«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Προς Μαξίμου, κι ας κείται μακράν…

 γράφει ο Καταχανάς

 

Έχουν περάσει ήδη 47 χρόνια από τότε που υποτίθεται ότι απεκατεστάθη η… δημοκρατία στη Χώρα. 47 χρόνια όπου οι επαγγελματίες άεργοι και εκ πεποιθήσεως χαραμοφάηδες «κυβερνούν» αυτόν τον τόπο. Κι η συντριπτική πλειοψηφία έχει «σπουδάσει» το ψέμμα: δικηγόροι, ηθοποιοί, τραγουδιστές… Επαγγέλματα που θα πρέπει να έχεις υποκριτικές ικανότητες για να πετύχεις.

Σ’ αυτό το διάστημα, πολλά και διάφορα έχουν συμβεί που έδειξαν ότι η «δημοκρατία» είναι απλώς μία λέξη χωρίς αντίκρυσμα, χωρίς νόημα, χωρίς ουσία.

ΝΑΤΟ: 18 Φεβρουαρίου 1952, η Ελλάδα εισέρχεται στο ΝΑΤΟ. Το 1974, με τα γεγονότα του Αττίλα στην Κύπρο, η Χώρα μας απλώς αποφάσισε τη μη συμμετοχή της στις ασκήσεις του Οργανισμού, για 6 χρόνια (1974 – 1980). Ο λαός δε ρωτήθηκε τότε εάν επιθυμεί την παραμονή του σε έναν Οργανισμό ο οποίος παρά τα όσα αναγράφει το καταστατικό του, δεν υποστήριξε μία χώρα – μέλος… Πρωθυπουργός: Κωνσταντίνος Καραμανλής – ΝΔ

Ευρωπαϊκή Ένωση: 01 Ιανουαρίου 1981, η Ελλάδα γίνεται μέλος της ΕΕ, η οποία τότε απεκαλείτο «Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα», ήτοι ΕΟΚ. Και πάλι ο λαός δε ρωτήθηκε. Πρωθυπουργός: Κωνσταντίνος Καραμανλής – ΝΔ

Λαθρομετανάστευση: ήταν το 1990, όταν η χώρα μας δέχτηκε τα πρώτα κύματα λαθρομεταναστών. Η λαθρομετανάστευση, χαρίστηκε σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση (1990 – 2014), οι ροές ήταν μικρές. Αν και μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών από την Αλβανία έκανε αρχικά την εμφάνισή του.

Από το 2014 όμως και μετά, οι ροές πύκνωσαν, με αποτέλεσμα να γεμίσουν στην πρώτη περίοδο τα ακριτικά νησιά και στη συνέχεια ένας τεράστιος αριθμός να μετακινηθεί στην ενδοχώρα. Οι κυβερνήσεις αποδέχτηκαν απαίτηση των ΜΚΟ για τη δημιουργία δομών υποδοχής (ΚΥΤ ή «hot spot»). Έτσι μεγάλο μέρος των δομών, επεκτάθηκαν σε όλη τη χώρα. Εκτός αυτού, μεγάλο πλήθος εγκαταστάθηκε σε σπίτια και ξενοδοχεία. Ο ελληνικός λαός όμως, ποτέ δεν ερωτήθηκε εάν είναι διατεθειμένος να «φιλοξενήσει» όλον αυτόν τον τεράστιο όγκο λαθρομεταναστών. Πρωθυπουργοί: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης – ΝΔ, Ανδρέας Παπανδρέου – ΠΑΣΟΚ, Κωνσταντίνος Σημίτης – ΠΑΣΟΚ, Κώστας Καραμανλής – ΝΔ, Γιωργάκης Παπανδρέου – ΠΑΣΟΚ, Λουκάς Παπαδήμος – Κυβέρνηση Κοινής Αποδοχής: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Παναγιώτης Πικραμένος – Υπηρεσιακή Κυβέρνηση, Αντώνης Σαμαράς – ΝΔ, Αλέξης Τσίπρας – ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Θάνου – Υπηρεσιακή Κυβέρνηση, Αλέξης Τσίπρας – ΣΥΡΙΖΑ, Κυριάκος Μητσοτάκης – ΝΔ

Οικονομική και Νομισματική Ένωση: 01 Ιανουαρίου 2001, η Ελλάδα μπαίνει επίσημα στην ΟΝΕ. Ήδη από το 1999 η πλύση εγκεφάλου για το νέο «ισχυρό νόμισμα» που μπήκε στη ζωή της Ευρώπης, έκανε τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού να πιστέψει ότι με το Ευρώ, θα… «έτρωγε με χρυσά κουτάλια». Ο λαός όμως δε ρωτήθηκε ποτέ… Πρωθυπουργός: Κωνσταντίνος Σημίτης – ΠΑΣΟΚ

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο: 23 Απριλίου 2010, η Ελλάδα εισέρχεται στα Μνημόνια του ΔΝΤ. Οι τυμπανοκρουσίες από την είσοδο της Χώρας σε ένα «ισχυρό νόμισμα», όπως έλεγαν τα πολιτικά ανδρείκελα, μετατράπηκαν σε κραυγές απόγνωσης από το λαό, βλέποντας ότι τελικά το Ευρώ όχι μόνο δεν έφερε οικονομική άνθηση, αλλά αντίθετα έφερε καταστροφή. Τα «χρυσά κουτάλια» μετατράπηκαν σε πλαστικά. Φυσικά, και πάλι ο λαός δε ρωτήθηκε… Πρωθυπουργός: Γιωργάκης Παπανδρέου – ΠΑΣΟΚ

Δημοψήφισμα ΣΥΡΙΖΑ: 13 Ιουλίου 2015, η «κυβέρνηση» ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνει δημοψήφισμα. Ένα δημοψήφισμα, για το οποίο κανείς σχεδόν δεν είχε καταλάβει ποιο ήταν το ερώτημα. Η αίσθηση που είχε προκληθεί, έλεγε ότι ο λαός έπρεπε ν’ αποφασίσει εάν θα παραμείνει στα Μνημόνια ή όχι. Κι ο λαός αποφάσισε «όχι»! Ένα «όχι» που την επομένη ημέρα μετατράπηκε σε «ναι» με το έτσι θέλω. Ο λαός ερωτήθηκε μεν, αλλά η άποψή του πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων… Πρωθυπουργός: Αλέξης Τσίπρας – ΣΥΡΙΖΑ

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, φτάνουμε στο 2020 όπου η «απειλή» του SARSCov2 (κατά κόσμον covid19) εξαπλώνεται στον πλανήτη. Και φυσικά δεν αργεί να φτάσει και στην Ελλάδα. Lock down, απειλές, εκβιασμοί, κατάλυση του Συντάγματος, κατάλυση του Διεθνούς Δικαίου, κατάλυση των Διεθνών Συμβάσεων και πρόστιμα, δημιουργούν ένα κλίμα τρομοκρατίας. Αλλά όχι μόνο αυτό. Τα σκληρά, απάνθρωπα μέτρα, έφεραν αύξηση της ανεργίας, κλείσιμο καταστημάτων, αυτοκτονίες, αστέγους και απίστευτα πολλές περιπτώσεις κατάθλιψης. Πρωθυπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης – ΝΔ

 


 

Στο δια ταύτα:

Αφού λοιπόν η Χώρα όλα αυτά τα χρόνια βίωσε όλα αυτά -αλλά και εκατοντάδες άλλα ακόμα- για τα οποία ο λαός είτε δεν ερωτήθηκε, είτε όταν ερωτήθηκε η γνώμη του πέρασε αδιάφορη, καταλαβαίνουμε ότι αυτόματα έχει γίνει κατάλυση του Άρθρου 1 του Συντάγματος, παράγραφοι 2 & 3:

«2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.»

Παράλληλα, καταλύεται και το Άρθρο 2, παράγραφος 2 του Συντάγματος, τουλάχιστον ως προς την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και της δικαιοσύνης:

«2. H Eλλάδα, ακολουθώντας τους γενικά αναγνωρισμένους κανόνες του διεθνούς δικαίου, επιδιώκει την εμπέδωση της ειρήνης, της δικαιοσύνης, καθώς και την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ των λαών και των κρατών.»

Φυσικά, όλες οι κυβερνήσεις, από τη μεταπολίτευση και μετά, το Σύνταγμα το έχουν κάνει ένα απλό κουρελόχαρτο το οποίο απλώς υπάρχει για τους τύπους.

Τότε, θα ρωτήσει κάποιος, γιατί το αναφέρεις;

Για έναν απλό λόγο:

Εχθές, βγήκαν τα ΜΜΕ, κατ’ εντολήν Μητσοτάκη, να μας πείσουν ότι κάθε προσπάθεια σύνδεσης του ονόματος του «πρωθυπουργού» με τα τελευταία σκάνδαλα, αποτελεί προσπάθεια κατάλυσης πολιτεύματος.

 


 

Με τα παραπάνω λοιπόν, έρχομαι ν’ απαντήσω στους δυνάστες του Μαξίμου, τα εξής:

  1. Η κατάλυση του πολιτεύματος, έχει ήδη γίνει από εσάς τους ίδιους. Συνεπώς είστε πραξικοπηματίες.
  2. Από πότε η ανάμιξη προσώπων του κλειστού περιβάλλοντος του εκάστοτε πρωθυπουργού, δε θα πρέπει ν’ αγγίζουν τον ίδιο, από τη στιγμή μάλιστα που αποτελούν δική του, προσωπική επιλογή; (βλ. Νίκος Γεωργιάδης, Λίνα Μενδώνη κλπ)
  3. Ο ισχυρισμός του «δεν ήξερα», δεν μπορεί να ισχύσει για έναν πρωθυπουργό όταν επιλέγει συνεργάτες. Εάν όντως υφίσταται, τότε ο πρωθυπουργός είναι ανάξιος της θέσης του. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Μιλάμε για αδυναμία εκτέλεσης καθηκόντων, οπότε πάμε στο Άρθρο 28, παράγραφος 2 του Συντάγματος, που σημαίνει πως είναι ώρα να πάει σπίτι του (ή όπου αλλού) ο πρωθυπουργός.
  4. Η άσκηση βίας, ο εκβιασμός και οι συλλήψεις όσων ομολογούν την αλήθεια (καλή ώρα), αποτελούν κλίμα τρομοκρατίας, το οποίο αρμόζει μόνο σε ακραία καθεστώτα (όπως το μαοϊκό καθεστώς των Αθηνών κακή ώρα).
  5. Η προκήρυξη για καλλιτεχνικό διευθυντή εθνικού θεάτρου, έγινε μέσω ΑΣΕΠ (Τεύχος Α.Σ.Ε.Π. ΦΕΚ 20/29.05.2019). Επίσης, το καταστατικό του Εθνικού Θεάτρου, επίσης ορίζεται με ΦΕΚ (Νόμος 2273/1994 – ΦΕΚ 233/Α/27-12-1994). Συνεπώς, ο διορισμός του Λιγνάδη, έγινε με ΦΕΚ. Άρα, αφού ΦΕΚ = Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως, σαφώς και έδωσε έγκριση ο πρωθυπουργός για το διορισμό Λιγνάδη. Αυτό σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός όχι μόνο ήξερε, αλλά και κάλυψε την υπόθεση.
  6. Σε έναν κρατικό οργανισμό, όπως είναι το Εθνικό Θέατρο, τον τελευταίο λόγο τον έχει η πρωθυπουργική υπογραφή. Κι αυτό είναι δεδομένο.

Άρα, δεν μπορεί ο Μητσοτάκης και κανένας Μητσοτάκης να επικαλείται «κατάλυση πολιτεύματος» για σκάνδαλα που βρίσκονται στο περιβάλλον του. Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος έχει καταλύσει το πολίτευμα με κάθε τρόπο. Απλά τα πράγματα…


kanenazori.com


7 σχόλια:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=CtHrapdMPZI&feature=emb_title

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..Στου Μαξίμου..

    ..Της Ερημου..

    ..Μονο Άμμο..


    ..ΚΑΙ Αγκάθια..

    ..ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ..

    .ΤΑ.

    .ΚΑΤΑΚΆΘΙΑ.

    ....... ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πραγματα ειναι απλα, αλλα και τα γιδια ειναι πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.youtube.com/watch?v=-bYAQ-ZZtEU


    poly endiaferon omilia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.youtube.com/watch?v=F8LgNKjJHCY

    propaganda and functions

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γλαφυρό και εξαιρετικά περιγραφικό κείμενο! Εύγε στον συντάκτη.
    Ο δραΚούλης πιστεύει, ότι οι γκαιμπελίσκοι δημοσιογράφοι που προσπαθούν νυχθημερόν να βγάλουν τον λαό τυφλό, στο τέλος θα τον σώσουν.
    Πλανάται οικτρά… οδηγείται σε πλήρες αδιέξοδο, με την πολιτική απαξίωση να αποτελεί τη μοναδική του σύμμαχο.
    Δήλωσε στην Βουλή ότι η ΝΔ τιμά την κοινότητα των ομοφυλοφίλων, Ελληνιστί κίναιδων.. τι το ηρωικό έγραψε κατά το παρελθόν η κοινότητα των κίναιδων και πρέπει να αποδώσουμε τιμές; Έκαναν καμία ανακάλυψη; Μήπως πήραν κάποιο Νόμπελ;
    Μήπως δώρισαν 23 εκατ. Ευρώ και 60 αποβατικά σκάφη όπως ο Ιάκωβος Τσούνης ;

    Ανύπαρκτε Κε ΔραΚούλη, άλλο σεβόμαστε την ιδιαιτερότητα τους και άλλο τους αποδίδουμε τιμή…
    Θα διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, όταν κάποια στιγμή καταργηθεί η… βολική καραντίνα που συνεχώς παρατείνεται.
    Με τον λαό να ξεχύνεται στους δρόμους καταδικάζοντάς τους.
    Στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά του εκμαυλισμού συνειδήσεων και της ανηθικότητας που θέλουν να επιβάλλουν.
    Υπερασπιζόμενος μια ελεύθερη, ισχυρή και περήφανη πατρίδα.
    Απαλλαγμένη από τη νέα οικονομική εξαθλίωση που φέρνουν προς όφελος της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας, εκμεταλλευόμενοι τα συντρίμμια που θα αφήσει πίσω του ο κλαρινοϊός.
    Με μια πατριωτική κι όχι εθνομηδενιστική εξωτερική πολιτική που θα προστατεύει και δεν θα παραχωρεί την εθνική κυριαρχία στους δυνάστες της πατρίδας, επειδή έχουν κρυμμένους σκελετούς στις ντουλάπες τους για το μαύρο παρελθόν των κυβερνητών της.
    ΖΕΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΒΑΓΓΕΛΗ(ΑΠΟΛΥΤΩΣ) ΑΚΟΥΣ???????????

    ΝΑ ΓΙΑTI ΓΕΜΙΣΕ ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ..............

    Από τις 8 Νοεμβρίου 2011, οι παιδόφιλοι “πριμοδοτούνται” με ποσοστό αναπηρίας, όπως μπορεί ο κάθε πολίτης να διαπιστώσει στο ΦΕΚ της κυβέρνησης στη σελίδα 38170:http://www.disabled.gr/lib/images/41920.pdf
    .....
    http://www.disabled.gr/images/41920.pdf

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΙΓΔΙΑΡΗΔΕΣ ΑΝΤΑΜΑ..........


    .http://greeknewsondemand.com/2021/02/24/%ce%bd%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%b9-%cf%85%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%cf%8c%cf%83%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7/


    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή