«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Η CHRISTINE LAGARDE ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΑΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΠΟΙΝΗ !!!


 

H Christine Lagarde έκλαψε στο δικαστήριο δηλώνοντας αθώα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Το γαλλικό δικαστήριο, την έκρινε ένοχη.
Οι κατηγορίες ήταν πως, ως υπουργός (μαζί με τον Sarkozy που ήδη καταδικάστηκε), διευκόλυνε τον Bernard Tapie στην πώληση της Adidas στην τράπεζα Credit Lyonnais, και ενώ υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα σχετικά με το τίμημα και την αξία των μετοχών κλπ. Δηλαδή διέθεσε στον Tapie περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ των Γάλλων φορολογουμένων. Χρήματα που η έρευνα έδειξε ότι μεταξύ άλλων, στήριξαν τον προεκλογικό αγώνα του Sarkozy.

Το μοναδικό εδώ είναι ότι, ενώ το δικαστήριο την έκρινε ένοχη, δεν της επέβαλλε καμία ποινή, λόγω της προσωπικότητος της !!!

Ενημερωτικά, η Christine Lagarde είναι πρώην υπουργός Εμπορίου, πρώην υπουργός Αγροτικής πολιτικής και Αλιείας, πρώην υπουργός Οικονομιών και βιομηχανίας. Επίσης η πρώτη γυναίκα επικεφαλής του ΔΝΤ και η πρώτη γυναίκα επικεφαλής μιας από τις ισχυρότερες και μεγαλύτερες, διεθνείς νομικές εταιρίες των ΗΠΑ της Baker & McKenzie. Τον Νοέμβριο του 2009 οι Financial Times την είχαν κατατάξει ως την νο1 υπουργό οικονομικών της Ευρωζώνης. Προφανώς τα γαλλικά δικαστήρια δεν συμφώνησαν με την εκτίμηση των Financial Times και παίρνουμε έτσι μια γεύση από το πόσο κατευθυνόμενα ή άσχετα μπορεί να είναι όλα αυτά τα «μέσα ενημέρωσης».

Όσο λοιπόν για το είδος της προσωπικότητος που έχει ένας ή μία επικεφαλής του διαβόητου IMF, να σημειώσουμε εδώ ότι, ο προκάτοχος της Lagarde , ο Dominique Strauss-Kahn παραιτήθηκε μετά από μηνύσεις για βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις και ο προκάτοχος του Strauss-Kahn, ο Ισπανός Rodrigo Rato, δικάζεται στην Ισπανία για καταχρήσεις την εποχή που διοικούσε την τράπεζα «Spanish lender Bankia».

Επίσης αξίζει να σημειώσουμε ότι, τα ίδια δικαστήρια για το ίδιο θέμα, δεν θεώρησαν ότι ο τέως Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Sarkozy, είχε το ίδιο «κύρος χαρακτήρα» και του επέβαλε ποινή κράτησης.

Νομίζω ότι η απόφαση των Γάλλων δικαστών, δημιουργεί ένα νομικό προηγούμενο, για όλους όσοι θα βρεθούν σε δίκη για δάνεια που δεν μπορούν να πληρώσουν, για επιχειρηματικές διαφορές και για διασπάθιση χρημάτων και απιστία. Μπορούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να καταδικαστούν μεν, αλλά να μην τους επιβληθεί ποινή, αφού πείσουν το δικαστήριο για την εξαίρετη προσωπικότητα τους.

Βέβαια, το να είσαι επικεφαλής της ισχυρότερης συμμορίας τοκογλυφταράδων του πλανήτη, ίσως και να παίζει ρόλο στην απόφαση κάποιου δικαστή για το ακέραιο του χαρακτήρος σου…

Η Christine Lagarde είναι γνωστή στην Ελλάδα, για την εξαιρετικά σκληρή στάση που έχει κρατήσει απέναντι στους Έλληνες για την κακοδιαχείριση των οικονομικών της χώρας.
Το να καταδικάζεται τώρα η ίδια, για κακοδιαχείριση των οικονομικών της χώρας της, είναι μια γλυκιά εκδίκηση όλων ημών που δεν διαχειριστήκαμε ποτέ κρατικά κεφάλαια, αλλά πληρώνουμε τον λογαριασμό…

Κρίτωνας 

 

istos.net.gr 

6 σχόλια:

  1. ΑΤΑ.
    ΔΕΝ ΤΟ ΓΛΥΤΩΝΕΙ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OI ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ...ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΚΑΘΕ ΔΕΚΑ ΔΕΠΤΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖ0ΝΤΑΙ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ...ΕΥΤΥΧΩΣ...

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΝΕΚΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ...Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ...

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!

      ΓΙΆΝΝΑΡΕ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!

      - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ: ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 4-5 ΤΖΑΚΙΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ.

      Διαγραφή
  3. ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 12,00 ΚΑΙ 1 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ...ΤΟ ΕΝΝΕΑ [ 21.00 ] ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΜΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ...ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ...

    ΞΕΧΑΣΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΤΣ....ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ...

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 12:01 ......


    .



    TΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ο Π. ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΜΟΡΦΟΥ 24/04 /2021
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=msGxad2INaw

    .
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΟΣΚΥΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ......


    .
    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτη η νυφιτσα ειναι οντως τοσο χαλια,η τα γυαλια μου ειναι λερωμενα;;;συν τοις αλλοις ειναι κι ο ορισμος της ΠΟΥΤΑΝΑΣ ..[ομορφη λεξη]....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή