«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Το λιοντάρι, η αλεπού και η συμφορά του γαϊδάρου

του Δημήτρη Νατσιού



«Να μοιράσουμε το φυσικό αέριο στην ανατολική Mεσόγειο», δήλωσε πρόσφατα στην Ιταλία ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου. Μάλιστα. Βεβαίως ο κουτοπόνηρος ισλαμιστής, πατώντας επί ευρωπαϊκού εδάφους, αποτίναξε ως ξεραμένο φιδόδερμα το αληθινό του πρόσωπο-φιλοπόλεμη ύαινα και “μάστιγα της Ασίας”- και ενδύθηκε το πολιτισμένο προσωπείο. Τι πιο δίκαιο και νόμιμο! Όλοι οι όμοροι λαοί να επωφεληθούν από τα υποθαλάσσια καλούδια της ανατολικής Μεσογείου!! Το ακούς και αν είσαι εκλεπτυσμένος Ευρωπαίος, το επικροτείς και χειροκροτείς την μεγαθυμία των μεμέτηδων.

Μοιράζω σημαίνει διαιρώ εξίσου. Παίρνω το μερίδιο, «την μοίρα» που μου αναλογεί. (Όλες αυτές οι λέξεις, μέρος, μερίδα, μερίζω, μοίρα, παράγονται από το ομηρικό “μείρομαι” που σημαίνει διαιρώ, μοιράζω.  Η μοίρα, το ριζικό όπως το λέει ο λαός, είναι το “το μερίδιο” εκάστου εν τη ζωή, ο κλήρος, η τύχη, κατά το έγκυρο λεξικό των Leddel-Scott). Και, επειδή “η κακή μας τύχη και μοίρα”, μας έστειλε, προ αιώνων, την Τουρκία ως γείτονα, παραπέμπω σε έναν μύθο του μυθοπλάστη Αισώπου, που εξηγεί εναργέστατα, τι ακριβώς εννοεί η «φίλη και σύμμαχος», όταν προτείνει διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου. Παραθέτω, εν πρώτοις, το κείμενο στην αειφεγγή προγονική γλώσσα και ακολουθεί η νεοελληνική απόδοση. Τίτλος: ”Λέων, όνος και αλώπηξ», δηλαδή, λιοντάρι, γαϊδούρι και αλεπού.

«Λέων και όνος και αλώπηξ κοινωνίαν εις αλλήλους σπεισάμενοι εξήλθον εις άγραν. Πολλν δε αυτών συλλαβόντων, ο λέων προσέταξε τω όν διελείν αυτοίς. Του δε τρείς μοίρας εξ ίσου ποιήσαντος, και εκλέξασθαι αυτώ παραινούντος, ο λέων αγανακτήσας αλλόμενος κατεθοινήσατο και τη αλώπεκι μερίσαι προσέταξεν. Η δε πάντα εις μίαν μερίδα συναθροίσασα και μικρ εαυτή υπολιπομένη παρνει αυτώ ελέσθαι. Ερομένου εις αυτν του λέοντος τις αυτν ούτω διανέμειν εδίδαξεν, η αλώπηξ είπεν:Η του όνου συμφορά.»

Στα νέα ελληνικά

«Το λιοντάρι, ο γάιδαρος και η αλεπού έφτιαξαν κοινή ομάδα, συνεταιρίστηκαν και βγήκαν μαζί στο κυνήγι. Έπιασαν πλούσια λεία, την οποία κάποιος έπρεπε να μοιράσει. Το λιοντάρι πρότεινε στον γάιδαρο την μοιρασιά. Λέει ο γάιδαρος: “Τρείς είμαστε, ορίστε, τρία ίσα μέρη κάνω τη λεία, ο καθένας παίρνει τη μερίδα του”. “Τί μοιρασιά είναι αυτή;” φώναξε το λιοντάρι θυμωμένο, και όρμηξε και κατασπάραξε τον γάιδαρο. Λέει τότε στην αλεπού: “Αυτός δεν ήξερε να μοιράζει. Εσύ πιστεύω πως θα μοιράσεις πιο σωστά”. Παίρνει η αλεπού, σχεδόν όλα τα κρέατα, τα έκανε μια μερίδα και τα προσφέρει στο λιοντάρι. Ενώ για τον εαυτό της κράτησε ελάχιστα. “Μπράβο”, είπε το λιοντάρι, “εσύ μοίρασες με μεγάλη σοφία. Μα ποιός σε δίδαξε να μοιράζεις τόσο δίκαια;”. “Του γαϊδάρου το πάθημα με δίδαξε”, αποκρίθηκε η αλεπού».


Από αυτόν το μύθο βγήκε η παροιμιώδης έκφραση «μερίδα του λέοντος».
Η Τουρκία τι προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια;  Να γίνει μεγάλη περιφερειακή δύναμη. Όμως «ομοιάζει με νάνον ανορθούμενον επ’ άκρων ονύχων και τανυόμενον να φθάσει εις ύψος και φανή και αυτός γίγας». Ο μεγάλος Παπαδιαμάντης, στον «Λαμπριάτικο ψάλτη» του, μας βοηθά.  (Αν και αναφέρεται στους «Γραικύλους της σήμερον», δανείζομαι την φράση του, γιατί ταιριάζει στην περίπτωση).

Μοιάζει – η Τουρκία – με νάνο, ο οποίος «τανύεται», «τανιέται» λέμε στο χωριό μου στην Πιερία, πατά στα νύχια του, ώστε να δείχνει ψηλότερος, να φανεί και αυτή γίγας.

Τα τελευταία χρόνια, με επικεφαλής τον επηρμένο Ερντογάν, ονειροφαντάζεται οθωμανικές αυτοκρατορίες, επιδίδεται σε κινήσεις εκφοβισμού των γειτόνων του. Βρήκε κράτη σπαρασσόμενα από εμφύλιες συρράξεις, Συρία, Ιράκ, Λιβύη, και βυσσοδομεί. Συνεπικουρούμενος ο χιτλερίσκος Τούρκος από τα ελεγχόμενα και κατατρομοκρατημένα ΜΜΕ  της χώρας του, απειλεί, βομβαρδίζει, στέλνει αργυρώνητους βασιβουζούκους και εγκληματίες, που στρατολογεί από τις άτακτες συμμορίες του “ISIS”, στα πεδία των μαχών. Με μια φράση: αυτή είναι η Τουρκία.  Στόχος του;  Η μερίδα του λέοντος.

Να σύρει κυρίως τον Ελληνισμό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να επιτύχει αυτό που συνέβη με την αλεπού του μύθου. Να αναγκαστούμε να παραδώσουμε «γη και ύδωρ» για να αποφύγουμε την συμφορά της Συρίας ή της Λιβύης. Εξάλλου έτσι πρόδωσαν την Μακεδονία οι προηγούμενοι λεηλάτες της ιστορίας μας. Η Τουρκία διακαώς ήθελε να ονομαστούν τα Σκόπια, Μακεδονία,  Πάντοτε έτσι τα ονόμαζαν, για να προκαλέσουν, να υποθάλψουν την διχόνοια και το αίσθημα ηττοπάθειας του λαού μας, να φανούν στα μάτια των Σκοπιανών, ευεργέτες τους. Βρέθηκαν οι εφιάλτες για την βρωμοδουλειά, υποτάχθηκαν στην λογική και τις απειλές του ψευτολέοντος ή καλύτερα μυρμηγκολέοντος. Με απύθμενη δειλία, «μοίρασαν», ξεπούλησαν, πρόδωσαν την Μακεδονία, για να εξευμενιστεί το θηρίο.  Και έκτοτε αποθηριώθηκαν οι Τούρκοι.  Κατάλαβαν ποιους έχουν απέναντί τους. Εφ’ όσον είναι ικανοί να ξεπουλήσουν «όσια και ιερά», έχουμε να κάνουμε με δειλούς, οπότε μπορούμε, αμαχητί, να κερδίσουμε πολύ περισσότερα.  Ο Θουκυδίδης μας τα έχει πει αυτά. Γράφει στο Α, 140, για το περίφημο «Μεγαρικό ψήφισμα».

 «…..Ει ξυγχωρήσετε και άλλο τι μείζον ευθύς επιταχθήσεσθε ως φόβω και τούτο υπακούσαντες».  Δηλαδή, αν υποχωρήσετε, στις απαιτήσεις των Σπαρτιατών, αμέσως και άλλο μεγαλύτερο θα σας επιβάλλουν, αφού, εξαιτίας του φόβου σας υπακούσατε σε τούτο…». (Οι Αθηναίοι «ποιήσαντες εκκλησίαν», έπρεπε να αποφασίσουν αν θα υποχωρήσουν στις προκλήσεις των Σπαρτιατών, ώστε να ανακαλέσουν «το Μεγαρέων ψήφισμα» ή να δεχθούν πόλεμο. Οι πλείστοι έλεγαν, οι συνήθεις ενδοτικοί, που μιλούν για «μοναχοφάηδες» – Κοτζιάς-  όλα αυτά που προκρίνει η «προοδευτικοί διανόησις» τύπου Βερέμη, Ρεπούση και λοιποί, έλεγαν, λοιπόν, να υποχωρήσουν, ώστε να μην γίνει πόλεμος. Για ένα «ψωρονήσι», το Καστελόριζο να πολεμήσουμε;).

Χρόνια τώρα, οι τετρομαγμένες κυβερνήσεις, υποχωρούν. (Πλην της Μακεδονίας, το μεγαλύτερο έγκλημά τους είναι η “φιλοξενία” των λαθρομεταναστών. Μια ολόκληρη στρατιά του Ερντογάν στρατωνίζεται στην πατρίδα μας. Φανατικοί μωαμεθανοί που εν μια νυκτί θα μετατραπούν σε ασύντακτο ασκέρι που θα παραλύσει το εναπομείναν ηθικό του λαού. Ο Θεός να μας λυπηθεί. Κυριολεκτικά…).

Και η Τουρκία, ευθύς, αμέσως, απαιτεί «και άλλον τι μείζον».  Και φτάσαμε, εξαιτίας των εγκληματικών και προδοτικών υποχωρήσεων, να διακυβεύεται η τύχη, η μοίρα του έθνους μας.  Οι Γραικύλοι της σήμερον, απαντούν:  Τι θέλετε πόλεμο;  Η απάντηση έρχεται και πάλι από το παρελθόν:  «Πόλεμος ένδοξος, ειρήνης αισχράς, αιρετώτερος»….


Νατσιός Δημήτρης
δάσκαλος-Κιλκίς Μέλος ΙΗΑ





17 σχόλια:

  1. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ! .. ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

    Ευρωβουλευτές ΝΔ: Δεν ψήφισαν «υπέρ» της υπεράσπιση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία - Απείχαν από την ψηφοφορία

    https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/nd/890713_eyrovoyleytes-nd-den-psifisan-yper-tis-yperaspisi-tis-ellinikis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ26 Ιουνίου, 2020 14:43

      ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΩΛΗΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ; ΚΛΑΣΟΜΠΑΝΙΕΡΕΣ ΟΛΚΗΣ ΕΙΝΑΙ.
      Η ΧΩΡΑ, ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΙ'ΑΝΕΧΕΙΑ, ΕΝΩ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΒΑΡΑΕΙ ''ΤΑΒΑΝΙ''.
      ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ''ΔΙΚΟΥΣ'' ΤΟΥΣ, ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΟΒΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΙΤΣΙΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ Κ.Α. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.
      Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ''ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ'', ΜΟΝΟ ΤΑ ''ΕΡΠΕΤΑ'' ΠΕΡΝΑΝΕ ΖΩΗ ΧΑΡΙΣΑΜΕΝΗ.
      ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΓΙΑ ''ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ'' (ΠΟΛΕΜΟ), ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΛΙΣΘΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ, ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΓΙΑ ΕΝ.Φ.Ι.Α ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ, ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ.

      https://katohika.gr/epiviosi/mia-skeptomeni-ellinida-yfesi-peina-krach-pro-ton-pylon-profiteies-kai-pos-na-ta-antimetopisoume/

      Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΛΕΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΛΥ ΕΠΩΦΕΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΛΙΓΟ ΝΑ ΤΣΑΚΑΣ ΤΗΝ ΜΕΣΗ, ΛΙΓΟ ΝΑ ΓΛΥΦΕΙΣ ΚΩΛΟΥΣ, ΛΙΓΟ ΝΑ ΣΤΗΝΕΣΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΤΟΑ, ΛΙΓΟ ΝΑ ΚΑΡΦΩΝΕΙΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΕ ΚΑΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΦΟΥΚΑΡΑ, ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.

      ΣΕ ΑΛΛΗ ΣΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ.ΜΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΑΖΕΜΑ ΟΠΛΩΝ ΚΑΠΟΤΕ ΜΕ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΥΧΤΑ.

      ΚΩΣΤΑ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ, ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΕ ΣΠΙΡΑΛ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΑΠ'ΤΟΝ ΘΕΟ, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.
      ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΚΟΡΠΙΟΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ, ΑΦΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ, ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠ'ΤΟ ΚΑΜΙΝΙ ΤΩΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΩΝ ΕΧΘΡΩΝ.

      ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ.

      ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ'ΣΕΙΣ.
      ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ.
      ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΕΠΙΓΕΙΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ, ΟΥΤΕ ΤΡΑΜΠ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΤΙΝ, ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ, ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.

      ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΑΛΛΟΙΩΣ ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΙΝΟ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΦΥΛΗ, ΤΟΥΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

      Use your illusion (Rorschach),ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΕΙΔΕΣ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΣΟΥ.
      ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ......
      https://static.zerochan.net/Rorschach.full.1196878.jpg

      Διαγραφή
    2. Πρώτη παρατήρηση: Γιατί (γιά πολλοστή φορά) η είδηση ε ξ α φ α ν ί σ θ η κ ε ;
      Ποιοί, ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ θ ά β ο υ ν ειδήσεις στό Μητσοτακιστάν;
      Δευτέρα παρατήρηση: Πόσο "στεγανά" είναι τά διεδραματιζόμενα στο Ευρωκοινοβούλιο; Καί όχι μόνο τώρα, αλλά από πολλών, πάρα πολλών ετών;
      Τρίτη παρατήρηση : Γιατί τούς στέλνουμε αυτούς τούς "καλούς" κυρίες και κυρίες εκεί; Τί κάνουν; Μπαίνουν ΤΑΧΑ αμέσως σέ ΞΕΝΑ 'λόμπυ' - πώς λέμε "δέχονται πιέσεις" - και διαγράφουν τά πάντα από τήν μικρή Ελλάδα; Λαμβάνουν τό 'κάτι τις' λέτε;
      Τέταρτη παρατήρηση: Πότε οι απερίγραπτα αφελείς (έως βλακείας;) ψηφοφόροι του Ελλαδιστάν θά αντιληφθούν, ότι τά ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, δέν υπάρχει περίπτωση νά τά προασπίσουν όλοι αυτοί οι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΩΣ ΚΑΛΟΤΑΪΣΜΕΝΟΙ μαριονετίσκοι του συστήματος;
      Πέμπτη παρατήρηση: Ποιοί Έλληνες ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ μία φορά ΗΧΗΡΩΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΣ τούς πανάθλιους ευρωβουλευτές "μας" γιά τόν ψήφο δίνουν ΜΟΝΙΜΩΣ εναντίον της Ελλάδος; Τούς έσυραν δήθεν λ.χ. στά δικαστήρια; Α π α ί τ η σ α ν τάχα μία φορά τήν διαγραφή τους;
      Έκαναν τάχα εκστρατεία διαρκή, πανελλαδική και πεισματική ώστε νά "εξαφανισθούν" από τόν πολιτικό χάρτη καί νά μήν ξαναεκλεγούν, αλλά ούτε νά έχουν μάτια νά βγούν έξω από τό σπίτι τους από το ΡΕΖΙΛΙΚΙ ;
      Έκτη παρατήρηση: Είδατε ποτέ ένα κόμμα, νά ανακαλεί ή νά διαγράφει τόν κάθε (Κιμπουρόπουλο) βουλευτή του, ή τήν κάθε (Βόζενμπεργκ) βουλευτίνα του, που τάχθηκαν ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ Υ Π Ε Ρ της ΠΑΝΑΘΛΙΑΣ & βρωμερής Αλβανίας καί κατά της Ελλάδος;
      ΠΟΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ, θά δείξει μέ τό δάχτυλο π.χ.ΟΛΗ τήν ομάδα των ευρωβουλευτών του 'σφύριζα' πού ήσαν (ε ν ν ο ε ί τ α ι!) ΥΠΕΡ της Αλβανίας;
      Είναι δυνατόν τήν τιμή της χώρας νά τήν διασώζει μία Καϊλή;
      Καί τί σημαίνει αποχή σέ αυτό τό ΚΟΜΒΙΚΟ ζήτημα κύριε Κεφαλογιάννη, κύριε Κύρτσο, κυρία Σπυράκη, κυρία Ασημακοπούλου, κύριε Μεϊμαράκη;
      Ότι "κάνατε τό καθήκον σας";
      Δειλιάζοντας νά τιμωρήσετε τήν γελοιοδέστατη Αλβανία, που ΒΑΣΑΝΙΖΕ καί ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ τήν Ελληνική Εθνική μειονότητα;
      Μέ ΑΓΡΙΕΣ δολοφονίες (Γκούμας, Κατσίφας), μέ καταστροφές και πυρπόληση και κατεδάφιση Ορθοδόξων Εκκλησιών, μέ λεηλασίες και κλοπές διαρκώς στά σπίτια ομογενών, μέ σκανδαλώδη παραχάραξη τίτλων ιδιοκτησίας των ελληνικών περιουσιών καί δήμευση εκτάσεών τους, ιδίως όταν είναι παραλιακές, μέ αλύπητο κυνηγητό της απίστευτα διεφθαρμένης αστυνομίας καί χιλιάδες άλλα;
      Μόνο αποχή;
      "Έκαναν τό καθήκον τους"....
      Λοιπόν!
      Προτείνουμε!
      Νά αναρτηθούν στά πατριωτικά ιστολόγια οι φωτογραφίες ΟΛΩΝ αυτών, ώστε οι αναγνώστες καί νά ...φτύνουν ευχερώς, αλλά καί νά γίνει βούκινο ΠΟΙΟΙ ΘΑΒΟΥΝ τήν Πατρίδα μας, ενώ χ ρ υ σ ο π λ η ρ ώ ν ο ν τ α ι γιά τό αντίθετο!
      Επίσης, νά ΜΗΝ είναι ανάρτηση της στιγμής, αλλά νά παραμείνει 'επάνω' στήν κάθε ιστοσελίδα ανεξαρτήτως παρόδου των ημερών, γιά έναν μήνα τουλάχιστον, ώστε νά ΕΝΤΥΠΩΘΟΥΝ πολύ καλά άπαντες τά πρόσωπα εκείνων που τορπιλλίζουν τήν χώρα!
      Ίσως έτσι, ίσως, νά μήν ξαναψηφισθούν αυτοί οι εκλεκτοί "γόνοι" του αηδιαστικού συστήματος όταν ξαναπάνε τά ...πρόβατα στίς κάλπες!
      Τά ίδια ΑΣΦΑΛΩΣ ισχύουν καί γιά τους αρχηγούς...
      Ζητούμε τήν κατανόησή σας γιά τό μακροσκελές σχόλιο, αλλά Ν Ι Σ Α Φ Ι πιά μαζί τους!

      Διαγραφή
    3. Δικαιολογημένη η αγανάκτησή σας κε Καποδίστρια.
      Αν αναρτήσετε εσείς κάτι, θα το αναδημοσιεύσουμε και θα μπει και στα γκάτζετς.

      Ελλάς υπομονή.. θα έρθουν και λαϊκά δικαστήρια.

      Διαγραφή
  2. Όπως γνωρίζεις....μαζεύεσαι.
    Κάποιος καλεί για το μάζεμα.
    Εσύ , όλο μου πέφτεις.
    Τι μαυρίλα σε έχει πλακώσει ;
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ ΕΥ μια απάντηση στο ερώτημα αν είμαστε μπροστά..... ναι έτη φωτός από όλους το πρόβλημα μας είναι ότι ασχολούνται όλοι με τό πολιτικό σχεδιασμό ο οποίος είναι ελεγχόμενος κάτι σαν κρυφό ιερατείο και δεν βλέπουμε το ότι ναι μεν δείχνει να ελέγχει αλλά η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σταθερά στο δικό του χωροχρόνο.... αυτά για την ώρα

    Τρίτο Μάτι περιοδικό τεύχος 218 σελ 58

    Οι δυνάμεις που συγκρούονται σήμερα στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ
    Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ του Γιώργου Αλεξάνδρου στην εισαγωγή του άρθρου λέει …..η ΕΛΛΑΔΑ είναι νονά του η πνευματική του μητέρα στην είσοδο του στην ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ του εποχή….

    https://esoptron.gr/trito-mati-legacy-2011-2020/
    μία πληροφορία
    use your illusion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ27 Ιουνίου, 2020 01:57

      ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ, ΟΤΙ ΛΙΓΟΙ ΑΠΟ'ΜΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΙΒΑΡΕΩΣ.
      ΟΛΟ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ, ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΕΡΚΌΣΜΙΟ ΕΝΔΙΑΙΤΗΜΑ, ΜΑΣ ΦΩΝΑΖΕΙ "ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΕΠΟΧΗ", ΛΙΓΟΙ ΤΟ ΑΚΟΥΝΕ, ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΤΟ ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΟΝΤΑΙ.
      ΝΑΙ ΑΔΕΡΦΕ, ΠΡΟΛΗΨΗ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ, ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ.

      ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ.
      ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ.
      ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΘΑ'ΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
      ΑΠΛΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ, ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ, ΔΕΝ ΘΆ'ΝΑΙ ΙΔΙΕΣ.
      ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΠΟΛΛΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΣΕ ΟΛΑ. ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΕΝΣΤΙΚΤΟ.
      ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ'ΣΎ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ, ΤΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

      Ή ΣΤΕΝΗ ΚΑΙ ΤΕΘΛΙΜΜΕΝΗ ΟΔΟΣ.

      Διαγραφή
  4. ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ27 Ιουνίου, 2020 08:15

    ΔΙΟΔΟΤΕ-ΤΑΥΡΟΚΩΣΤΑ πάντα βρίσκεις ένα τρόπο να μας φτιάχνεις την διάθεση και να διεγείρεις το εθνικό συναίσθημα αλλά μην ξεχνάς ότι υπάρχουν πολλά γελάδια στο λιβάδι που να βοσκάνε ξέρουν.Καλό Σ/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ, ΤΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    Ανεξάρτητα από το εξουσιαστικό σύστημα διαχρονικός από τους αρχαίους χρόνους έως σήμερα ο έλληνας ανά μικρά διαστήματα σχεδόν κάθε γενιά (ο λαός ) πληρώνει ένα τίμημα κακουχιών, μεταξύ τους υπάρχει και ένα μικρό διάστημα ξεκούρασης ή απόλαυσης ….(ιστορικά αυτά δείχνουν τα γεγονότα ).
    Διαχρονικά πάντα η εξουσία είναι έξω από την ρεαλιστική πραγματικότητα που βιώνει ο πολίτης.
    Στην κατάσταση αυτή ο πολίτης, λαός σε όλη την σφαίρα των γεωπολιτικοκοινωνικών γεγονότων ήταν εκτός τόπου και χρόνου, πάντα με την επίσημη ιστορία του έθνους. Διότι αν προσέξει κανείς όλα τα επαναστατικά στοιχεία σε προσωποποιημένο πρόσωπο π.χ Καραϊσκάκης κ.τ.λ.π. αντλούν την επαναστατική τους διαδρομή μέσα από το πολιτικοκοινωνικό σύστημα αλλά σαν μονάδες που αργότερα επηρεάζουν το σύνολο του λαού προς την συλλογική επανάσταση διαφοροποιώντας τους δεσμούς με το πολιτικό άξονα που τους άντρωσε.
    Και το αντίθετο όταν οι πολιτική εξουσία απειλείτε και απειλεί το έθνος
    πάταξον μέν, ἄκουσον δε
    Πάταξον μέν ἄκουσον δέ = χτύπησέ με αλλά (προηγουμένως) άκουσε.

    Την ιστορική αυτή φράση την πρωτοείπε, όπως αναφέρει ο Πλούταρχος (Θεμιστοκλής 11), στο συμβούλιο της Σαλαμίνας, στα 480 π.χ., ο Θεμιστοκλής στο Σπαρτιάτη ναύαρχο Ευρυβιάδη, όταν θέλησε εκείνος να τον χτυπήσει, ερεθισμένος, επειδή ο Θεμιστοκλής υποστήριζε πως η ναυμαχία έπρεπε να γίνει στα νερά της Σαλαμίνας και όχι στον ισθμό, όπως πρότεινε ο Ευρυβιάδης.

    Η φράση αυτή έχει γίνει παροιμιώδης και χρησιμοποιείται σήμερα ως τολμηρή έκφραση σε δίκαιο και λογικό αίτημα.
    συνέχεια
    use your illusion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Ρουά ματ»
    Το σήμερα και το χθές είναι ρεαλιστικά ίδιο απειλεί το έθνος σήμερα η Τουρκία και εμείς το εγκλωβίζουμε στο πολιτικό επίπεδο όταν δεν θέλεις να πιστέψεις ότι σε κάποια στιγμή ένας Θεμιστοκλής διαπλεκόμενος θα κάνει «Ρουά ματ» με το σύστημα υπέρ της πατρίδος σαν από μηχανής .
    Αν ιστορικά ανατρέξεις στην ελληνική ιστορία παντού υπάρχουν την ύστατη στιγμή ανατροπές αλλά και εφιαλτικές καταστάσεις που εκτοπίζουν τον σκοπό αρκετά πίσω και τον διαγράφουν ή τον εξοστρακίζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα από την πραγματική πρόοδο προς το καλύτερο και την συλλογική πορεία του έθνους.
    Στο σκάκι, κάθε φορά που απειλεί τον βασιλιά, τη βασίλισσα, τον πύργο ή έστω τον τρελό, ο σωστός παίχτης φροντίζει να αναγγέλλει το χτύπημά του με την ίδια συγκρατημένη δήλωση ακόμα κι όταν πρόκειται για το τελειωτικό του χτύπημα: «Ρουά ματ».
    συνέχεια
    use your illusion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρόοδος και αντίφα για την πρόοδο μια μικρή λεπτομέρεια
    πρόοδος θηλυκό η βελτίωση, ο δρόμος προς κάτι καλύτερο
    προοδευτικός που υποστηρίζει την πρόοδο
    ΠΡΟΟΔΕΥΩ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ =εξέλιξη ΠΡΟΟΔΕΎΩ = προ + οδός = οδεύω, βαδίζω προς τα εμπρός πηγαίνω προς το καλύτερο, μορφωτικό, επαγγελματικό, κοινωνικό κ.τ.λ.π. = αναπτύσσομαι εξελίσσομαι = προχωρώ προάγομαι.
    ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΌΣ = που επιδιώκει και αγωνίζεται για την πρόοδο, φιλοπρόοδος = που αγαπά την πρόοδο την εξέλιξη = υπέρμαχος της εξελικτικής πορείας.
    ΕΞΈΛΙΞΗ = ανάπτυξη, το φαινόμενο της μετάβασης από μια μορφή σε άλλη, συνθετότερη ή καλύτερη, με διαδοχικές μεταβολές.
    το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της ΠΡΟΟΔΟΥ ή του ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ που είναι η λέξει ΕΞΕΛΙΞΗ έχουν δύο όψεις σαν ένα νόμισμα με το όνομα ΠΡΟΟΔΟΣ το οποίο η μια πλευρά ξεκινά με την ατομική προσωπική πρόοδο και έπειτα ως προς το σύνολο και η άλλη φαινομενικά με την ατομική προσωπική πρόοδο και έπειτα ως προς το σύνολο αλλά με μία μεγάλη διαφορά την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ πρόοδο δεν την διαμόρφωσες ΕΣΥ την επέβαλε μέσα από μηχανισμούς προόδου αλληλεγγύης και έπειτα τις οδήγησε ως προς το ΣΥΝΟΛΟ. Όλα αυτά τα ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ το ΣΥΣΤΗΜΑ υπό την βλέψη ενός παράγοντα μηχανισμού και ΟΧΙ ΕΣΥ.
    συνέχεια
    use your illusion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσο ο ελληνικός λαός επιμένει να διατρέχεται και να ασχολείται με το πολιτικό σύστημα το οποίο ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ διότι είναι ΑΠΛΑ φορέας διαχειρίζεται ΕΝΤΟΛΗ και κάθε φορά να ΕΜΕΙΣ να καταναλωνόμαστε σε άλλο πολιτικό φορέα περιμένοντας το ΜΕΣΣΙΑ κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.
    Ποιος έπρεπε να ελέγχει τα πάντα ………ο ίδιος ο λαός !!!!
    Ποιος έπρεπε να ελέγχει τον λαό ο ίδιος ο λαός (εσύ πρώτα τον εαυτό σου την προσωπική πρόοδο και έπειτα συλλογική ) !!!
    ΕΣΥ ξέρεις καλύτερα .αγαπητέ σχολιαστή ΕΥ
    ......να ξέρεις στο μυαλό μου πλέον σκέφτομαι ΑΝΑΡΧΑ οχι πολιτικά
    use your illusion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στο προσεχώς όταν το κράτος θα κάνει επιστράτευση ποιόν θα βρει στην παράγκα…… τον νέο που είναι στο εξωτερικό, τον αδέσποτο πολίτη που κοιμάται στην πλατεία και δεν έχει να φάει, τον Α,Β,Γ, ΠΟΙΌΝ ;
    Ποια ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ θα κτυπά το κουδούνι ο αστυφύλαξ και θα του απαντούν άλλος άλλος !!!! για τέτοιο χάος ποιος να επιβάλει νόμο ….!!!!!!!!!
    1821 2021 η ιστορία είναι ΕΔΩ ίδια και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ θα τον ποιούν μέχρι τέλους όσοι προσπαθούν το μάντρωμα….. φαινομενικά δείχνει να μας ΜΑΝΤΡΩΝΟΥΝ ρεαλιστικά ΟΧΙ ….!!!!!!!
    ΑΡΜΑΤΩΛΟΙ και ΚΛΕΦΤΕΣ όπως πάντα ΕΥ use your illusion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και φυσικά ΟΧΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ -ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ και ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ των ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
    u y illusion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ27 Ιουνίου, 2020 15:49

      ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ, Μ'ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ.
      ΕΠΙΦΥΛΆΣΣΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΡΘΡΑΚΙ-ΣΧΟΛΙΟ, ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ.

      Διαγραφή
  11. Όσο πάει γίνεται και πιο σαφές, γιατί έχουν λυσσάξει λυτοί και δεμένοι να μην μπει η ΝΙΚΗ στη Βουλή και να ακούγονται οι θέσεις της από το Βήμα της Βουλής!
    Τώρα ψάχνονται με τις χρηματοδοτήσεις της ΝΙΚΗΣ! Γιατί οι δικές τους είναι "πεντακάθαρες"!
    Πρώτα λοιπόν κάτι μπατριώτες ισχυρίζονταν ότι το χρηματοδοτεί η Ντόρα!
    Μετά είπαν ότι ήταν ένας εφοπλιστής Εβραίος!
    Τώρα προέκυψαν Ρώσοι, μέσω Αγίου Όρους!
    Καθόλου δεν θα ξαφνιαστώ αν παρακάτω υπάρξουν στοιχεία ότι οι χρηματοδότες είναι οι Νεφελίμ!!
    Και μόνο για το σασπένσ της συνέχειας αξίζει να το βάλουμε στη Βουλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή