«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Άγιος Μάρκος Εφέσσου ο Ευγενικός

 Γιατί ποτέ μας δεν είδαμε αγιογραφίες με αυτόν τον άγιο στις εκκλησίες..;;

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ..


21 σχόλια:

  1. Τί "γιατί"; Επειδή την είπε αγρίως στους Δυτικούς! Αλλά εμείς "ανήκομεν εις την Δύσιν", όπως είπε ο αγράμματος χωριάτης με τα φρύδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τας των διδασκάλων ούτε αναγνωρίζω ούτε παραδέχομαι.
    Τεκμαιρόμενος, ότι διευθαρμέναι εισίν.
    Ου συγχωρεί συγκατάβασις εις τα της Ορθοδόξου Πίστεως.

    Των διδασκάλων; Εμ έτσι εξηγείται γιατί έγινε δωρεάν δημόσιο και υποχρεωτικό το σχολείο.
    Ελεύθερο; Μη τζιζ φωτιά. Υποχρεωτικό λέμε όπως λέμε υπάκουο.
    Δωρεάν όπως λέμε καθρεφτάκια
    Δημόσιο όπως λέμε ελεγχόμενο
    Υποχρεωτικό όπως λέμε μπόλιασμα-δυσγονική.
    Astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφεις τα καλύτερα σχόλια.

      Διαγραφή
    2. Μην με λέγεις τέτοια , μην με λέγεις.
      Μπορεί να το πάρω απάνω μου (κάτι σαν το βαλιτσάκι με τους κωδικούς βαλιτσάκι με κωδικούς στο μαϊμού; Ναιιιιι αμέεεεε)
      Κι άμα το πάρω πως θα το σηκώσω;
      Να είσαι καλά.
      Astillais
      Υπ΄όψιν με ρίξαν στο ζουμί της αισιοδοξίας απ΄τα μικράτα μου
      οπότε τώρα αδυνατώ να τσαντιστώ.
      Μερικές φορές τα κουτσοκαταφέρνω.

      Διαγραφή
  3. Η γιαγιά μου (στα άγια η ψυχή της) έλεγε:
    Ό,τι μικρομάθεις δεν μεγαλοξεχνάς
    Φρόντισαν να μας φορτώσουν ψευταλιές κι άντε τώρα να τα ξεφορτωθούμε.
    Θα μου πης με λίγη λογική ΟΛΑ διορθώνονται.
    Σωστά
    Astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα γιατί τον μισούν όλοι οι πάπες.Δεν υπέγραψε την Ένωση των Εκκλησιών παρ'όλα τα βασανηστήρια που υπέστη.Το θέμα που θέτω πρός συζήτηση αγαπητέ μου Κωνσταντή είναι το εξής: Είδατε εσείς πουθενά ν' αναφέρεται ο βίος του Μεγίστου Αρχιερέως Του Θεού Του Υψίστου μέσα στην λεγόμενη Αγία Γραφή? Ποιος ήταν ο βασιλεύς της πόλεως Σαλήμ (Ιεροσόλυμα) στην Παλαιστίνη και Μέγας Αρχιερεύς του Υψίστου Θεού,τον οποίο προσκύνησε γονατιστός ο λήσταρχος λωποδύτης Αβραάμ απ'αυτόν έμαθε την ύπαρξη του Αληθινού Θεού? Γιατί ποτέ δεν έγινε ούτε γίνεται καμία αναφορά σ'αυτόν,παρά μόνον στη Γέννεση και στις επιστολές του Αποστόλου Παύλου (βλ.Πρός Εβρ.Κεφάλαιο Ζ’, στίχ. 1-10) και εις το (7,13)αναγκάζεται να γράψει «φυλής ετέρας μετέσχηκεν»,αποκρύπτοντας πάλι το όνομα της φυλής.Η αρχιεροσύνη του Μελχισεδέκ ήτο εις τύπον Χριστού.Και το ωραίο τώρα!!! Ο Πολυέλαιος που ψάλλεται τα Χριστούγεννα,δεν ψάλλεται αν δεν παρίσταται ο κατά τόπον Δεσπότης? Γιατί άραγε? Για να μην μάθει το πλήρωμα "πρόβατα" σε ποιον απευθύνεται ο Ψαλμωδός και να τον μπερδεύει εσκεμμένα με τον Δεσπότη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς επίρρωσιν:
    https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/05/blog-post_985.html
    Astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ, ΕΠΙΡΡΩΣΙΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑΤΣΙΟΥ...
      ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ...
      ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ, Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.
      ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΙΡΒΑΝΑ.
      ΕΝΑΣ ΗΠΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ... ΜΗΝ ΠΩ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
      ΔΗΜΗΤΡΗΣ

      Διαγραφή
  6. Χαριν πιστευω της ελευθερογνωμιας παραθετω μια διαφορετικη οπτικη του θεματος!!!....... Οταν επεστρεψαν απο την συνοδο της Φερραρας και μετεπειτα της Φλωρεντιας ο αυτοκρατορας ,ο Μαρκος Ευγενικος, ο Βησσαριων,ο Γεωργιος Σχολαριος(μετεπειτα Γενναδιος-αγιος και αυτος) ο Γεωργιος Γεμιστος(Πληθων) και οι λοιποι αποφασισαν(εξαιρουμενων των ένστασεων των Ενωτικων) να αγνοησουν την Δυση και τον Παπα που διεκδικουσε τα πρωτεια εναντι βοηθειας στο Βυζαντιο κατα των Οθωμανων.Οι Ανθενωτικοι δια του Σχολαριου και του Μαρκου Ευγενικου ειχαν κυριαρχησει συντριπτικα των Ενωτικων(Βησσαριων, αυτοκρατορας, κλπ) .Δυστυχως αυτο εγινε και λεω δυστυχως διοτι το αποτελεσμα δεν ηταν μονο θρησκευτικου περιεχομενου που τελος παντων ειναι κατι θεμιτο και δικαιολογημενο αλλα κυριως ΠΟΛΙΤΙΚΟ!!!! Δια της τεθλασμενης βεβαιως!!! Η Βυζαντινη Θεοκρατια εκανε και παλι το θαυμα της!!!! Και τα αποτελεσματα τα ΕΙΔΑΜΕ..... .500 χρονια φρικτης
    δουλειας κατω απο το πιο καθυστερημενο και βαρβαρο εθνος που ξερασε ποτε η ιστορια.Η Ελλας οτι δηλαδη απεμεινε απ αυτην κατεστραφη σχεδον ολοκληρωτικα και οτι απεμεινε κρυφτηκε ως ξενιστης παντου οπου μπορουσε!!! Στην Δυση κατα κυριο λογο αλλα και σαυτην ακομα την Ορθοδοξη Εκκλησια προσπαθησε να ζησει ως χαμαιλεων, εισοδιστης και κρυπτο!!! Επιβιωσε οπως επιβιωσε, στα ψηλα βουνα μακρια απο τα αρπακτικα και στα ανοικτα πελαγα!!! Το πληρωσε ομως πολυ βαρια με την αγραμματοσυνη, την βαρβαροτητα και τον σκοταδισμο!!! Η εισοδος στοιχειων του Ελληνισμου στην Ορθοδοξη Εκκλησια εξηγει εν μερει και την οποια θελκτικοτητα της Ορθοδοξης Εκκλησιας!!! Ειναι ο Ελληνισμος που την εξανθρωπιζει και την καλοπιζει κατα την γνωμη μου!!......... Συνεχιζοντας, ειδαμε μετεπειτα πως συμπεριφερθηκαν οι ανθενωτικοι οταν ουσιαστικα αρνουνταν να στρατευθουν κατα των Οθωμανων και τοπαιζαν ησυχαστες(και ριψασπιδες βεβαιως) στα απειραριθμα μοναστηρια - ασυλα της αυτοκρατοριας τους οπως αυτα της μονης Στουδιου για παραδειγμα!!!!!!!..Ο κληρος και οι θεοκρατες ειχαν πολλα και ποικιλα ερωτηματικα!!! Αναρωτιουνταν ας πουμε στο προαυλιο της Αγιας Σοφιας αν οι αγγελοι ειναι αρσενικου η θηλυκου γενους!! Η αν ειναι σιγουρο οτι ο Ιορδανης ποταμος πηγαζει κατω απο την Αγια Σοφια!!!!Και ο Μωαμεθ απ εξω απο τα τειχη αλυχτουσε με 160000 στρατο!!!! Ετοιμοι για τα χειροτερα!!! Οπως τωρα δηλαδη που μας απειλει ο Ερντογαν καθημερινα και εμεις σφυριζουμε αδιαφορακαι επιδιωκουμε ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ για τους κρατικοδιαιτους και ΠΡΟΝΟΜΙΑ και για τους ανδρες ΔΥ με 20 χρονια υπηρεσιας!!! ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα λες αγαπητέ Θαλή,
      αναρωτιέμαι όμως.. αν γίνονταν αντίστροφα τα πράγματα.. μήπως δεν θα είχε κατασκευαστεί, έστω κι αυτό το αγγλοκρατούμενο, ελληνικό κράτος με Έλληνες με ελληνική συνείδηση και γλώσσαν την ελληνική. Μάλλον γερμανικά θα ήταν σήμερα η γλώσσα μας κι εμείς ως έθνος.. ένα ρομαντικό παρελθόν.

      Διαγραφή
  7. https://www.youtube.com/watch?v=o0WHFP2rGzI

    διαβαστε τα σχολια στο τσατ
    δεν πιστευει κανεις αυτο που εγινε
    εχουν πεσει ολοι απο τα συννεφα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξαιρετική ανάρτηση!
    Ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός είναι σήμερα Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΤΟΥΣ!!!
    Γι αυτό και δεν αγιογραφειται! Τους χαλάει τη σούπα!
    Κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι ανθενωτικοί ήταν η αιτία που δεν ήρθε η βοήθεια του Πάπα και αλώθηκε το Βυζάντιο...
    Απλά ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΠΑΠΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ"!!!


    Να θυμίσω ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΜΙΑ "ΒΟΗΘΕΙΑ"ΤΟΥ ΠΑΠΑ:
    Οι σταυροφόροι της 4ης σταυροφορίας, που είχαν ξεκινήσει με πρόσχημα να ελευθερώσουν τους Αγίους Τόπους, κατέλαβαν την Πόλη, που έμεινε στην κατοχή τους από το 1204 μέχρι το 1261.
    60 ολόκληρα χρόνια δηλαδή!!!
    Οι δε φρικαλαιότητες και τα εγκλήματα των Σταυροφόρων του Πάπα δεν είχαν να ζηλέψουν τί-ποτα σε βαρβαρότητα από αυτά των Αγαρηνών!!!.

    Να θυμίσω επίσης ότι Η ΑΛΩΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΦΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ, Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ!
    Η ΑΛΩΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΦΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΠΑΠΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!
    Αλλά όσοι διακατέχονται από λύσσα εναντίον της Ορθοδοξίας, για οποιονδήποτε λόγο, επιλέγουν, συνειδητά ή όχι ΤΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ!
    Ας είναι! Απλά "προς κέντρα λακτίζουν"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός είναι σήμερα Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΤΟΥΣ!"

      Έτσι όπως τα λες είναι. Όλοι οι σημερινοί δεσποτάδες χρειάζονται ξήλωμα.

      Διαγραφή
    2. Τι διαστρέβλωση και παραποίηση των γεγονότων από ανθέλληνες και μισέλληνες που αναμασούν κάποιοι , αδυνατώντας να ερευνήσουν και να αποκτήσουν προσωπική γνώση για να αντιληφθούν ότι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ταυτίζονται .Η βοήθεια από Δυτικούς σημαίνει υποταγή και παράδοση άνευ όπλων .Σήμερα που έχουν όλοι παραδοθεί στην Δύση και εισπράττουν τα αργύρια της προδοσίας (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) καταλαβαίνετε κάποιοι ότι οδηγούμεθα σε εξόντωση και αφανισμό? Τότε βρέθηκε ένας ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ να καθυστερήσει την προδοσία η οποία επετεύχθη αργότερα και γι΄αυτό έγινε η άλωση της Πόλης . ΓΙ΄ΑΥΤΌ ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΈΠΕΣΕ Η ΠΟΛΗ γιατί πρόδωσαν την ΑΓΙΑΝ ΠΙΣΤΗ ΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ME ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ τον Δεκέμβριο του 1452 .Οι εχθροί του ΧΡΙΣΤΟΥ μιλούν απαξιωτικά εναντίον των Αγίων του και δεν αναγνωρίζουν πόσο συνεισέφεραν για την διαφύλαξη της πίστης μας , για την γλώσσα μας την οποίαν δίδασκαν στα ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΕΙΑ εννοείται και του έθνους μας .https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/pneymatika-ofelima/3317459_o-agios-rafail-arnithike-na-symmetashei-se-sylleitoyrgo-me

      Διαγραφή
    3. Όπως τα λέτε!
      Φανταστείτε λοιπόν τι μας περιμένει μετά την ληστρική του Κολυμπαρίου...

      Διαγραφή
    4. Όσοι ενδιαφέρονται αγαπητή Δανάη για την σωτηρία τους, ας απομακρυνθούν από τους λυκοποιμένες γιατί αυτοί δεν θα εισέλθουν στην ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ , εμποδίζουν όμως και τους άλλους να εισέλθουν.Πρώτα και κύρια θα μας ζητηθεί Η ΟΡΘΗ ΠΙΣΤΗ ας την διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού γιατί έχουμε κατά τον ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ ευθύνη για όλο το πλήρωμα της εκκλησίας ως έσχατοι ...https://www.triklopodia.gr/stin-epoxi-panairesis-oikoumenismou-neas-taksis/

      Διαγραφή
    5. Εύγε Ερατώ! Συμφωνώ και επαυξάνω!
      Πρόσβαση στη γνώση πλέον έχουν οι πάντες!
      ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΝΑ ΣΥΜΠΝΕΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΓΡΆΦΕΙΣ!

      Διαγραφή
  9. Απόγονοι του Πριάμου ήταν οι Ρωμαίοι, γι' αυτό και παλαιότερα τους ονόμαζαν και Πριαμίδες. Τι λάθος έκαναν οι Ρωμαίοι;

    Συνταξιούχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η εικονα ειναι ανορθογραφη (ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ)

    επισης συντακτικως επρεπε να γραφει "ΤΑΣ ΦΩΝΑΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ"

    O "ST MARK OF EFESUS εννοει τους καθολικους της εποχης του, οχι τους εθνικους προπατορες των Ελληνων, αυτους τους τακτοποιησανε με τις καταρες της αποκαλουμενης κυριακης της ορθοδοξιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή