«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Ω καιροί, ω ήθη

γράφει ο Γεώργιος Μεταξάς




Αστυνομία Πόλεων - Ελληνική Χωροφυλακή!

Δύο όψεις ενός νομίσματος, με την ίδια διαχρονική αξία. Και αξία ανεκτίμητη!

Στη μεταπολεμική Ελλάδα, ο Αστυνόμος και ο Χωροφύλακας, αποτελούσαν πρόσωπα άξια σεβασμού. Ο πολίτης σεβόταν τον αστυνομικό και το χωροφύλακα. Αν ένας αστυνομικός ή χωροφύλακας σου ζητούσε ταυτότητα, έτρεχες να του τη δώσεις. Κι ας ήταν άοπλος. Η κοινωνία, σεβόταν τον αστυνομικό και το χωροφύλακα, για έναν πολύ απλό λόγο: ο σεβασμός ήταν αμφίδρομος. Ο αστυνομικός και ο χωροφύλακας, ήταν στην υπηρεσία του πολίτη. ΌΧΙ του κράτους. Κι αυτό ήταν κάτι που ο πολίτης το ένοιωθε. Η παρουσία αστυνομικού ή χωροφύλακα, του έδινε ασφάλεια. Σιγουριά. Ανακούφιση.
 

Τα χρόνια πέρασαν.

Η Ελληνική Χωροφυλακή καταργήθηκε. Η Αστυνομία Πόλεων, μετονομάστηκε σε Ελληνική Αστυνομία. Άλλαξαν τα ονόματα, άλλαξαν όμως και οι συνθήκες.
Ο αστυνομικός πλέον, ΔΕΝ είναι στην υπηρεσία του πολίτη. Υπηρετεί το κράτος. Έχει πια αναλάβει τα καθήκοντα του ΕΧΘΡΟΎ του πολίτη. Ενός πολίτη, που μέσω της φορολογίας του, πληρώνει το μισθό του αστυνομικού. Ο αστυνομικός δεν έχει ΚΑΝΈΝΑΝ σεβασμό για τον πολίτη. Και δυστυχώς, αυτή η σχέση έγινε αμφίδρομη. Πλέον, ΟΎΤΕ ο πολίτης σέβεται τον αστυνομικό.

Τώρα, αν ένας πάνοπλος αστυνομικός ζητήσει ταυτότητα από έναν πολίτη, εκείνος ή θα του τη δώσει με απαξίωση, ή θα τον βρίσει και θα φύγει.
Αυξήθηκαν τα όπλα, μειώθηκε ο σεβασμός. Αλλά όχι μόνο αυτό. ΟΎΤΕ οι ίδιοι οι αστυνομικοί δε σέβονται τον εαυτό τους. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δουλεύουν ταυτόχρονα σε μπαρ ως «πορτιέρηδες». Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ακολουθούν παραβατικό βίο, είτε ως κλέφτες, είτε ως διαρρήκτες, είτε ως έμποροι ναρκωτικών. Άλλοι πάλι, πέρασαν στη νύχτα, πουλώντας προστασία σε νυχτερινά κέντρα. Κι όλα αυτά, οδήγησαν σε ένα πράγμα: οι αστυνομικοί πλέον αγοράζονται! Αγοράζονται από επιχειρηματίες, βουλευτές, εφοπλιστές αλλά και τη «μαφία της νύχτας».

Η φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ, δεν ορίζεται πλέον αξιοκρατικά. Διορίζεται με βάση την πελατειακή σχέση που έχει με την εκάστοτε κυβέρνηση. Δεν διορίζονται οι άξιοι, αλλά οι ανίκανοι!

Και τώρα, το κράτος στρέφει τον αστυνομικό ενάντια στους γονείς που ζητούν το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών τους για ελευθερία. Το κράτος επιβάλλει στον αστυνομικό να καταπατά το Νόμο και το Σύνταγμα. Το κράτος στρέφει εχθρικά την αστυνομία ενάντια στον πολίτη. Ο πολίτης είναι εχθρός του κράτους. Εχθρός της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί καλούνται να ασκήσουν βία στον πολίτη. Να στρέψουν τα όπλα τους στον πολίτη που πληρώνει τους μισθούς τους.

Ήρθε η ώρα, για όλους εσάς τους αστυνομικούς, αλλά και για τον κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά, να πάρετε μία σοβαρή απόφαση:

Είστε προστάτες του κράτους, ή προστάτες του πολίτη;

Είστε προστάτες ενός κράτους που σας θέλει τσουλάκια του και υπηρέτριές του, ή είστε προστάτες του πολίτη που πληρώνει τους μισθούς σας και σας έχει ανάγκη στο πλευρό του;

Η απόφαση είναι καθαρά δική σας!

Οι πολίτες, σας θέλουμε στο πλευρό μας, ώστε να επιβληθεί η Τάξη και να διωχθεί η παρανομία. Το κράτος σας θέλει όργανά του, για να επιβάλλει την παρανομία.

Εσείς, τι αποφασίζετε;

Δεν υπάρχει χρόνος για καθυστέρηση. Αποφασίστε τώρα!


πηγή



Διαβάστε επίσης:
Η Κυβερνηση χρησιμοποιεί ως Νταβατζήδες την Αστυνομία και το Λιμενικό κατα των επιχειρήσεων.(video)

4 σχόλια:

  1. Δυστυχως, τα γραφει ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ο Μεταξας. Αξιος συνεχιστης ενος ιστορικου και ηρωικου ονοματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΘΡΟ 5 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ 8.
    ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ.
    ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΠΑΤΉΣΕΙ ΚΆΘΕ ΑΝΘΡΏΠΙΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
    ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΝΗΣΙΜΌΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΑΙΟΥ.
    ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΒΟΓΓΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ.
    ΤΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ,ΤΙ ΛΑΔΏΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ,ΤΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ,ΤΙ ΛΑΦΩΜΑΤΑ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΎΣ ,ΤΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΈΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ,ΤΙ ΜΊΖΕΣ ΣΤΑ ΚΑΝΆΛΙΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΑ.
    ΡΕ !ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΝΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ;
    ΕΙΧΑΤΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΙΓΙΣΜΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΙΟ Ή ΤΑ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΑΠΌ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΎΣΕΙΣ ;
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και με τον αστυφυλαξ και με το χωροφυλαξ!!! Και η δικαιολογια: Εμεις εντολες εκτελουσαμε!!! Ειδατε πως διαμαρτυρηθηκαν δια του εκπροσωπου τους για τα προστιμα που εκοψαν την εποχη της καραντινας και δεν τα εχουν εισπραξει ακομη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια στον αρθρογράφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή