενούς διεθνούς ολοκλήρωσης, ενώ παράλληλα φουντώνει την ξενοφοβία και τροφοδοτεί με δόσεις ορθότητας τους εθνικούς περιορισμούς στο παγκοσμιοποιημένο εμπόριο και στις ροές ανθρώπων».

Προσθέτει ότι η κρίση θα έχει μακροχρόνιο αντίκτυπο στην υπονόμευση της αμερικανικής εξάρτησης στις διεθνείς αλυσίδες ανεφοδιασμού και θα δώσει πολιτική τροφή για εθνικιστές που ανοίγουν τον δρόμο σε μεγαλύτερο προστατευτισμό και ελέγχους μετανάστευσης».

"Η κρίση του κορωναϊού απειλεί να προωθήσει έναν λιγότερο παγκοσμιοποιημένο κόσμο", καταλήγει ο Legrain. "Μόλις η πανδημία και ο πανικός υποχωρήσουν, όσοι πιστεύουν ότι το άνοιγμα προς τους ανθρώπους και τα προϊόντα από όλο τον κόσμο είναι γενικά καλό, θα χρειαστεί να επανατοποθετηθούν με φρέσκο ​​και πειστικότερο τρόπο".



(κλικ στην εικόνα)
https://twitter.com/ForeignPolicy/status/1238412082401460230?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1238412082401460230&ref_url=https%3A%2F%2Fsummit.news%2F2020%2F03%2F13%2Fthink-tank-complains-coronavirus-is-killing-globalization-as-we-know-it%2F
 
Η εξωτερική πολιτική δημοσιεύεται από την The Washington Post Company (τώρα Graham Holdings Company) και έχει σαφώς παγκοσμιοποιημένη κατεύθυνση.
Το επιχείρημα του Legrain ότι ο κορωναϊός έδωσε νομιμότητα στους περιορισμούς των ροών ανθρώπων, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι χώρες όπως η Ρωσία και η Σιγκαπούρη, οι οποίες επέβαλαν ισχυρούς συνοριακούς ελέγχους για να σταματήσουν την εξάπλωση του COVID-19 τον Ιανουάριο, διέφυγαν σε μεγάλο βαθμό από τις χειρότερες επιπτώσεις μιας πανδημίας.

Σε τελευταίο του δημοσίευμα, το είδωλο των συντηρητικών Pat Buchanan, επίσης τονίζει πώς ο κορωναϊός χρησίμευσε για να εκθέσει τις αδυναμίες της παγκοσμιοποίησης.

"Μπορεί μια μέρα να ειπωθεί ότι ο κορωναϊός έφερε το θανάσιμο χτύπημα στη Νέα Παγκόσμια Τάξη, μετά από μισό αιώνα προσπάθειας για παγκοσμιοποίηση και στην εποχή της αλληλεξάρτησης των μεγάλων εθνών του κόσμου", γράφει ο Buchanan.





πηγή: summit.news

25 σχόλια:

  1. ΩΣΤΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Ο ΚΡΟΝΟ-ΙΟΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΊΗΣΗ;

    ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ;
    ΑΝΤΕ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΠΟΤΗΡΙ....

    ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙ.ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΦΩΣ.ΕΚΕΙΝΟΥΣ.ΤΟΥΣ ΑΟΡΑΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ,ΠΟΥ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΑ ΘΗΡΙΑ ΕΜΕΙΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.Ω!ΤΙ ΗΡΩΙΣΜΟΣ;!

    ΤΟ " ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ" ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΣΚΟΠΟ.ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΜΑΣ.ΤΙ ΕΝΝΟΩ;
    ΑΥΤΟΙ,ΟΙ ΕΠΟΥΡΑΝΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΑΟΡΑΤΟ ΠΛΕΓΜΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΕΝΟΣΩ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΚΚΑΘΆΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ΤΑ ΤΡΟΓΚΣ,ΚΑΙ ΤΑ ΥΒΡΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΧΑΝΚΣ,ΝΤΙ ΤΖΕΝΕΡΙΣ,ΜΕΡΚΕΛ,ΜΑΚΡΟΝ,ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ. ΟΙ ΑΙΜΟΠΟΤΙΚΕΣ ΒΔΕΛΛΕΣ.

    ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΕΥΓΝΩΜΟΣΎΝΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ/ΑΝΝΟΥΝΑΚΙ/ΕΝΤΟΜΟΙΔΕΙΣ ΜΑΝΤΙΣ+ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ,ΟΧΙ.

    ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΨΕ ΕΧΩ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΙ ΕΒΑΛΑ ΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ "IMMORTAL BELOVED" -ODE TO JOY SCENE ΣΤΟ YOUTUBE,ΓΙΑ 7:26'ΛΕΠΤΑ ΕΙΔΑ ΤΟ ΦΩΣ ΝΑ ΛΑΜΠΕΙ ΣΤΑ ΨΥΧΟΜΑΤΙΑ ΜΟΥ....

    ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ "Ο" ΝΑΟΣ ΤΗΣ.ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΚΛΙΚ.ΑΥΤΟΜΑΤΑ....

    ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ+ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΦΙΕΡΩΝΩ 🎹🎼🎶ΣΤΑ ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΜΠΕΤΟΒΕΝ ΣΤ'ΑΛΉΘΕΙΑ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ.ΔΕΣ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΝΑΟ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ.ΞΥΠΝΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΛΛΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΚΕΙΝΗΣ.ΟΠΛΙΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ ΤΗΣ.ΘΑ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΣΕ ΛΙΓΟ....

    "ΚΟΡΗ ΕΣΥ ΤΩΝ ΗΛΥΣΙΩΝ,
    Ω!ΧΑΡΑ,ΣΠΙΘΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ,ΘΕΪΚΉ,
    ΕΝΑ ΠΥΡΙΝΟ ΜΕΘΥΣΙ,ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
    ΤΟΝ ΝΑΟ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ.

    Η ΚΑΚΙΑ ΟΤΙ ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΣΥΝΗΘΕΙΑ
    ΝΑ,ΤΑ ΜΑΓΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΔΕΝΟΥΝΕ ΞΑΝΑ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Ω!ΘΕΑ,ΑΔΕΡΦΩΝΟΝΤΑΙ,
    ΟΠΟΥ Η ΦΤΕΡΟΥΓΑ Η ΑΠΑΛΗ ΣΟΥ ΤΡΙΓΥΡΝΑ.

    ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΕΙΤΕ!
    ΣΕ ΟΛΟΝ ΟΛΟ ΣΤΕΛΝΩ ΕΓΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,
    ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΦΙΛΙ.

    ΕΝΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΤΕΡΑ ΑΔΕΡΦΙΑ,ΕΚΕΙ,
    ΑΠ'ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΘΟΛΟ..."

    ΑΠΟΨΕ ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΚΥΟΝΕΣ,ΣΕΙΡΙΟΙ,ΑΝΔΡΟΜΕΔΕΙΟΙ,ΤΑΥ ΚΗΤΟΥΣ,ΑΛΦΑ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ,ΠΛΕΙΑΔΕΙΟΙ, ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ ΛΥΡΑΣ,ΚΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΦΩΤΕΙΝΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΑΣ,ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΤΗΣ ΘΕΑΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΨΕ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ " ΣΕ ΣΑΣ,ΤΟΥΣ ΑΟΡΑΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΑΣ.

    "ΑΘΑΝΑΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ" ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟΨΕ ΝΑ ΒΑΔΙΣΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΛΛΩ ΤΑ ΕΠΙΝΙΚΙΑ.

    ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ.ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΝΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ,ΣΕΒΑΣ,ΦΙΛΟΤΗΤΑ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,ΕΙΡΗΝΗ,ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΥΨΩΣΙΣ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ-ΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ Π.Ο.ΥΓΕΙΑΣ;

    ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ.ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ.
    ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΧΑΖΑΡΟΞΑΔΕΡΦΟΥ ΤΟΥ.
    Ο ΠΑΥΛΟΣ ΚΙ Η ΘΟΔΩΡΑ Η ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΕΠΣΤΑΊΝ. ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ.Ο ΓΛΥΚΑΝΑΛΑΤΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΔΑΝΟΣ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ ΜΟΝΟΝ ΑΘΩΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ....

    ΚΙ Η ΘΕΑ Η ΑΘΑΝΑΤΗ Η ΑΘΗΝΆ ΜΟΝΟΝ ΓΟΡΓΟΝΕΙΟΝ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΔΕΙ ΩΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΉΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΡΑΚΟΦΑΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ.

    ΓΕΝΟΙΤΟ!

    ΡΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε λοιπόν για σένα βγήκε το τραγουδάκι "Ρίτα Ριτάκι κανέναν δεν φοβάσαι.."

      Μάκια!

      Διαγραφή
    2. ΡΊΤΑ
      μπορεί να φανεί σαν αμφισβήτηση αλλά δεν είναι. Οπως όλοι γύρω μου βλέπω παράλογες κινήσεις, αντιδράσεις και ερμηνείες...
      π.χ.ο Μακρόν έχει στρατό στο δρόμο και κοπανάει τους Γάλλους για να μείνουν σπίτια τους ώστε να είναι προστατευμένοι;..

      .......

      Διαγραφή
  2. Περί εκρήξεως του κορωνοϊού στην Ιταλία

    1. Η Λομπαρδία είναι βιομηχανική πόλης συνδεδεμένη με την μόδα και την πόλη Γούχαν της Κίνας.
    2. Η Ιταλία είναι η δεύτερη χώρα μετά την Ιαπωνία με το γηραιότερο πληθυσμό. Ειδικά στην Λομπαρδία. Αυτός ο ιός σκοτώνει άτομα πάνω από 60, και άρρωστα (καρδιά, πνευμόνων, διαβήτη)
    3. Το ιατρικό σύστημα είναι σοσιαλιστικό.
    4. Οι Ιταλοί είναι πολύ κλειστοί οικογενειακώς. Εύκολη μετάδοσις.
    5. Η κυβέρνηση είναι προϊόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης (διάλυσης)
    6. Η Ιταλία (αδελφή χώρα, una faccia...) ΔΕΝ έχει σταθερές κυβερνήσεις.
    8. Ούτε η Ιταλία ούτε η Ελλάς θα απαγκιστρωθούν από τους τραπεζιτοληστές αν ΔΕΝ φύγουν από το Ευρώ.
    9. Η παγκοσμιοποίηση έχει ένα και μόνον τελευταίο εμπόδιο: Τράμπ.
    10. Ο ιός έγινε για να ΜΗΝ βγεί πάλι ο Τράμπ. Απέτυχαν τόσες φορές. Αν δεν πετύχουν με τον ιό θα προσπαθήσουν με κάτι άλλο μέχρι τον Νοέμβριο.
    Σαν Έλληνες να ΜΗΝ πιστεύετε πότε τα ΜΜΕ ή Μέσα Μαζικής Εθνοδιάλυσις.
    Η ΝΔ είναι πιονάκι των τραπεζιτοληστών και ο Πρωθυπουργός σας ΑΧΡΗΣΤΟΣ.

    ΧΕΡΑΙΤΙΣΜΟΥΣ από ΝΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΕΡΑΙΤΙΣΜΟΥΣ επισης φιλε Ελληνα απο Αθηνα.

    Αυτο προσπαθουν να κανουν, αλλα δεν θα τους βγη.

    https://twitter.com/redwins3_first/status/1242330828903940101

    Καλως ηλθες στη παρεα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ, αλλά στην Ελλάδα, υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα.

      Οι Έλληνες ήδη έχουν «προβατοποιηθεί» από τότε που άρχισαν να πιστεύουν ότι το κράτος είναι το μόνο που θα τους «σώσει» οικονομικά, κοινωνικά ή πολιτικά.

      Για να ξαναγίνει Έλληνας ο Έλληνας πρέπει να το θέλει, και ΔΕΝ το θέλει ακόμη γιατί ακόμη προτιμά να είναι ζήτουλας.
      Οι απατεώνες πολιτικοί όμως ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
      Πως;
      Θα έρθει η ώρα...

      Διαγραφή
  4. Η Ριτα δεν αστειευεται! Ετσι, δωσε πονο Ριτα!

    https://twitter.com/FreseNorrie/status/1242470480398954496

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ 10:21,
    Ο ΜΑΚΡΟΝ ΔΕΡΝΕΙ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ, ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΠΟΥ'ΡΘΕ Ο ΙΟΣ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ,ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΓΕΣ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ DARPA...
    ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Ο ΤΡΕΛΛΟΛΟΥΝΤΟΒΙΚ.

    AYTH Η ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΛΟΥΛΟΥ ΒΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΙΕΝΤΖΩ ΠΑΙΔΙΟΘΕΝ,ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
    ΤΟΝ ΠΕΤΑΕΙ ΕΝΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ=ΜΕΓΑΛΗ ΔΡΑΚΟΣΠΗΛΙΑΡΑ ΦΩΛΕΑ ΤΩΝ ΝΤΡΑΓΚΙΝΣ,Η ΣΟΥΊΤΖΕΡΛΑΝΤ ΑΝΕΚΑΘΕΝ,ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΆΣΤΡΟ ΕΛΒΕΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ.
    ΕΚΕΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΙ Η ΔΙΑΟΛΑ,ΤΕΡΈΖΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΟΥΛΑ ΜΕΎ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΝΑ ΑΓΓΛΙΤΣΑΣ,ΚΑΘΟΤΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΞΩΓΑΜΟΝ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΒΡΕΤΤΑΝΙΑΣ.
    Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΚΡΗΤΙΚΙΑ;Η ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΆΝΙΣΤΟΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΌ ΑΝΤΑΜ ΣΑΝΤΛΕΡ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΣΤΡΟ, ΕΝΙΟΤΕ ΕΡΧΟΤΑΝ ΚΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΤΟΝΑΣ Ο ΣΟΝ ΠΕΝ.
    ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Ε;ΗΘΙΚΟΣ;
    ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ.

    ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΟ MUST!ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΜΕ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ.ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ CIAKARS EN ΑΓΓΛΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ DROGO.ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ.

    ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΝΤΡΟΓΚΟ ΤΩΝ ΝΤΟΡΘΡΑΚΗ.ΤΗΣ ΔΡΑΚΟΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΣΤΟ GAME OF THRONES ETΣΙ;
    ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΡΓΙΟΛΗΣ Ο AQUAMAN, ΕΙΝΑΙ (Β)ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΤΕΡΟ ΚΑΡΓΙΟΛΗ ΤΟΝ ΝΤΟΥΕΊΝ ΤΖΟΝΣΟΝ,ΝΑΙ ΜΩΡΕ ΤΟΝ ΤΡΕΛΛΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΨΥΧΟΠΑΘΕΣ ΒΛΕΜΜΑ;ΤΟΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟ ΚΑΝΝΙΒΑΛΟ;
    ΠΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΝΗΣΙ ΕΡΗΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ,ΤΟΥΣ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΩΝΕ!AΡΧΑΙΕΣ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ.

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΤΟ ΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ;
    ΚΟΦΤΟ! ΜΑΧΑΙΡΙ! ΟΧΙ ΣΙΝΕΜΑ.ΟΧΙ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ.ΚΟΨΕ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΟΛΩΧ/ΓΙΑΧΒΕ/ΚΡΟΝΟΥ.
    ΕΤΣΙ ΧΤΥΠΑΣ ΤΟΝ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ,ΑΠΟΔΥΝΑΜΏΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ.ΕΣΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΔΡΕΝΟΧΡΩΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΡ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ.

    ΟΙ CIAKARS ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤ.ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ CIAKARS;
    ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ ΑΠΟ ΤΟ JURASSIC TO ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΛΛΑ ΑΛΟΊΓΚΟΡ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ,ΟΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΒΕΛΟΡΙΣΑΠΤΟΡΕΣ.ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ CIAKARS ΠΟΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑΝ ΛΕΕΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚ.
    ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΣΑΧΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ,ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΠΑΧΛΕΒΙ/ΠΑΧΛΑΒΙ/ΠΑΛΛΑΒΙΤΣΙΝΙ,ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΉ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΕΡΣΕΠΟΛΗ.ΝΑΙ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΣΩΣΤΑ ΕΚΑΨΕ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΘΑΊΔΟΣ(ΠΑΝΤΑ Ο ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΚΡΥΦΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ,ΠΑΝΤΑ)ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ;
    ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ/ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΞΩΓΉΙΝΟΙ ΟΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΧΩΡΙΣΤΆ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΜΟΕΙΔΕΙΣ+ΕΡΠΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΘΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ/ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

    ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΩ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΥΟΝΕΣ;
    ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΡΙΞ ΤΩΝ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΩΝ ΝΑ ΛΕΥΤΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΝΩΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΦΟΛΙΔΕΣ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ.ΟΠΩΣ ΚΙ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΛΥΚΑΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΕΊΡΙΟΥ ΚΙ ΟΙ ΠΛΕΙΑΔΕΙΟΙ ΚΙ ΟΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΕΙΟΙ,ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ,ΛΕΟΝΤΟΜΟΡΦΟΙ ΛΥΡΕΙΟΙ,ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΓΑΛΑΞΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.

    Ο SSP PILOT ΜΑΡΚ ΡΙΤΣΑΡΝΤΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ,ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΔΙΟΝ ΤΩΝ CIAKARS.ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙ FAMILY.ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΙ ΗΡΘΑΝ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ.ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΩ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ;ΓΗ ΤΩΝ ΦΟΛΙΔΩΤΩΝ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΩΝ=ΕΧΘΡΩΝ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΔΙΑ MANTIS 'H ΝΤΡΑΓΚΙΝΣ;
    ΔΕΣ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΎ ΣΑΊΜΟΝ ΠΑΡΚΕΡ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ:Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΜΟΕΙΔΗΣ.ΕΧΕΙ ΔΕ ΒΙΑΣΕΙ/ΣΚΟΤΩΣΕΙ/ΦΑΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΛΕΕΙ ΜΕ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ FATHER/DAD/ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΣ ΚΙΝΓΚ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝ ΤΗΝ ΦΑΕΙ- ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΝΤΑΒΑΝΤΟΥΡΙ ΚΙ ΗΤΑΝ 5 ΧΡΟΝΩΝ- ΚΑΙ ΠΙΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ;ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΔΕΘΕΙ ΩΣ ΦΑΔΕΡ ΚΑΙ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ.

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟΝ ΙΕΡΑΤΕΙΟΝ ΣΕ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ;

    ΤΟ BOND ME TON DEMIOURGO PINDAR ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΟΜΑΓΚΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΆΓΓΛΟΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΩ ΚΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΞΥΠΝΑΤΕ Ζ'ΓΑ Ζ'ΓΑ.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΚΑΛΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ!

    ΡΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρίτα,
      ο ίδιος ο Χριστός είπε "Λάβετε, φάγετε και πίετε εξ αυτού πάντες, τούτο εστί το σώμα μου και αίμα μου.."

      Διαγραφή
    2. ..."ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟΝ ΙΕΡΑΤΕΙΟΝ ΣΕ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ;" ΩΠΑ!!! ΩΠΑ!!!! ΡΙΤΑ ΞΕΦΥΓΕΣ!!!! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΕ "ΕΛΛΑΝΙΑ" 'Η Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΧΟΝΤΡΑΔΕΣ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΛΑ. ΔΗΛ. "ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΩ";;; Η ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΒΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ ΣΕ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΛΟΓΟΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΕΞΗΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑΜΠΕΛΙΤΣΕΣ. ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΩΝ, ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΥΦΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΙΟΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΕΡΙ "ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ", ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ. ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΑΝΤΟΣ ΘΕΟΥ ΜΑΣ. ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΑΛΩΒΗΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΓΑΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΑΡΚΟΥΔΟΤΟΜΑΡΑ, ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΑΧΙΑ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΣΥΜΒΑΛΛΕΙΣ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΩΝ ΗΔΗ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΩΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΕΠΕΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ. ΕΙΜΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΑΡΥΤΑΤΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ;;; ΟΤΙ ΣΥΝΤΑΣΕΣΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΩΣΤΕ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ (ΕΠΙ)ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΜΕΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ;;; ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΛΥ ΛΥΠΑΜΑΙ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΕΠΕΛΕΞΑ ΝΑ ΑΠΕΧΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΠΛΟΓΚ ΛΟΓΩ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ. ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ... ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΠΑΙΝΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΤΙ-ΤΙΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ. ΜΕ ΕΞΕΠΛΗΞΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΑΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ...

      Διαγραφή
    3. Εγώ αγαπητέ Adenoid Hynkel,
      συμφωνώ μαζί σου στο σημείο αυτό. Αλλά ας περιμένουμε να δούμε και η Ρίτα τί θα απαντήσει. Είμαι υπέρ της άποψης ότι από τους εχθρούς του Χριστού έχουν πειραχτεί πολλά και στην Καινή Διαθήκη. Το συγκεκριμένο χωρίο όμως το θεωρώ αυθεντικό. Μάλιστα με αυτό ο ίδιος ο Ιησούς Εγκαινιάζει το Πλήρωμα της Εκκλησίας.

      Διαγραφή
    4. Έχω και μια άλλη εξήγηση, για να μην βρεθεί κάποιος να μάς πει ότι ο Χριστός δεν ήταν ενσάρκωσις του Φωτός, αλλά συνεχιστής της Κρόνιας (εβραϊκής) σαρκο-αιμοποτικής νοοτροπίας:
      Η εποχή του διέπετο, όπως και σήμερα, από την κυριαρχία των Κρονίων Δυνάμεων, της βαρβαρότητος και των ανθρωποθυσιών. Το ίδιο συνέβαινε και μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησε η Επικράτηση του Διός, η οποία πάταξε στο πυρ το εξώτερον και κατέστησε αποτρόπαιον και απεχθές παρελθόν την λατρεία του Κρόνου στον Ελλαδικό χώρο. Έτσι, για να επιτύχει ομαλά την μετάβαση της νοοτροπίας των αυτοχθόνων Ελλήνων, από το σφάλμα των ανθρωποθυσιών, επέβαλε να αντικαταστήσουν τις συνήθειές τους με θυσίες ζώων και αργότερα θυμιαμάτων.
      Ίσως και ο Χριστός λοιπόν, θέλησε να κάνει μία ομαλή μετάβαση από τις κρόνιες πρακτικές των εβραίων, στον άρτο και τον οίνο.
      Μην ξεχνάμε ότι μέχρι και σήμερα οι εβραίοι κράτησαν την αίσθηση της μάχαιρας επί της σαρκός, με την πρακτική της περιτομής. Την αιμοποσία την κρατούν επίσης πολλοί εβραίοι, γιατί τί άλλο θα μπορούσε να είναι το ότι συνηθίζουν να πίνουν το αίμα από τον πλακούντα της γυναίκας τους μόλις γεννάει..

      Διαγραφή
    5. Κώστα,

      αρχικά να σου πω ότι χαίρομαι και σ' ευχαριστώ που παίρνεις θέση. ΟΜΩΣ, μέρες που είναι, καλό θα ήταν να μην αναλωνόμαστε σε "θεολογικές" αναλύσεις τύπου Karlheinz Deschner (και την πολυσυζητημένη "εγκληματική" ιστορία του χριστιανισμού), αποπειρώμενοι να βρούμε μιά λύση σε θεολογικά και κοινωνικά ζητήματα των πρωτοχριστιανικών χρόνων. Πολύ περισσότερο δε, να αρχίζουμε να αμφισβητούμε την ιερότητα της Αγίας Γραφής και δη της Καινής Διαθήκης. Η περίοδος της Σαρακοστής, είναι περίοδος πνευματικού αγώνα. Πόλεμος εναντίον των λογισμών και των παθών μας. Περίοδος ενδοσκόπησης και ησυχίας. Είναι λοιπόν παρατηρημένο, κάθε τέτοια εποχή, να βγαίνουν διάφοροι βαλτοί και προκειμένου να σκανδαλίσουν τους πιστούς που βρίσκονται "εν τωι σταδίωι" αγωνιζόμενοι, να θέτουν επί τάπητος "βαρύγδουπα" θέματα "θεολογικής" φύσεως όπως : Υπήρξε πράγματι ο Χριστός;;; 'Ηταν νυμφευμένος με την Μαρία Μαγδαληνή ή δεν ήταν;;; 'Ηταν τελικά άνθρωπος που θεοποιήθηκε;;; Πόσες φύσεις έχει;;; Μήπως είχε ομοφυλοφιλικές σχέσεις;;; Η Θεία Κοινωνία μεταδίδει ή όχι ασθένειες;;; Και λοιπά τέτοια ευτράπελα, τραγικά και βλάσφημα. Κατ' εμε΄όλα τα θεολογικά θέματα έχουν λυθεί στο ακέραιο από τους ίδιους τους θεοφόρους Πατέρες των 9 Οικουμενικών Συνόδων. Απο κει και πέρα, είναι άτοπο να καθόμαστε "να διυλίζουμε τον κώνωπα" ή να μιλούμε "περί όνου σκιάς". Αν αρχίσουμε να αμφισβητούμε ακόμα και αυτές τις ίδιες τις Οικουμενικές Συνόδους που αποτελούν τους οδοδείκτες ορθοπραξίας, αλίμονό μας!!! Τότε ποιά η διαφορά μας από τους παπικούς και λοιπούς αιρετικούς;;; 'Ολοι μας λίγο-πολύ έχουμε περάσει από τη φάσεις θρησκευτικοφιλοσοφικής αμφισβήτησης και λοιπές "παιδικές ασθένειες"... 'Ενας από αυτούς είμαι και εγώ. 'Ομως εάν θέλουμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας πραγματικούς χριστιανούς Ορθοδόξους δεν επιτρέπεται να αμφισβητούμε τον Ιησού Χριστό και τη θυσία Του. Δηλαδή το θαύμα που επιτελείται κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας όταν μετατρέπεται ο άρτος και ο οίνος σε Σώμα και Αίμα Του, τα οποία και μεταλαμβάνουμε. Οι άνθρωποι παρασύρονται από τα κακώς κείμενα πολλών αναξίων λειτουργών Του ρίχνοντας το φταίξιμο συλλήβδην στους "παπάδες" ή ακόμη και στον ίδιο τον Ιησού. 'Ενα αποτελεσματικό φάρμακο γιά την θεραπεία της οποιασδήποτε αμφισβήτησης στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού αλλά και την ιερότητα της Εκκλησίας Του είναι η συνεχής εντρίφηση με τα Πατερικά κείμενα και την Αγία Γραφή. Καθαρίζουν τα σκοτάδια του νου. Τα κείμενα των Πατέρων είναι θεοφόρα, θεόπνευστα και θεραπευτικά "διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν". Ποτέ δεν είναι αργά να κάνουμε μιά νέα αρχή στη ζωή μας…

      Διαγραφή
  6. ΗΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ;ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ;

    ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ;
    ΕΣΥ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ ΠΟΤΕ ΣΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΦΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ;

    ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.ΤΙ;ΓΙΑΤΙ;ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΑΥΡΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΌΔΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΤΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟΝ ΙΕΡΑΤΕΙΟΝ;

    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΦΥΛΆΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ 24/7 ΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ.ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΠΥΡΟΙ ΤΗΣ ΝΑΓΚ ΧΑΜΑΝΤΙ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ,ΠΟΥ ΤΟ ΜΑΥΡΟΝ ΙΕΡΑΤΕΙΟΝ ΕΞΟΝΤΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ.ΟΙ ΠΑΠΕΣ,ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΡΑΒΒΙΝΟΙ,ΑΡΧΙΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΟΊΓΚΟΡ ΠΟΥ ΝΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΉΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΝ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟΝ.

    ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ "ΗΡΘΑ ΝΑ ΦΕΡΩ ΜΑΧΑΙΡΑΝ" ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΑΖΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΜΑΣ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΥΛΑ ΝΑ ΚΑΥΓΑΔΙΖΟΥΜΕ....

    ΟΜΩΣ...
    Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ.ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

    Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΓΙΑΤΙ Ο ΕΠΟΥΡΑΝΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΕ ΑΓΑΠΑ,ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΟ.ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ.

    ΚΑΙ...

    ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.
    ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΓΡΆΦΩ ΘΑ ΦΑΝΕΡΩΘΟΥΝ ΕΝ ΕΥΘΈΤΩ ΧΡΌΝΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΩΝ ΥΠΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΩΜΕΝΟ ΜΑΥΡΟΝ ΙΕΡΑΤΕΙΟΝ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ/ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΟΝΤΩΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

    ΔΕΝ ΘΥΜΩΝΩ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΑΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ.
    ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΨΆΧΝΩ, ΝΑ ΕΧΩ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.ΝΑ ΔΙΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.

    ΔΕΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ,ΧΩΡΙΣ ΥΠΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ one evil.org,ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΟΙ ΙΗΣΟΥΙΤΕΣ.
    ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΈΦΑΛΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΟΜΗΘΕΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΑ ΔΙΑΒΟΛΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ "ΘΡΗΣΚΕΙΑ" ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΟΥΛΕΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΝΩΡΙΣ...

    ΥΠΟΜΟΝΗ.

    ΡΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΡΙΤΑ

      Το σχόλιό σου δεν αντικρούει με επιχειρήματα τις θέσεις μου και τις απόψεις μου στο προηγούμενο σχόλιό μου. Θα μου επιτρέψεις να σου πω πως η απάντησή σου μου θύμισε το τραγούδι του Καζαντζίδη "το θολωμένο μου μυαλό"!!! Καταθέτεις ασυνάρτητες και ατεκμηρίωτες απόψεις. Αυτό σαν εισαγωγή...

      Ας πάρουμε αυτά που αναφέρεις, κομμάτι-κομμάτι, παραθέτοντας τα δικά σου λόγια αλλά και τα σχόλιά μου σε κάθε ένα από αυτά :

      1) Μας λες ότι πιστεύεις στον Χριστό. Σε ποιόν Χριστό;;; Των Ευαγγελίων;;; Το ένα από τα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδος;;; Τον Χριστό των Αγίων των Τελευταίων Ημερών;;; Τον Χριστό όπως τον παρουσιάζει η Alice Bailey;;; Δηλαδή τον αβατάρ της Νέας Εποχής;;; Τον Χριστό των Γνωστικών;;; Των Ροδόσταυρων;;; Σε ποιόν απ' όλους πιστεύεις, δεν μας το διευκρινίζεις!

      2) 'Επειτα μας λες : "ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ". Ποιοί ήταν "αυτοί" που πείραξαν τα "κείμενα" και ποιά ήταν αυτά "κείμενα";;; Με ποιόν τρόπο τα έκαναν "δικά" τους;;; Και πάλι δεν μας ξεκαθαρίζεις! Εδώ ακυρώνεις τη Πατρολογία που είναι η ραχοκοκκαλιά της Εκκλησίας του Χριστού. Ακυρώνεις τους θεόπτες και θεοφόρους Πατέρες. Κατά τη γνώμη σου που ακριβώς σφάλλουν;;; Θα πρέπει να μας το πεις και να το τεκμηριώσεις. Αυτό βέβαια προϋποθέτει πολύ καλή γνώση της Πατρολογίας. Θα αναμένω την απάντησή σου και τα σχόλιά σου σχετικά με τα σφάλματα και τις "κακοδοξίες" των Πατέρων…

      3) Ακολούθως λες : "ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΑΥΡΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΌΔΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΤΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟΝ ΙΕΡΑΤΕΙΟΝ;;;;" Με ρωτάς αρχικά εάν "νομίζω"… Προσωπικά δεν νομίζω τίποτα διότι εδώ δεν γράφω εγώ, γράφεις εσύ. Το τι νομίζω εγώ το κρατώ γιά τον εαυτό μου! Δεν κάνω επίδειξη γνώσεων, δεν ψάχνω την αυτοεπιβεβαίωση ούτε και οπαδούς!! Απλώς θέτω κάποιες ερωτήσεις στα νεφελώδη που γράφεις, τα οποία χρήζουν ξεκάθαρων απαντήσεων. Υπήρχαν λες "μαύροι ιερείς" στις Συνόδους. Μαύροι ιερείς που έπαιρναν - μάλιστα - εντολές από το "Σεληνιακό ιερατείο". Μάλιστα! Αυτοί οι "μαυροι ιερείς" ήταν παρόντες και στις 9 Οικουμενικές Συνόδους;;;; Να κάνουν τι;;; Ποιός ο ρόλος τους;;; Ποιοί ήταν αυτοί οι "μαύροι ιερείς";;;; Καταρχήν θα πρέπει να πάρεις μία-μία τις Οικουμενικές Συνόδους και να μου αντιπαραβάλεις το τι ακριβώς έπραξε ο "δάκτυλος" του "μαύρου ιερατείου". Δηλαδή, στην Α' Οικουμενική Σύνοδο : Αλλοίωσαν το Σύμβολο της Νικαίας;;; (σύμβολο της Πίστεως). Το Σύμβολο της Πίστεως, δηλαδή, που λέμε στις εκκλησίες μας δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι κανονικά;;; Ποιό είναι το πραγματικό, κατά τη γνώμη σου;;; Οι "μαύροι" έβαλαν το δακτυλάκι τους και ορίστηκε λάθος ημερομηνία εορτασμού του Πάσχα;;; Ενώ ποιά θα έπρεπε να είναι η πραγματική ημερομηνία, κατ' εσέ;;; Επίσης, ήταν εξαιτίας των "μαύρων", που εξωβελίστηκαν και καταδικάστηκαν οι κακοδοξίες του Αρείου;;; κ.ο.κ. Εάν θες να δώσεις μιά σοβαρή, εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη απάντηση θα πρέπει αυτό να το κάνεις και γιά τις 9 Οικουμενικές Συνόδους. Γιά να μπορέσουμε τέλος πάντων και εμείς οι αδαείς και συσκοτισμένοι να καταλάβουμε τι εννοείς αναφερόμενη σε "μαύρους μάγους", "Σεληνιακά ιερατεία" και απόκρυψη της αλήθειας…

      (ΤΕΛΟΣ Α' ΜΕΡΟΥΣ)

      Διαγραφή
    2. @ ΡΙΤΑ

      (Β' ΜΕΡΟΣ)

      4) 'Επειτα λες : "ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΦΥΛΆΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ 24/7 ΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ.ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΠΥΡΟΙ ΤΗΣ ΝΑΓΚ ΧΑΜΑΝΤΙ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ,ΠΟΥ ΤΟ ΜΑΥΡΟΝ ΙΕΡΑΤΕΙΟΝ ΕΞΟΝΤΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ"

      Κατ' αρχήν οι δεκατρείς κώδικες φυλάσσονται στο μουσείο του Καϊρου. Δεν υπάρχει κανένας "στρατός ειδικά εκπαιδευμένος", εκτός από τους φουκαράδες φύλακες του μουσείου! Οι Κώδικες είναι κείμενα που γράφτηκαν στην κοπτική γλώσσα και ένα μικρός αριθμός μεταφράστηκε στα ελληνικά. Αποτελούν ένα ελάχιστο μέρος και όχι το σύνολο των γνωστικών κειμένων. Εάν υποθέσουμε ότι υπάρχουν και άλλα. Συνεπώς, δεν αποτελούν το πλήρες σώμα των Γνωστικών. Οι Γνωστικοί δημιούργηασαν ένα καθαρά δικό τους θρησκευτικό σύστημα το οποίο είναι κατά βάση ένα μείγμα νεοπυθαγορισμού, νεοπλατωνισμού, ζωροαστρισμού και λοιπών πλείστων θεωριών και κακοδοξιών. 'Επειτα, πολλά από τα γνωστικά κείμενα δεν αναφέρονται καν στον Ιησού Χριστό. Κάνεις, πάλι, λόγο σε "μαύρα ιερατεία", που σου "κρύβουν" την αλήθεια. Ποιά "αλήθεια" σου κρύβουν;;; Δηλαδή σε απέτρεψε ή σε εμπόδισε κανείς να μελετήσεις τα κείμενα των γνωστικών ή την βιβλιογραφία τους;;; Αν και δεν είναι πολλά αυτά που έχουν μεταφραστεί. Προσωπικά διαθέτω εκτενή ξένη βιβλιογραφία γιά τα κείμενά τους. Καθ' όσων γνωρίζω, εκτός από το ευαγγέλιο του Θωμά΄και το απόκρυφο ευαγγέλιο του Ιωάννη, ως πλήρη κείμενα, δεν υπάρχουν άλλα μεταφρασμένα ή σε εκτεταμένη μετάφραση, γιά να το πω πιό σωστά. 'Ισως, εάν ψάξεις θα βρεις… Κανείς δεν σου το απαγορεύει, ούτε σου κρύβει τίποτα. Ειδικά στην εποχή μας με τον πακτωλό των πληροφοριών διά μέσου του διαδικτύου! Από την άλλη, ποιούς "εξόντωσε" το "μαυρο ιερατείο" γιά να μην μάθεις την αλήθεια;;; Τον Σίμωνα τον Μάγο;;; Τους Βαλεντινιανούς;;;, Τους Καϊνίτες;;; Τους Σοδομίτες;;; Τους Μανιχαϊστές;;; Με εξαίρεση τους Αρμένιους Παυλικιανούς, τους Βογόμιλους και τους Καθαρούς που αποτελούν "πνευματικά παιδιά" των Βογόμιλων, άλλοι δεν κυνηγήθηκαν από την Ορθόδοξη και την Παπική εκκλησία. Και δεν κυνηγήθηκαν τόσο γιά τις κακοδοξίες τους όσο γιά πολιτικούς λόγους. 'Ηταν κινηματίες και υποκινούσαν εξεγέρσεις. Λειτουργούσαν ως "πεμπτοφαλαγγίτες" σε πολλές περιπτώσεις… Οι μεν Βογόμιλοι/Παυλικανοί εξετοπήσθησαν από τους Κωσταντίνο Ε', και Ιωάννη Τσιμισκή. Οι δε "Καθαροί", κυνηγήθηκαν και εξοντώθηκαν από την παπικοί εκκλησία. Δεν ήταν φορείς καμμιάς πνευματικής Αλήθειας!
      Γιά τις θέσεις των γνωστικών και γιά το ποιά "αλήθεια" προσπαθούν να σου κρύψουν, μπορείς να ανατρέξεις και σε κείμενα εκκλησιαστικών Πατέρων που υπήρξαν πολέμιοί τους. 'Οπως του Επιφάνιου Κωνσταντίας, του Ειρηναίου της Λυών, ή του Κόιντου Τερτυλλιανού που θεωρείται από τους πιό σφοδρούς πολεμίους τους.

      (ΤΕΛΟΣ Β' ΜΕΡΟΥΣ)

      Διαγραφή
    3. @ ΡΙΤΑ

      (Γ" ΜΕΡΟΣ)

      5) Επίσης λες : "ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΉΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΝ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟΝ". Μέσα σ' αυτές τις βαμπιρικές πρακτικές έχεις συμπεριλάβει και τη Θεία Μετάληψη. Εάν αυτό δεν είναι βλάσφημο, τότε τι είναι;;; Ούτε οι μουσουλμάνοι δεν τολμούν να εκφράσουν τέτοιες βδελυρές απόψεις. Το γιατί τρώγομε το Σώμα και πίνομε το Αίμα του Ιησού το εξηγεί ο ίδιος ο Ιησούς στο Κατά Ιωάννην 6, 48-63. Αφορά το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Δεν έχει ούτε δρακονιανούς μέσα, ούτε αλόϊγκορ, ούτε άλλους σατανιστές αιμοπότες του "μαύρου ιερατείου" και του Βατικανού… Όταν κοινωνάμε, το Σώμα με το Αίμα του Χριστού μας, τότε ενωνόμαστε μαζί Του. Αυτό σημαίνει "κοινωνία". Σημαίνει ένωση με αυτό που παίρνουμε. "Λάβετε, φάγετε, τούτό εστι το Σώμά μου" και "Πίετε εξ αυτού πάντες, τούτό εστι το Αίμά μου". "Ο τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα εν εμοί μένει, καγώ εν αυτώ". Μας καλεί ο ιερέας "εις άφεσίν μας αμαρτιών" και κοινωνούμε για να λάβουμε το φάρμακο για τον αγώνα μας εναντίον των αμαρτωλών παθών μας. Γιατί χωρίς τη Θεία Κοινωνία δεν μπορούμε να κάνουμε αγώνα. Αλλά χρειάζεται και από την πλευρά του πιστού χριστιανού η προετοιμασία για την ψυχική καθαρότητα, όσον είναι δυνατόν, για την Θεία Κοινωνία.
      Μιάς και σου αρέσει να την ψάχνεις και έχεις την περέργεια, ψάξε να μελετήσεις τι γράφει ο άγιος Γρηγόριος Παλαμάς καθώς και άλλοι Πατέρες περί της Θείας Κοινωνίας.

      6) Αντιγράφω αυτό που γράφεις : "ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ "ΗΡΘΑ ΝΑ ΦΕΡΩ ΜΑΧΑΙΡΑΝ" ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΑΖΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΜΑΣ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΥΛΑ ΝΑ ΚΑΥΓΑΔΙΖΟΥΜΕ…."

      Μα τι αθεολόγητα επιχειρήματα είναι τούτα, τέλος πάντων;;; Που είδες εσύ ότι ο Ιησούς μας βάζει ύπουλα να καυγαδίζουμε;;; Δείχνεις ότι δεν έχεις μελετήσει καν τις Γραφές με τη δέουσα προσοχή. Τα "ερμηνεύεις" όλα κατά το δοκούν! Το "Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την γην΄ ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην, αλλά μάχαιραν» (Ματθ. 10, 34), δεν έχει να κάνει με αυτό που νομίζεις. Θέλει να πει ότι : "δεν ήρθα να συμφιλιώσω την αλήθεια και το ψέμα, την σοφία και την βλακεία, το καλό και το κακό, το δίκαιο και την βία, την κτηνωδία και την ανθρωπιά, την αγνότητα και την ασωτία, τον Θεό και τον μαμωνά αλλά έφερα την μάχαιρα για να κόψω το ένα από το άλλο, για να μην ανακατεύονται". Με ποιά μάχαιρα;;; Με τη μάχαιρα ή ξίφος της Αληθείας. Ή με τη μάχαιρα τού Λόγου τού Θεού, που είναι το ίδιο. Αφού η Αλήθεια είναι ο Λόγος τού Θεού, και ο Λόγος τού Θεού είναι η Αλήθεια. Η "μάχαιρα" δεν αναφέρεται σε πραγματική μάχαιρα σαν αυτή που έχεις στην κουζίνα και κόβεις το τυρί! Κάνει λόγο γιά πνευματική μάχαιρα!
      Ο Παύλος (Εφ.6,17) αναφέρει : "…την μάχαιραν του Πνεύματος ό εστί ρήμα Θεού". Επίσης, ο άγιος Ιωάννης στο όραμα για τον Υιό τού Ανθρώπου, Τον έβλεπε "εν τω μέσω των επτά λυχνιών όμοιον υιώ ανθρώπου… και εκ του στόματος αυτού ρομφαία δίστομος οξεία εκπορευομένη» (Αποκ. 1, 13-16). Το ξίφος που βγαίνει από το στόμα τί άλλο μπορεί να είναι παρά ο Λόγος τού Θεού, ο Λόγος τής Αληθείας; Τούτο το ξίφος έφερε ο Ιησούς Χριστός στη γη! Να σε παραπέμψω να διαβάσεις στα σχόλια που κάνει σχετικά με το θέμα, ενάς μεγάλος άγιος και πραγματικός θεολόγος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Νικόλαος Βελιμίροβιτς στο έργο του "Δρόμος δίχως Θεό δεν αντέχεται…". Μην μου πεις ότι και αυτός είναι του "μαύρου ιερατείου";;;

      (ΤΕΛΟΣ Γ' ΜΕΡΟΥΣ)

      Διαγραφή
    4. @ ΡΙΤΑ

      (Δ' ΜΕΡΟΣ)

      7) Επίσης λες : "Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ". Αυτές είναι σφόδρα αιρετικές, αθεολόγητες και βλάσφημες απόψεις. Βέβαια είναι η προσωπική σου άποψη αλλά είναι σίγουρο πως δεν έχει απολύτως καμμία σχέση με τις διδαχές της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Εάν θες να έχεις άποψη θεολογημέν θα πρέπει να μελετάς σοβαρά την Αγία Γραφή και τα Πατερικά κείμενα. Αυτό θα σου δώσει τη δυνατότητα να επιχειρηματολογείς ορθά και να μην ζεις με εμμονές , όπως "μας τα έκρυψε το μαύρο ιερατείο", "μας τα εξαφάνισαν οι Ιησουϊτες" και άλλα σχετικά… Δεν προχωρώ να σχολιάσω άλλο από όσα λες παρακάτω διότι είναι άνευ ουσίας και θα ήταν χάσιμο χρόνου. Νομίζω, πως ό,τι έχω γράψει είναι υπεραρκετό γιά να σου δώθεί το έναυσμα να αρχίζεις να το ψάχνεις πιό σοβαρά. Εδώ θα ήθελα να κάνω μιά γενική διάπιστωση, χωρίς καμμία δόση ειρωνίας : το ύφος που γραφεις είναι λίγο αλαζονικό. Λίγο "ξερόλικο". Σαν να είσαι εσύ μονάχα φορέας της αλήθεις και ουδείς άλοοσ. Δεν αναφέρομαι μονάχα στο παρόν σχόλιό σου αλλά σε πολλά από τα σχόλιά σου που κατά καρούς διαβάζω στον Διόδοτο αλλά και αλλού, σε άλλα μπλογκ. Δηλαδή γράφεις με ένα ύφος τού : "Μάγκες στη μπάντα, τώρα γράφει η Ρίτα"!!! Δυστυχώς δεν μπορούμε να τα ξέρουμε όλα. Προσωπικά, γιά να ξέρεις, ανάλωσα τα νιάτα μου ως μέλος γνωστικών και ροδοσταυρικών ομάδων, στο εξωτερικό. Γιατί ζούσα γιά πολλά χρόνια έξω. Και εγώ προσπαθούσα να ψάξω να βρω την Αλήθεια. Αλλά σε λάθος μέρος… Μέσα από αυτές τις ομάδες κατάλαβα καλά τον ρόλο που διαδραματίζει η ύπαρξή τους. Γνωρίζω πράγματα από πρώτο χέρι, που εάν καθόμουν να τα γράψω θα σου έπεφταν τα μαλλιά (το λιγότερο…). Τι μαύρα και πράσινα ιερατεία;;;… 'Ομως, ένα προσκυνηματικό ταξίδι πριν από πάρα πολλά χρόνια στο 'Αγιον Όρος ήταν αρκετό να μου ανατρεψει την οπτική μου στα πάντα. Από τότε μένω στερρός στην Ορθόδοξη Πίστη. Αυτό έχω να σου πω μονάχα… Η Αλήθεια που ψάχνεις βρίσκεται στην Ορθοδοξία, στην Ορθόδοξη Εκκλησία και τα Μυστήριά της. Εύχομαι και εσύ μιά μέρα να έχεις την ευλογία να σου φωτίσει ο Θεός τον νου και να σου "καθαρίσει" τα μάτια, όχι τα φυσικά, αλλά τα πνευματικά. 'Οπως το έκανε και σ' εμένα (που νόμιζα πως τα γνώριζα όλα).


      Καλή φώτιση να έχεις!

      (ΤΕΛΟΣ Δ' ΜΕΡΟΥΣ)

      Διαγραφή
    5. Εγώ λέω ότι καίγεται η γούνα μας αυτό τον καιρό στην Ελλάδα και δεν υπάρχει λόγος να καθόμαστε να ψειρίζουμε και θεολογικά θέματα.
      Άλλωστε και το ορθόδοξο Ιερατείο στην εποχή μας, είδαμε όλοι ότι πέταξε το 90% σάπιο του και προδοτικό πρόσωπο σε κοινή θέα.
      Όταν θα φτάσουμε επιτέλους κάποια στιγμή -να δώσει ο Θεός- η Ελλάδα να ανήκει ολοκληρωτικά στους Έλληνες, τότε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ θα αλλάξουν και στο θρησκευτικό θέμα. Να μην πω ότι και οι -ισμοί θα πάνε στον κάλαθο των αχρήστων της Ιστορίας, γιατί είναι μαγαζιά. Συμπεριλαμβανομένου και του Χριστιανισμού βεβαίως βεβαίως!
      Ο ίδιος ο Θεός πρώτα από 'όλα θα απαιτήσει κάτι τέτοιο, και θα το δείξει με την τιμωρία που θα ρίξει σε αυτούς που πρέπει.
      Τότε λοιπόν θα είναι πια παρελθόν οι -ισμοί. Και στην Ελλάδα πλέον, ίσως και σε όλες τις σημερινές Ορθόδοξες χώρες, θα μιλάμε για "Χριστιανοσύνη". Και η λέξη αυτή μόνο στα ελληνικά θα χρησιμοποιείται από όλους στην Ευρώπη και αλλού, για να διαφοροποιείται εντελώς από τον ήδη υπάρχοντα όρο "Christianity".
      Υπερπολυτελή άμφια, Σκήπτρα, ράβδοι κλπ με δράκους κι άλλα καλούδια επάνω, θα πάνε στον αγύριστο. Στην Θεία Λειτουργία, κάτι εβραϊκά τύπου "Σαβαώθ" (=Σεθ/Κρόνος/Σατανάς) θα σταματήσουν να ξεστομίζονται και να ακυρώνουν τον πραγματικό Θεό, Ύψιστη Αρχή, Πατέρα του Χριστού. Το παραμύθιασμα που τα Μαύρα Ιερατεία έχουν περάσει και στούς απλούς καθαρούς παπάδες, ότι δηλαδή το "ευλόγησον τον λαό σου Ισραήλ" αναφέρεται στους Έλληνες ως ο Νέος Ισραήλ, θα τελειώσουν κι αυτά. Θα αφαιρεθεί εντελώς και αυτή η φράση.
      Και πολλές άλλες βεβαίως βεβαίως!
      Το μαγαζί θα γκρεμιστεί εκ βάθρων! και θα δημιουργηθεί ένα καθαρά Ελληνορθόδοξο Χριστοκεντρικό Δόγμα.

      Αυτά θα γίνουν μετά από αρκετό καιρό. Εφόσον πια έχει στηθεί μία εντελώς νέα γεωπολιτική σκακιέρα στον Κόσμο. Το να τα σκαλίζουμε τώρα.. μόνο το κεφάλι μας θα φάμε.. και μέσα από τις διχόνοιες θα μάς ισλαμοποιήσουν και πιο γρήγορα.

      Διαγραφή
    6. φίλε Κώστα

      Λυπάμαι εάν ενοχλήθηκες από το σχόλιό μου. Όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορώ να είμαι αρεστός σε όλους. Το να είμαι αρεστός είναι κάτι που ποτέ δεν με απασχόλησε. Προσωπικά με απασχολεί η ουσία των πραγμάτων. Τα θέματα της πίστης είναι γιά εμένα πρωτεύουσας σημασίας και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ! Με κατηγορείς ότι "ψείρισα", αλλά μαϊμού δεν είμαι! Απλούστατα ενοχλούμαι όταν ο κάθε άσχετος, ημιμαθής, κακαοπροαίρετος ή/και βλάσφημος με πρόσχημα την ελευθερία του λόγου και χωρίς να έχει τις απαραίτητες γνώσεις αλλά και τον δέοντα σεβασμό, προσβάλλει την πίστη μου και τον αρχηγό της, ταυτίζοντας την Θεία Κοινωνία με το Σώμα Του και το Αίμα Του, με τους αιμοπότες βρυκολάκες παιδόφιλους σατανιστές του Βατικανού ή κάνοντας ατυχείς παραλληλισμούς με οποιαδήποτε άλλη παρόμοια βδελυρή συνωμοταξία. Στη ζωή μου έχω κάνει τις επιλογές μου και αυτή είναι συντεταγμένη με την "ομολογία πίστεως". Γνωρίζω πολύ καλά το πνεύμα του κόσμου τούτου αλλά και τις συνέπειες που μπορεί να επισύρει αργότερα μιά τέτοια επιλογή, στην αντίχριστη και μισόθεη εποχή που ζούμε. 'Ισως κάτι τέτοιο εσένα να μην σε απασχολεί, να μην είναι προτεραιότητά σου ή στο τέλος-τέλος να μην το "ψείριζες" καν! ΟΚ, δεκτό! Από την άλλη, όμως, μην παραπονείσαι ότι "καίγεται η γούνα μας". Αυτό δικαίως γίνεται!!! Και λίγα μας συμβαίνουν. Καλά τη γλυτώσαμε έως τώρα… Με εκδορές… Κάτω από διαφορετικές συνθήκες, ήδη δεν θα υπήρχαμε ωστέ να είμαστε ζωντανοί και να ανταλλάσουμε σχόλια και γνώμες. 'Ο,τι μας συμβαίνει είναι ακριβώς επειδή βρισκόμαστε σε αποστασία από τον Θεό! Η κρίση υποκινήθηκε από τις αμαρτίες μας, και αυτό δυστυχώς δεν βλέπω κανένας ακόμη να το έχει κατανοήσει και αποδεχτεί. Αναλώνονται και απασχολούν όλοι τον χρόνο τους συζητώντας γιά την επιφάνεια, δίχως να θέλουν να διαχειριστούν τα βαθύτερα και πραγματικά αίτια. Που είναι ο ίδιος τους ο εαυτός.
      Στο κάτω-κάτω έχουμε τους ιεράρχες που μας αξίζουν. Μαύροι ξε-μαύροι, αυτοί είναι! Οι ίδιοι, ούτε εξωγήινοι είναι ούτε ανήκουν σε άλλη φυλή ώστε να συμπεριφέρονται διαφορετικά από εμάς! 'Εχουν βγει μέσα από τα σπλάχνα του ίδιου μας του λαού. Συνεπώς, δεν μπορείς από τη μία να έχεις έναν λαό φαύλο, διεστραμμένο, πόρνο, ολιγόπιστο, άθεο και βλάσφημο και από την άλλη να περιμένεις οι ποιμένες του να είναι καλύτεροι απ' αυτόν. Με την ανακοίνωση-διαταγή του κλεισίματος των εκκλησιών και την αναστολή των λατρευτικών ακολουθιών, δεν είδα "τον πιστό λαό του Θεού" να κινητοποιείται και να διαδηλώνει διαμαρτυρόμενος γιά την καταπάτηση των δικαιωμάτων του περί ελεύθερης έκφρασης της θρησκευτικής του πίστης. 'Εφαγαν όλοι τον κορωνοϊο-σανό και κλείστηκαν στα σπίτια τους... επειδή κάποιοι "ειδικοί" έτσι τους είπαν να κάνουν! Εάν όμως, η ψυχή του λαού φλεγόταν πραγματικά από πίστη και αγάπη προς τον Χριστό, αυτή τη στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες θα είχαν ξεχυθεί στους δρόμους διαδηλώνοντας παρά τις απαγορεύσεις. 'Οπως ακριβώς έγινε με τα συλλαλητήρια γιά τη Μακεδονία. Θα έπρεπε κανονικά να μας είχε πνίξει το δίκιο και να μην υπολογίσουμε ούτε απαγορεύσεις, ούτε φυλακίσεις ούτε τίποτα! Βλέποντας μιά τέτοια στάση ο Χριστός, φαντάζεσαι τι δώρα θα μας έκανε;;!! Οι Ιεράρχες είναι αυτοί που είναι, αλλά δεν μπορούμε να ρίχνουμε συνεχώς όλα τα φταιξίματα επάνω τους. 'Οντως είναι ανάξιοι και φαυλεπίφαυλοι! Ουδεμία αντίρρηση. 'Ομως, πότε αυτός ο λαός απέδειξε ότι είναι συνειδητοποιημένος γιά την πίστη του ώστε να έχει το δικαίωμα να προσάπτει την οποιαδήποτε κατηγορία στους ποιμένες του;;; Ο ελληνικός λαός εάν θέλει να έχει μέλλον θα πρέπει να μάθει να έχει αυτομεμψία. Να κάνει την αυτοκριτική του και την απαραίτητη ενδοσκόπηση με σκοπό να διαπιστώνει και να παραδέχεται τα δικά του σφάλματά πρώτα. Να μάθει να αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του, δίχως κάθε φορά να κατηγορεί τον οποιοδήποτε γιά τα "χίλια κακά της μοίρας του". Εάν καταφέρει και τα κάνει αυτά, όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους. Θα τα ελκύσει ο λαός σαν μαγνήτης…γιατί θα τα έχει πρώτα ευλογήσει ο ίδιος ο Θεός!

      Διαγραφή
    7. Με εκπλήσσει που δεν περνάει καθόλου από το μυαλό σου ότι αυτός που έχει περιορισμένα γνωσιακά όρια μπορεί να είσαι εσύ. Και συνεχίζεις να είσαι αγενής και προσβλητικός απέναντι σε σχολιαστή: "ο κάθε άσχετος, ημιμαθής, κακαοπροαίρετος ή/και βλάσφημος με πρόσχημα την ελευθερία του λόγου και χωρίς να έχει τις απαραίτητες γνώσεις.."

      Σού επιτέθηκε κανείς από τους μόνιμους σχολιαστές μου προσωπικά; "Ότι είσαι "θρησκοκεντρικός" ή οτιδήποτε άλλο; Όχι. Εσύ λοιπόν γιατί το κάνεις;

      Ξέρεις, υπάρχει και ευγενικός τρόπος. Παράδειγμα: "Δεν συμφωνώ με αυτό που λέτε γιατί μπλα μπλα μπλα.."

      Και όχι
      1. ""το θολωμένο μου μυαλό"!!! Καταθέτεις ασυνάρτητες και ατεκμηρίωτες απόψεις.."
      2. "ο κάθε άσχετος, ημιμαθής, κακαοπροαίρετος ή/και βλάσφημος με πρόσχημα την ελευθερία του λόγου και χωρίς να έχει τις απαραίτητες γνώσεις.."

      Αυτό λέγεται προσβολή κι επίθεση.
      Αν το ξανακάνεις δεν θα ξαναναρτηθεί σχόλιό σου.

      Και δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις τί γνώσεις, σπουδές και τεκμηριωμένες αποδείξεις έχει κάποιος. και να κάτσει να τις αναπτύξει για εσένα..γιατί; Σε γνώριζε κι από πριν;

      Εγώ κι εσύ γνωριζόμαστε προσωπικά, για να με αποκαλείς "Φίλε";

      Όσον αφορά το πνευματικό σκέλος της υπόθεσης, το μπλογκ δεν ανήκει στην κατηγορία αμιγώς ορθόδοξων μπλογκ του "Πίστευε και μή ερεύνα".
      "Ερευνάτε τας γραφάς" είπε ο Χριστός. Και ο "Πατερισμός" λοιπόν μπορεί να είναι αντικείμενο ερεύνης εδώ μέσα. Και ο βίος οποιουδήποτε είπε οτιδήποτε. Αυτά των παπάδων που αποφασίζουν αυτοί το τί πρέπει να αγγίζεται και τί όχι.. αλλού!

      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  7. Το ερωτημα παντως παραμενει: Η Ριτα διαβαζει Λιακοπουλο ή ο Λιακοπουλος Ριτα;
    Κι αν ισχυει το δευτερο, ειναι οντως -οπως ισχυριζεται- τμημα του Μεγαλου Ταξιδευτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το πρώτο σίγουρα όχι! Ξέρω.
    Αν και τα μισά τουλάχιστον του Λιακόπουλου, κατά τη δική μου γνώμη, δεν είναι για πέταμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "THAIS OF ATHENS" TOY IVAN EFREMOV ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ 1972.

    ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΕΓΡΑΦΕ...ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ

    ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤ ΟΡΜΗΞΑΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΟΥΤΕ ΧΑΡΤΑΚΙ ΣΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ.ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ Η ΓΝΩΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ,ΚΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ,ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΠΗΡΑΝ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟΝ ΤΟΥ.

    ΡΙΤΑ, ΠΟΥ ΕΝΙΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΝ ΛΑΛΕΟΥΣΑΝ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή