«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Σε νέο ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα..



Στα πρόθυρα συναλλαγματικής κρίσης βρίσκεται η Τουρκίας καθώς η τουρκική λίρα καταγράφει μεγάλες απώλειες άνω του 3% και νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου στις συναλλαγές της Πέμπτης. Οι ανησυχίες για την κατάσταση που επικρατεί στην τουρκική οικονομία κορυφώνονται και η Κεντρική Τράπεζα της χώρας (CBRT) δείχνει ανήμπορη να σταματήσει την κατρακύλα του νομίσματος.

Αυτή την ώρα η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος με το αμερικανικό διαμορφώνεται στις 7,269 λίρες ανά δολάριο, ωστόσο λίγο νωρίτερα έφτασε έως το επίπεδο των 7,28 λιρών ανά δολάριο, ξεπερνώντας το ιστορικό χαμηλό που σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο στις 7,27 λίρες/δολάριο.



Αναλυτές της Rabobank επισημαίνουν ότι ο μοναδικός λόγος που η λίρα δεν διολισθαίνει πάνω από το επίπεδο των 8 λιρών ανά δολάριο ή ακόμη υψηλότερα είναι οι συνεχείς παρεμβάσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας.

Η CBRT έχει προχωρήσει στη μείωση των επιτοκίων κάτω από το επίπεδο του πληθωρισμό, υπακούοντας στην οικονομική στρατηγική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μία στρατηγική που έχει ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί η κεντρική τράπεζα δεκάδες δισεκατομμύρια από τα συναλλαγματικά της αποθέματα για να περιορίσει την κατρακύλα της λίρας. Οικονομολόγοι από ολόκληρο τον κόσμο προειδοποιούν την Τουρκία ότι οδεύει με μαθηματική ακρίβεια σε γενικευμένη κρίση, ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος ποντάρει σε ισχυρή ανάπτυξη.



 
Το ΔΝΤ έκανε προχθές λόγο για ισχυρές πιέσεις προς την τουρκική λίρα και κάλεσε τις τουρκικές αρχές να αποκαταστήσουν τα συναλλαγματικά αποθέματα και να σταματήσουν την τρομακτική πιστωτική επέκταση, καθώς η διαρκής πτώση της λίρας κάνει φτωχότερους τους Τούρκους πολίτες και δυσκολεύει την αποπληρωμή των χρεών. Μόνο χθες, οι κρατικές τουρκικές τράπεζες φέρονται να δαπάνησαν πάνω από 1 δις. δολάρια για να υπερασπιστούν την τουρκική λίρα όμως δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την πτώση άνω του 2% έναντι του δολαρίου.


liberal.gr

πηγή φωτο: https://twitter.com/aftolykos1

4 σχόλια:

  1. η λεπτομέρεια με το ποντίκι είναι όλα τα λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ09 Αυγούστου, 2020 12:39

    ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΝ ΟΛΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ.
    ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΔΙΟΛΙΣΘΑΙΝΕΙ Η ΛΙΡΑ, ΑΝΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΓΚΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΑΠΟ ΤΑ "ΜΑΥΡΑ" ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ "ΜΑΥΡΩΝ" ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΟΠΩΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΟΠΛΩΝ, ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΡΙΝ ΤΩΝ ΙΜΊΩΝ, ΠΩΣ ΚΑΤΡΑΚΥΛΟΥΣΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΚΡΙΖΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΠΩΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕ Η ΤΣΊΛΕΡ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΗΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΙΟΛΙΣΘΑΙΝΕΙ, ΑΛΛΆ ΟΙ ΕΛΛΗΝΌΦΩΝΟΙ ΠΩΛΗΤΙΚΟΙ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΑ "ΑΔΕΡΦΙΑ" ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ Α.Ο.Ζ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ (ΑΛΛΗ ΛΑΜΟΓΙΆ ΚΙ'ΑΥΤΗ).
    ΜΠΟΡΕΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΟΦΕΡΕΙ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΓΕΡΟ backup, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΟΛΟΓΥΜΝΟΙ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ, ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΆΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΠΩΛΗΤΙΚΆ ΧΆΠΑΤΑ.
    ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΙΑΝΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή