«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Γιατί δεν φοράμε μάσκες στην Σουηδία! (βίντεο)





Σε λίγους μήνες, ο Anders Tegnell, αρχιτέκτονας της μοναδικής αντίδρασης της Σουηδίας στην πανδημία Covid-19, έχει περάσει από άγνωστος γιατρός και τεχνοκράτης, σε διασημότητα για όλους τους Σουηδούς και χώρες σε όλο τον κόσμο. Είναι τόσο αγαπητός πια σε πολύ κόσμο, που πολλοί άνθρωποι στην Σουηδία έχουν κάνει το πρόσωπό του σε τατουάζ επάνω τους.Άλλοι τόσοι και οι εχθροί του φυσικά. Εχθές, μαυρισμένος και χαλαρός, έχοντας μόλις επιστρέψει από τις καλοκαιρινές του διακοπές, και φορώντας ένα ανοιχτό καλοκαιρινό πουκάμισο, έδωσε την παρακάτω συνέντευξη:

- Όσον αφορά τους μετανάστες, τα ταξίδια και τις αστικές περιοχές, η Σουηδία παρουσιάζει ομοιότητες με τις Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο, παρά με τη Νορβηγία ή την Φινλανδία
- Το lockdown μπορεί να έχει κάνει κάποια διαφορά, αλλά το κλείσιμο των σχολείων και των ανθρώπων στα σπίτια τους, κυρίως ανέργων, αποδείχτηκαν μεγαλύτερα κακά.
- Νέες ιώσεις εισήλθαν, κυρίως από επισκέπτες των Άλπεων, στην Σουηδία. Όλοι αυτοί οι κίνδυνοι δεν μπορούν να εξαλειφθούν, "πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή την ασθένεια"
- Υπάρχουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία ότι οι μάσκες είναι άχρηστες, και αιτία αντιπαραγωγικότητος. Πρέπει να σταματήσουμε να τις προμηθευόμαστε.
- Πρόσθετη ανοσία προκύπτει, όπως τα κύτταρα Τ που διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στην επιβράδυνση της εξάπλωσης – «αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή είναι μια ταχεία μείωση του αριθμού των περιπτώσεων.
- Η Σουηδία είναι ήδη σε καλύτερη θέση από άλλες χώρες στο θέμα "επίπεδο ανοσίας", ώστε είναι ικανή πλέον να περιορίσει περαιτέρω κύματα και εστίες.
- Ο δείκτης θνησιμότητας του Covid-19 δείχνει ότι θα μείνει στο τέλος στο 0,1% έως 0,5% - "και καμία διαφορά δεν έχει πια με την ετήσια γρίπη"
- "Σε ένα χρόνο από τώρα θα έχω δικαιωθεί πλήρως", λέει.

(μτφ: Διόδοτος)



Εδώ η συνέντευξη:




Και εδώ, σχετικό άρθρο με τον Anders Tegnell:
unherd.com



1 σχόλιο:

  1. Το Ιερό μας πρόσωπο - όσοι - μας αναγκάζουν να το καλύπτουμε με υλικά ίδια με αυτά τα οποία κατασκευάζουν κ@λοπανα και μ@νοπανα.
    Ναι απο τέτοια υλικά κατασκευάζονται.
    Στην παραγωγή μπήκαν και οι τσιπιτο συσκευαστές.
    Αντί για πατάκια θα τρώμε - αναπνέουμε σκ@τα!

    Και έρχεται η κάθε ηλίθια και υποστηρίζει τους μασκολογούντες παπαρολογούντες.
    Απο εδω και στο εξής το χλευαστικό "ξανθιά" αντικαθίσταται με το είναι μασκοφορούσα. Οτι και εάν λέει θα ζεύει , σκέτη μπόχα που βγαίνει απο τρύπα που έχει τόση σημασία όση και τα απορρίμματα απο τις υπόλοιπες τρύπες που καλύπτονται με το ίδιο υλικό.

    Δεν βάζω σύνδεσμο. Μην κάνουμε και διαφήμιση στα κρυπτο κουμούνια του μητσοδράκουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή