«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Φοβάσαι αυτά που πρέπει νά εμπιστεύεσαι, εμπιστεύεσαι αυτά που πρέπει νά φοβάσαι.


Φοβάσαι αυτά που πρέπει νά εμπιστεύεσαι, εμπιστεύεσαι αυτά που πρέπει νά φοβάσαι

Σού τά γύρισαν ή γυρίζεις ανάποδα. Ό ανάποδος σέ κάνει νά βλέπεις τά ίσια ανάποδα. Σέ κάνει νά βλέπεις τό 9 ώς 6 καί τό 6 ώς 9 καί όχι όταν τά βλέπεις από πάνω πρός τά κάτω άλλα όπως τά βλέπεις τώρα.

Φοβάσαι νά μήπως καί δέν βάλεις τό εμβόλιον ενώ πρέπει νά φοβάσαι μήπως καί βάλεις τό εμβόλιον.

Φοβάσαι μήπως θυσιάσεις τήν ζωήν σού διά χάριν τής ψυχής σού αντί νά φοβάσαι μήπως δέν αντέξεις καί θυσιάσεις τήν ψυχήν σού διά χάριν τής προσωρινούλας ζωής σού.

Φοβάσαι ν’ αντέξεις αντί νά φοβάσαι τίς επιπτώσεις εάν δέν αντέξεις. Καί άμα καταλάβεις τίς επιπτώσεις τότε θά ζητήσεις βοήθεια όπως τόν πνιγόμενον!

Αντί νά λές μέ αγωνία ταπεινής προσευχής καί Μετάνοιας: «Θεέ μού κάνε μέ ν’ αντέξω» λές: «διατί ν’ αντέξω μέ τήν παραπλανητική υποσυνείδητη έννοια τού διατί νά υποφέρω». Αντί νά καταλάβεις ότι θά υποφέρεις εάν δέν αντέξεις, θεωρείς πώς θά υποφέρεις εάν αντέξεις! Τόσον διαβρωμένος είσαι πιά! Τόσον πλυσιοεγκεφαλωμένος, έπαθες τόσα καί τόσα από χρηματιστήρια, ευρωπαϊκές ενώσεις, φίλους που σέ πρόδωσαν σέ μέτωπα καί έχασες πατρίδες, φίλους που σού κομμάτιασαν καί σέ παραπλάνησαν στό νά δίνεις προσοχή σέ ανόητα μάταια καί αμαρτωλά πράγματα, φίλους που σέ χρεοκόπησαν, φίλους που σέ ενδειάσαν/πείνασαν, φίλους που θέλουν νά θυσιάσουν τήν ψυχή σού μέσα σέ βόθρους καί σύ ακόμη επιμένεις είς τήν φιλία τούς που σέ οδηγεί από ολίσθημα είς ολίσθημα έως τήν τελική «σύμπτωση» τής πτώσης σού.

Εμπιστεύεσαι τά φερέφωνα τής ανέας αταξίας πραγμάτων ήτοι τηλεμετάδοση καί κυβέρνηση κάθε χώρας, κράτους, μεγάλης εταιρείας καί όχι σ’ αυτούς που σού λένε πάψε νά είσαι βλάκας.
Εμπιστεύεσαι τούς ίδιους που σέ κατάστρεψαν μέ αμέτρητους τρόπους καί ποτέ αυτούς που επαληθεύτηκαν ότι θά σέ καταστρέψουν εκείνοι οί άλλοι που σέ κατάστρεψαν καί θά σέ ψυχοκαταστρέψουν εάν συνεχίσεις μέ αυτή τήν ξεροκέφαλη διαβρωμένη ανόητη κεφαλή.
Εμπιστεύεσαι τήν παγκόσμια συμμορία που κάθε έτος σέ καταστρέφει μέ κάτι καί ποτέ αυτούς που σού λένε πρόσεχε είναι απατεώνες.

Λένε πώς δίς εξαμαρτείν ούκ ανδρός σοφού, αλλά εσύ «μεγάλε» δέν τό έκανες δίς αλλά δισεκατομμύρια φορές.

Νά σού βάλω κολλητήρι τό έσχατον ερωτηματικόν; Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι!; Δι’ αυτόν δισεκατομμύρια εξαμαρτείν; Προσεύχου, Μετανόησον, Εξομολογήθου Τώ Κυρίω Κυρίω καί τότε θά τό αλλάξεις. Αιτήθου φώτειση καί διάκριση, διότι φοβάσαι όσα πρέπει νά εμπιστεύεσαι καί εμπιστεύεσαι όσα πρέπει καί τήν σκιά τούς νά φοβάσαι. Έχεις πλανηθεί, θεωρείς σοφά τά μώρα καί μώρα τά σοφά. Θεωρείς αιώνια τά προσωρινά καί προσωρινά τά αιώνια. Θεωρείς ιερά τά ασελγή καί ασελγή τά ιερά. Θεωρείς λευκά τά μελανά καί μελανά τά λευκά. Θεωρείς σπουδαία τά ποταπά καί ποταπά τά σπουδαία. Ψάχνεις δύναμη, αντοχή, θάρρος, υπομονή εκεί οπού αυτά αποθαίνουν καί περιφρονείς τά περιβόλα Τής Παναγιάς που αυτά σού βλασταίνουν!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΣ

 

katohika.gr 

16 σχόλια:

  1. Οχι γ@μω το κέρατο μου. Αυτός ο π@απ@ρας ήταν ο λόγος που έφυγα από τα κατοχικά. Θα μας πρήξει στα θρησκευτικά post. Admin! HELP!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο,

      κι εγώ ένα στα πέντε βρίσκω ενδιαφέρον, από τα ποστ του κυρίου αυτού, Παναγιώτη Δία. Το συγκεκριμένο όμως, βρίσκω ως το καλύτερο που έχει γράψει. Διάβασέ το προσεκτικά, έτσι είναι τα πράγματα ακριβώς, σήμερα με τους κατοικους αυτής της χώρας. Και ειδικά αν το συσχετίσεις με το επερχόμενο εμβόλιο. Γι αυτό αποφάσισα να το βάλω το άρθρο. Μην ανησυχείς, δεν θα σάς πρήξω με περισσότερα.

      Διαγραφή
    2. Σ'ευχαριστώ για την απάντηση,
      να ξεκαθαρίσω ότι είμαι υπέρ της ελεύθερης έκφρασης αλλά ο συγκεκριμένος είναι επαγγελματίας poster στο συνάφι του Μόρφου και κάνει κατάχρηση σε όποιο βήμα του δοθεί ευκαιρία να μιλήσει.

      Επειδή τα έχω τα χρονάκια μου, έχω αποκτήσει την ικανότητα να καταλαβαίνω τον αρθρογράφο από το ύφος του σε λίγες μόνο αράδες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα (προς αποφυγή) ο εν λόγω σε αντίθεση με τον συνονόματο του Παναγιώτη Τραϊανού.

      Τώρα σχετικά με το περιεχόμενο της ανάρτησης, νομίζω ότι οποιοσδήποτε Ελλην(=σκεπτόμενος, άρα ηθικός άνθρωπος) έχει συνειδητά διαλέξει το μονοπάτι που θα ακολουθήσει. Μπορεί να μην περιβάλλεται από "φίλους" αλλά αν τα έχει πρωτίστως καλά με τον εαυτό του και έχει κάνει ειρήνη με τον -όποιο- Θεό του
      σίγουρα έχει μετα-νοήσει πολλές φορές στη ζωή του.

      Εγώ είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, πιστεύω στον Σωτήρα μου Χριστό και στην Υπεραγία Παναγία που μ'έχουν προστατέψει από πολλά δεινά και με έχουν βοηθήσει να ξεπεράσω απίστευτες καταστάσεις (στις οποίες ΕΠΡΕΠΕ να δώσω εξετάσεις ώστε να μετα-νοήσω για να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Δεν ξέρω αν τα έχω καταφέρει, γιατί έξακολουθώ να βρίσκομαι ανάμεσα σας).

      Αυτό που δεν ανέχομαι είναι να αμφισβητούν την πίστη μου και την κρίση μου κάποιοι δογματικοί, φαρισαίοι σαν τον Π.Δ. που ακολουθούν στα τυφλά ότι τους πει το αφεντικό τους, κουνώντας μου το δάχτυλο απειλώντας με ότι θα καώ στην κόλαση για τις αμαρτίες μου, ξεχνώντας οτι ο Θεός είναι Αγάπη και τίποτα άλλο. Κάθε γονιός αγαπάει και συγχωρεί τα παιδιά του. Αν τώρα ΔΕΝ απεύθνεται σε ανθρώπους αλλά σε διαολοσπέρματα τότε χάνει το σάλιο του γιατί δεν έχει την ευθυκρισία να ξεχωρίσει τα τέκνα του Κυρίου από του εξ'από'δώ.

      Μην με παρεξηγήσεις αλλά θέματα πίστης είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και δεν πρέπει να γίνεται ΠΟΤΕ προσηλυτισμός γιατί κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επέμβει στο πνευματικό μονοπάτι κάποιου αφού έτσι παραβιάζει την ελεύθερη βούληση. Το ταξίδι της ζωής είναι μοναχικό, κι ας περιβάλλεσαι από χιλιάδες όντα.

      Σ'ευχαριστώ για την προσπάθεια που κάνεις να κρατάς τις φωνές ελεύθερες και να μεταδίδεις την πληροφορία δίχως χειραγώγηση, σπάνιο πράγμα στις μέρες μας.







      Διαγραφή
    3. "..θέματα πίστης είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και δεν πρέπει να γίνεται ΠΟΤΕ προσηλυτισμός.."

      ΑΥΤΌ ΞΑΝΑΠΈΣΤΟ!

      Όσο για το το ότι "προσπαθώ να κρατώ τις φωνές ελεύθερες", αυτό δεν θα τό 'λεγα. Θεωρώ τον εαυτό μου κλασσικό φασίστα. Όταν θεωρήσω ότι κάποιος, έστω κι εντέχνως, μπαίνει στο μπλογκ για να κάνει αντινόηση και να δημιουργήσει κύμα αμφιβολιών για τα θέσφατα του μπλογκ (κοινώς "τρολλάρει"), τρώει ΣΟΥΤ που θα το θυμάται για πολύ καιρό, όσο κι αν είχε βάλει τα δυνατά του για να διεισδύσει.

      Καλό Σαββατοκύριακο Γιώργο!

      Διαγραφή
    4. Έτσι είναι, η πίστη του καθενός είναι προσωπική εσωτερική διαδικασία και δεν χρειάζεται διαφήμιση προς τα έξω.
      Πολλοί (σάιτς, σχολιαστές κλπ) ασκούν έμμεσο προσηλυτισμό ή ίσως πιστεύουν ότι έτσι γίνονται αρεστοί στον θεό, προσωπικά ενοχλούμαι και είμαι πολύ καχύποπτος με θρησκευτικές αναφορές, καθότι γνωρίζουμε καλά ότι ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (ή ίσως ακόμα και οι αρχικοί δημιουργοί αυτού του Συστήματος).

      Διαγραφή
  2. κι όμως έχει δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατά την " ανθρωποκεντρικη" άποψη που κυριαρχεί ( humanism) σήμερα η Πίστη είναι προσωπική υπόθεση.
    Η εκκλησία δεν είναι μια οργάνωση, αλλά το Σώμα του Χριστού.
    Ένας λαός που " αρρωσταίνει" χάνοντας την Πίστη του αρρωσταίνει συνολικά, άσχετα αν υπάρχουν λίγοι που κρατάν την Πίστη σε προσωπικό επίπεδο... υποφέρουν όλοι και ειδικά οι πιο αδύναμοι.
    Η ΘΕΙΑ Λειτουργία ποτε δεν τελείται από ένα πρόσωπο σε ένδειξη της κοινωνικότιτας Της. Συγγνώμη για τα ελληνικά μου. Αλεξέι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξέι, είσαι Ρώσσος, όπως καταλαβαίνω. Ο λαός σου πέρασε θρησκευτικό διωγμό, έτσι μπορείς να καταλάβεις πως, "λαός που αρρωσταίνει χάνοντας την Πίστη του, αρρωσταίνει συνολικά".
      Εμείς, εδώ, έχουμε καταπιεί αμάσητες όλες τις μασονικές προπαγάνδες. Μετά τον διωγμό, που αρχίζει τώρα και στην Ελλάδα, ίσως να το καταλαβαίνουμε κι εμείς.

      μνκ

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ. Τα Ελληνικά σου είναι πολύ καλά.

      Διαγραφή
  4. τελικα.....μαλλον ειχε δικιο ο αειμνηστοσ αδελφος απο την βορεια χωρα του ερμου.....hermania.....ολα ταχε πει ολα ταχε προβλεψη κεινοσ ''''ο παλιαθρωπος'''....που ακομα και σημερα φριττουν οι γιαχουντηδες αμα τω ακουσματι του ονοματος του....η σκλαβια μας ξεκινησε δυστηχως απο την ηττα του κεινον τον μαιο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι γιαχουντηδες τον χρηματοδοτούσαν.

      ...λεπτομέρειες...

      μνκ

      Διαγραφή
  5. Αντικοινωνικός28 Νοεμβρίου, 2020 20:56

    Κύριοι αυτόν τον Δία, που γνωρίζω το ονοματεπώνυμο του αλλά ο λόγος μου δεν μου επιτρέπει να τον εκθέσω είναι ένας πλανεμενος και πλάνος...

    Προφανώς αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα..

    Μετά λόγου γνώσεως .. γνωρίζω τον προσωπικό του ιατρό ο οποίος μου είπε ότι πάσχει από ψυχο παθητικές ροπές επί ανώριμου ατόμου..

    Είναι ένα επικίνδυνο άτομο που χλευάζει ακόμα και τους αναγνώστες του , στα αποτυχημένα κοπι πειςτ άρθρα του.

    Επίσης κύριε εεγοδοτα πρόσεχε ποιον στέλνει ο Νίκος Γκόνος στο σπίτι σου για επίσκεψη .

    Αντί - Κοινωνικός




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι ήμουν σαφής σε προηγούμενο σχόλιο. Δεν μού στέλνει κανείς κανέναν. Κρίνω μόνος μου και επιλέγω τί θα διαβαστεί εδώ μέσα.

      Διαγραφή
  6. Αντικοινωνικός28 Νοεμβρίου, 2020 21:01

    Πω..πω..

    Βρε τι έγινε μια εβδομάδα στο βουνό και εισήλθαν Τραϊανοι και Ζευς...

    Τραϊανε ;;; Πόσος ή πόσοι είστε ;; Γιαννάκης εδώ .... Αντί - κοινωνικός ...

    Καιρό έχω να βρίσω ..

    Βρε πουτανες ;; Τι κάνετε ; Τι θέλετε ; Γιατί μπήκατε στον διοδοτο ;;; Ε πουτανα Δια ; Ε πουτανες Τραϊανες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Τραϊανού πού τον είδες εδώ μέσα; Στα σχόλια; Αυτό δεν πιάνεται..🤣

      Διαγραφή
  7. Συμφωνω με Αντικοινωνικο. Κρατησαμε καθαρο το μαγαζι. Ας συνεχισουμε ετσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή